*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1004088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #3710 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 10:28:36 am »
\τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..

Μέχρι να τις φάει (ή να φαγωθεί...) ο πρώτος είναι το ζήτημα. Μετά θα το σκεφτεί ο επόμενος να έρθει.

αυτα τα ακουμε εδω και 2 χρονια...θα το  σκεφτουν και δεν θα  κοψουν το εξωδιδακτικης...φοβουνται τους εκπαιδευτικους και θα σκεφτουν να μειωσουν το μισθο μας..θα το σκεφτουν καλα και θα εξαιρεσουν τους εκπαιδευτικους απο τις περικοπες.θα το σκεφτουν και θα εξαιρεσουν τους εκπαιδευτικους απο την εφεδρεια..τελικα οι μονοι που μενουμε με τις μαυρες σκεψεις του ανασκολοπισμου ειμαστε εμεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:18:10 »

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3711 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 02:16:42 pm »
\τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..

Μέχρι να τις φάει (ή να φαγωθεί...) ο πρώτος είναι το ζήτημα. Μετά θα το σκεφτεί ο επόμενος να έρθει.

αυτα τα ακουμε εδω και 2 χρονια...θα το  σκεφτουν και δεν θα  κοψουν το εξωδιδακτικης...φοβουνται τους εκπαιδευτικους και θα σκεφτουν να μειωσουν το μισθο μας..θα το σκεφτουν καλα και θα εξαιρεσουν τους εκπαιδευτικους απο τις περικοπες.θα το σκεφτουν και θα εξαιρεσουν τους εκπαιδευτικους απο την εφεδρεια..τελικα οι μονοι που μενουμε με τις μαυρες σκεψεις του ανασκολοπισμου ειμαστε εμεις...

+1.000.000
τα περιέργραψες όλα σε λίγες γραμμές!  :D :D
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3712 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 04:00:36 am »
Συνάδελφε  jak_13, σου έφερα το παράδειγμα της Γιαννάκου, για να καταδείξω ότι όποτε ήθελε ο κλάδος μας να αντιδράσει, αντέδρασε ( και μάλιστα τότε, οι λόγοι αντίδρασης ήταν πολύ πολύ λιγότεροι συγκριτικά με τώρα).
Συνεπώς, ο κλάδος μας δεν αντέδρασε στις εξαγγελίες της σημερινής Υπουργού Παδείας, γιατί απλούστατα συμφωνούσε με αυτές σε γενικές γραμμές ( άλλωστε, το είπαμε: όποτε ήθελε να αντιδράσει, αντιδρούσε).

Πριν δύο χρόνια, παντού γύρω μου έβρισκα υποστηρικτέ της νέας τότε ηγεσίας του Υπουργείου.
Έσπευδαν να συμφωνήσουν με τις εξαγγελίες της, τα συνθήματά της και τις ατάκες της, χωρίς να διατυπώνουν κάποια αντίρρηση.
Τώρα, δύο χρόνια μετά, "γέμισε ο τόπος" με ανθρώπους που "καταριούνται" την Διαμαντοπούλου και επιθυμούν την πολιτική της καταστροφή.

Λέω λοιπόν κι εγώ:

1) "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" ( γιατί οι περισσότεροι την υποστήριζαν τότε την Υπουργό)
ΚΑΙ
2) Στις επόμενες εκλογές, ο πληθυσμός θα έχει την ευκαιρία να στείλει την Διαμαντοπούλου σπίτι της ( αν το θέλει βέβαια).

Σχετικά με τις ευθύνες ΟΛΜΕ και κλάδου συνολικά, θα επαναφέρω το ερώτημα:

Διέψευσε ποτέ ο ΟΛΜΕ αυτά που πολλάκις έχει δηλώσει δημόσια η Υπουργός? ( αναφέρομαι στις ευχαριστίες της Υπουργού προς την ΟΛΜΕ, σχετικά με την στήριξη που παρείχε στις αλλαγές που εισήγαγε ο νόμος 3848/2010).

Διέψευσε η ΟΛΜΕ κάτι τέτοιο γραπτώς ( οι ευχαριστίες διατυπώθηκαν δημόσια  για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2010, και έκτοτε επαναλαμβάνονται συχνά-πυκνά), ή μήπως το "ξέχασε", όπως "ξέχασε" να διατυπώσει τις ενστάσεις-διαφωνίες που υποτίθεται ότι είχε κατά την κρίσιμη περίοδο Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010?

