*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1003419 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2338 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:08:15 pm »
τα νεύρα μου τα νεύρα μου ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ >:( >:( >:( >:(

Από που να τα πρωτοπιάσω αυτά που έγιναν σήμερα στο σχολείο;;; Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η ΕΛΜΕ μας, ξεκίνησα λοιπόν από εκεί το μπούρου μπούρου, πόσο σημαντικό είναι να πάμε όλοι στις συνελεύσεις, να απεργήσουμε στη 48ωρη κλπ κλπ.

Στην αρχή οι απαντήσεις ήταν οι κλασικές, τις πάλεψα εύκολα:"έλα μωρέ, στις συνελεύσεις πάνε όλο οι συνδικάλες και αυτοί αποφασίζουν, οι άθλιοι, οι πουλημένοι, οι έτσι οι αλλιώς κλπ κλπ" - "ναι αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν εμφανιζόμαστε όλοι εμείς να ακουστεί και η φωνή του απλού θνητού καθηγητή, άρα είναι σημαντικό να πάμε όλοι -πάμε πάλι όλα τα παιδάκια μαζί : "είναι σημαντικό να πηγαίνω στις συνελεύσεις του συνδικαλιστικού μου οργάνου" δυνατά να σας ακούω κλπ κλπ.

Για την απεργία επίσης τα γνωστά: "σιγά μην τους χαρίσω 2 μέρες μισθό, και τι είναι αυτά, μόνο μια απεργία διαρκείας μας σώζει (δηλαδή Μαιρούλα θα κάνεις απεργία διαρκείας αν προκηρυχθεί μετά την αποψινή συνέλευση;;;-ε, θα δούμε, αν κάνουμε όλοι.....).  Οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι, ίσα για τα μάτια μια 48ωρη για το ξεκάρφωμα -ναι, συνάδελφε, έλα λοιπόν στη συνέλευση να προτείνεις διαρκείας κλπ κλπ.

Μέχρι εκεί την πάλευα. Μετά αγρίεψε το πράμα. Άρχισαν τα παζάρια: "εγώ αποκλείεται να απεργήσω και τις 2 μέρες, τη μία το πολύ, κι αυτή αν....δεν βγαίνω!" Άλλος: "θα απεργήσεις Γιωργάκη;;;" "ε, αν απεργήσετε όλοι, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ, τι θα είμαι εγώ;; το μαύρο πρόβατο;;;ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα απεργήσω κι εγώ!" -  Έτερη συνάδελφος αναφωνεί: "Το βρήκα!"(είχε καταπληκτική ιδέα αυτή, κανονική επιφοίτηση): "θέλετε να κάνουμε δύο γκρουπ, οι μισοί να απεργήσουν Τετάρτη, οι άλλοι Πέμπτη;;; Εμένα με βολεύει την Πέμπτη λίγο περισσότερο μωρέ..."

Και μετά με αποτελείωσαν: "Α, εγώ θα ερχόμουν στη συνέλευση απόψε, αλλά είναι αδύνατον, έχω ιδιαίτερο κατεύθυνσης δεν το αναβάλλω, α πα πα, να χάνω και από τα ιδιαίτερα τώρα;;;"

Μετά θόλωσα, αφρισα, και ούτε που θυμάμαι τι είπα απο κει και κάτω....

Στα χάπια θα πέσω, δεν την παλεύω!!!! Πάμε κάθε μέρα στο σχολείο και μπαινοβγαίνουμε στις τάξεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα ρε σεις! ΜΟυ στρίβει δηλαδή! Μετά τον καυγά, επέστρεψαν στα πηγαδάκια, τι θα μαγειρέψει η μία, που είδε καλές εκπτώσεις η άλλη!
Και μιλάμε για σύλλογο με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, όχι τίποτα μαθουσάλες!

