*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1004138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #3696 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 09:28:28 pm »
Νομιζω είμαστε ακόμα σε ...."κεκτημένη ταχύτητα". Σύντομα όμως αυτή η οργή, ο θυμος, ο πόνος και η πικρία θα εκφραστούν και θα απαιτήσουν ΚΑΙ αξιοκρατία ΚΑΙ δημοκρατία ΚΑΙ δικαιοσύνη.

Και αυτό νόμίζω είναι και η απάντηση στην ερώτηση που θέτει ο ΡΑ:
αν πρέπει να απολυθούν οι "ρουσφετολογηθέντες" ή οι 'άξιοι"-  είναι πλέον σαφές ότι πρέπει να φύγουν οι πρώτοι γιατί αυτή είναι πια η γενικότερη απαίτηση.
Κάποτε οι "έχοντες μέσον" αλώνιζαν γιατί είχαν πλάτες να το κάνουν και γιατί και οι υπόλοιποι είχαμε βολευτεί (;) ή φοβηθεί από την απόλυτη κυριαρχία των κάθε είδους γαλαζοπρασινοφρουρών.....

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα όμως όλοι εμείς - και συγχωρέστε μου αν βάζω και τον εαυτό μου μέσα (δεν το κάνω από έπαρση αλλά από επίγνωση) - όλοι εμείς λοιπόν που δουλεύαμε με αγάπη και προσήλωση δε θα ανεχτούμε να παραγκωνιζόμαστε ή να αξιολογούμαστε το ίδιο ( και πολύ περισσότερο να πληρωνόμαστε το ίδιο) με όλους εκείνους που επί χρόνια ματώνουν απ΄το πολύ ξύσιμο....
( και γιατί και τους "αξιότιμους εθνοσωτήρες" μας δεν τους παίρνει πλέον να μπαίνουν μπροστά απροκάλυπτα και να πουλάνε "προστασία" στον κάθε λογής "δικό" τους ...οι καιροί άλλαξαν - το κοινό επι δικαίου αίσθημα απαιτεί αξιοκρατία και αξιολόγηση και τα blogs μπορούν πολύ εύκολα, άμεσα και καίρια να πλήξουν το όποιο λαμόγιο με τρόπο που ως τώρα δεν ήταν δυνατό από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Τέλος, το ίντερνετ έχει πια μια μεγάλη δύναμη και μπορεί να προκαλέσει απο μια απλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της πόλης ως μια άμεση επανάσταση ( θυμάστε το Κάιρο πέρισυ τέτοιον καιρό; ) ...

Ο κόσμος αλλάζει - όχι ραγδαία αλλά πάντως σταθερά. Καιρός να αλλάξουμε μαζί του. :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:37:42 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3697 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 11:23:54 pm »
Συνέδελφοι συμφωνώ μαζί σας.
Φαντάζεστε τώρα τι γίνεται?
Από τότε που ήμουν φοιτητής, "ήταν ακραίο ή φασιστικό" να μιλάμε για αξιολόγηση έργου, για αξιοκρατικές προσλήψεις, για ίσες κατά το δυνατόν ευκαιρίες!
Καταλαβαίνετε?
ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!
Και ποιοι τα λέγανε αυτά?
Τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ ( αλλά και των υπολοίπων κομματικών σχηματισμών. Μην ανησυχείτε! Όλα τα κόμματα εντός
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3698 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 05:02:46 am »
Θα ήταν ποτέ δυνατόν η κοινωνία να αποδώσει στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού την "κοινωνική αξία" ( η οποία μεταφράζεται σε μισθό) που αποδίδει για παράδειγμα στον εφοριακό? Ο οποίος μαζεύει τα χρήματα για λογαριασμό ολόκληρης της κοινωνίας?). Ομοίως, για τον Τελωνειακό, για τον Αστυνομικό, για ....
Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Φυσικά και θα ήταν δυνατόν, αν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις έδιναν στην παιδεία την αρμόζουσα αξία. Αλλά τι αξία να δώσουν στην ελληνική παιδεία οι ξένοι που έχουμε φέρει για να αποφασίζουν για εμάς;
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3699 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 05:16:30 am »
Συνάδελφε jak_13 και όταν αποφασίζαμε εμείς ( πριν έρθουν οι ξένοι), δεν νομίζω ότι αποδόθηκε στον εκπαιδευτικό "κοινωνική αξία" αντίστοιχη με αυτήν που αποδιδόταν σε έναν εφοριακό, έναν Τελωνειακό ή έναν Αστυνομικό.\Δεν έχει να κάνει με τους ξένους ( που πράγματι ήρθαν με πρωτοβουλία και χαρακτηριστική βιασύνη Ελληνικής κυβέρνησης), αλλά με επιλογές της Ελληνικής κοινωνίας.
Από εκεί και πέρα, εύχομαι ολόψυχα να αλλάξει κάποτε αυτή η στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων απέναντι στην εκπαίδευση, και να της δώσει την αξία και την προσοχή που της ταιριάζουν.
Για να γίνει αυτό βέβαια, θα πρέπει να κατανοήσουν οι Έλληνες κατά πλειοψηφία ότι η σωστή εκπαίδευση ( στοχευμένη και οργανωμένη) μπορεί να αλλάξει το μέλλον της χώρας.
Δεν βλέπω καμία τάση μεταβολής της αδιάφορης έως αρνητικής στάσης της πλειοψηφίας των Ελλήνων απέναντι στην αξία της εκπαίδευσης, όμως "όσο ζω ελπίζω".
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:37:42 »