Και αν η ΟΛΜΕ "το ξέχασε" όλως τυχαίως ( ή και επίτηδες), η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, άλλαξε εντός της την κατανομή δυνάμεων στις επόμενες εκλογές?
Ή μήπως ΔΕΝ την άλλαξε?
Γιατί από ότι ξέρω, ΔΕΝ την άλλαξε.
Κάτι το οποίο σημαίνει ότι μάλλον οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά ευχαριστημένοι με την δράση και την πρακτική της ΟΛΜΕ.
Αν όμως είναι ευχαριστημένοι οι πολλοί, εμείς οι λίγοι μπορούμε απλά να λέμε την γνώμη μας. Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα αυτά έγιναν ερήμην των πολλών. Γιατί οι πολλοί, μπορούσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, μπορούσαν να αλλάξουν την κατανομή δυνάμεων εντός της αν αυτή δεν τους εξέφρασε αποτελεσματικά, μπορούσε τέλος πάντων ο κλάδος να αντιδρούσε έτσι όπως αντιδρούσε επί Γιαννάκου ( και ειδικά τώρα που είχε ακόμα σοβαρότερους λόγους).

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

Ο νόμος 3848/2010 δεν πέρασε βιαστικά και γρήγορα, αλλά πέρασε με τις κανονικές διαδικασίες ( οι οποίες χρονικά κράτησαν περίπου 7 μήνες - χρόνος επαρκής για την διατύπωση όποιας διαφωνίας υπήρχε. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ) και χωρίς καμία γραπτή διαφωνία εκ μέρους της ΟΛΜΕ.

Το δε παράδειγμα της Γιαννάκου, δεν το ανέφερα γιατί είμαι θαυμαστής της ( Δεν είμαι. Δεν θεωρώ ότι έκανε κάτι αξιόλογο στον χώρο της εκπαίδευσης- το αντίθετο μάλιστα).
Το ανέφερα για να καταδείξω ότι όποτε το θέλει ο κλάδος, αντιδρά. Και όποτε δεν το θέλει, ΔΕΝ αντιδρά.
Και το ξεκαθαρίζω: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να μην αντιδρά η πλειοψηφία με κάτι που εγώ θεωρώ λάθος.
Η αντίρρησή μου, ξεκινά όταν αφού κάποιοι συμφωνήσουν με κάποια πράγματα, αρχίζουν να διαμαρτύρονται μετά ( και αφού αρχίσουν να έρχονται οι επιπτώσεις της συμφωνίας τους), προσπαθώντας να ξεχάσουν την προηγούμενη συμφωνία τους.
Με τέτοιες συμπεριφορές εγώ διαφωνώ ( δεν θέλω καν να τις χαρακτηρίσω), και θεωρώ ότι αυτές δεν προοιονίζουν οτιδήποτε καλό για το μέλλον.

Εκείνο που λέω σε τελική ανάλυση, είναι ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι λόγω του κλίματος "βολέματος" που επικρατούσε και επικρατεί, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πραγματικά ασχολήθηκαν με το τι έλεγε ο νόμος -πλαίσιο προτού αυτός ψηφιστεί ( και παρ' ότι ως νόμος-πλαίσιο, μας αφορούσε όλους).
Έτσι δεν αντέδρασαν σε τίποτα, και τώρα που ο νόμος εφαρμόζεται, αρχίζει η "γκρίνια" για την Διαμαντοπούλου.
Θα μου επιτρέψετε να προτιμήσω τον δρόμο της κριτικής, με σκοπό να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη εις το μέλλον.

Συνάδελφε PA, μου έφερες το παράδειγμα της Γιαννάκου για να μου εκθειάσεις το έργο της Διαμαντοπούλου. Θα είχε αξία το επιχείρημά σου αν οι αντιδράσεις υπήρχαν μόνο στον τομέα της παιδείας. Δεν ήταν όμως έτσι. Οι αντιδράσεις υπήρχαν σε όλους τους τομείς πριν καν ακόμα ψηφιστεί κάποιο νομοσχέδιο, ενώ σήμερα οι αντιδράσεις έχουν εκλείψει. Επομένως οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με την ανοχή/υποστήριξη κάποιων κομμάτων που ελέγχουν το συνδικαλισμό και όχι με την αξία της σημερινής υπουργού.
Όσο για τη μεταστροφή που παρατηρείς στη γνώμη του κόσμου, στη σημερινή υπουργό και στο κόμμα της, αυτή οφείλεται στην καθυστερημένη, ως συνήθως, αντίδραση του λαού μέχρι να κατανοήσει την απάτη και την ανεπάρκεια. 
Καλή χρονιά!
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3713 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 01:43:44 pm »
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι:
Δηλώσεις υφυπουργού από το παρελθόν:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:18:10 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3714 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 05:12:06 pm »

