0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι πληροφορίες μου λένε πως οι μισθοί των νέων εκπαιδευτικών (μέχρι 15 ετία) θα αυξηθούν κατά τι (ως 10%). Οι υπόλοιποι θα μείνουν στάσιμοι και ίσως μειωθούν ελαφρά όσοι είναι πάνω από 25 ετία.Επίσης έχει αποφασιστεί η αύξηση του εργασιακού ωραρίου (συζητείται να πάει ως τις 3, 3.15 ή 3.30) ενώ η διδακτική ώρα θα γίνει 55 λεπτη - από 45' που είναι σήμερα (έμμεση δηλαδή αύξηση και τού διδακτικού ωραρίου).
αποκλειεται να αυξηθει η διδακτικη ωρα σε 55 λεπτα γιατί τοτε πρεπει να αυξηθουν κι οι ωρες στο σχολείο.δηλαδή τι ώρα θα τελειωνουν τα παιδιά 3 και μισή?ας μην ακουμε λοιπόν ο΄τι να ναι και ας φιλτράρουμε τις πληροφοριες πριν τις διοχετευσουμε
Το επιπλέον ωράριο 2-3.30 θα αφιερώνεται στην προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας ώστε να μένει η τσάντα στο σχολείο και άρα θα είναι ώρα διδασκαλίας δασκάλου και όχι ειδικοτητων.
Λοιπόν, οι μισθοί των "νέων" θα αυξηθούν επειδή θα εξισωθεί το μισθολόγιο. Θα κοπούν δηλαδή τα επιδόματα αλλά θα αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός (βλέπε και διαφορές για τους προ και μετά το '93) και θα αλλάξει και η σχέση εισαγωγικού/καταληκτικό μισθό. Επιπλέον τα κλιμάκια θα μειωθούν και θα γίνουν 10 (ανά τριετία). Το επιπλέον ωράριο 2-3.30 θα αφιερώνεται στην προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας ώστε να μένει η τσάντα στο σχολείο και άρα θα είναι ώρα διδασκαλίας δασκάλου και όχι ειδικοτητων. Τέλος θα υπάρχει και προαιρετική ζώνη ως τις 4.30. Και μη βαράτε επειδή μεταφέρω τις πληροφορίες μου. Η πηγή μου πάντως λέει ότι είναι αποφασισμένα.