*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 999751 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #3570 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 11:10:29 am »
Και θα προκηρύξει η ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας?

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο , απο εμάς εξαρτάται! Και μάλιστα, στις προηγούμενες συνελεύσεις
οι ηλίθιοι, κατά πλειοψηφία στις τοπικές ελμέ, ψηφίσαμε κατά της απεργίας! Ας μην κατηγορούμε λοιπόν την ολμέ.

Η ολμέ, σε αντίθεση με την δοε, αποφασίζει απεργία από κάτω προς τα πάνω.
Από τις δικές μας συνελεύσεις εξαρτάται, να συγκλιθούν αρχικά, και να αποφασιστεί η απεργία διαρκείας.
Και να πάνε οι αιρετοί από τις τοπικές ελμε να δώσουν το μήνυμα της κάθε συνέλευσης, στην ολμέ.

Αν τώρα κάποιος αιρετός δώσει άλλο μήνυμα από αυτό της συνέλευσης (συμβαίνει γιαυτό το λέω)
πρέπει να τον κράξουμε πάρα πολύ άγρια. Εχω ακούσει σε συνέλευση από αιρετό το αμήμυτο, "η γενική συνέλευση είναι
συμβουλευτική, ο αιρετός αποφασίζει τελικά"
, και  δεν σηκώθηκε κανένας να τον πάρει με τις λεμονόκουπες!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 25, 2011, 11:57:02 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:44:54 »

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3571 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 08:05:00 pm »
Συζήτηση για το ενιαίο και τους εκπαιδευτικούς, υπάρχει και στο phorum:
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=44&t=225123
Καλό είναι αυτό γιατί μαθαίνουν για το πρόβλημα κι άλλοι οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευτικοί. Να καταρριφθούν κάποιοι μύθοι επιτέλους.
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #3572 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 11:50:18 pm »
Με 6 χρόνια υπηρεσίας Ιανουάριος 2012 σύνολο 806 ευρώ.... 403 το α' 15ήμερο.....'Αντε να περάσεις ως τις 13 Γενάρη που ξαναπληρωνόμαστε...

Εγώ που έχω 4περίπου χρόνια προυπηρεσίας να φανταστώ γύρω στα 750, δηλαδή 375 το δεκαπενθήμερο.Ξεφτίλα... Ρε παιδιά τι θα κάνουμε? Πώς θα ζήσουμε έτσι και μακριά από τον τόπο μας?
Μα το θεμα ειναι οτι θα περικοπουν και αλλο εκτος εαν καποιος εχει την ψευδαισθηση οτι θα διατηρηθουν ως εχει..
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος foreman

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3573 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 01:50:58 am »
Το θεμα ειναι αλλο...αυτοι κοβουν και πετσοκοβουν...εμεις τι κανουμε?  τιθεται θεμα επιβιωσης πλεον...μας λυπονται ηδη οι μαθητες...αυτο που με λυπει πιο πολυ ομως ειναι που κανεις δεν αντιδρα και ολοι δεχομαστε παθητικα ο,τι ερχεται...τελικα οι τουρκοι ειχαν δικιο...ειμαστε ραγιαδες...και ο υποτακτος εχει τη μοιρα που του αξιζει ...(εαν ημουν υπουργος θα μειωνα κι αλλο τους μισθους μας...διοτι θα ελεγα ποσο κακομοιροι ειναι οι υφισταμενοι μου....τους μαστιγωνω και δεν αντιδρα κανεις...για παραδειγματισμο θα κοψω κι αλλο...)...με συγχωρειτε συναδελφοι για την ειρωνεια,αλλα απογοητευτηκα απο τον κλαδο μας...μας κοβουν καθε μερα την αξιοπρεπεια...και εμεις τιποτα...
"Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων σ' αυτόν τον κόσμο, οι καλοί και οι κακοί. Οι καλοί κοιμούνται καλύτερα, αλλά οι κακοί απολαμβάνουν περισσότερο τις ώρες που είναι ξύπνιοι"...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:44:54 »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3574 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 09:18:48 am »
Το θεμα ειναι αλλο...αυτοι κοβουν και πετσοκοβουν...εμεις τι κανουμε?  τιθεται θεμα επιβιωσης πλεον...μας λυπονται ηδη οι μαθητες...αυτο που με λυπει πιο πολυ ομως ειναι που κανεις δεν αντιδρα και ολοι δεχομαστε παθητικα ο,τι ερχεται...τελικα οι τουρκοι ειχαν δικιο...ειμαστε ραγιαδες...και ο υποτακτος εχει τη μοιρα που του αξιζει ...(εαν ημουν υπουργος θα μειωνα κι αλλο τους μισθους μας...διοτι θα ελεγα ποσο κακομοιροι ειναι οι υφισταμενοι μου....τους μαστιγωνω και δεν αντιδρα κανεις...για παραδειγματισμο θα κοψω κι αλλο...)...με συγχωρειτε συναδελφοι για την ειρωνεια,αλλα απογοητευτηκα απο τον κλαδο μας...μας κοβουν καθε μερα την αξιοπρεπεια...και εμεις τιποτα...