Κάποιοι θα απαντήσουν ότι αυτή καλά έκανε και μας κοροΐδευε. Οι υπήκοοι που την πίστεψαν φταίνε.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3715 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 09:24:47 pm »
Σχετικά με τις δηλώσεις που αφορούσαν το "ενιαίο μισθολόγιο", η γνώμη μου είναι ότι καλώς έπαθε ο κλάδος μας ότι έπαθε, μια και κατά πλειοψηφία υιοθετούσε τις ( εκ του ΠΑΣΟΚ εκπορευόμενες) φήμες περί "αποκατάστασης τις αδικίας, και οριακής δήθεν αύξησης μισθού στους εκπαιδευτικούς" ( μου προκαλούσε γέλια όποτε το άκουγα).

Σχετικά με το μήνυμά σου τώρα συνάδελφε jak_13:

Διαφωνώ κάθετα με την εκτίμησή σου ότι " οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με την ανοχή/υποστήριξη κάποιων κομμάτων που ελέγχουν το συνδικαλισμό και όχι με την αξία της σημερινής υπουργού".
Οι αντιδράσεις ( ή μη - και νομίζω πως έγινε κατανοητό ότι ο κλάδος μας ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ), δεν εξαρτώνται από την ανοχή /υποστήριξη όπως λες κάποιων κομμάτων που ελέγχουν τον συνδικαλισμό, ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ:

1) Τις αντιδράσεις επί της ουσίας, δεν μπορούν να τις δημιουργήσει κανένας συνδικαλιστής, αν δεν συμμετέχουν σε αυτές οι πλατιές πλειοψηφικές μάζες των απλών ανθρώπων.
Αντιδράσεις συνδικαλιστών που δεν τις ακολουθεί ο κόσμος από κάτω, δεν έχουν ούτε αξία, ούτε αποτέλεσμα, ούτε και νόημα φυσικά.
Παράδειγμα?
Πολύ απλά.
Οι αντιδράσεις προς την Γιαννάκου ( και όχι μόνον, έχεις δίκιο σε αυτό. Απλά ανέφερα την Γιαννάκου - που δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση - για να μιλήσω για τον τομέα της παιδείας και να καταδείξω ότι όποτε θέλει ο κλάδος να αντιδράσει, αντιδρά), οι οποίες παρ' ότι δεν είχαν ουσιαστικό αντικείμενο ( συγκριτικά με την περίοδο Διαμαντοπούλου) ήταν σφοδρότατες και σε αυτές συμμετείχαν οι απλοί εκπαιδευτικοί -και όχι μόνον. Δηλαδή? Η αντίδραση προερχόταν από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Αν δεν ακολουθούσαν όλοι αυτοί, ότι και να έκαναν οι συνδικαλιστές θα ήταν αποτυχημένο.

Αντιθέτως, αμέσως μετά ( σχεδόν), η Διαμαντοπούλου κατεδάφισε τα πάντα και δεν υπήρξε ίχνος αντίδρασης.
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, είναι πολύ απλό το θέμα: Αν ο κλάδος ήθελε να αντιδράσει, είχε τον τρόπο να το πράξει ( όπως το έπραξε χωρίς ιδιαίτερο συγκριτικά λόγο επί Γιαννάκου). Επίσης, είχε τον χρόνο να επεξεργαστεί τις προτάσεις-εξαγγελίες-συνθηματολογίες-προπαγάνδα της νέας Υπουργού, και να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του.
Δεν το έπραξε ποτέ.

Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ:

Ότι η συνδικαλιστική ηγεσία, "πρόδωσε" κατά κάποιον τρόπο ( βαριά έκφραση με την οποία και διαφωνώ προσωπικά όπως θα δεις αμέσως παρακάτω) τον κλάδο, με το να κρατήσει στάση που δεν ήταν σύμφωνη με την θέληση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών.

ΦΕΥ!
Αυτό φυσικά και ΔΕΝ ισχύει!

Εάν πράγματι είχε συμβεί έτσι, στις πρόσφατες συνδικαλιστικές εκλογές θα είχε προκύψει ΦΥΣΙΚΑ μία μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων εντός του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Τίποτα τέτοιο δεν συνέβει όπως όλοι ξέρουμε, οπότε νομίζω ότι προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένη με την στάση της ΟΛΜΕ κατά την περίοδο Οκτώβριος 2009-Ιούνιος 2011 ( με την στήριξη δηλαδή του ν. 3848/2010 κατά το επίμαχο διάστημα Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010).

