0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: steven_seagal στις Δεκεμβρίου 31, 2011, 04:21:49 pm\τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..Μέχρι να τις φάει (ή να φαγωθεί...) ο πρώτος είναι το ζήτημα. Μετά θα το σκεφτεί ο επόμενος να έρθει.
\τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..
Παράθεση από: λιθοσφαιριστής στις Δεκεμβρίου 31, 2011, 09:40:42 pmΠαράθεση από: steven_seagal στις Δεκεμβρίου 31, 2011, 04:21:49 pm\τωρα που θα ερχεται ο φαν ρουφτεν ιδιωτης στο σχολειο και θα συντασσει εκθεσουλες αποδοσης να δειτε ποιος θα μας εξασφαλισει..Μέχρι να τις φάει (ή να φαγωθεί...) ο πρώτος είναι το ζήτημα. Μετά θα το σκεφτεί ο επόμενος να έρθει.αυτα τα ακουμε εδω και 2 χρονια...θα το σκεφτουν και δεν θα κοψουν το εξωδιδακτικης...φοβουνται τους εκπαιδευτικους και θα σκεφτουν να μειωσουν το μισθο μας..θα το σκεφτουν καλα και θα εξαιρεσουν τους εκπαιδευτικους απο τις περικοπες.θα το σκεφτουν και θα εξαιρεσουν τους εκπαιδευτικους απο την εφεδρεια..τελικα οι μονοι που μενουμε με τις μαυρες σκεψεις του ανασκολοπισμου ειμαστε εμεις...
Συνάδελφε jak_13, σου έφερα το παράδειγμα της Γιαννάκου, για να καταδείξω ότι όποτε ήθελε ο κλάδος μας να αντιδράσει, αντέδρασε ( και μάλιστα τότε, οι λόγοι αντίδρασης ήταν πολύ πολύ λιγότεροι συγκριτικά με τώρα).Συνεπώς, ο κλάδος μας δεν αντέδρασε στις εξαγγελίες της σημερινής Υπουργού Παδείας, γιατί απλούστατα συμφωνούσε με αυτές σε γενικές γραμμές ( άλλωστε, το είπαμε: όποτε ήθελε να αντιδράσει, αντιδρούσε).Πριν δύο χρόνια, παντού γύρω μου έβρισκα υποστηρικτέ της νέας τότε ηγεσίας του Υπουργείου.Έσπευδαν να συμφωνήσουν με τις εξαγγελίες της, τα συνθήματά της και τις ατάκες της, χωρίς να διατυπώνουν κάποια αντίρρηση.Τώρα, δύο χρόνια μετά, "γέμισε ο τόπος" με ανθρώπους που "καταριούνται" την Διαμαντοπούλου και επιθυμούν την πολιτική της καταστροφή.Λέω λοιπόν κι εγώ:1) "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" ( γιατί οι περισσότεροι την υποστήριζαν τότε την Υπουργό)ΚΑΙ2) Στις επόμενες εκλογές, ο πληθυσμός θα έχει την ευκαιρία να στείλει την Διαμαντοπούλου σπίτι της ( αν το θέλει βέβαια).Σχετικά με τις ευθύνες ΟΛΜΕ και κλάδου συνολικά, θα επαναφέρω το ερώτημα: Διέψευσε ποτέ ο ΟΛΜΕ αυτά που πολλάκις έχει δηλώσει δημόσια η Υπουργός? ( αναφέρομαι στις ευχαριστίες της Υπουργού προς την ΟΛΜΕ, σχετικά με την στήριξη που παρείχε στις αλλαγές που εισήγαγε ο νόμος 3848/2010).Διέψευσε η ΟΛΜΕ κάτι τέτοιο γραπτώς ( οι ευχαριστίες διατυπώθηκαν δημόσια για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2010, και έκτοτε επαναλαμβάνονται συχνά-πυκνά), ή μήπως το "ξέχασε", όπως "ξέχασε" να διατυπώσει τις ενστάσεις-διαφωνίες που υποτίθεται ότι είχε κατά την κρίσιμη περίοδο Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010?Και αν η ΟΛΜΕ "το ξέχασε" όλως τυχαίως ( ή και επίτηδες), η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, άλλαξε εντός της την κατανομή δυνάμεων στις επόμενες εκλογές?Ή μήπως ΔΕΝ την άλλαξε?Γιατί από ότι ξέρω, ΔΕΝ την άλλαξε.Κάτι το οποίο σημαίνει ότι μάλλον οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά ευχαριστημένοι με την δράση και την πρακτική της ΟΛΜΕ.Αν όμως είναι ευχαριστημένοι οι πολλοί, εμείς οι λίγοι μπορούμε απλά να λέμε την γνώμη μας. Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα αυτά έγιναν ερήμην των πολλών. Γιατί οι πολλοί, μπορούσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, μπορούσαν να αλλάξουν την κατανομή δυνάμεων εντός της αν αυτή δεν τους εξέφρασε αποτελεσματικά, μπορούσε τέλος πάντων ο κλάδος να αντιδρούσε έτσι όπως αντιδρούσε επί Γιαννάκου ( και ειδικά τώρα που είχε ακόμα σοβαρότερους λόγους).ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:Ο νόμος 3848/2010 δεν πέρασε βιαστικά και γρήγορα, αλλά πέρασε με τις κανονικές διαδικασίες ( οι οποίες χρονικά κράτησαν περίπου 7 μήνες - χρόνος επαρκής για την διατύπωση όποιας διαφωνίας υπήρχε. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ) και χωρίς καμία γραπτή διαφωνία εκ μέρους της ΟΛΜΕ.Το δε παράδειγμα της Γιαννάκου, δεν το ανέφερα γιατί είμαι θαυμαστής της ( Δεν είμαι. Δεν θεωρώ ότι έκανε κάτι αξιόλογο στον χώρο της εκπαίδευσης- το αντίθετο μάλιστα).Το ανέφερα για να καταδείξω ότι όποτε το θέλει ο κλάδος, αντιδρά. Και όποτε δεν το θέλει, ΔΕΝ αντιδρά.Και το ξεκαθαρίζω: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να μην αντιδρά η πλειοψηφία με κάτι που εγώ θεωρώ λάθος.Η αντίρρησή μου, ξεκινά όταν αφού κάποιοι συμφωνήσουν με κάποια πράγματα, αρχίζουν να διαμαρτύρονται μετά ( και αφού αρχίσουν να έρχονται οι επιπτώσεις της συμφωνίας τους), προσπαθώντας να ξεχάσουν την προηγούμενη συμφωνία τους.Με τέτοιες συμπεριφορές εγώ διαφωνώ ( δεν θέλω καν να τις χαρακτηρίσω), και θεωρώ ότι αυτές δεν προοιονίζουν οτιδήποτε καλό για το μέλλον.Εκείνο που λέω σε τελική ανάλυση, είναι ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι λόγω του κλίματος "βολέματος" που επικρατούσε και επικρατεί, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πραγματικά ασχολήθηκαν με το τι έλεγε ο νόμος -πλαίσιο προτού αυτός ψηφιστεί ( και παρ' ότι ως νόμος-πλαίσιο, μας αφορούσε όλους).Έτσι δεν αντέδρασαν σε τίποτα, και τώρα που ο νόμος εφαρμόζεται, αρχίζει η "γκρίνια" για την Διαμαντοπούλου.Θα μου επιτρέψετε να προτιμήσω τον δρόμο της κριτικής, με σκοπό να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη εις το μέλλον.
Τέλος πάντων, τολμώ να δεχθώ στην Διαμαντοπούλου την προσπάθειά της να επιφέρει κάποια μεταβολή στο τελματωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, παρόλο που υποκρύπτονταν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες πίσω απ’ το εγχείρημα (όπως δηλοί η υπερβολική βιασύνη σε ορισμένες περιπτώσεις...) Αυτό που εξακολουθεί να με μπερδεύει είναι η βασική αντίφαση στην πολιτική της: πως αποδέχθηκε τέτοιου μεγέθους περικοπές για την παιδεία που έφτασε στο 2.75% του ΑΕΠ χωρίς να εναντιωθεί σθεναρά στις αξιώσεις των κομματικών μισθοφόρων (κυρίως των ΔΕΚΟ) να διατηρούν τα «κεκτημένα» τους την ώρα που η χώρα βυθίζεται;
Η Διαμαντοπούλου ξεκίνησε ένα υπερφιλόδοξο σχέδιο ανατροπών χρόνια προβληματικών καταστάσεων. Όμως αυτό έγινε παραβλέποντας την αδυναμία του διοικητικού μηχανισμού να ενεργοποιηθεί και βασίστηκε περισσότερο στην υπεροχή της «αυτονόητης λογικής» και την επικοινωνιακή διαχείριση της …
Πιστεύω δε, ότι πρέπει όλοι να καταλαβουμε ότι ζούμε σε καθεστώς αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ( με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη Δημοκρατία - δεν έχει σημασία).Ο κάθε πολίτης, έχει την ευθύνη των επιλογών του.
Η ΟΛΜΕ "ξέχασε" να διαψεύσει κάτι τέτοιο όπως "ξέχασε" να διαφωνήσει με τον εν λόγω νόμο και τις αντίστοιχες εξαγγελίες της Υπουργού στο διάστημα Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010, ή μήπως δεν "ξέχασε" τίποτα αλλά απλά συμφωνούσε?Και αν "ξέχασε", γιατί "ξέχασε" αλήθεια?
Παράθεση από: mmm στις Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:14:31 amΟι συνδικαλιστές δεν ειναι διορισμένοι εμεις τους εκλέγουμε...όχι είναι διορισμένοι, αφού ακόμα και αν απέχουν από τις συνδικαλιστικές εκλογές 99% των ψηφοφόρων,αυτό το 1% που τους ψήφισε θεωρείται νόμιμο από το καθεστώς.Και ενώ οι συνδικαλιστές θεωρούνται νόμιμοι από το καθεστώς ακόμα και αν τους έχει ψηφίσει το 1%, οι ψηφοφορίες και τα ψηφίσματα, ακόμα και αν μαζέψουν 99% των υπογραφών, θεωρούνται παράνομα.Να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας, έτσι;
Οι συνδικαλιστές δεν ειναι διορισμένοι εμεις τους εκλέγουμε...