Δεν είμαστε μόνο παθητικοί, είμαστε και ηλίθιοι.

Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι η λύση είναι τόσο μα τόσο απλή. Αρκεί να ψηφίσουμε απεργία διαρκείας, και να κάνουμε μετά ασύμμετρη απεργία, απεργώντας ο καθένας μας μόνο τις ημέρες που έχει πολύ δουλειά, τρελαίνοντας έτσι τον κρατικό μηχανισμό και την διεύθυνση. Ακόμα και αυτός  που θα δουλεύει συνέχεια όταν θα έχουμε ασύμμετρη απεργία διαρκείας, και αυτός κερδισμένος θα είναι γιατί θα μπορεί, αν θέλήσει, για χ-ψ λόγους, να μην δουλέψει μια μέρα χωρίς να φοβάται τις επιπτώσεις από την διεύθυνση.

Γιατί λοιπόν δεν ψηφίζουμε όλοι απεργία διαρκείας;
Δεν υπάρχει καμιά άλλη εξήγηση, εκτός από παθητικοί, είμαστε και ηλίθιοι, σκουλήκια υποταγμένα και λοβοτομημένα.
Σαν τα πουλιά, που τους ανοίγεις την πόρτα του κλουβιού, και αυτά παραμένουν μέσα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 26, 2011, 11:00:20 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3575 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 11:24:01 am »

Γιατί λοιπόν δεν ψηφίζουμε όλοι απεργία διαρκείας;
Δεν υπάρχει καμιά άλλη εξήγηση, εκτός από παθητικοί, είμαστε και ηλίθιοι, σκουλήκια υποταγμένα και λοβοτομημένα.
Σαν τα πουλιά, που τους ανοίγεις την πόρτα του κλουβιού, και αυτά παραμένουν μέσα.

εγω μαζι σου...αντε και την ψηφιζουμε...και απεχουμε κανενα τριμηνο...μηπως ομως κουβαλαμε καυσιμα ή τροφιμα ωστε να θιγονται απο εμας μεγαλες κοινωνικες ομαδες και αυτο να λειτουργει ως μεσο πιεσης στην κυβερνηση;  εμας οι αμεσα θιγομενοι δηλαδη οι μαθητες θα κανουν παρτυ σε απεργια διαρκειας..οχι μονο δεν θα διαμαρτυρονται που απεργουμε αλλα θα μας ζητουν να συνεχισουμε για να γλυτωσουν μαθημα...τα εχουμε ζησει και στο παρελθον αυτα..

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3576 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 11:43:54 am »
οι γονεις ομως δεν θα κανουν καθολου παρτυ διαρκειας. Ισως αναγκαστουν να ενημερωθουν για τα προβληματα του κλαδου μας.

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3577 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:01:11 pm »
οι γονεις ομως δεν θα κανουν καθολου παρτυ διαρκειας. Ισως αναγκαστουν να ενημερωθουν για τα προβληματα του κλαδου μας.