Αποσυνδεδεμένος miska

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3700 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 11:35:09 am »
..και ούτε και πρόκειται να αλλάξει η όποια στάση με ευχολόγια! Με παλούκωμα μερικών ίσως...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3701 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 11:48:52 am »

Συνάδελφε PA, έχεις την εντύπωση ότι όλα τα (όσα εσύ θεωρείς) καλά που έγιναν στην εκπαίδευση έγιναν από την υπουργό που θαυμάζεις, ενώ για όσα στραβά συμβαίνουν την ευθύνη την έχουν οι Έλληνες πολίτες.
Δεν χρειάζεται να πας πολλά χρόνια πίσω για να δεις τι αξία και τι σεβασμό είχε ο εκπαιδευτικός στην Ελλάδα και κατ`επέκτασιν και η εκπαίδευση. Ακόμα θα σου θυμίσω το ποσοστό των δαπανών (επί του ΑΕΠ) που διετίθετο για την παιδεία παλαιότερα και το ποσοστό που διατίθεται τώρα και τι έλεγε η υπουργός που θεωρείς επιτυχημένη (μαζί με τον πρώην υπουργό παιδείας ΓΑΠ) όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3702 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 11:55:04 am »
Eδώ πρέπει να ειπωθεί ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν απαξιωθεί σε όλα τα ευρωπαικά κράτη και παραμένουν από τους χαμηλότερους συγκρινόμενοι με μισθούς άλλων ειδικοτήτων ΠΕ.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3703 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 12:04:49 pm »
Eδώ πρέπει να ειπωθεί ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν απαξιωθεί σε όλα τα ευρωπαικά κράτη και παραμένουν από τους χαμηλότερους συγκρινόμενοι με μισθούς άλλων ειδικοτήτων ΠΕ.

Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είναι πολύ γενικό. Στην Κύπρο που ξέρω, ο μισθός του εκπαιδευτικού είναι τριπλάσιος (κατά μέσο όρο ) από το δικό μας. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάπου χαμηλότερος.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3704 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 12:44:39 pm »

Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είναι πολύ γενικό. Στην Κύπρο που ξέρω, ο μισθός του εκπαιδευτικού είναι τριπλάσιος (κατά μέσο όρο ) από το δικό μας. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάπου χαμηλότερος.

ναι , οι μισθοί των εκπαιδευτικών έξω είναι όντως μεγαλύτεροι από τους δικούς μας αλλά χαμηλότεροι από τα περισσότερα άλλα επαγγέλματα στην ίδια χώρα, τις περισσότερες φορές οι εκπαιδευτικοί ανήκουν μάλιστα στους "κακοπληρωμένους" δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη και στην περίφημη Φινλανδία.

Δηλαδή όταν ακούμε τα λεφτά που παίρνουν μπορεί να μας φαίνονται τεράστια, αλλά για το κόστος ζωής της χώρας ίσα που επαρκούν για αξιοπρεπή διαβίωση (τουλάχιστον επαρκούν βέβαια....) και οι μισθοί αυτοί είναι αισθητά χαμηλότεροι από άλλων ειδικοτήτων του δημόσιου τομέα (με τον ιδιωτικό δεν το συζητώ, οι διαφορές είναι τεράστιες. Ακούστε το πρόσφατο πρόβλημα στην Φινλανδία: επειδή οι εκπαιδευτικοί οταν τελειώνουν τις σπουδές τους είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένοι και ειδικευμένοι σε θέματα αγωγής, εκπαίδευσης, ψυχολογίας και γενικά χειρισμού της προσωπικότητας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ιδιωτικές εταιρείες  ως εκπαιδευτές ή υπεύθυνοι προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων!!! Με αποτέλεσμα πολλοί να επιλέγουν τελικά καριέρα στον ιδιωτικό τομέα όπου τα λεφτά είναι τριπλάσια παρακαλώ από αυτά που θα πάρουν στο σχολείο....).