Επομένως, κατά τη γνώμη μου η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αποφάσισε συνειδητά να κάνει "αβάντα" στην κ. Διαμαντοπούλου ( εννοώ να την βοηθήσει να περάσει όλα τα νομοθετήματα που προώθησε εύκολα και χωρίς αντιδράσεις. ΕΔΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: Ότι δηλαδή, η Διαμαντοπούλου δεν συζήτησε καν με τον χώρο όπως έκανε η Γιαννάκου π.χ.. Παρουσίασε αυτό που ήθελε, και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έσπευσε να συμφωνήσει. Τόσο απλά).

Και ήταν δικαίωμα της πλειοψηφίας, να κάνει όση "αβάντα" ήθελε στην Διαμαντοπούλου ( και σε κάθε άλλον πολιτικό).
Αφού έτσι έκριναν τότε οι πολλοί, έτσι έπραξαν.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ:

Αν τώρα ( 2 έτη μετά την συμφωνία) κάποιοι "άλλαξαν γνώμη", νομίζω πως θα ήταν εποικοδομητικό ( αλλά και έντιμο ειδικά για τον συνδικαλισμό μας) να μας εξηγηθεί το πως και το γιατί ΤΟΤΕ συμφωνήσαμε με πράγματα τα οποία ήταν φανερό το που θα οδηγούσαν την εκπαίδευση, τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών, αλλά και τις διοικητικές τους μεταβολές γενικότερα ( επισημαίνω για πολλοστή φορά ότι ο 3848 / 2010 είναι απόλυτη εφαρμογή όλων όσων διακήρυττε προς πάσαν κατεύθυνση η Υπουργός ως βασικές αρχές κατά την περίοδο Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010 - και αυτό, ανεξαρτήτως του προσχεδίου νόμου. Με λίγα λόγια, υπήρχε άφθονος χρόνος για την διατύπωση τυχόν ανστάσεων ή διαφωνιών - εμπεριστατωμένων φυσικά).

ΤΕΛΟΣ

Κατά τη γνώμη μου, όλη εκείνη η άθλια συνθηματολογία και οι παρακμιακές ατάκες ( τέλη 2009), εκπορεύονταν από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ.
Και από έναν απλό εκπαιδευτικό, έχω την απαίτηση να μπορεί να διακρίνει την προπαγάνδα από τον πεφωτισμένο πολιτικό λόγο , τουλάχιστον σε θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ

Η επόμενη φάση εκείνης της συνθηματολογίας, είναι κάτι που εδώ και καιρό κυκλοφορεί ( δήθεν ως φήμη. Κατ' εμέ, την πηγή δεν ειναι δύσκολο να την φανταστούμε):

"ακούσαμε ότι από αυτό το καλοκαίρι, δεν θα πληρώνεστε Ιούλιο και Αύγουστο γιατί τότε δεν δουλεύετε".

Εδώ και 3 μήνες, το ίδιο πράγμα μου το έχουν πει καμιά δεκαριά άτομα.
Δεν σχολιάζω το περιεχόμενο ( είναι εύκολη η απάντηση σε σοβαρή κουβέντα).
Σχολιάζω την μοναδική ευκολία με την οποία υιοθετούνται οι συνθηματολογίες και οι παλαβομάρες μόνο και μόνο γιατί αυτές εκπορεύονται από το "λαοφιλές ΠΑΣΟΚ".

Όποιος θέλει όμως να προστατεύσει τον κλάδο του και την δουλειά του ( το ψωμί του και την αξιοπρέπειά του ) από αυτού του είδους τις σιχαμερές μεθόδους, ΔΕΝ αφήνει καμία ηγεσία να αλωνίζει επικοινωνιακά εναντίον του ( Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010),. Και αν το κάνει για οποιονδήποτε λόγο, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, και "πάει παρακάτω".
Και δεν ψάχνει για δικαιολογίες του τύπου "δεν ξέραμε", "νομίζαμε ότι", "δεν είδαμε", "δεν ακούσαμε" και άλλα φαιδρά ( και μην παρεξηγηθώ εδώ: Αυτά αφορούν τον κλάδο συνολικά, τους αντιπροσώπους μας. Όχι την δική μας κουβέντα, όχι το κάθε μεμονωμένο άτομο).

