0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απόφοιτοι πολυτεχνείου = τέλειοι εκπαιδευτικοίΑπόφοιτοι πανεπιστημίου = καλοί εκπαιδευτικοίΑπόφοιτοι ΑΤΕΙ = μέτριοι εκπαιδευτικοίΥπάρχει κάποιου είδους λογική σε αυτούς τους συνειρμούς? Απορώ.Αναφορικά με το γνωστικό, και οι 3 είναι ικανοί να διδάξουν τα μαθήματα σε πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια.Σε ότι αφορά τα παιδαγωγικά, κανείς από τους 3 δεν έχει λάβει ουσιαστική εκπαίδευση/κατάρτιση.Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τους μεν τέλειους, τους δε μέτριους?
Ή να το πω διαφορετικά: Αν θέλω κάποιον να μου περιγράψει μια εγχείρηση, φυσικά και θα προτιμήσω γιατρό (ΠΕ) και όχι νοσηλευτή (ΤΕ). Αν θέλω όμως κάποιον να μου δείξει πώς δίνονται οι πρώτες βοήθειες, θα υπάρχει μεταξύ των δύο τέτοια ποιοτική διαφορά στο αποτέλεσμα, για να προτιμήσω κάποιον από τους δυο;
Αν λοιπόν θέλεις κάποιον να σου περιγράψει τα μαθήματα κατεύθυνσης του Λυκείου, τότε πλήρωσε έναν ΤΕ. Αν όμως θέλεις κάποιον να τα διδάξει στα παιδιά σου, τότε σίγουρα θα αναζητήσεις έναν ΠΕ! Η Φερράρι είναι που κάνει τη διαφορά
Αυτά σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Αναφορικά με την αγάπη για το επάγγελμα, αυτό είναι άλλη συζήτηση και φυσικά αν λείπει είναι το πιο σημαντικό συστατικό από όλα τα υπόλοιπα. Διότι αν την έχεις, βρίσκεις τη θέληση και τους τρόπους να γίνεις καλύτερος σε όλα. Από όπου και αν προέρχεσαι.
Αλλά και στο γενικό Λύκειο, στην ανάπτυξη εφαρμογών για παράδειγμα, δεν υπάρχει κάτι υπέρ του ενός ή κατά του άλλου. Το αυτό στην ηλεκτρολογία.
Παράθεση από: apri στις Νοεμβρίου 25, 2011, 03:22:25 pmΉ να το πω διαφορετικά: Αν θέλω κάποιον να μου περιγράψει μια εγχείρηση, φυσικά και θα προτιμήσω γιατρό (ΠΕ) και όχι νοσηλευτή (ΤΕ). Αν θέλω όμως κάποιον να μου δείξει πώς δίνονται οι πρώτες βοήθειες, θα υπάρχει μεταξύ των δύο τέτοια ποιοτική διαφορά στο αποτέλεσμα, για να προτιμήσω κάποιον από τους δυο;Αν λοιπόν θέλεις κάποιον να σου περιγράψει τα μαθήματα κατεύθυνσης του Λυκείου, τότε πλήρωσε έναν ΤΕ. Αν όμως θέλεις κάποιον να τα διδάξει στα παιδιά σου, τότε σίγουρα θα αναζητήσεις έναν ΠΕ! Η Φερράρι είναι που κάνει τη διαφορά
Παράθεση από: apri στις Νοεμβρίου 25, 2011, 03:22:25 pmΉ να το πω διαφορετικά: Αν θέλω κάποιον να μου περιγράψει μια εγχείρηση, φυσικά και θα προτιμήσω γιατρό (ΠΕ) και όχι νοσηλευτή (ΤΕ). Αν θέλω όμως κάποιον να μου δείξει πώς δίνονται οι πρώτες βοήθειες, θα υπάρχει μεταξύ των δύο τέτοια ποιοτική διαφορά στο αποτέλεσμα, για να προτιμήσω κάποιον από τους δυο;Διόρθωση: η νοσηλευτική είναι ΠΕ (υπάρχουν και σε ΤΕΙ τμήματα, αν δεν κάνω λάθος, όπως και ΙΕΚ κλπ..). Απλά άλλο το αντικείμενο του νοσηλευτή ΠΕ και άλλο του ιατρού ΠΕ. Δεν είναι το ΠΕ η διαφορά, αλλά η διαφορετική εξειδίκευση.