Και υπάρχει βέβαια και μια άλλη παράμετρος:πολύ περισσότερη δουλειά και υψηλότερες απαιτήσεις από ό,τι εμείς εδώ, χωρίς μονιμότητα σε πολλές περιπτώσεις και με συνεχή αξιολόγηση.....
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3705 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 02:23:46 pm »

Και υπάρχει βέβαια και μια άλλη παράμετρος:πολύ περισσότερη δουλειά και υψηλότερες απαιτήσεις από ό,τι εμείς εδώ, χωρίς μονιμότητα σε πολλές περιπτώσεις και με συνεχή αξιολόγηση.....

οχι μια αλλη παραμετρος...Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ....καθε μια απο τις λεξεις που ανεφερες εχει χαρακτηρισθει casus belli απο τις συνδικαλιστικες οργανωσεις , απο ενα μεγαλο μερος του κλαδου και αποτελει και την αιτια του χλευασμου και της περιφρονησης μας απο το κοινωνικο συνολο...

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3706 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 03:05:42 pm »
Ακούμε τόσα πολλά για την αξιολόγηση και ίσως αυτο δεν είναι το κατάλληλο τόπικ να το συζητάμε, αλλά... Κανείς δε λέει ότι η αξιολόγηση είναι λάθος. Μου φαίνεται υποπτο όμως που μιλούν για αξιολόγηση στην Ελλάδα που όλα λειτουργούν με το κόμμα. Δε θέλω να κριθώ από κανέναν με κομματικά κριτήρια. Ποιος μου διασφαλίζει ότι δε θα γίνει; Είδατε τι γίνεται στην αξιολόγηση/κρίση των διευθυντών κτλ. Άλλος θα δουλεύει σα σκυλί για να πάρει το βαθμό (που σιγά το ποσό, δηλαδή δεν υπάρχει κ κίνητρο...) και άλλος θα περνάει για την πλάκα! Θα μας κάνει λέτε καλύτερους μια αξιολόγηση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μη αντικειμενική;Ειδικά τώρα που οξύνονται τα πολιτικά πράγματα φανταστείτε λιγάκι πόσο εύκολα μπορεί η αξιολόγηση να γίνει μοχλός πίεσης.
Ισως, θα ήταν καλό από το πανεπιστήμιο κιολας να καλλιεργείται η δεξιότητα της αυτοαξιολόγησης στον μελλοντικό εργαζόμενο.  Να μάθουμε να θέλουμε να είμαστε καλοί στη δουλειά μας και να θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Αλλά ξέρουν ότι κανείς δε θα θέλει να βελτιωθεί με τόσα που πάιρνει πλέον...Είδατε τι όμορφα προωθείται ο θεσμός του εθελοντή εκπαιδευτικού... Τα Γραφεία περιβαλλοντικής στέλνουν ανεπίσημα email που τονίζουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής σε προγράμματα (κοινώς κομμένες οι υπερωρίες), οι σχολικοί διαγωνισμοί/δραστηριότητες που τρώνε μήνες προσωπικής ζωής δίνουν επαθλο την ...εμπειρία, οι επιμορφώσεις γίνονται ΣΚ, το νέο σχολείο απαιτεί ώωωωρεςς προετοιμασίας αφού δεν έχουν δώσει καθόλου διδακτικό υλικό και ταυτόχρονα κόβεται το εξωδιδακτιικής προετοιμασίας. Κοινώς νομίζω πως ότι καλό γίνεται από τους επαιδευτικούς γίνεται για την ψυχή της μάνας μας. Θα αξξιολογείται ποιος; Ο καλύτερος εθελοντής;