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2012, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΤΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Υ.Γ. Μου φαίνεται λογικότερο η υιοθέτηση του χαρακτηρισμού "υποστηρικτές της Διαμαντοπούλου" να γίνει για όσους ( και δεν ήταν καθόλου λίγοι) ενστερνίστηκαν, υιοθέτησαν, ανέχτηκαν και δι' αυτού του τρόπου υποστήριξαν την κούφια συνθηματολογία και τις παρακμιακές ατάκες της εν λόγω Υπουργού, κατά την περίοδο Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Αντιθέτως δε, πιστεύω ότι ο εν λόγω χαρακτηρισμός δεν ταιριάζει σε όσους επισημαίνουν απλά την ανωτέρω πραγματικότητα.
Στο κάτω-κάτω, όποιος κρίνει ( τώρα αναφέρομαι σε επίπεδο συνδικαλιστικών ηγεσιών) ότι έκανε λάθος (ή ότι άλλο τέλος πάντων), οφείλει να το αναγνωρίσει ώστε να μην το επαναλαμβάνει εις το διηνεκές, ΚΑΙ ΟΧΙ να προσπαθεί να το καλύψει εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς ενάντια σε όποιον τα επισημαίνει αυτά.
Άλλωστε , αν δεν επισημανθούν οι γκάφες ( ή ότι άλλο είναι τέλος πάντων), θα επαναληφθούν.
Και αυτό, δεν είναι καλό.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 02, 2012, 09:56:07 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3716 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 09:43:24 pm »
Πάρτε κι άλλα:

"Σε ό,τι αφορά το αίτημα των δασκάλων για αύξηση των αποδοχών τους, η υφυπουργός αναγνώρισε την αδικία που υφίστανται σε σχέση με τον δημόσιο τομέα και μίλησε για την καθιέρωση Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στο δημόσιο και Ενιαίου Μισθολογίου."   http://www.ekpaideyo.gr/ekpaideytika-nea/828-2009-12-17-15-57-40

21/6/2009 "ποτέ ξανά ωρομίσθιοι στο δημόσιο σχολείο"
12/11/2009  «οι ωρομίσθιοι θα διατηρηθούν»…

προεκλογικά «πρώτα ο μαθητής»
και μετεκλογικά  «πρώτα η αγορά και η οικονομία της»…

Το ξέρω έχουν συζητηθεί πολλές φορές.
Για να θυμούνται όσοι ξεχνούν γρήγορα.
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3717 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 11:36:35 pm »
O Νίκος Παπανδρέου λέει ότι οι υπουργοί είχαν την απόλυτη ελευθερία στην πολιτική και τις πρωτοβουλίες στην κυβέρνηση (του αδελφού του ΓΑΠ). http://www.iefimerida.gr/news/30839/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%B7
Και νομίζω ότι σε ένα σημείο αυτό το είδαμε στο υπουργείο παιδείας που μάλλον ανταποκρίθηκε πρόθυμα …
Η Διαμαντοπούλου ξεκίνησε ένα υπερφιλόδοξο σχέδιο ανατροπών χρόνια προβληματικών καταστάσεων. Όμως αυτό έγινε παραβλέποντας την αδυναμία του διοικητικού μηχανισμού να ενεργοποιηθεί και βασίστηκε περισσότερο στην υπεροχή της «αυτονόητης λογικής» και την επικοινωνιακή διαχείριση της …
Αν είναι αλήθεια όσα λέει ο Ν.Π  (περί ελευθερίας των υπουργών) τότε την άδειασαν κανονικά  με το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών και το χτύπημα, κάτω απ’ την ζώνη, με τα βιβλία...
 Η δε «επανάσταση του αυτονόητου» ολοκληρώθηκε με την στοχοποίηση  της υπουργού , από τμήμα του πασοκ, ως αδιάλλακτης υποστηρίκτριας του μνημονίου (μέλος της «εσωτερικής τρόικας»…)
Τέλος πάντων, τολμώ να δεχθώ στην Διαμαντοπούλου την προσπάθειά της να επιφέρει κάποια μεταβολή στο τελματωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, παρόλο που υποκρύπτονταν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες πίσω απ’ το εγχείρημα (όπως δηλοί η υπερβολική βιασύνη σε ορισμένες περιπτώσεις...)  Αυτό που εξακολουθεί να με μπερδεύει είναι η βασική αντίφαση στην πολιτική της: πως αποδέχθηκε τέτοιου μεγέθους περικοπές για την παιδεία που έφτασε στο 2.75% του ΑΕΠ χωρίς να εναντιωθεί σθεναρά στις αξιώσεις των κομματικών μισθοφόρων (κυρίως των ΔΕΚΟ) να διατηρούν τα «κεκτημένα» τους την ώρα που η χώρα βυθίζεται;

