0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπερα και χρονια πολλα! Ξερετε αν τα αναδρομικα θα γινουν σε 2 δοσεις; αν ναι εμεις που απο 1200 πεσαμε στα 800 τον Φεβρουαριο θα παμε αλλα 400 μειον; δηλαδη θα πληρωθουμε 200 το δεκαπενθημερο; δεν πανε καθολου καλα!!!!!!
Συνάδελφε npb, αυτά που περιγράφεις ( και πολλά άλλα), συνέβαιναν όχι γιατί εσύ ως άτομο έκανες ή δεν έκανες κάτι, αλλά γιατί ήταν συμβατά με τον αξιακό κώδικα της πλειοψηφίας των συμπολιτών σου ( με την άποψη των πολλών περί "σωστού και λάθους" δηλαδή).Σχετικά με το "τι θα μπορούσες να κάνεις", σου απαντώ την γνώμη μου: Μάλλον τίποτα επί της ουσίας, μια και η πλειοψηφία των συμπολιτών σου έχει διαμορφώσει αξιακό κώδικα μη συμβατό με αυτόν που εσύ έχεις διαμορφώσει ως άτομο ( από ότι καταλαβαίνω από το μήνυμά σου).Το μόνο που ίσως θα μπορούσες να κάνεις ( και πιθανολογώ ότι το είχες ήδη κάνει, όπως και εγώ), θα ήταν να "έχεις γίνει κακός" επισημαίνοντας στους γύρω σου σε κάθε ευκαιρία όλα αυτά. Φαντάζομαι ότι αν το έκανες από παλιά, θα έχεις αρκετές αρνητικές ( και θετικές) εμπειρίες γύρω από τις αντιδράσεις τους.Τώρα θα μου πεις: Και γιατί να πληρώσω και εγώ ?Σου απαντώ και πάλι με βάση την γνώμη μου: Πρέπει να πληρώσεις για δύο λόγους:α) Γιατί έχεις ατομική πολιτική ευθύνη ( υποθέτοντας ότι δεν συμμετείχες στο "φαγοπότι", η ευθύνη σου έγκειται στο ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ)β) Είσαι μέλος του κοινωνικού συνόλου.Και όταν κάποιος είναι μέλος του κοινωνικού συνόλου, είναι μέλος στις καλές και στις κακές περιόδους.Δεν είμαστε π.χ. μέλη του κοινωνικού συνόλου όποτε χρειαζόμαστε επίδομα ανεργίας, Αστυνομική προστασία, ή νοσοκομειακή περίθαλψη ( την βοήθεια συνανθρώπων δηλαδή). Είμαστε μέλη του συνόλου και σε ότι αφορά την συνολική πορεία μας, η οποία πολλές φορές καθορίζεται από το τι πιστεύουν οι πολλοί.Όσοι συμμετείχαν στο "φαγοπότι", πρέπει να πληρώσουν για διαφορετικούς λόγους.Φυσικά, υπάρχουν και μερικές χιλιάδες "λαμόγια" που δεν φέρουν απλή πολιτική ευθύνη, αλλά και ποινική ( παράνομος πλουτισμός, ξέπλυμα μαύρου χρήματος).Αυτοί, πρέπει να πάνε στη φυλακή και να χάσουν όλη την περιουσία τους ( αν φυσικά οι πολλοί αντέχουν την τιμωρία των έως τώρα "ινδαλμάτων τους". Που μάλλον "δεν την αντέχουν"....).ΛΩΡΑ συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις σου και τις προσθήκες που έκανες.