οπως φανταζομαι ενημερωθηκες κι εσυ, μετα τις απεργιες των βενζινοπωλων για τα προβληματα του δικου τους κλαδου, κι ας μην ειχες βενζινη μια εβδομαδα..ή όταν τα μεσα μαζικης μεταφορας εκαναν απεργια κ δε μπορουσες να πας στη δουλεια σου, εσυ αντι να νευριαζεις, ενδιαφερθηκες κ ερευνησες μηπως τελικα εχουν δικιο!σου εγγυωμαι οτι κανενας γονεας δε θα ενδιαφερθει για τα 400 ευρω που χανεις..πολυ απλα γιατι τα χανει κι αυτος, αν δεν εχει χασει τη δουλεια του...αν πιστευει εστω κ ενας οτι η απεργια μας θα ανοιξει τα ματια του κοσμου κ θα αρχισει η δικη μας επανασταση, ζει στον κοσμο του...καθεις την παρτουλα του...οπως παντα δηλαδη..ή νομιζεις οτι αυτη τη στιγμη ειμαστε οι μονοι που βιωνουμε το βιασμο?το μονο οφελος μιας απεργιας ειναι η προσωπικη ψευδαισθηση οτι κατι κανουμε για να αντισταθουμε..σε ψυχολογικο επιπεδο κ μονο..
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3578 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:35:37 pm »
το μονο οφελος μιας απεργιας ειναι η προσωπικη ψευδαισθηση οτι κατι κανουμε για να αντισταθουμε..σε ψυχολογικο επιπεδο κ μονο..

Είσαι τελείως παράλογος! Τα οφέλη μια ασύμμετρης απεργίας διαρκείας είναι ανεκτίμητα. Το όφελος ότι θα φεύγω από την εξορία όποτε θέλω για να πάω να δω τα παιδιά μου, χωρίς να ρωτάω τον κάθε διευθυντή, δεν μετράει; Το όφελος ότι αν μου κάτσει μια δουλειά και μπορώ να συμπληρώσω το εισόδημά μου, θα μπορώ ανα πάσα στιγμή να αρπάξω την ευκαιρία, χωρίς να δεσμεύεται ο χρόνος μου σαν μισθωτός σκλάβος, δεν μετράει; Το όφελος ότι θα μπορώ να εργάζομαι όταν έχω δίωρο και να απεργώ όταν έχω εξάωρο, δεν μετράει;

Άμα ξεκινήσουμε εμείς ασύμμετρή απεργία διαρκείας, ίσως ακολουθήσει και όλος ο δημόσιος τομέας, και τότε θα τους αλλάξουμε τα φώτα, και τουλάχιστον θα αποσύρουν το νόμο. Η ισχύς τους, η ισχύ του κάθε διευθυντή,  βασίζεται στην εφαρμογή της μισθωτής σκλαβιάς, αν αυτή παρακαμφθεί με αυτό τον πανέξυπνο και νόμιμο τρόπο, είναι ανίσχυροι μπροστά μας.

Αλλά είπαμε, λοβοτομή, αυτό έχουμε πάθει. Ενώ κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να πάθει τίποτα αν ψηφιστεί μια ασύμμετρη απεργία διαρκείας,
κανείς δεν την υποστηρίζει και δεν την προτείνει.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:49:18 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3579 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:48:19 pm »

οπως φανταζομαι ενημερωθηκες κι εσυ, μετα τις απεργιες των βενζινοπωλων για τα προβληματα του δικου τους κλαδου, κι ας μην ειχες βενζινη μια εβδομαδα..ή όταν τα μεσα μαζικης μεταφορας εκαναν απεργια κ δε μπορουσες να πας στη δουλεια σου, εσυ αντι να νευριαζεις, ενδιαφερθηκες κ ερευνησες μηπως τελικα εχουν δικιο!σου εγγυωμαι οτι κανενας γονεας δε θα ενδιαφερθει για τα 400 ευρω που χανεις..πολυ απλα γιατι τα χανει κι αυτος, αν δεν εχει χασει τη δουλεια του...αν πιστευει εστω κ ενας οτι η απεργια μας θα ανοιξει τα ματια του κοσμου κ θα αρχισει η δικη μας επανασταση, ζει στον κοσμο του...καθεις την παρτουλα του...οπως παντα δηλαδη..ή νομιζεις οτι αυτη τη στιγμη ειμαστε οι μονοι που βιωνουμε το βιασμο?το μονο οφελος μιας απεργιας ειναι η προσωπικη ψευδαισθηση οτι κατι κανουμε για να αντισταθουμε..σε ψυχολογικο επιπεδο κ μονο..

Άμα ξεκινήσουμε εμείς ασύμμετρή απεργία διαρκείας, ίσως ακολουθήσει και όλος ο δημόσιος τομέας, και τότε θα τους αλλάξουμε τα φώτα και τουλάχιστον θα αποσύρουν το νόμο. Η ισχύς τους, η ισχύ του κάθε διευθυντή,  βασίζεται στην εφαρμογή της μισθωτής σκλαβιάς, αν αυτή παρακαμφθεί με αυτό τον πανέξυπνο και νόμιμο τρόπο, είναι ανίσχυροι μπροστά μας.