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3718 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 11:44:47 pm »
Τέλος πάντων, τολμώ να δεχθώ στην Διαμαντοπούλου την προσπάθειά της να επιφέρει κάποια μεταβολή στο τελματωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, παρόλο που υποκρύπτονταν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες πίσω απ’ το εγχείρημα (όπως δηλοί η υπερβολική βιασύνη σε ορισμένες περιπτώσεις...)  Αυτό που εξακολουθεί να με μπερδεύει είναι η βασική αντίφαση στην πολιτική της: πως αποδέχθηκε τέτοιου μεγέθους περικοπές για την παιδεία που έφτασε στο 2.75% του ΑΕΠ χωρίς να εναντιωθεί σθεναρά στις αξιώσεις των κομματικών μισθοφόρων (κυρίως των ΔΕΚΟ) να διατηρούν τα «κεκτημένα» τους την ώρα που η χώρα βυθίζεται;
Μήπως γιατί η μεγαλύτερη ΔΕΚΟ που έμεινε, δηλαδή η ΔΕΗ έχει έδρα την Κοζάνη;

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3719 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 01:46:02 am »

Η Διαμαντοπούλου ξεκίνησε ένα υπερφιλόδοξο σχέδιο ανατροπών χρόνια προβληματικών καταστάσεων. Όμως αυτό έγινε παραβλέποντας την αδυναμία του διοικητικού μηχανισμού να ενεργοποιηθεί και βασίστηκε περισσότερο στην υπεροχή της «αυτονόητης λογικής» και την επικοινωνιακή διαχείριση της …

Η υπεροχή της αυτονόητης λογικής;;;;

που την είδες την είδες την λογική;

για πες μας και μας!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3720 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 02:42:09 am »

Συνάδελφε ΡΑ. όλα αυτά που γράφεις έχουν ήδη απαντηθεί, όχι μόνο από εμένα, ευτυχώς. Είναι πάρα πολύ κουραστικό για όλους μας, να επαναλαμβανόμαστε συνεχώς.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3721 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 04:06:17 am »
Συνάδελφε  jak_13, κάθε προβληματισμός νομίζω ότι μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση υπαρχόντων προβλημάτων.
Άλλωστε, ας μην είμαστε και πολύ σίγουροι ότι απαντήσεις του τύπου "δεν ήξερε ο κόσμος", "νόμιζε ο κόσμος", "δεν είχε ακούσει ο κόσμος", κ.α. τέτοια, αποτελούν και την οριστική απάντηση.

Στο κάτω-κάτω, αν δεν εντοπίσουμε το πως και το γιατί, μάλλον θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Πάντως, εγώ το γράφω τοποθετούμενος ξεκάθαρα:

Την  αβάντα που έκανε ο κλάδος στην κ. Υπουργό την περίοδο Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010, την πληρώνουμε όλοι τώρα. Αλλά θα την πληρώσουμε (επίσης ΟΛΟΙ ) πολύ ακριβότερα στο μέλλον.

Και τότε, οι "κλάψες"  ( συγνώμη κι'ολας για την έκφραση. Εννοώ  τα "δεν ήξερε ο κόσμος", τα "νόμιζε ο κόσμος", τα "δεν άκουσε ο κόσμος" και άλλα τέτοια) δεν θα πιάνουν ούτε "έναν παρά". Ούτε έναν.

Πιστεύω δε, ότι πρέπει όλοι να καταλαβουμε ότι ζούμε σε καθεστώς αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ( με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη Δημοκρατία - δεν έχει σημασία).
Ο κάθε πολίτης, έχει την ευθύνη των επιλογών του.
Και δυστυχώς, καμία επιλογή δεν μπορεί να αποσυρθεί χωρίς επιπτώσεις ( κάθε επιλογή, "πάει πακέτο" και με τις αντίστοιχες επιπτώσεις).

