*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1005516 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4578 στις: Μαΐου 13, 2012, 03:33:21 pm »

ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν. Αν κάποιοι δεν έχουν καταλάβει, θα καταλάβουν σύντομα.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:22:50 »

Αποσυνδεδεμένος EK06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4579 στις: Μαΐου 13, 2012, 03:56:55 pm »
Ο μισθός μου ήταν κάποτε 1206 ευρώ.  Σε έναν πρώτο οικονομικό απολογισμό της φετινής σχολικής χρονιάς υπολογίζω ότι για ένα εξάμηνο έλαβα κατά μέσο όρο 688 ευρώ.  Οι παλιοί που να καταλάβουν...
Υπάρχουν και κάποιοι γύρω μας που δεν έχουν ούτε αυτά...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2012, 04:45:40 pm από alexel »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4580 στις: Μαΐου 13, 2012, 05:07:23 pm »
Ο μισθός μου ήταν κάποτε 1206 ευρώ.  Σε έναν πρώτο οικονομικό απολογισμό της φετινής σχολικής χρονιάς υπολογίζω ότι για ένα εξάμηνο έλαβα κατά μέσο όρο 688 ευρώ.  Οι παλιοί που να καταλάβουν...

Τι να πεις εδω...
Υπάρχουν και οι άνεργοι ορφανοί χωρίς καθόλου στηρίγματα..., τα παιδιά στα φανάρια και  οι άστεγοι...
Να βλέπουμε τα χειρότερα για να παίρνουμε κουράγιο...  :P

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4581 στις: Μαΐου 13, 2012, 05:32:30 pm »

Να πάνε να δουλέψουν τότε αν δεν δουλεύουν
ενώ αν δεν τους φτάνουν να δουλέψουν και δεύτερη δουλειά

Τι δεν βρίσκουν δουλειά ? Να πάνε να μαζέψουν φράουλες και όσα σνομπάρουν. Στην τελική αν θεωρούν ότι τα προσόντα τους είναι τόσο καλά να πάνε μετανάστες.

Πάντως όχι να κλαίγονται γιατί κάποιοι άλλοι έχουν δουλειά. Και ούτε να τους μέμφονται όταν διαμαρτύρονται ως έχουν δικαίωμα να το κάνουν.
Οι περισσότεροι από αυτούς τόσο καιρό ψήφιζαν τα 2 μεγάλα κόμματα που μας οδήγησαν εδώ.  Έλεος με την γκρίνια.
Λύσεις υπάρχουν. 1ο) να πεταχθεί ο σάπιος δικομματισμός έξω 2ο) να δουλέψουμε 

όσο αφορά τον μισθό αυτό τον μήνα αυξήθηκε ο φόρος, εμένα από 48,41 πήγε 63,04 και εκτός από το 30,62 που δίνω υπερ ανέργων μπήκε και ένα νέο εισφορά αλληλεγγύης 11,24 οπότε έπεσα άλλα 26 ευρώ το μηνιάτικο.  Αλλά ξέχασα άλλοι δεν έχουν καν μισθό οπότε να σκάσω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:22:50 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4582 στις: Μαΐου 13, 2012, 05:48:08 pm »

Τι να πεις εδω...
Υπάρχουν και οι άνεργοι ορφανοί χωρίς καθόλου στηρίγματα..., τα παιδιά στα φανάρια και  οι άστεγοι...
Να βλέπουμε τα χειρότερα για να παίρνουμε κουράγιο...  :P

Ξέχασες τα 2 δισ. παγκόσμια που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό..  ::)

Νομίζω ότι εδώ συζητούν για το νέο μισθολόγιο και τις περικοπές που έχουν γίνει. Δεν έχει νόημα ο καθένας να πετάγεται και να λέει για τους άνεργους που δεν έχουν ούτε αυτά. Το ξέρουν οι περισσότεροι αυτό (με εξαίρεση τους πολιτικούς και κάτι κυράτσες στην Εκάλη που δεν έχουν δουλέψει ποτέ). Ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις σε λάθος θέματα. Το φόρουμ νομίζω έχει πολλά θέματα όπου μπορούν να αναπτυχθούν οι υπόλοιποι προβληματισμοί.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4583 στις: Μαΐου 13, 2012, 06:50:15 pm »
Θα παρακαλέσω να σέβεστε την γνώμη αυτών που λένε για άνεργους. Λίγη ευαισθησία.Δεν φταίνε αυτοι για το χαμηλό εισόδημα μας. Και αν εμείς αντιδράμε ετσι, τότε πως πρέπει να μιλάνε άνεργοι ή οι ημιαπασχολούμενοι;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2012, 06:53:09 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4584 στις: Μαΐου 13, 2012, 06:54:26 pm »
Μάρκο, άλλο ο σεβασμός της γνώμης και άλλο το λάθος σχόλιο σε λάθος θέμα.
Προσωπικά αυτό σχολίασα και τίποτα παραπάνω. Αν αρχίζουμε όλοι να καυτηριάζουμε τους συναδέλφους που τους περικόπτουν συνέχεια τους μισθούς, κάνοντας αναφορές σε άλλες πιο δύσκολες καταστάσεις, τότε ξεφεύγουμε από το συγκεκριμένο θέμα του "Ενιαίο/Νέο Μισθολόγιο (2011)".
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4585 στις: Μαΐου 13, 2012, 06:58:03 pm »
Αναφέρθηκα στο  ύφος. Συμφωνώ με την παρατήρηση σου ως προς τα εκτός θέματος σχόλια.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4586 στις: Μαΐου 13, 2012, 07:15:55 pm »
ΕΚ06, πιστεύω ότι αναφέρεσαι σε συναδέλφους που ζουν με 688 ευρώ στο σπίτι τους και όχι μακριά από αυτό. Γιατί τα 688 ευρώ όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου, στο ενοίκιο και πηγαινελα στην οικογένειά σου, είναι σα να είσαι άνεργος. Όταν τα 450 μινιμουν πηγαίνουν σε ενοίκια-λογαριασμούς και σου μένουν 200 για μετακινήσεις στη δουλειά τις καθημερινές και στην οικογένεια τα ΣΚ, τότε τι συζητάμε;;; Από πού να κόψω, από τη ΔΕΗ ή το νερό;!

Και αν μου πει κάποιος "αν δε σου αρέσει, παραιτήσου", θα τον προλάβω λέγοντάς του ότι ήδη το ψάχνω για άδεια άνευ αποδοχών του χρόνου, με το σκεπτικό ότι καλύτερα να είσαι άνεργος και άφραγκος σπίτι σου, που θα βρεις κι ένα πιάτο φαγητό, παρά εργαζόμενος και εξίσου άφραγκος μακριά από αυτό και χωρίς χρήματα για ένα πιάτο φαγητό (και με καμία προοπτική μετάθεσης, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα). Το μόνο που με κρατάει είναι μια ελπίδα ότι δε θα υπάρξουν νέα μετρα τον Ιούλιο που υποτίθεται ότι θα εχουν τελειώσει οι περικοπές. Τότε τουλάχιστον με 850, λες, θα το παλέψω. Αλλά θα γίνει έτσι; Γιατί από τότε που έγινε το μισθολόγιο, τα λεφτά που αντιστοιχούν στην κατάταξή μου, εγώ δεν τα εχω δει.

Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά αυτό στο οποίο αισθάνομαι (όλη τη χρονιά φέτος) ότι διαφέρω από τον άνεργο είναι ότι πηγαίνοντας στο σχολείο κοινωνικοποιούμαι, συζητάω, δεν περιθωριοποιούμαι, δεν αισθάνομαι μόνη κοινωνικά. Αλλά ως προς το οικονομικό, καμία διαφορά.

Αποσυνδεδεμένος cyanesky

• Νέο μέλος
  • *
  • Ανεβάστε τα πανιά, κατεβάστε τα κουπιά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4587 στις: Μαΐου 13, 2012, 07:18:57 pm »
Παιδια δειτε αυτο
http://www.enikos.gr/society/43411,Sto_StE_to_eniaio_mis8ologio.html
Οχι οτι υπαρχει περιπτωση να συμμετεχουμε και εμεις ως ΟΛΜΕ κλπ αλλα λεμε τωρα...

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4588 στις: Μαΐου 13, 2012, 08:38:34 pm »
ΕΚ06, πιστεύω ότι αναφέρεσαι σε συναδέλφους που ζουν με 688 ευρώ στο σπίτι τους και όχι μακριά από αυτό. Γιατί τα 688 ευρώ όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου, στο ενοίκιο και πηγαινελα στην οικογένειά σου, είναι σα να είσαι άνεργος. Όταν τα 450 μινιμουν πηγαίνουν σε ενοίκια-λογαριασμούς και σου μένουν 200 για μετακινήσεις στη δουλειά τις καθημερινές και στην οικογένεια τα ΣΚ, τότε τι συζητάμε;;; Από πού να κόψω, από τη ΔΕΗ ή το νερό;!

Και αν μου πει κάποιος "αν δε σου αρέσει, παραιτήσου", θα τον προλάβω λέγοντάς του ότι ήδη το ψάχνω για άδεια άνευ αποδοχών του χρόνου, με το σκεπτικό ότι καλύτερα να είσαι άνεργος και άφραγκος σπίτι σου, που θα βρεις κι ένα πιάτο φαγητό, παρά εργαζόμενος και εξίσου άφραγκος μακριά από αυτό και χωρίς χρήματα για ένα πιάτο φαγητό (και με καμία προοπτική μετάθεσης, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα). Το μόνο που με κρατάει είναι μια ελπίδα ότι δε θα υπάρξουν νέα μετρα τον Ιούλιο που υποτίθεται ότι θα εχουν τελειώσει οι περικοπές. Τότε τουλάχιστον με 850, λες, θα το παλέψω. Αλλά θα γίνει έτσι; Γιατί από τότε που έγινε το μισθολόγιο, τα λεφτά που αντιστοιχούν στην κατάταξή μου, εγώ δεν τα εχω δει.

Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά αυτό στο οποίο αισθάνομαι (όλη τη χρονιά φέτος) ότι διαφέρω από τον άνεργο είναι ότι πηγαίνοντας στο σχολείο κοινωνικοποιούμαι, συζητάω, δεν περιθωριοποιούμαι, δεν αισθάνομαι μόνη κοινωνικά. Αλλά ως προς το οικονομικό, καμία διαφορά.

ενοικιο ή δοση δανειου πληρωνεις φανταζομαι,ε;κ τους λογαριασμους στην ωρα τους..οκ!δε θελω να συνεχισω τη συζητηση περι ανεργων, αλλα οχι δεν ειναι το ιδιο..ειδικα αν δε χρωστας εισαι πολυυυυ κυριλε!!αμα δε το ζησεις (κ εσυ ΔΕΝ το ζεις) δεν μπορεις να καταλαβεις...μαλλον μπορεις, αλλα δε θες
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4589 στις: Μαΐου 13, 2012, 09:00:36 pm »
Επειδή νομίζω ότι κατάλαβα το πνεύμα όσων γράφει η συνάδελφος eidafws κι επειδή κι εγώ και πολλοί συνάδελφοι με λίγα χρόνια υπηρεσίας βιώνουμε κάτι αντίστοιχο, θέλω να διευκρινίσω πως το γεγονός ότι μπορούμε κι ανταπεξερχόμαστε ίσα ίσα στα έξοδα διαμονής μας στον τόπο όπου υπηρετούμε δε μας καθιστά προνομιούχους. Γιατί αυτά τα έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμοί, μετακινήσεις για να βλέπουμε πού και πού την οικογένεια) είναι πρόσθετα οικογενειακά έξοδα που δημιουργούνται λόγω της εργασίας μας μακριά από τα σπίτια μας. Ξέρω συναδέλφους με βαθμό ΣΤ οι οποίοι εκμυστηρεύονται πως αδυνατούν να συνεισφέρουν στα οικογενειακά έξοδα. Δεν είναι μεγάλη δα και η διαφορά από την περίπτωση ενός άνεργου, όπως λέει και η eidafws. Θα πει κάποιος, τουλάχιστον εμείς έχουμε την ελπίδα. Δεκτό, αν και πιθανότατα όσο βλέπουμε την προοπτική μετάθεσης να απομακρύνεται και το μισθό να πετσοκόβεται περαιτέρω στα πλαίσια νέων μέτρων λιτότητας, φοβάμαι ότι θα τη χάσουμε και αυτή.

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4590 στις: Μαΐου 13, 2012, 10:13:11 pm »

ενοικιο ή δοση δανειου πληρωνεις φανταζομαι,ε;κ τους λογαριασμους στην ωρα τους..οκ!δε θελω να συνεχισω τη συζητηση περι ανεργων, αλλα οχι δεν ειναι το ιδιο..ειδικα αν δε χρωστας εισαι πολυυυυ κυριλε!!αμα δε το ζησεις (κ εσυ ΔΕΝ το ζεις) δεν μπορεις να καταλαβεις...μαλλον μπορεις, αλλα δε θες

Από τα παραπάνω κατάλαβες ότι ανταπεξέρχομαι μόνη μου στα έξοδά μου και δε χρωστάω; Είπα ότι τα μόνα έξοδα που καλύπτει ο μισθός του εκπαιδευτικου που ζει μακριά από τον τόπο του, είναι: ενοικιο-λογαριασμοι σπιτιού και μετακινήσεις. Ένας άνθρωπος όμως πρέπει να φάει, να ντυθεί, ν αγοράσει ένα βιβλίο, να πάει μια βόλτα. Δε διάβασες λοιπόν σωστά αυτό που έγραψα, οπότε να λειπουν τα κεφαλαία και οι ειρωνίες.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4591 στις: Μαΐου 13, 2012, 10:46:37 pm »
Οι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που μπορούν να γκρινιάζουν για τις περικοπές των μισθών. Όταν ένας ολόκληρος κλάδος φοροδιαφεύγει επί δεκαετίες με αδήλωτα ιδιαίτερα, τολμά να αναρωτιέται γιατί έπεσε έξω το κράτος και γιατί φτάσαμε στο σημερινό χάλι των περικοπών; Σας παρακαλώ, λίγη ειλικρίνεια επιτέλους. Καλή η καραμελίτσα για τους φαύλους πολιτικούς, αλλά τα πρώτα φάσκελα ας πέσουν στα μούτρα μας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)