0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ούτως ή άλλως στους εκπαιδευτικούς εκεί που έφτασαν τις αποδοχές μας δε μένουν και πολλά περιθώρια να μας τις περικόψουν κι άλλο.
Να ρωτησω κατι αυτή η μειωση δεν αφορα τους 3 πρωτους μηνες οπου ειναι και τα αναδρομικα απο τον Ιανουαριο;
Παράθεση από: jak_13 στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 12:15:45 pmΠαράθεση από: Lasid στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 11:37:25 amΌταν λένε ότι θα έχουμε μείωση 3%, γιατί εγώ πρέπει να δεχτώ ότι θα έχουμε 20%. Υπαρχούν ρετιρέ στο δημόσιο για τα οποία προορίζονται τέτοιες μειώσεις... Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δε στρουθοκαμηλίζω, μόνοι τους το ανακοίνωσαν το 3% για μας...ε δε θα τους πούμε να το κάνουν σε όλους 20%.Φίλε Lasid. ακόμα και το 3% (που αποκλείεται να είναι τόσο) αν προστεθεί στο 35% περίπου μείωσης που ήδη έχει γίνει ή έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει (με τη μείωση του αφορολογήτου) δεν είναι λίγο. Με τον καταιγισμό που έρχονται οι μειώσεις δε δικαιολογείται καμιά αισιοδοξία. Τώρα αν θα αισιοδοξούμε γιατί δεν θα υπαρχει τίποτα άλλο να μας πάρουν επειδή θα τα έχουν πάρει όλα, τότε πάω πάσο.Φίλε jak_13 δεν αισιοδοξώ με την έννοια ότι δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι η οικονομική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στον οικογενειακό προϋπολογισμό των περισσοτέρων οικογενειών. Απλά όταν ανακοινώνουν ότι πάνω στις προηγούμενες μειώσεις θα γίνει άλλη μια 3% στους εκπαιδευτικούς γιατί να δέχομαι ότι θα γίνει 20% που είναι η γενική μείωση ή ο μέσος όρος; Ούτως ή άλλως στους εκπαιδευτικούς εκεί που έφτασαν τις αποδοχές μας δε μένουν και πολλά περιθώρια να μας τις περικόψουν κι άλλο.
Παράθεση από: Lasid στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 11:37:25 amΌταν λένε ότι θα έχουμε μείωση 3%, γιατί εγώ πρέπει να δεχτώ ότι θα έχουμε 20%. Υπαρχούν ρετιρέ στο δημόσιο για τα οποία προορίζονται τέτοιες μειώσεις... Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δε στρουθοκαμηλίζω, μόνοι τους το ανακοίνωσαν το 3% για μας...ε δε θα τους πούμε να το κάνουν σε όλους 20%.Φίλε Lasid. ακόμα και το 3% (που αποκλείεται να είναι τόσο) αν προστεθεί στο 35% περίπου μείωσης που ήδη έχει γίνει ή έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει (με τη μείωση του αφορολογήτου) δεν είναι λίγο. Με τον καταιγισμό που έρχονται οι μειώσεις δε δικαιολογείται καμιά αισιοδοξία. Τώρα αν θα αισιοδοξούμε γιατί δεν θα υπαρχει τίποτα άλλο να μας πάρουν επειδή θα τα έχουν πάρει όλα, τότε πάω πάσο.
Όταν λένε ότι θα έχουμε μείωση 3%, γιατί εγώ πρέπει να δεχτώ ότι θα έχουμε 20%. Υπαρχούν ρετιρέ στο δημόσιο για τα οποία προορίζονται τέτοιες μειώσεις... Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δε στρουθοκαμηλίζω, μόνοι τους το ανακοίνωσαν το 3% για μας...ε δε θα τους πούμε να το κάνουν σε όλους 20%.
