0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό μάλλον έγινε για τα βύσματά τους στα υπουργεία και τους ΟΤΑ που είναι μέσης ηλικίας και είναι το "βάθος" τους. Αν δούμε και τις κατηγορίες που εξαιρούνται από το μσθολόγιο, μπορούμε να μιλήσουμε πια για μια αηδία...Επίσης, με τις συναξιοδοτήσεις όλων όσων διορίστηκαν μαζικά αρχές του '80 (..το βάθος ) θα ανοίξει και ο δρόμος για νέους και κυρίως φθηνούς διορισμούς. Η γενιά των εκπαιδευτικών που διορίζεται τώρα σε ηλικίες πάνω από 35 την πάτησε, αφού κάπως υποφερτό μισθό θα δει μετά τα 60...
Παιδιά, αν λάβουμε ακόμη υπόψη την μείωση της αγοραστικής μας δύναμης από την ακρίβεια που επιμένει και τους φόρους που μας επιβάλλουν μιλάμε πια για την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού και την ολοκληρωτική εξαθλίωση του νέου εκπαιδευτικού. Ειδικά οι νεότεροι από εσάς πρέπει να βρείτε την δύναμη να αντισταθείτε σε όλα αυτά... Είναι θέμα επιβίωσης...ΥΓ. Κούτσα, κούτσα θα είμαι και εγώ από κοντά...
Θέλετε να πούμε αλήθειες; Οι εκπαιδευτικοί είναι ένας μίζερος κλάδος που έχει ξεχάσει να διεκδικεί! Ψοφοδεείς είναι οι πιο πολλοί και τακτοποιημένοι με ιδιαίτερα και μιλάω πιο πολύ για τους παλαιότερους συναδέλφους. Τους ενημερώνεις για απεργία και σε κοιτάνε περίπου σαν γραφικό! Δεν έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται κι αν το έχουν πάρει, δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό... "Και τι θα γίνει, αν φωνάξουμε;", λένε! Δεν ελπίζω στον ξεσηκωμό του κλάδου... Μόνο στην προσωπική στάση του καθενός!
συμφωνώ με gallikou, οι παλιοί συνάδελφοι σε απογοητεύουν, ειδικά κάποιες κυρίες κάποιας ηλικίας χωρίς πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα, στην ουσία δηλαδή χωρίς ενημέρωση, που όταν εκδηλώνεις σε πηγαδάκια την αγωνία σου μιλάνε για το πώς θα μαγειρέψουν το κοτόπουλο το μεσημέρι. Έτσι είχαν μάθει μία ζωή....
Επειδή, κάθε αράδα του εκτρώματος που μελετάω γίνεται και καλύτερο, προσέξατε ότι δεν υπάρχει επίδομα γάμου;
Επίσης οι τρεις ατάκες που με κάνουν turbo:1. "Α, εγώ με την πολιτική δεν ασχολούμαι" 2. "Δεν ψηφίζω στις εκλογές της ΟΛΜΕ, ούτε για αιρετούς" (καλύτερα,βέβαια, εδώ που τα λέμε!) 3. "Τι να κάνουμε; Τουλάχιστον έχουμε μια δουλειά"
Παράθεση από: gallikou στις Οκτωβρίου 07, 2011, 01:41:04 amΕπίσης οι τρεις ατάκες που με κάνουν turbo:1. "Α, εγώ με την πολιτική δεν ασχολούμαι" 2. "Δεν ψηφίζω στις εκλογές της ΟΛΜΕ, ούτε για αιρετούς" (καλύτερα,βέβαια, εδώ που τα λέμε!) 3. "Τι να κάνουμε; Τουλάχιστον έχουμε μια δουλειά"Εγώ άκουσα και καλύτερο τελευταία από θεολόγο. Δε θα επιλέγουν, λέει, το μάθημα των θρησκευτικών στο λύκειο οι μαθητές και θα χαθούν οργανικές, γιατί θα τους ξεσηκώσει το ΠΑΜΕ.