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3707 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 04:21:49 pm »
Ακούμε τόσα πολλά για την αξιολόγηση και ίσως αυτο δεν είναι το κατάλληλο τόπικ να το συζητάμε, αλλά... Κανείς δε λέει ότι η αξιολόγηση είναι λάθος. Μου φαίνεται υποπτο όμως που μιλούν για αξιολόγηση στην Ελλάδα που όλα λειτουργούν με το κόμμα. Δε θέλω να κριθώ από κανέναν με κομματικά κριτήρια. Ποιος μου διασφαλίζει ότι δε θα γίνει; Είδατε τι γίνεται στην αξιολόγηση/κρίση των διευθυντών κτλ. Άλλος θα δουλεύει σα σκυλί για να πάρει το βαθμό (που σιγά το ποσό, δηλαδή δεν υπάρχει κ κίνητρο...) και άλλος θα περνάει για την πλάκα! Θα μας κάνει λέτε καλύτερους μια αξιολόγηση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μη αντικειμενική;Ειδικά τώρα που οξύνονται τα πολιτικά πράγματα φανταστείτε λιγάκι πόσο εύκολα μπορεί η αξιολόγηση να γίνει μοχλός πίεσης.
Ισως, θα ήταν καλό από το πανεπιστήμιο κιολας να καλλιεργείται η δεξιότητα της αυτοαξιολόγησης στον μελλοντικό εργαζόμενο.  Να μάθουμε να θέλουμε να είμαστε καλοί στη δουλειά μας και να θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Αλλά ξέρουν ότι κανείς δε θα θέλει να βελτιωθεί με τόσα που πάιρνει πλέον...Είδατε τι όμορφα προωθείται ο θεσμός του εθελοντή εκπαιδευτικού... Τα Γραφεία περιβαλλοντικής στέλνουν ανεπίσημα email που τονίζουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής σε προγράμματα (κοινώς κομμένες οι υπερωρίες), οι σχολικοί διαγωνισμοί/δραστηριότητες που τρώνε μήνες προσωπικής ζωής δίνουν επαθλο την ...εμπειρία, οι επιμορφώσεις γίνονται ΣΚ, το νέο σχολείο απαιτεί ώωωωρεςς προετοιμασίας αφού δεν έχουν δώσει καθόλου διδακτικό υλικό και ταυτόχρονα κόβεται το εξωδιδακτιικής προετοιμασίας. Κοινώς νομίζω πως ότι καλό γίνεται από τους επαιδευτικούς γίνεται για την ψυχή της μάνας μας. Θα αξξιολογείται ποιος; Ο καλύτερος εθελοντής;

τόσα χρόνια(20 και) ειχαμε την ευκαιρία να βάλουμε οι ίδιοι στο τραπέζι την πρόταση της αξιολόγησης με όσο το δυνατόν συμφέροντες όρους για τον κλάδο..αλλα βλέπεις εκανε τζζζζζζζζ   η λέξη...και τελικα επικρατησαν  τα ερωτήματα που άρχιζαν με το "ποιος  μου  εξασφαλίζει......."   ...η ευκαιρία αυτη χαθηκε ...τώρα που αξιολόγηση  θα επιβληθεί δια χειρός τροικας να δειτε εξασφαλιση...ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ λεει η αξιολογηση στο δημοσιο.απο τα πρωτα θεματα στα δελτια ειδησεων...τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3708 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 07:38:18 pm »
Συνάδελφε  jak_13, σου έφερα το παράδειγμα της Γιαννάκου, για να καταδείξω ότι όποτε ήθελε ο κλάδος μας να αντιδράσει, αντέδρασε ( και μάλιστα τότε, οι λόγοι αντίδρασης ήταν πολύ πολύ λιγότεροι συγκριτικά με τώρα).
Συνεπώς, ο κλάδος μας δεν αντέδρασε στις εξαγγελίες της σημερινής Υπουργού Παδείας, γιατί απλούστατα συμφωνούσε με αυτές σε γενικές γραμμές ( άλλωστε, το είπαμε: όποτε ήθελε να αντιδράσει, αντιδρούσε).

Πριν δύο χρόνια, παντού γύρω μου έβρισκα υποστηρικτέ της νέας τότε ηγεσίας του Υπουργείου.
Έσπευδαν να συμφωνήσουν με τις εξαγγελίες της, τα συνθήματά της και τις ατάκες της, χωρίς να διατυπώνουν κάποια αντίρρηση.
Τώρα, δύο χρόνια μετά, "γέμισε ο τόπος" με ανθρώπους που "καταριούνται" την Διαμαντοπούλου και επιθυμούν την πολιτική της καταστροφή.

Λέω λοιπόν κι εγώ:

1) "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" ( γιατί οι περισσότεροι την υποστήριζαν τότε την Υπουργό)
ΚΑΙ
2) Στις επόμενες εκλογές, ο πληθυσμός θα έχει την ευκαιρία να στείλει την Διαμαντοπούλου σπίτι της ( αν το θέλει βέβαια).

