0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα συνάδελφοι, υπάρχει κάποιος συντονισμός ή / και οργάνωση κάποιου μετώπου αντίδρασης κατά της μισθολογικής σφαγής μας; Πληρώνω 300 ενοίκιο (συν λογαριασμοί 50+) και σήμερα ανακάλυψα πως οι συνολικές καθαρές μου αποδοχές δε θα ξεπερνούν τα 776 ευρω μηνιαίως με το νέο μισθολόγιο!!! Διανύω το δεύτερο χρόνο διορισμού μου κι έχοντας 2 χρόνια πραγματικής προυπηρεσίας είχα καταταχθεί στο ΜΚ 17. Έχω την αίσθηση ότι δεν πρέπει να είμαι μόνος μου, και θα ήθελα κάποιος που έχει έγκυρη ενημέρωση επί του θέματος να διευκρινίσει λοιπόν αν: α ) πράγματι ισχύουν οι παραπάνω επικείμενες κι επονείδιστες μειώσεις και β) : αν ετοιμάζεται κάποια οργανωμένη και μαζική αντίδραση ή αν τελικά θα πέσουμε αμαχητί.
Παράθεση από: rublev στις Οκτωβρίου 10, 2011, 09:07:25 pmΑν τελικά αποφασιστούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από τους δασκάλους την Τετάρτη (όπως μαθαίνω ότι είναι η πρόταση της κυβερνητικής τους παράταξης!),τότε ίσως οι δικοί μας εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ μας έκαναν καλό που κρύφτηκαν πίσω από το καταστατικό για να μην προκηρύξουν τουλάχιστον μια τριήμερη απεργία.Θα πονέσει περισσότερο την κυβέρνηση μια απεργία διαρκείας των δασκάλων.Τότε δικό μας έργο είναι η ενίσχυσή τους με ταμείο αλληλεγγύης,έτσι ώστε να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο.Δυστυχώς αν απεργήσουμε εμείς,δεν θα στενοχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα...Εμείς μέσα στις Πανελλήνιες χρειαζόμαστε μόνο.Ετσι μας βλέπουν συνάδελφοι,ας το αποδεχτούμε,για να είναι πιο αποτελεσματικές οι αντιδράσεις μας.Συνάδελφε εμείς οι καθηγητές γιατί να μην κάνουμε απεργία δηλαδή? Η ΔΟΕ θα βγάλει το φίδι από την τρύπα και εμείς θα γλιτώσουμε και τους μισθούς μας? Και τι σημαίνει στις πανελλαδικές? Τότε, φέξε μου και γλίστρησα, θα έχουν τελειώσει όλα! Απεργία διαρκείας και για την κοιμισμένη ΟΛΜΕ! Το 1996 με τη δίμηνη απεργία κατάφερε αύξηση 400 Ευρώ, δηλαδή το επίδομα εξωδιδακτικής και διδ.προετοιμασίας! Ή θα κάνουμε όλοι ή να παραδεχτούμε ότι είμαστε ανάξιοι και άξιοι της μοίρας μας μόνο!
Αν τελικά αποφασιστούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από τους δασκάλους την Τετάρτη (όπως μαθαίνω ότι είναι η πρόταση της κυβερνητικής τους παράταξης!),τότε ίσως οι δικοί μας εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ μας έκαναν καλό που κρύφτηκαν πίσω από το καταστατικό για να μην προκηρύξουν τουλάχιστον μια τριήμερη απεργία.Θα πονέσει περισσότερο την κυβέρνηση μια απεργία διαρκείας των δασκάλων.Τότε δικό μας έργο είναι η ενίσχυσή τους με ταμείο αλληλεγγύης,έτσι ώστε να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο.Δυστυχώς αν απεργήσουμε εμείς,δεν θα στενοχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα...Εμείς μέσα στις Πανελλήνιες χρειαζόμαστε μόνο.Ετσι μας βλέπουν συνάδελφοι,ας το αποδεχτούμε,για να είναι πιο αποτελεσματικές οι αντιδράσεις μας.