Πέρσυ, τέτοια εποχή το μηνιάτικό μου ήταν 1263 ευρω (μεταπτυχιακο, παραμεθόριος, 3 ετη προϋπηρεσία). Φέτος, εάν ήμουν τώρα σχολείο (λείπω με άδεια άνευ αποδοχών) θα έπαιρνα 890 περίπου απ'ότι έμαθα.Θα πει κάποιος, α προσωρινά είναι τόσα, λόγω έκτακτων εισφορών κλπ κλπ. Ναι αλλά μέχρι να τελειώσουν οι εισφορές θα έρθει το ενιαίο, σωστά? Προσώπική εκτίμηση (ας μην πεσουν καποιοι να με φάνε για την "απαισιοδοξία" μου) είναι πως ο μισθός δεν θα ανέβει ξανά. Θα μείνει εκεί μεταξύ 800-900 ευρώ (βασικά νομίζω πως αισιοδοξώ..). Επιπλέον, θα πρεπει να καταναλωνω και να παρουσιαζω αποδειξεις, διότι εάν δεν έχω λεφτά να ψωνίσω, απλά μετά θα μου τα παιρνει η εφορία. Επιπλέον, όλα ακριβαίνουν. Είμαι Σουηδία τωρα και ναι, πολλα προϊόντα είναι φθηνότερα από την Ελλάδα (αυγα, κρέας, εισαγόμενα φρούτα, ντόπια φρούτα -μηλα-αχλαδια-, και πολλά ακόμη). Αν είχα και παιδια (ειναι καταντια να λεω ευτυχως που δεν εχω...) αλίμονο σε αυτα και σε εμενα. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι απλός και στιγνός ΕΚ
Παράθεση από: Lasid στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 01:43:11 pm Ούτως ή άλλως στους εκπαιδευτικούς εκεί που έφτασαν τις αποδοχές μας δε μένουν και πολλά περιθώρια να μας τις περικόψουν κι άλλο.Λάζαρε, μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες...
Συνήθως η λέξη "αισιοδοξία" είναι συνδεδεμένη με την προσμονή για κάτι καλύτερο.
Παράθεση από: kofia στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 01:59:03 pmΠέρσυ, τέτοια εποχή το μηνιάτικό μου ήταν 1263 ευρω (μεταπτυχιακο, παραμεθόριος, 3 ετη προϋπηρεσία). Φέτος, εάν ήμουν τώρα σχολείο (λείπω με άδεια άνευ αποδοχών) θα έπαιρνα 890 περίπου απ'ότι έμαθα.Θα πει κάποιος, α προσωρινά είναι τόσα, λόγω έκτακτων εισφορών κλπ κλπ. Ναι αλλά μέχρι να τελειώσουν οι εισφορές θα έρθει το ενιαίο, σωστά? Προσώπική εκτίμηση (ας μην πεσουν καποιοι να με φάνε για την "απαισιοδοξία" μου) είναι πως ο μισθός δεν θα ανέβει ξανά. Θα μείνει εκεί μεταξύ 800-900 ευρώ (βασικά νομίζω πως αισιοδοξώ..). Επιπλέον, θα πρεπει να καταναλωνω και να παρουσιαζω αποδειξεις, διότι εάν δεν έχω λεφτά να ψωνίσω, απλά μετά θα μου τα παιρνει η εφορία. Επιπλέον, όλα ακριβαίνουν. Είμαι Σουηδία τωρα και ναι, πολλα προϊόντα είναι φθηνότερα από την Ελλάδα (αυγα, κρέας, εισαγόμενα φρούτα, ντόπια φρούτα -μηλα-αχλαδια-, και πολλά ακόμη). Αν είχα και παιδια (ειναι καταντια να λεω ευτυχως που δεν εχω...) αλίμονο σε αυτα και σε εμενα. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι απλός και στιγνός ΕΚ
Παράθεση από: jak_13 στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 04:02:32 pmΣυνήθως η λέξη "αισιοδοξία" είναι συνδεδεμένη με την προσμονή για κάτι καλύτερο.Ε...γιατί η μείωση 3% σε σχέση με την μείωση 20% δεν είναι κάτι καλύτερο με μεγάλη διαφορά μάλιστα;Το 20% σημαίνει περίπου εφταπλάσια περικοπή σε σχέση με το 3%.
Παράθεση από: Lasid στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 04:36:54 pmΠαράθεση από: jak_13 στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 04:02:32 pmΣυνήθως η λέξη "αισιοδοξία" είναι συνδεδεμένη με την προσμονή για κάτι καλύτερο.Ε...γιατί η μείωση 3% σε σχέση με την μείωση 20% δεν είναι κάτι καλύτερο με μεγάλη διαφορά μάλιστα;Το 20% σημαίνει περίπου εφταπλάσια περικοπή σε σχέση με το 3%.Αυτά μας σερβίρουν με τα μέσα μαζικής προπαγάνδας και στο τέλος θα είμαστε ευχαριστημένοι ακόμα και με 19% μείωσης. Κι ας ακούμε κάθε μέρα νέα μέτρα. Η τακτική τους είναι γνωστή.