0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και θα προκηρύξει η ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας?
Παράθεση από: teacher81 στις Δεκεμβρίου 24, 2011, 10:08:45 pmΜε 6 χρόνια υπηρεσίας Ιανουάριος 2012 σύνολο 806 ευρώ.... 403 το α' 15ήμερο.....'Αντε να περάσεις ως τις 13 Γενάρη που ξαναπληρωνόμαστε...Εγώ που έχω 4περίπου χρόνια προυπηρεσίας να φανταστώ γύρω στα 750, δηλαδή 375 το δεκαπενθήμερο.Ξεφτίλα... Ρε παιδιά τι θα κάνουμε? Πώς θα ζήσουμε έτσι και μακριά από τον τόπο μας?
Με 6 χρόνια υπηρεσίας Ιανουάριος 2012 σύνολο 806 ευρώ.... 403 το α' 15ήμερο.....'Αντε να περάσεις ως τις 13 Γενάρη που ξαναπληρωνόμαστε...
Το θεμα ειναι αλλο...αυτοι κοβουν και πετσοκοβουν...εμεις τι κανουμε? τιθεται θεμα επιβιωσης πλεον...μας λυπονται ηδη οι μαθητες...αυτο που με λυπει πιο πολυ ομως ειναι που κανεις δεν αντιδρα και ολοι δεχομαστε παθητικα ο,τι ερχεται...τελικα οι τουρκοι ειχαν δικιο...ειμαστε ραγιαδες...και ο υποτακτος εχει τη μοιρα που του αξιζει ...(εαν ημουν υπουργος θα μειωνα κι αλλο τους μισθους μας...διοτι θα ελεγα ποσο κακομοιροι ειναι οι υφισταμενοι μου....τους μαστιγωνω και δεν αντιδρα κανεις...για παραδειγματισμο θα κοψω κι αλλο...)...με συγχωρειτε συναδελφοι για την ειρωνεια,αλλα απογοητευτηκα απο τον κλαδο μας...μας κοβουν καθε μερα την αξιοπρεπεια...και εμεις τιποτα...
Γιατί λοιπόν δεν ψηφίζουμε όλοι απεργία διαρκείας;Δεν υπάρχει καμιά άλλη εξήγηση, εκτός από παθητικοί, είμαστε και ηλίθιοι, σκουλήκια υποταγμένα και λοβοτομημένα.Σαν τα πουλιά, που τους ανοίγεις την πόρτα του κλουβιού, και αυτά παραμένουν μέσα.
οι γονεις ομως δεν θα κανουν καθολου παρτυ διαρκειας. Ισως αναγκαστουν να ενημερωθουν για τα προβληματα του κλαδου μας.
το μονο οφελος μιας απεργιας ειναι η προσωπικη ψευδαισθηση οτι κατι κανουμε για να αντισταθουμε..σε ψυχολογικο επιπεδο κ μονο..
Παράθεση από: golum στις Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:01:11 pmΠαράθεση από: haroulalki στις Δεκεμβρίου 26, 2011, 11:43:54 amοι γονεις ομως δεν θα κανουν καθολου παρτυ διαρκειας. Ισως αναγκαστουν να ενημερωθουν για τα προβληματα του κλαδου μας.οπως φανταζομαι ενημερωθηκες κι εσυ, μετα τις απεργιες των βενζινοπωλων για τα προβληματα του δικου τους κλαδου, κι ας μην ειχες βενζινη μια εβδομαδα..ή όταν τα μεσα μαζικης μεταφορας εκαναν απεργια κ δε μπορουσες να πας στη δουλεια σου, εσυ αντι να νευριαζεις, ενδιαφερθηκες κ ερευνησες μηπως τελικα εχουν δικιο!σου εγγυωμαι οτι κανενας γονεας δε θα ενδιαφερθει για τα 400 ευρω που χανεις..πολυ απλα γιατι τα χανει κι αυτος, αν δεν εχει χασει τη δουλεια του...αν πιστευει εστω κ ενας οτι η απεργια μας θα ανοιξει τα ματια του κοσμου κ θα αρχισει η δικη μας επανασταση, ζει στον κοσμο του...καθεις την παρτουλα του...οπως παντα δηλαδη..ή νομιζεις οτι αυτη τη στιγμη ειμαστε οι μονοι που βιωνουμε το βιασμο?το μονο οφελος μιας απεργιας ειναι η προσωπικη ψευδαισθηση οτι κατι κανουμε για να αντισταθουμε..σε ψυχολογικο επιπεδο κ μονο..Άμα ξεκινήσουμε εμείς ασύμμετρή απεργία διαρκείας, ίσως ακολουθήσει και όλος ο δημόσιος τομέας, και τότε θα τους αλλάξουμε τα φώτα και τουλάχιστον θα αποσύρουν το νόμο. Η ισχύς τους, η ισχύ του κάθε διευθυντή, βασίζεται στην εφαρμογή της μισθωτής σκλαβιάς, αν αυτή παρακαμφθεί με αυτό τον πανέξυπνο και νόμιμο τρόπο, είναι ανίσχυροι μπροστά μας.Αλλά είπαμε, λοβοτομή, αυτό έχουμε πάθει. Ενώ κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να πάθει τίποτα αν ψηφιστεί μια ασύμμετρη απεργία διαρκείας, κανείς δεν την υποστηρίζει και δεν την προτείνει.