Αλλά είπαμε, λοβοτομή, αυτό έχουμε πάθει. Ενώ κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να πάθει τίποτα αν ψηφιστεί μια ασύμμετρη απεργία διαρκείας,
κανείς δεν την υποστηρίζει και δεν την προτείνει.

Πολύς κόσμος, σε διάφορους κλάδους, δεν πιστεύει πια στις απεργίες για τους εξής τρεις λόγους:
1. Οι προηγούμενες δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
2. Με την μείωση μισθών ακόμη και τα 50 ευρώ που αφαιρούνται για μια μέρα απεργίας (περίπου) μετράνε διπλά.
3. Το κυριότερο: έχουν απογοητευθεί από τους εργατοπατέρες που εκμεταλλεύονται για δικό τους συμφέρον τις κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να "βγάζουν" οι πλέον γνωστοί από αυτούς από 100.000 ευρώ και πάνω τον χρόνο (είδες οι επιτροπές!) και να προαλείφονται για ανώτερες κομματικές και πολιτικές θέσεις.  ;)

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3580 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:54:10 pm »

Πολύς κόσμος, σε διάφορους κλάδους, δεν πιστεύει πια στις απεργίες για τους εξής τρεις λόγους:

Δεν μιλάω για απεργία συμβατική, Μιλάω για ασύμμετρη απεργία διαρκείας, που δεν έχει εφαρμοστεί ΠΟΤΕ (γιατί η πλειοψηφία είναι λοβοτομημένη)

Ξανά παραθέτω τα οφέλη μιας ασύμμετρης απεργίας διαρκείας τα οποία είναι ανεκτίμητα.

Τα προσωπικά οφέλη:

1) Το όφελος ότι θα φεύγω από την εξορία όποτε θέλω για να πάω να δω τα παιδιά μου, χωρίς να ρωτάω τον κάθε διευθυντή.
2) Το όφελος ότι αν μου κάτσει μια δουλειά και μπορώ να συμπληρώσω το εισόδημά μου, θα μπορώ ανα πάσα στιγμή να αρπάξω την ευκαιρία, χωρίς να δεσμεύεται ο χρόνος μου σαν μισθωτός σκλάβος.
3) Το όφελος ότι θα μπορώ να εργάζομαι όταν έχω λίγη δουλειά (π.χ δίωρο) και να απεργώ όταν έχω πολύ δουλεια (πχ εξάωρο).
4) Το όφελος στην τελική ότι μπορεί ο ίδιος να μην απεργώ καθόλου, αλλά με την ανέξοδη αυτή ψήφο μου, θα αντιμετωπίζω το χαμόγελο για την εξυπηρέτηση που κάνω στους εξαθλιωμένους συναδέλφους που θέλουν να εκμεταλευτούν τα παραπάνω οφέλη.

Και το στρατηγικό όφελος:

Με την ασυμμετρη απεργία διαρκείας, και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, καταργούμε (ως αντίποινα για αυτό που μας έκαναν) άμεσα την ίδια την μισθωτή εργασία-σκλαβιά και μέσω αυτής της κατάργησης, εμέσως και την ίδια την εξουσία των προϊσταμένων (των οποίων ο θεσμικός ρόλος, ας μην το ξεχνάμε, είναι να μεταφέρουν και να εφαρμόζουν τις εντολές της τροϊκας στον δημόσιο τομέα).

Και όλα αυτά τα οφέλη ΝΟΜΙΜΑ, αρκεί να σηκώσουμε το ρημαδοχεράκι μας και να την ψηφίσουμε την ρημάδα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2012, 08:20:17 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3581 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 01:16:40 pm »

Δεν μιλάω για απεργία συμβατική, Μιλάω για ασύμμετρη απεργία διαρκείας, που δεν έχει εφαρμοστεί ΠΟΤΕ (γιατί η πλειοψηφία είναι λοβοτομημένη)

Ξανά παραθέτω τα οφέλη μια ασύμμετρης απεργίας διαρκείας τα οποία είναι ανεκτίμητα.
  • Το όφελος ότι θα φεύγω από την εξορία όποτε θέλω για να πάω να δω τα παιδιά μου, χωρίς να ρωτάω τον κάθε διευθυντή.
  • Το όφελος ότι αν μου κάτσει μια δουλειά και μπορώ να συμπληρώσω το εισόδημά μου, θα μπορώ ανα πάσα στιγμή να αρπάξω την ευκαιρία, χωρίς να δεσμεύεται ο χρόνος μου σαν μισθωτός σκλάβος,
  • Το όφελος ότι θα μπορώ να εργάζομαι όταν έχω λίγη δουλειά (π.χ δίωρο) και να απεργώ όταν έχω πολύ δουλεια (πχ εξάωρο).