Προς διευκόλυνση της συζήτησης, διατυπώνω συγκεντρωμένα τα βασικά ερωτήματα:

1) Η Υπουργός δήλωσε πολλάκις ( και δημοσίως) ότι "ευχαριστεί την ΟΛΜΕ για την σύμπνοια που επέδειξε στα θέματα των μεταβολών που εισήχθησαν με τον νόμο-πλαίσιο 3848/2010.
Η ΟΛΜΕ "ξέχασε" να διαψεύσει κάτι τέτοιο όπως "ξέχασε" να διαφωνήσει με τον εν λόγω νόμο και τις αντίστοιχες εξαγγελίες της Υπουργού στο διάστημα Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010,  ή μήπως δεν "ξέχασε" τίποτα αλλά απλά συμφωνούσε?
Και αν "ξέχασε", γιατί "ξέχασε" αλήθεια?

2) Η πλειοψηφία του κλάδου, εκφράστηκε από το "ξέχασμα" της ΟΛΜΕ, ή απλά "προδόθηκε" από αυτήν ( εγώ ΔΕΝ συμφωνώ με αυτήν την βαριά λέξη. Το αντίθετο μάλιστα: ΔΕΝ πιστεύω κάτι τέτοιο)?

ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ, γιατί άραγε διαμαρτύρεται τώρα? Ποιος της φταίει για τις λανθασμένες εκτιμήσεις της?
Στο κάτω-κάτω, όποιος κάνει λάθος το αναγνωρίζει και πάει παρακάτω. Κανείς δεν πήγε παρακάτω ζωρίς να αναγνωρίσει το λάθος-γκάφα του ( πολύ δεν περισσότερο, κανείς δεν πήγε μπροστά με το να κάνει ότι δεν υπήρξαν ποτέ οι γκάφες και τα λάθη του)

ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ, τότε γιατί στις επόμενες συνδικαλιστικές εκλογές προέκρινε την δημιουργία των ίδιων ισσοροπιών δύναμης εντός του ΔΣ της ?
Αν πράγματι οι "πολλοί" διαφωνούσαν με την στάση και την πρακτική της ΟΛΜΕ, δεν θα άλλαζαν την ισσοροπία δυνάμεων εντός της?
Και αν όχι, ποιος τους φταίει όλων αυτών που αποφάσισαν να μην αλλάξουν μία κατάσταση με την οποία διαφωνούν?

3) Αν "υποστηρικτής της Υπουργού" είναι όποιος επισημαίνει τα ανωτέρω, τότε τι είναι όσοι ενστερνίστηκαν, υιοθέτησαν, ανέχτηκαν και δι' αυτού του τρόπου υποστήριξαν την κούφια συνθηματολογία και τις παρακμιακές ατάκες της περιόδου Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010 ( ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΤΟ "ΠΕΡΑΣΜΑ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3848/2010 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΤΕ ΕΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ?)?
Και καλά αυτοί, έκαναν λάθος ( όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, είναι αυτονόητο αυτό)!
Γιατί δεν το αναγνωρίζει αυτό το λάθος κανείς?
Μήπως γιατί "εξαφανίστηκαν από την πιάτσα" όλοι αυτοί που τότε υποστήριζαν αναφανδόν όλα τα παραπάνω?
Και αν "εξαφανίστηκαν", που να πήγαν άραγε?

4) Διατυπώθηκε επισήμως ( δηλαδή γραπτώς) κάποια διαφωνία του κλάδου με κάποια/ες από τις διατάξεις του νόμου-πλαισίου 3848/2010, στο επίμαχο χρονικό διάστημα? ( Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010)

ΑΝ ΝΑΙ, πότε, ποιες και μέσω ποιας γραπτής ανακοίνωσης τοποθέτησης?