Συγνώμη για το σεντονάκι, ήθελα να ξεσπάσω λίγο!  >:( >:( ;D
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:38:38 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2339 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:11:05 pm »
Πλήρης αποσαφήνιση ότι ο νεοεισερχόμενος δεν μπορεί να υπερφαλαγγίσει υπηρετούντα υπάλληλο κατά τις διαδικασίες της αξιολόγησης (ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο)

Δηλαδή μπαινουμε στο ΣΤ κλιμάκιο και αξιολογουμαστε μαζι με εναν συναδελφο ο οποιος δεν κανει τπτ κτλ κτλ αλλα ειναι στον τριτο χρονο, περιμενουμε να προβιβαστει ο τελευταιος και μετα εμεις.... το καταλαβα λαθος;
Μόνο αυτό σ΄ έχει πειράξει;

Δε το λέω ειρωνικά, προς θεού, αλλά όλο αυτό το νομοσχέδιο ειναι ένα μπάχαλο και μια κατάφωρη αδικία. Αυτό είναι το κερασάκι στη τούρτα. Και εμένα που είμαι στο τρίτο χρόνο με υποχρεώνει να υπηρετήσω άλλα δύο χρόνια στον ΣΤ βαθμό, όπως και ο δόκιμος. Εκεί, όμως, είναι το θέμα ή ότι πρέπει να καταπέσει;

Α, να και τα περήφανα στρατά στην υπηρεσία της πατρίδας. Αχ, τι μας περιμένει.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63467300

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος dorant

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2340 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:15:18 pm »
Εννοειται LK απλα το διαβασα τωρα και βιαστηκα να γραψω μηνυμα..χωρις να σκεφτω οτι δεν υπαρχει λογος μεσα σε ολο το μπαχαλο να μας απασχολει κ αυτο..συγγνωμη..

Daffyduck και στο δικο μου σχολειο κατι αναλογο γινεται..μη σκας..θα ερθει η ωρα που θα μετανιωσουν ολοι ..απο τους 22 συναδελφους μονο 5 θα απεργησουμε..

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2341 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:22:44 pm »
Ναι, οκ, θα έρθει εκείνη η ώρα, αλλά τότε θα είναι πλέον πολύ αργά, κατάλαβες;;;;
Και τι φταίω εγώ που τρέχω από τώρα και τελικά δεν θα πετύχουμε τίποτα λόγω ανύπαρκτης συμμετοχής, αλλά θα με πάρει και η μπάλα όταν έρθει η ώρα να μετανιώσουν και οι υπόλοιποι;;;;;οέο;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:38:38 »

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2342 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:23:14 pm »
Συνάδελφοι, μην το βάζετε κάτω! Εγώ πήγα σήμερα στο σχολείο νομίζοντας ότι θα είμαι η μοναδική που θα απεργήσει και διαπίστωσα με χαρά ότι θα το κλείσουμε! Σημειωτέον ότι είμαι σε δημοτικό και ότι τα τελευταία 6 τουλάχιστον χρόνια το συγκεκριμένο σχολείο δεν έκλεισε ποτέ. Δώσαμε μάλιστα και ραντεβού για να πάμε όλοι στην πορεία...
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2343 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:24:04 pm »
τα νεύρα μου τα νεύρα μου ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ >:( >:( >:( >:(

Από που να τα πρωτοπιάσω αυτά που έγιναν σήμερα στο σχολείο;;; Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η ΕΛΜΕ μας, ξεκίνησα λοιπόν από εκεί το μπούρου μπούρου, πόσο σημαντικό είναι να πάμε όλοι στις συνελεύσεις, να απεργήσουμε στη 48ωρη κλπ κλπ.

Στην αρχή οι απαντήσεις ήταν οι κλασικές, τις πάλεψα εύκολα:"έλα μωρέ, στις συνελεύσεις πάνε όλο οι συνδικάλες και αυτοί αποφασίζουν, οι άθλιοι, οι πουλημένοι, οι έτσι οι αλλιώς κλπ κλπ" - "ναι αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν εμφανιζόμαστε όλοι εμείς να ακουστεί και η φωνή του απλού θνητού καθηγητή, άρα είναι σημαντικό να πάμε όλοι -πάμε πάλι όλα τα παιδάκια μαζί : "είναι σημαντικό να πηγαίνω στις συνελεύσεις του συνδικαλιστικού μου οργάνου" δυνατά να σας ακούω κλπ κλπ.

Για την απεργία επίσης τα γνωστά: "σιγά μην τους χαρίσω 2 μέρες μισθό, και τι είναι αυτά, μόνο μια απεργία διαρκείας μας σώζει (δηλαδή Μαιρούλα θα κάνεις απεργία διαρκείας αν προκηρυχθεί μετά την αποψινή συνέλευση;;;-ε, θα δούμε, αν κάνουμε όλοι.....).  Οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι, ίσα για τα μάτια μια 48ωρη για το ξεκάρφωμα -ναι, συνάδελφε, έλα λοιπόν στη συνέλευση να προτείνεις διαρκείας κλπ κλπ.

Μέχρι εκεί την πάλευα. Μετά αγρίεψε το πράμα. Άρχισαν τα παζάρια: "εγώ αποκλείεται να απεργήσω και τις 2 μέρες, τη μία το πολύ, κι αυτή αν....δεν βγαίνω!" Άλλος: "θα απεργήσεις Γιωργάκη;;;" "ε, αν απεργήσετε όλοι, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ, τι θα είμαι εγώ;; το μαύρο πρόβατο;;;ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα απεργήσω κι εγώ!" -  Έτερη συνάδελφος αναφωνεί: "Το βρήκα!"(είχε καταπληκτική ιδέα αυτή, κανονική επιφοίτηση): "θέλετε να κάνουμε δύο γκρουπ, οι μισοί να απεργήσουν Τετάρτη, οι άλλοι Πέμπτη;;; Εμένα με βολεύει την Πέμπτη λίγο περισσότερο μωρέ..."

Και μετά με αποτελείωσαν: "Α, εγώ θα ερχόμουν στη συνέλευση απόψε, αλλά είναι αδύνατον, έχω ιδιαίτερο κατεύθυνσης δεν το αναβάλλω, α πα πα, να χάνω και από τα ιδιαίτερα τώρα;;;"

Μετά θόλωσα, αφρισα, και ούτε που θυμάμαι τι είπα απο κει και κάτω....

Στα χάπια θα πέσω, δεν την παλεύω!!!! Πάμε κάθε μέρα στο σχολείο και μπαινοβγαίνουμε στις τάξεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα ρε σεις! ΜΟυ στρίβει δηλαδή! Μετά τον καυγά, επέστρεψαν στα πηγαδάκια, τι θα μαγειρέψει η μία, που είδε καλές εκπτώσεις η άλλη!
Και μιλάμε για σύλλογο με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, όχι τίποτα μαθουσάλες!

Συγνώμη για το σεντονάκι, ήθελα να ξεσπάσω λίγο!  >:( >:( ;D
Ηρέμησε, συνάδελφε! Παντού υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Συγγνώμη που το λέω και στενοχωρώ και τη φίλη μου τη Ρόζυ που μου έχει πει να μη λέω κάτι τέτοια, αλλά δε θα έρθει η αλλαγή από τους δημοσίους υπαλλήλους. Θα πω ένα παράδειγμα.  Τις προάλλες είχα πάει στη συνέλευση που είχαν κάνει οι ταξιτζήδες. Ένας συνδικαλιστής (όχι ο γνωστός, αλλά πρόσωπο με κύρος και πραγματικό ήθος) τους λέει ανάμεσα στ' άλλα ότι το τάδε ραδιοταξί μαζεύει τις έκτακτες εισφορές για να τις κάψουν συμβολικά μπροστά από το υπουργείο οικονομικών. Και σηκώνονται εκατοντάδες άνθρωποι και ρωτούσαν πού θα να τα δώσουν και γιατί δεν τους το είπε νωρίτερα. Πού να δείτε τι έγινε όταν ένας συνδικαλιστής της ΠΑΣΠ τόλμησε να τους πει ότι αυτός αντιπροσωπεύει το παλιό ΠΑΣΟΚ και αυτά τα κάνει το νέο ΠΑΣΟΚ.