Και όλα αυτά τα οφέλη ΝΟΜΙΜΑ, αρκεί να σηκώσουμε το ρημαδοχεράκι μας και να την ψηφίσουμε την ρημάδα.

Baarli, έχεις καταστήσει απολύτως σαφή τα πλεονεκτήματα της διακεκομμένης απεργίας που προτείνεις, και είναι επαρκώς τεκμηριωμένα.
Ωστόσο, και σε αυτήν την απεργία θα έχεις περικοπή μισθού κάθε φορά που θα επιλέγεις να απεργήσεις, ενώ και τα άλλα που περιγράφεις δεν είναι ούτε τόσο εύκολα ούτε τόσο αυτονόητα: "φεύγω κάθε φορά που γουστάρω από την εξορία και πάω να δω τα παιδιά μου"-ναι, με τι βενζίνη όμως, που δεν θα έχεις ούτε να φας (εκτός εάν υπάρχει υποστήριξη από πίσω;;;) ή "μου τυχαίνει μια δουλειά και την κάνω για έξτρα χρήματα" -πόσο εύκολο νομίζεις ότι είναι αυτό πραγματικά και πως γίνεται πρακτικά;;; δηλαδή πως το φαντάζεσαι, σήμερα κάνουμε ένα μεροκάματο οικοδομή και αύριο βοηθάμε σε μια ταβέρνα;;; δεν γίνονται τόσο εύκολα αυτά όσο τα κανεις να ακούγονται.

Το σημαντικότερο όμως: δεν υπάρχει Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αρθεί το νομοσχέδιο. Καμία, τουλάχιστον όχι με την παρούσα πολιτική κατάσταση. Ακόμα κι αν κλείσουμε εντελώς τα σχολεία για 2 μήνες, θα καταφύγουν σε άλλες λύσεις (πχ επιστράτευση, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν). Αν δηλαδή φαντάζεσαι ότι η πίεση θα είναι τόσο ασφυκτική που θα ιδρώσει το αυτί τους και θα επιστρέψουμε σε αυτά που παίρναμε, είσαι εντελώς γελασμένος! Τη στιγμή που θα ληφθεί απόφαση για άρση του νόμου, έχουμε χρεωκοπήσει επισήμως.

Αυτό -αν θες τη γνώμη μου -δεν είναι απαραιτήτως τόσο κακό όσο το φανταζόμαστε, ίσως μάλιστα να είναι και η μοναδική υγιής λύση που πιθανώς να ενέχει μια ελπίδα για το (απώτερο) μέλλον (και μετά βέβαια από τραγικές στιγμές στο παρόν....). Προσπαθώ όμως να σου πω ότι αποκλείεται ως κλάδος ή ως Δ.Υ. να πετύχουμε μια λύση μόνο για εμάς. Η λύση στο πρόβλημά μας είναι συνολικότερη, περνάει από αλλαγή των επιλογών της χώρας στην οικονομική της πολιτική ευρύτερα και συνολικότερα και -το ξαναλέω -δυστυχώς  δεν την βλέπω εφικτή υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες.
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3582 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 01:30:37 pm »
Το σημαντικότερο όμως: δεν υπάρχει Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αρθεί το νομοσχέδιο. Καμία, τουλάχιστον όχι με την παρούσα πολιτική κατάσταση. Ακόμα κι αν κλείσουμε εντελώς τα σχολεία για 2 μήνες, θα καταφύγουν σε άλλες λύσεις (πχ επιστράτευση, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν). Αν δηλαδή φαντάζεσαι ότι η πίεση θα είναι τόσο ασφυκτική που θα ιδρώσει το αυτί τους και θα επιστρέψουμε σε αυτά που παίρναμε, είσαι εντελώς γελασμένος! Τη στιγμή που θα ληφθεί απόφαση για άρση του νόμου, έχουμε χρεωκοπήσει επισήμως.