Παράθεση από: aghisk στις Οκτωβρίου 11, 2011, 11:23:33 amΗ μονη πιθανη κοινωνικη πιεση ειναι ισως η μειωμενη δυνατοτητα παρκαρισματος των μικρων παιδιων στα δημοτικα και τα νηπιαγωγεια, αλλα και αυτη στη σημερινη συγκυρια των μνημονιων και της πτωχευσης μοιαζει με παρωνυχιδα για την κυβερνηση. Αυτο που πραγματικα δεν αρεσει στους κυβερνωντες ειναι οι καταληψεις (οι εκπαιδευτικοι αμοιβονται κανονικα) και φυσικα μια μεγαλη λευκη απεργια (παλι οι εκπαιδευτικοι αμοιβονται κανονικα) "Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίεςτότε και μόνο όταν είναι εφικτές.Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσειςάσε καλύτερα καθόλου μην τις λες."Ωραία αυτά που λες, αλλά αυτές οι ενέργειες είναι παράνομες.Ποιός θα αναλάβει το ποινικό κόστος για τέτοιου είδους ενέργειες;Ο διευθυντής; Κάποιοι εκπαιδευτικοί; Μήπως να ορίσουμε "εφημερίες" παρανομίας και όποιον πιάσουν;Η προκύρηξη διαρκούς απεργίας είναι νόμιμη.Το ταμείο αλληλοβοήθειας για να στηρίζουμε τους παρκαδόρους των παιδιών στην απεργία διαρκείας τους, είναι επίσης νόμιμο.Η κατάληψη και η λευκή απεργία όμως δεν είναι.Καλό είναι να προχωρήσουμε πρώτα με τα νόμιμα μέσα, και ΑΝ αυτά αποτύχουν τότε να πάμε στα παράνομα.
Η μονη πιθανη κοινωνικη πιεση ειναι ισως η μειωμενη δυνατοτητα παρκαρισματος των μικρων παιδιων στα δημοτικα και τα νηπιαγωγεια, αλλα και αυτη στη σημερινη συγκυρια των μνημονιων και της πτωχευσης μοιαζει με παρωνυχιδα για την κυβερνηση. Αυτο που πραγματικα δεν αρεσει στους κυβερνωντες ειναι οι καταληψεις (οι εκπαιδευτικοι αμοιβονται κανονικα) και φυσικα μια μεγαλη λευκη απεργια (παλι οι εκπαιδευτικοι αμοιβονται κανονικα)
Εμένα μου θυμίζει η όλη κατάσταση και κάτι απο την ντενεκεδούπολη της φακινού.Γνωρίζοντας όμως όλοι την τωρινή μας κατάσταση, (το ρητό διαίρει και βασίλευε το έχουν εξασκήσει όλες οι σύγχρονες κυβερνήσεις), μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε νέους τρόπους διεκδίκησεις των δικαιωμάτων μας...Η απεργία υπήρξε για χρόνια ο μοναδικός ίσως τρόπος διεκδίκησης απο την μεριά των εργαζομένων, στις μέρες μας όμως από ότι έχουμε όλοι δει και βιώσει δεν ευδοκιμεί. Μήπως θα έπρεπε να βρούμε άλλους τρόπους, με καθιστικές απογευματινές διαμαρτυρίες, με πορείες. Με πραγματική οργάνωση των κλάδων μας. Με δημιουργία μητρώου εκπαιδευτικών, που καμία σχέση δεν θα έχει με κόμματα και προπαγάνδες. Μήπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πρέπει να οργανώσουν καλύτερα τους εκπαιδευτικούς των περιοχών τους;
Το παρακάτω κείμενο εστάλη σε κάποιους βουλευτές της Κυβέρνησης:ΠαράθεσηΩς Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μετά τα πολλαπλά χτυπήματα που έχουμε δεχθεί συνολικά οι εκπαιδευτικοί (συνεχείς μειώσεις μισθών, αυξήσεις άμεσων κι έμμεσων φόρων, κατάργηση σχολικών μονάδων, κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης, κατάργηση μαθημάτων, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, έλλειψη βιβλίων, κα) θέλω να ελπίζω ότι εσείς, ως Έλληνας βουλευτής, θα αρνηθείτε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο για το βαθμολόγιο-μισθολόγιο που κατατέθηκε στη
Ως Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μετά τα πολλαπλά χτυπήματα που έχουμε δεχθεί συνολικά οι εκπαιδευτικοί (συνεχείς μειώσεις μισθών, αυξήσεις άμεσων κι έμμεσων φόρων, κατάργηση σχολικών μονάδων, κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης, κατάργηση μαθημάτων, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, έλλειψη βιβλίων, κα) θέλω να ελπίζω ότι εσείς, ως Έλληνας βουλευτής, θα αρνηθείτε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο για το βαθμολόγιο-μισθολόγιο που κατατέθηκε στη
Ποιος μπορει να βρει τα email των βουλευτων; ας στείλουμε πρώτα σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν αντιδράσει(βάσω παπανδρέου...)
Αν θελεις/μπορείς ,επειδη δεν καταλαβα και πολυ τι ακριβως εννοεις με την παραπανω φραση....θα ηθελα περισσσοτερες εξηγησεις.ευχαριστώ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