Από τον ελεύθερο επαγγελματία, το ναυτεργάτη, τον οικοδόμο, τον εργαζόμενο στη καθαριότητα κτλ. θα δούμε να έρχεται η αλλαγή. Γι αυτό, αυτή η ικανή μειοψηφία του κλάδου μας που έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει ας μην απογοητεύεται και ας συμπορευτεί με αυτό το υγιές τμήμα της κοινωνίας που έχει αρχίσει να αντιδρά χωρίς περιστροφές.

Ελπίζω να ένιωσες καλύτερα. Πιστεύω ότι τη Τετάρτη και τη Πέμπτη θα έχεις περισσότερους λόγους να αισιοδοξείς.

Μ. Μπρεχτ

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2344 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:28:36 pm »
Σ΄ευχαριστώ LK, ας ελπίσουμε ότι έχεις δίκιο....Ες Τετάρτην τα σπουδαία!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2345 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:32:18 pm »
Εννοειται LK απλα το διαβασα τωρα και βιαστηκα να γραψω μηνυμα..χωρις να σκεφτω οτι δεν υπαρχει λογος μεσα σε ολο το μπαχαλο να μας απασχολει κ αυτο..συγγνωμη..

Daffyduck και στο δικο μου σχολειο κατι αναλογο γινεται..μη σκας..θα ερθει η ωρα που θα μετανιωσουν ολοι ..απο τους 22 συναδελφους μονο 5 θα απεργησουμε..
Αν είσαι σε κεντρικό σχολείο και στην επαρχία μην περιμένεις θαύματα...στα σχολεία της περιοχής μου θα απεργήσουν πολλοί.
Οι μοιραίοι του

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #2346 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:36:14 pm »
Σ΄ευχαριστώ LK, ας ελπίσουμε ότι έχεις δίκιο....Ες Τετάρτην τα σπουδαία!
Απ' αυτά που βλέπω και ακούω εδώ στη πρωτεύουσα πιστεύω ότι έχω δίκιο και ότι τη Τετάρτη και τη Πέμπτη θα δούμε πολύ κόσμο στους δρόμους, κόσμο που δεν είχε βγει ποτέ μέχρι τώρα από το καβούκι του.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος dorant

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2347 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:37:44 pm »
Πραγματικα ας ελπισουμε μεθαυριο οι συναδελφοι να μη ''λυπηθουν''τα 40 ευρώ που θα χασουν απο την απεργια αλλά να λυπηθούν για τα 400-600 που θα παιρνουν ως μισθο...

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2348 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 04:40:23 pm »
Πραγματικα ας ελπισουμε μεθαυριο οι συναδελφοι να μη ''λυπηθουν''τα 40 ευρώ που θα χασουν απο την απεργια αλλά να λυπηθούν για τα 400-600 που θα παιρνουν ως μισθο...
μόνο η μετακίνηση προς τα σχολεία κοστίζει τόσο..από δω και μπρος μας διευκολύνουν στις απεργίες   :(!

Αποσυνδεδεμένος taxidenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2349 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 05:25:52 pm »
"Αν δεν καώ εγω, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πως θα γίνουν τα σκοτάδια φως??????"
ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ !!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Aritina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2350 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 06:14:14 pm »
Παιδιά, να ρωτήσω κάτι: Νεοδιόριστος (το 2011), με μεταπτυχιακό και 3,5 χρόνια αναπλήρωσης, σε ποιο βαθμό μπαίνει και ποιο μισθό θα έχει ;;;

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #2351 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 06:22:09 pm »
Δείτε αναλυτικά τους μισθούς πριν και μετά:
http://www.pde.gr/index.php?page=3308