0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο μισθός μου ήταν κάποτε 1206 ευρώ. Σε έναν πρώτο οικονομικό απολογισμό της φετινής σχολικής χρονιάς υπολογίζω ότι για ένα εξάμηνο έλαβα κατά μέσο όρο 688 ευρώ. Οι παλιοί που να καταλάβουν...
Παράθεση από: eidafws στις Μαΐου 13, 2012, 01:37:12 pmΟ μισθός μου ήταν κάποτε 1206 ευρώ. Σε έναν πρώτο οικονομικό απολογισμό της φετινής σχολικής χρονιάς υπολογίζω ότι για ένα εξάμηνο έλαβα κατά μέσο όρο 688 ευρώ. Οι παλιοί που να καταλάβουν...Υπάρχουν και κάποιοι γύρω μας που δεν έχουν ούτε αυτά...
Παράθεση από: EK06 στις Μαΐου 13, 2012, 03:56:55 pmΠαράθεση από: eidafws στις Μαΐου 13, 2012, 01:37:12 pmΟ μισθός μου ήταν κάποτε 1206 ευρώ. Σε έναν πρώτο οικονομικό απολογισμό της φετινής σχολικής χρονιάς υπολογίζω ότι για ένα εξάμηνο έλαβα κατά μέσο όρο 688 ευρώ. Οι παλιοί που να καταλάβουν...Υπάρχουν και κάποιοι γύρω μας που δεν έχουν ούτε αυτά...Τι να πεις εδω...Υπάρχουν και οι άνεργοι ορφανοί χωρίς καθόλου στηρίγματα..., τα παιδιά στα φανάρια και οι άστεγοι...Να βλέπουμε τα χειρότερα για να παίρνουμε κουράγιο...
ΕΚ06, πιστεύω ότι αναφέρεσαι σε συναδέλφους που ζουν με 688 ευρώ στο σπίτι τους και όχι μακριά από αυτό. Γιατί τα 688 ευρώ όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου, στο ενοίκιο και πηγαινελα στην οικογένειά σου, είναι σα να είσαι άνεργος. Όταν τα 450 μινιμουν πηγαίνουν σε ενοίκια-λογαριασμούς και σου μένουν 200 για μετακινήσεις στη δουλειά τις καθημερινές και στην οικογένεια τα ΣΚ, τότε τι συζητάμε;;; Από πού να κόψω, από τη ΔΕΗ ή το νερό;!Και αν μου πει κάποιος "αν δε σου αρέσει, παραιτήσου", θα τον προλάβω λέγοντάς του ότι ήδη το ψάχνω για άδεια άνευ αποδοχών του χρόνου, με το σκεπτικό ότι καλύτερα να είσαι άνεργος και άφραγκος σπίτι σου, που θα βρεις κι ένα πιάτο φαγητό, παρά εργαζόμενος και εξίσου άφραγκος μακριά από αυτό και χωρίς χρήματα για ένα πιάτο φαγητό (και με καμία προοπτική μετάθεσης, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα). Το μόνο που με κρατάει είναι μια ελπίδα ότι δε θα υπάρξουν νέα μετρα τον Ιούλιο που υποτίθεται ότι θα εχουν τελειώσει οι περικοπές. Τότε τουλάχιστον με 850, λες, θα το παλέψω. Αλλά θα γίνει έτσι; Γιατί από τότε που έγινε το μισθολόγιο, τα λεφτά που αντιστοιχούν στην κατάταξή μου, εγώ δεν τα εχω δει. Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά αυτό στο οποίο αισθάνομαι (όλη τη χρονιά φέτος) ότι διαφέρω από τον άνεργο είναι ότι πηγαίνοντας στο σχολείο κοινωνικοποιούμαι, συζητάω, δεν περιθωριοποιούμαι, δεν αισθάνομαι μόνη κοινωνικά. Αλλά ως προς το οικονομικό, καμία διαφορά.
Παράθεση από: eidafws στις Μαΐου 13, 2012, 07:15:55 pmΕΚ06, πιστεύω ότι αναφέρεσαι σε συναδέλφους που ζουν με 688 ευρώ στο σπίτι τους και όχι μακριά από αυτό. Γιατί τα 688 ευρώ όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου, στο ενοίκιο και πηγαινελα στην οικογένειά σου, είναι σα να είσαι άνεργος. Όταν τα 450 μινιμουν πηγαίνουν σε ενοίκια-λογαριασμούς και σου μένουν 200 για μετακινήσεις στη δουλειά τις καθημερινές και στην οικογένεια τα ΣΚ, τότε τι συζητάμε;;; Από πού να κόψω, από τη ΔΕΗ ή το νερό;!Και αν μου πει κάποιος "αν δε σου αρέσει, παραιτήσου", θα τον προλάβω λέγοντάς του ότι ήδη το ψάχνω για άδεια άνευ αποδοχών του χρόνου, με το σκεπτικό ότι καλύτερα να είσαι άνεργος και άφραγκος σπίτι σου, που θα βρεις κι ένα πιάτο φαγητό, παρά εργαζόμενος και εξίσου άφραγκος μακριά από αυτό και χωρίς χρήματα για ένα πιάτο φαγητό (και με καμία προοπτική μετάθεσης, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα). Το μόνο που με κρατάει είναι μια ελπίδα ότι δε θα υπάρξουν νέα μετρα τον Ιούλιο που υποτίθεται ότι θα εχουν τελειώσει οι περικοπές. Τότε τουλάχιστον με 850, λες, θα το παλέψω. Αλλά θα γίνει έτσι; Γιατί από τότε που έγινε το μισθολόγιο, τα λεφτά που αντιστοιχούν στην κατάταξή μου, εγώ δεν τα εχω δει. Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά αυτό στο οποίο αισθάνομαι (όλη τη χρονιά φέτος) ότι διαφέρω από τον άνεργο είναι ότι πηγαίνοντας στο σχολείο κοινωνικοποιούμαι, συζητάω, δεν περιθωριοποιούμαι, δεν αισθάνομαι μόνη κοινωνικά. Αλλά ως προς το οικονομικό, καμία διαφορά.ενοικιο ή δοση δανειου πληρωνεις φανταζομαι,ε;κ τους λογαριασμους στην ωρα τους..οκ!δε θελω να συνεχισω τη συζητηση περι ανεργων, αλλα οχι δεν ειναι το ιδιο..ειδικα αν δε χρωστας εισαι πολυυυυ κυριλε!!αμα δε το ζησεις (κ εσυ ΔΕΝ το ζεις) δεν μπορεις να καταλαβεις...μαλλον μπορεις, αλλα δε θες