5) Είναι άραγε επαρκής εξήγηση για την πλήρη απουσία κάθε επίσημης ( δηλαδή ΓΡΑΠΤΗΣ) διαφωνίας του κλάδου με τις εξαγγελίες , τα συνθήματα και τις παρακμιακές ατάκες της ηγεσίας του Υπουργείου, το γεγονός ότι "το ΠΑΣΟΚ ελέγχει τον συνδικαλισμό", ή μήπως υπάρχει και δικής μας ( δηλαδή κλαδική -ατομική) ευθύνη?
Διευκρινίζω ότι το εν λόγω ερώτημα στοχεύει στο να εντοπιστούν τα αίτια της κακοδαιμονίας του κλάδου, και όχι ( φυσικά) στο να "κουκουλωθούν" οι ευθύνες ( όπως πιστεύω ότι γίνεται με τον "αναθεματισμό" της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ειδικά τώρα, που μιλάμε για ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ "αναθεματισμό" - ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΑΝΑΘΈΜΑΤΑ" ΕΓΏ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΏ ΣΥΝΉΘΩΣ. Και ειδικά με αυτά που έρχονται δύο-τρία χρόνια μετά).
Το τελευταίο ερώτημα, αποκτά ενδιαφέρουσα διάσταση αν θυμηθούμε -σκεφτούμε ότι επί Γιαννάκου οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν ( και μάλιστα για "λιγότερα σημαντικά συγκριτικά" ζητήματα, και μάλιστα εντονότατα).
Και λίγο μετά, "μούγκα".
"Μούγκα", ενώ κατεδαφίστηκαν οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών ( ας περιμένουμε λίγο ακόμα, και θα δούμε τι μας μέλλει ακόμα), μειώθηκε στο μισό η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, κατεδαφίστηκαν οι μισθοί των εκπαιδευτικών, ......
Και καλά ως εδώ.
"Έτσι ήθελαν οι πολλοί και έτσι έγινε" ( αν δεν είναι έτσι και διατυπώθηκε ΓΡΑΠΤΩΣ κάποια επίσημη διαφωνία, θα το ξαναπώ: Ας με ενημερώσει κάποιος).
Αλλά να φτάνουμε δύο χρόνια μετά, και να μην μπορούμε να βρούμε αυτούς που τότε συμφωνούσαν με όλα αυτά και δημιουργούσαν κλίμα?

Τα παραπάνω ερωτήματα, επικρέμονται αναπάντητα.
Ομολογώ, ότι είναι λίαν "ενοχλητική" η παρουσία τους, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορούν να απαντηθούν εύκολα.

ΟΜΩΣ

Η πρόοδος, δεν γίνεται ποτέ με "εύκολες" απαντήσεις σε "εύκολα" ερωτήματα. Ούτε με δικαιολογίες του τύπου "φταίει ο τάδε ή ο δείνα".

Γίνεται με "δύσκολες" απαντήσεις σε "δύσκολα" ερωτήματα.

Και κυρίως: Γίνεται με την αναγνώριση των λαθών του παρελθόντος, την ανάληψη της αντίστοιχης ευθύνης, και την κατοπινή ΔΡΑΣΗ.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 03, 2012, 04:13:37 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3722 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:20:06 pm »
Πιστεύω δε, ότι πρέπει όλοι να καταλαβουμε ότι ζούμε σε καθεστώς αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ( με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη Δημοκρατία - δεν έχει σημασία).
Ο κάθε πολίτης, έχει την ευθύνη των επιλογών του.

Μα πως είναι δυνατόν να βγάζεις τόσο παράλογα συμπεράσματα;
Το αντίθετο συμβαίνει.
επειδή ζούμε σε καθεστώς αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής """Δημοκρατίας""" (με τρία εισαγωγικά η λέξη) , ο κάθε πολίτης είναι πρακτικά ανεύθυνος και αμέτοχος για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, και η ευθύνη που έχει για το δευτερόλεπτο που ψηφίζει τα (μειοψηφικά μιας και δεν έχουμε απλή αναλογική) λαμόγια που θα τον εκπροσωπήσουν είναι τόσο αμεληταίο, που μας κάνει να συμπεράνουμε ότι ο πολίτης δεν έχει καμία πραγματικά ευθύνη για το χάλι της χώρας.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3723 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:41:16 pm »

Η ΟΛΜΕ "ξέχασε" να διαψεύσει κάτι τέτοιο όπως "ξέχασε" να διαφωνήσει με τον εν λόγω νόμο και τις αντίστοιχες εξαγγελίες της Υπουργού στο διάστημα Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010,  ή μήπως δεν "ξέχασε" τίποτα αλλά απλά συμφωνούσε?
Και αν "ξέχασε", γιατί "ξέχασε" αλήθεια?

Γιατί ξέχασε;

να γιατί

Οι συνδικαλιστές δεν ειναι διορισμένοι εμεις τους εκλέγουμε...

όχι είναι διορισμένοι, αφού ακόμα και αν απέχουν από τις συνδικαλιστικές εκλογές 99% των ψηφοφόρων,
αυτό το 1% που τους ψήφισε θεωρείται νόμιμο από το καθεστώς.
Και ενώ οι συνδικαλιστές θεωρούνται νόμιμοι από το καθεστώς ακόμα και αν τους έχει ψηφίσει το 1%,
οι ψηφοφορίες και τα ψηφίσματα, ακόμα και αν μαζέψουν 99% των υπογραφών, θεωρούνται παράνομα.

Να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας, έτσι;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182772
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144