Σχετικά με τις ευθύνες ΟΛΜΕ και κλάδου συνολικά, θα επαναφέρω το ερώτημα:

Διέψευσε ποτέ ο ΟΛΜΕ αυτά που πολλάκις έχει δηλώσει δημόσια η Υπουργός? ( αναφέρομαι στις ευχαριστίες της Υπουργού προς την ΟΛΜΕ, σχετικά με την στήριξη που παρείχε στις αλλαγές που εισήγαγε ο νόμος 3848/2010).

Διέψευσε η ΟΛΜΕ κάτι τέτοιο γραπτώς ( οι ευχαριστίες διατυπώθηκαν δημόσια  για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2010, και έκτοτε επαναλαμβάνονται συχνά-πυκνά), ή μήπως το "ξέχασε", όπως "ξέχασε" να διατυπώσει τις ενστάσεις-διαφωνίες που υποτίθεται ότι είχε κατά την κρίσιμη περίοδο Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010?

Και αν η ΟΛΜΕ "το ξέχασε" όλως τυχαίως ( ή και επίτηδες), η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, άλλαξε εντός της την κατανομή δυνάμεων στις επόμενες εκλογές?
Ή μήπως ΔΕΝ την άλλαξε?
Γιατί από ότι ξέρω, ΔΕΝ την άλλαξε.
Κάτι το οποίο σημαίνει ότι μάλλον οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά ευχαριστημένοι με την δράση και την πρακτική της ΟΛΜΕ.
Αν όμως είναι ευχαριστημένοι οι πολλοί, εμείς οι λίγοι μπορούμε απλά να λέμε την γνώμη μας. Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα αυτά έγιναν ερήμην των πολλών. Γιατί οι πολλοί, μπορούσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, μπορούσαν να αλλάξουν την κατανομή δυνάμεων εντός της αν αυτή δεν τους εξέφρασε αποτελεσματικά, μπορούσε τέλος πάντων ο κλάδος να αντιδρούσε έτσι όπως αντιδρούσε επί Γιαννάκου ( και ειδικά τώρα που είχε ακόμα σοβαρότερους λόγους).

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

Ο νόμος 3848/2010 δεν πέρασε βιαστικά και γρήγορα, αλλά πέρασε με τις κανονικές διαδικασίες ( οι οποίες χρονικά κράτησαν περίπου 7 μήνες - χρόνος επαρκής για την διατύπωση όποιας διαφωνίας υπήρχε. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ) και χωρίς καμία γραπτή διαφωνία εκ μέρους της ΟΛΜΕ.

Το δε παράδειγμα της Γιαννάκου, δεν το ανέφερα γιατί είμαι θαυμαστής της ( Δεν είμαι. Δεν θεωρώ ότι έκανε κάτι αξιόλογο στον χώρο της εκπαίδευσης- το αντίθετο μάλιστα).
Το ανέφερα για να καταδείξω ότι όποτε το θέλει ο κλάδος, αντιδρά. Και όποτε δεν το θέλει, ΔΕΝ αντιδρά.
Και το ξεκαθαρίζω: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να μην αντιδρά η πλειοψηφία με κάτι που εγώ θεωρώ λάθος.
Η αντίρρησή μου, ξεκινά όταν αφού κάποιοι συμφωνήσουν με κάποια πράγματα, αρχίζουν να διαμαρτύρονται μετά ( και αφού αρχίσουν να έρχονται οι επιπτώσεις της συμφωνίας τους), προσπαθώντας να ξεχάσουν την προηγούμενη συμφωνία τους.
Με τέτοιες συμπεριφορές εγώ διαφωνώ ( δεν θέλω καν να τις χαρακτηρίσω), και θεωρώ ότι αυτές δεν προοιονίζουν οτιδήποτε καλό για το μέλλον.

Εκείνο που λέω σε τελική ανάλυση, είναι ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι λόγω του κλίματος "βολέματος" που επικρατούσε και επικρατεί, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πραγματικά ασχολήθηκαν με το τι έλεγε ο νόμος -πλαίσιο προτού αυτός ψηφιστεί ( και παρ' ότι ως νόμος-πλαίσιο, μας αφορούσε όλους).
Έτσι δεν αντέδρασαν σε τίποτα, και τώρα που ο νόμος εφαρμόζεται, αρχίζει η "γκρίνια" για την Διαμαντοπούλου.
Θα μου επιτρέψετε να προτιμήσω τον δρόμο της κριτικής, με σκοπό να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη εις το μέλλον.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2011, 07:43:14 pm από PA »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3709 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 09:40:42 pm »
\τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..

Μέχρι να τις φάει (ή να φαγωθεί...) ο πρώτος είναι το ζήτημα. Μετά θα το σκεφτεί ο επόμενος να έρθει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182776
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)