0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήταν ποτέ δυνατόν η κοινωνία να αποδώσει στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού την "κοινωνική αξία" ( η οποία μεταφράζεται σε μισθό) που αποδίδει για παράδειγμα στον εφοριακό? Ο οποίος μαζεύει τα χρήματα για λογαριασμό ολόκληρης της κοινωνίας?). Ομοίως, για τον Τελωνειακό, για τον Αστυνομικό, για ....Αν είναι ποτέ δυνατόν!
Eδώ πρέπει να ειπωθεί ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν απαξιωθεί σε όλα τα ευρωπαικά κράτη και παραμένουν από τους χαμηλότερους συγκρινόμενοι με μισθούς άλλων ειδικοτήτων ΠΕ.
Παράθεση από: marvac στις Δεκεμβρίου 31, 2011, 11:55:04 amEδώ πρέπει να ειπωθεί ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν απαξιωθεί σε όλα τα ευρωπαικά κράτη και παραμένουν από τους χαμηλότερους συγκρινόμενοι με μισθούς άλλων ειδικοτήτων ΠΕ. Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είναι πολύ γενικό. Στην Κύπρο που ξέρω, ο μισθός του εκπαιδευτικού είναι τριπλάσιος (κατά μέσο όρο ) από το δικό μας. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάπου χαμηλότερος.
Και υπάρχει βέβαια και μια άλλη παράμετρος:πολύ περισσότερη δουλειά και υψηλότερες απαιτήσεις από ό,τι εμείς εδώ, χωρίς μονιμότητα σε πολλές περιπτώσεις και με συνεχή αξιολόγηση.....
Ακούμε τόσα πολλά για την αξιολόγηση και ίσως αυτο δεν είναι το κατάλληλο τόπικ να το συζητάμε, αλλά... Κανείς δε λέει ότι η αξιολόγηση είναι λάθος. Μου φαίνεται υποπτο όμως που μιλούν για αξιολόγηση στην Ελλάδα που όλα λειτουργούν με το κόμμα. Δε θέλω να κριθώ από κανέναν με κομματικά κριτήρια. Ποιος μου διασφαλίζει ότι δε θα γίνει; Είδατε τι γίνεται στην αξιολόγηση/κρίση των διευθυντών κτλ. Άλλος θα δουλεύει σα σκυλί για να πάρει το βαθμό (που σιγά το ποσό, δηλαδή δεν υπάρχει κ κίνητρο...) και άλλος θα περνάει για την πλάκα! Θα μας κάνει λέτε καλύτερους μια αξιολόγηση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μη αντικειμενική;Ειδικά τώρα που οξύνονται τα πολιτικά πράγματα φανταστείτε λιγάκι πόσο εύκολα μπορεί η αξιολόγηση να γίνει μοχλός πίεσης. Ισως, θα ήταν καλό από το πανεπιστήμιο κιολας να καλλιεργείται η δεξιότητα της αυτοαξιολόγησης στον μελλοντικό εργαζόμενο. Να μάθουμε να θέλουμε να είμαστε καλοί στη δουλειά μας και να θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Αλλά ξέρουν ότι κανείς δε θα θέλει να βελτιωθεί με τόσα που πάιρνει πλέον...Είδατε τι όμορφα προωθείται ο θεσμός του εθελοντή εκπαιδευτικού... Τα Γραφεία περιβαλλοντικής στέλνουν ανεπίσημα email που τονίζουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής σε προγράμματα (κοινώς κομμένες οι υπερωρίες), οι σχολικοί διαγωνισμοί/δραστηριότητες που τρώνε μήνες προσωπικής ζωής δίνουν επαθλο την ...εμπειρία, οι επιμορφώσεις γίνονται ΣΚ, το νέο σχολείο απαιτεί ώωωωρεςς προετοιμασίας αφού δεν έχουν δώσει καθόλου διδακτικό υλικό και ταυτόχρονα κόβεται το εξωδιδακτιικής προετοιμασίας. Κοινώς νομίζω πως ότι καλό γίνεται από τους επαιδευτικούς γίνεται για την ψυχή της μάνας μας. Θα αξξιολογείται ποιος; Ο καλύτερος εθελοντής;
\τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..