0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το σχόλιό σου είναι άδικο για να μην πω προκλητικό απέναντι στους διδάκτορες που έφαγαν 12 χρόνια από τη ζωή τους στα πανεπιστήμια και μέσα στα εργαστήρια (πτυχίο+μεταπτυχιακό+διδακτορικό) με πολύ χαμηλές ή και καθόλου αμοιβές και πολύωρη καθημερινή εργασία, με στόχο την αρτιότερη επιστημονική τους κατάρτιση, την προσφορά στην έρευνα και τη διεκδίκηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι πιθανότητες όμως είναι πολύ μικρές για σταθερή και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ και επομένως το επόμενο καλύτερο ποιο είναι; Το δημόσιο και ειδικά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση (αν δεν θέλει κάποιος να φύγει στο εξωτερικό και δεν συμβιβάζεται με τα 800-1000
Στο ιδιωτικό τομέα πληρώνεσαι με βάση τα ΤΥΠΙΚΑ (επίπεδο εκπαίδευσης, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ,κλπ) και, φυσικά, τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σου προσόντα (δεξιότητες, κλπ). Eίναι κρίμα να γράφονται ισοπεδωτικού τύπου αναλήθειες (ότι τάχα τα τυπικά προσόντα δεν μετράνε στον ιδιωτικό τομέα, κλπ).
Παράθεση από: xaan στις Μαρτίου 23, 2011, 07:32:10 pmΣτο ιδιωτικό τομέα πληρώνεσαι με βάση τα ΤΥΠΙΚΑ (επίπεδο εκπαίδευσης, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ,κλπ) και, φυσικά, τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σου προσόντα (δεξιότητες, κλπ). Eίναι κρίμα να γράφονται ισοπεδωτικού τύπου αναλήθειες (ότι τάχα τα τυπικά προσόντα δεν μετράνε στον ιδιωτικό τομέα, κλπ). Επειδή μάλλον ζούμε σε διαφορετικό κόσμο, θα σου δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα: προτού ακόμα πάρω το πτυχίο μου, δούλευα σε ιδιωτική εταιρεία. Σε πληροφορώ ότι έπαιρνα τα διπλάσια χρήματα από τους συναδέλφους μου (χωρίς βύσμα), οι οποίοι ήταν όλοι ΠΕ και ΠΕ MSc. Τα ΤΥΠΙΚΑ προσόντα στον ιδιωτικό τομέα χρησιμεύουν μόνο για την πρόσληψη και τον ελάχιστο μισθό. Από εκεί και πέρα φαίνεται η αξία του καθενός και μπορεί άνετα ένας ΥΕ να είναι καλύτερος και να πληρώνεται περισσότερο από έναν ΠΕ PhD σε κάποια συγκεκριμένη δουλειά. Αυτό γίνεται σε ΟΛΟ τον κόσμο και πρέπει να γίνεται και στο δημόσιο.
Παράθεση από: chorrer στις Μαρτίου 23, 2011, 01:11:03 pmΟ νομος που παραθετεις αφορα τους αποφοιτους πριν και στην ουσια γραφει αυτα που σου λεω. Παραθετω απο σενα:" Κλάδων ΠΕ1 εως ΠΕ20, εισαγωγικό το 18ο Μ.Κ. και καταληκτικό το 1ο Μ.Κ. της ΠΕ κατηγορίας και προκειμένου για πτυχιούχους ή διπλωματούχους τμημάτων Πανεπιστημίων πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης εισαγωγικό το 17ο ή 16ο, αντίστοιχα, και καταληκτικό το 1ο της ΠΕ κατηγορίας." Εδω εξηγει οτι οι τετραετους φοιτησεως ( ΑΕΙ - ΑΤΕΙ) ξεκινουν με ΜΚ 18 , ενω οι πενταετους φοιτησεως με ΜΚ 17 κι οι εξαετους φοιτησεως με ΜΚ 16.Σου λεω και παλι οτι εργαζομαι 2 χρονια τωρα σαν ΤΕ, εχω συμφοιτητες μου που εργαζονται ως ΠΕ κι εχουμε στο σχολειο και ΔΕ.Προσπαθησα να βρω καποιο ΦΕΚ αλλα δεν τα καταφερα, εαν σε ενδιαφερει μπορεις να το ψαξειςΚι αυτό θα αλλάξει γιατί ισχύει μόνο για το Υπουργείο Παιδείας
Ο νομος που παραθετεις αφορα τους αποφοιτους πριν και στην ουσια γραφει αυτα που σου λεω. Παραθετω απο σενα:" Κλάδων ΠΕ1 εως ΠΕ20, εισαγωγικό το 18ο Μ.Κ. και καταληκτικό το 1ο Μ.Κ. της ΠΕ κατηγορίας και προκειμένου για πτυχιούχους ή διπλωματούχους τμημάτων Πανεπιστημίων πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης εισαγωγικό το 17ο ή 16ο, αντίστοιχα, και καταληκτικό το 1ο της ΠΕ κατηγορίας." Εδω εξηγει οτι οι τετραετους φοιτησεως ( ΑΕΙ - ΑΤΕΙ) ξεκινουν με ΜΚ 18 , ενω οι πενταετους φοιτησεως με ΜΚ 17 κι οι εξαετους φοιτησεως με ΜΚ 16.Σου λεω και παλι οτι εργαζομαι 2 χρονια τωρα σαν ΤΕ, εχω συμφοιτητες μου που εργαζονται ως ΠΕ κι εχουμε στο σχολειο και ΔΕ.Προσπαθησα να βρω καποιο ΦΕΚ αλλα δεν τα καταφερα, εαν σε ενδιαφερει μπορεις να το ψαξεις
Την παραγωγικοτητα στην εκπάιδευση με ποιο τρόπο θα την μετρήσετε, για να καταλάβω δηλαδή;
Παράθεση από: ms στις Μαρτίου 26, 2011, 09:47:08 amΤην παραγωγικοτητα στην εκπάιδευση με ποιο τρόπο θα την μετρήσετε, για να καταλάβω δηλαδή;H παραγωγικότητα στην εκπαίδευση "μετράται" από την απόδοση του εκπαιδευτικού στο να μαθαίνει τα παιδιά πως να μαθαίνουν και γι' αυτό οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται πρωτίστως παιδαγωγοί. Αυτό, φυσικά, ισχύει για τις προηγμένες (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα, τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.) , ακόμη και τις υπανάπτυκτες χώρες (Τουρκία, Αλβανία, κλπ) πλήν της Ελλάδος όπου εκπαιδευτικός θεωρείται ο απόφοιτος οποιασδήποτε (!!!) σχολής (μέχρι και ιχθυοκαλλιεργητών...) και διορίζεται χωρίς παιδαγωγική κατάρτιση! Κάτι πάει να κάνει η Διαμαντοπούλου με τον ν. 3848/2010 καθιερώνοντας ως αναγκαία προϋπόθεση για διορισμό στην εκπαιδευση την παιδαγωγική κατάρτιση, αλλά, δυστυχώς, οι αντιστάσεις των "ιχθυοκαλλιεργητών" (που θεωρούν εαυτούς και ως ...πεφωτισμένους εκπαιδευτικούς - αν και απόφοιτοι μη εκπαιδευτικών σχολών) είναι ισχυρές. Και, ως γνωστόν, στην Ελλάδα ο λαϊκισμός που τρέφει ελπίδες και προσφέρει ψήφους είναι ανίκητος... Θα καταφέρει η Διαμαντοπούλου; Μακάρι! Να το δούμε και να μη το πιστέψουμε....