Αυτό -αν θες τη γνώμη μου -δεν είναι απαραιτήτως τόσο κακό όσο το φανταζόμαστε, ίσως μάλιστα να είναι και η μοναδική υγιής λύση που πιθανώς να ενέχει μια ελπίδα για το (απώτερο) μέλλον (και μετά βέβαια από τραγικές στιγμές στο παρόν....). Προσπαθώ όμως να σου πω ότι αποκλείεται ως κλάδος ή ως Δ.Υ. να πετύχουμε μια λύση μόνο για εμάς. Η λύση στο πρόβλημά μας είναι συνολικότερη, περνάει από αλλαγή των επιλογών της χώρας στην οικονομική της πολιτική ευρύτερα και συνολικότερα και -το ξαναλέω -δυστυχώς  δεν την βλέπω εφικτή υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες.

Δεν μιλάω μόνο για τα σχολεία! Η ασύμμετρη απεργία διαρκείας, αφού τα οφέλη της γίνουν κατανοητά από την λοβοτομημένη πλειοψηφία η οποία για την ώρα ούτε καν τα καταλαβαίνει, μπορεί να ξεκινήσει αρχικά απο τους εκπαιδευτικούς, μετά όμως σαν πυρκαγιά θα διαδοθεί σε όλο τον δημόσιο τομέα και σε όλους τους εξαθλιωμένους και εξορισμένους δημόσιους υπαλλήλους των 600 ευρώ.

Αυτό θα τους πειράξει πάρα πολύ και είτε θα αναγκαστούν να αποσύρουν τον άδικο νόμο που ευνοεί μισθολογικά το πασοκικό παρακράτος που διορίστηκε με βύσμα πριν 20 χρόνια, είτε θα μας πάνε όλους στα δικαστήρια. Και να μας πάνε όμως, δεν μπορούν να βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες όλων των κλάδων, όλου του δημόσιου τομέα! Ακόμα και αν το κάνουν, ακόμα και αν μας πάνε στα δικαστήρια και μας καταδικάσουν, δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες φυλακές να μας κλείσουν όλους μέσα.

Λοβοτομημένοι και παραλόγως τρομοκρατημένοι, ξυπνήστε! Υπάρχει νόμιμος τρόπος να πετάξετε από πάνω σας την μισθωτή σκλαβιά ψηφίζοντας υπέρ της ασύμμετρης απεργίας διαρκείας. Γιατί δεν το κάνετε;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 26, 2011, 01:57:05 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3583 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 02:07:19 pm »
Γιατι, αν δεν το καταλαβες ακομα-κ συγγνωμη που σου χαλω τα ονειρα-ΔΕΝ ακουγεται αρκετα καλη ιδεα..πως το φανταζεσαι δηλαδή?σημερα το σχολειο εχει εξαωρο γιατι απεργει ο θεολογος, αυριο τριωρο γιατι απεργει ο μαθηματικος κοκ??κ εγω προτεινω να κλεινουν οι τραπεζες ασυμμετρα: απο 25 μεχρι 10 του μηνα...να δουμε τοτε τι σκατα θα τρωνε οι παππουδες που περιμενουν τη συνταξη εκεινες τις μερες μπας κ βαλουν κανα μπετονι πετρελαιο...πλακα κανεις ρε φιλε?κ τι θα πεις στους γονεις αν σε ρωτησουν?κανω απεργια τις μερες που εχω πολλη δουλεια??(δικα σου λογια ειναι)..αν σε παρουν με τις πετρες αυτοι θα φταινε?κ ας προσεχουμε λιγο τι γραφουμε πανω στο επαναστατικο μας παραλληρημα γιατι θα τα βλεπει κι ο κοσμος κ θα μας κοροιδευει..εγω προτεινω τα απογευματα να κανουμε ΔΩΡΕΑΝ φροντιστηριο στα παιδια της περιοχης μας 1)για να συνεισφερουμε οσο μπορουμε στην ελαφρυνση του πορτοφολιου της μεσης ελληνικης οικογενειας κ 2) μπας κ αντιστρεψουμε το ΚΑΚΟ κλιμα που υπαρχει εις βαρος των απανταχου εκπαιδευτικων... κ επειδη καποιοι θα πουτν "γιατι δεν το προτεινεις στη συνελευση σου"? το χω κανει ηδη...δε χρειαζεται να σας πω την απαντηση - αντιδραση των επαναστατημενων συναδελφων...ΑΠΕΡΓΙΑ μ ενα στομα μια φωνη...
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182558
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)