Παράθεση από: haroulalki στις Δεκεμβρίου 26, 2011, 11:43:54 amοι γονεις ομως δεν θα κανουν καθολου παρτυ διαρκειας. Ισως αναγκαστουν να ενημερωθουν για τα προβληματα του κλαδου μας.οπως φανταζομαι ενημερωθηκες κι εσυ, μετα τις απεργιες των βενζινοπωλων για τα προβληματα του δικου τους κλαδου, κι ας μην ειχες βενζινη μια εβδομαδα..ή όταν τα μεσα μαζικης μεταφορας εκαναν απεργια κ δε μπορουσες να πας στη δουλεια σου, εσυ αντι να νευριαζεις, ενδιαφερθηκες κ ερευνησες μηπως τελικα εχουν δικιο!σου εγγυωμαι οτι κανενας γονεας δε θα ενδιαφερθει για τα 400 ευρω που χανεις..πολυ απλα γιατι τα χανει κι αυτος, αν δεν εχει χασει τη δουλεια του...αν πιστευει εστω κ ενας οτι η απεργια μας θα ανοιξει τα ματια του κοσμου κ θα αρχισει η δικη μας επανασταση, ζει στον κοσμο του...καθεις την παρτουλα του...οπως παντα δηλαδη..ή νομιζεις οτι αυτη τη στιγμη ειμαστε οι μονοι που βιωνουμε το βιασμο?το μονο οφελος μιας απεργιας ειναι η προσωπικη ψευδαισθηση οτι κατι κανουμε για να αντισταθουμε..σε ψυχολογικο επιπεδο κ μονο..
Πολύς κόσμος, σε διάφορους κλάδους, δεν πιστεύει πια στις απεργίες για τους εξής τρεις λόγους:
Παράθεση από: Daidalos στις Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:48:19 pmΠολύς κόσμος, σε διάφορους κλάδους, δεν πιστεύει πια στις απεργίες για τους εξής τρεις λόγους:Δεν μιλάω για απεργία συμβατική, Μιλάω για ασύμμετρη απεργία διαρκείας, που δεν έχει εφαρμοστεί ΠΟΤΕ (γιατί η πλειοψηφία είναι λοβοτομημένη)Ξανά παραθέτω τα οφέλη μια ασύμμετρης απεργίας διαρκείας τα οποία είναι ανεκτίμητα. Το όφελος ότι θα φεύγω από την εξορία όποτε θέλω για να πάω να δω τα παιδιά μου, χωρίς να ρωτάω τον κάθε διευθυντή.Το όφελος ότι αν μου κάτσει μια δουλειά και μπορώ να συμπληρώσω το εισόδημά μου, θα μπορώ ανα πάσα στιγμή να αρπάξω την ευκαιρία, χωρίς να δεσμεύεται ο χρόνος μου σαν μισθωτός σκλάβος,Το όφελος ότι θα μπορώ να εργάζομαι όταν έχω λίγη δουλειά (π.χ δίωρο) και να απεργώ όταν έχω πολύ δουλεια (πχ εξάωρο).Και όλα αυτά τα οφέλη ΝΟΜΙΜΑ, αρκεί να σηκώσουμε το ρημαδοχεράκι μας και να την ψηφίσουμε την ρημάδα.
Το σημαντικότερο όμως: δεν υπάρχει Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αρθεί το νομοσχέδιο. Καμία, τουλάχιστον όχι με την παρούσα πολιτική κατάσταση. Ακόμα κι αν κλείσουμε εντελώς τα σχολεία για 2 μήνες, θα καταφύγουν σε άλλες λύσεις (πχ επιστράτευση, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν). Αν δηλαδή φαντάζεσαι ότι η πίεση θα είναι τόσο ασφυκτική που θα ιδρώσει το αυτί τους και θα επιστρέψουμε σε αυτά που παίρναμε, είσαι εντελώς γελασμένος! Τη στιγμή που θα ληφθεί απόφαση για άρση του νόμου, έχουμε χρεωκοπήσει επισήμως. Αυτό -αν θες τη γνώμη μου -δεν είναι απαραιτήτως τόσο κακό όσο το φανταζόμαστε, ίσως μάλιστα να είναι και η μοναδική υγιής λύση που πιθανώς να ενέχει μια ελπίδα για το (απώτερο) μέλλον (και μετά βέβαια από τραγικές στιγμές στο παρόν....). Προσπαθώ όμως να σου πω ότι αποκλείεται ως κλάδος ή ως Δ.Υ. να πετύχουμε μια λύση μόνο για εμάς. Η λύση στο πρόβλημά μας είναι συνολικότερη, περνάει από αλλαγή των επιλογών της χώρας στην οικονομική της πολιτική ευρύτερα και συνολικότερα και -το ξαναλέω -δυστυχώς δεν την βλέπω εφικτή υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες.