*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4928 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2012, 02:55:38 pm »
καλησπέρα!!

Όποιος ξέρει και κυρίως έχει τη καλή διάθεση και θέληση, 8α ήθελα να με βοηθήσει σχετικά με την κατάταξη (βαθμο και ΜΚ).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:45 »

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4929 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2012, 03:15:21 pm »
ερώτηση περί νέου μισθολογίου:

κατέθεσα το μεταπτυχιακό μου πρόσφατα και και λογικά προστίθενται 2 χρόνια. Μου είπαν πως ναι μεν έχουν παγώσει οι βαθμοί, ωστόσο θα αλλάξω μισθολογκό κλιμάκιο (από Ε0 θα πάω Ε1) και θα έχω μία μικρή αύξηση στο μισθό μου (τύπου 10 -15 ευρώ).
καλως όλα αυτά. Ελπίζω να ισχύσουν.

Ωστόσο, θα ήθελα να ρωτήσω, αυτά τα έξτρα δύο χρόνια μετράνε ως αναγνώριση προυπηρεσίας στην αίτηση μετάθεσης ή απόσπασης ή για τη μείωση ωραρίου ή στα συντάξιμα; 'Η απλώς είναι για ισθολογικούς λόγους και αλλαγή Κλιμακίου και βαθμού ίσως κάποτε;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενδεχόμενες απαντήσεις στις απορίες μου

Η αλλαγή των κλιμακίων εντός των βαθμών γίνεται κανονικά. Όχι,  δεν ισχύει για την προϋπηρεσία, εκεί μετράνε τα πραγματικά έτη.  ;)

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4930 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2012, 08:25:54 pm »
@epistimik
Γράψε την απορία σου και αν μπορώ, ευχαρίστως
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4931 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 10:33:24 pm »
Συνάδελφοι, διαφαίνεται πως πάμε για νέο γύρο περικοπών και σε μισθούς. Δυστυχώς το μισθολόγιο δεν θα μείνει για πολύ ακόμα έτσι όπως είναι (δηλαδή αίσχος) αλλά θα αλλάξει προς το χειρότερο. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?
Σε λίγο δεν θα συμφέρει να εργαζόμαστε πλέον. Πώς θα το διαχειριστούμε αυτό? Πότε θα ξεκινήσουμε επιτέλους να φωνάζουμε? Όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο? Ερχονται και εκλογές αιρετών (Δωδεκάνησα), το νου σας...
Γιατί δεν μπορώ με τίποτα να χωνέψω την απάθεια του κλάδου μας? Μα καλά, όλοι έχουν πια επιπλέον εισοδήματα και είστε τόσο χαλαροί?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:45 »

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4932 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 04:54:40 pm »
Δε θα έλεγα όχι στην νέα περικοπή μισθού όσων έχασαν μόνο 20-30Ευρώ με το Ενιαίο Μισθολόγιο (π.χ.βαθμός
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 06:17:26 pm από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4933 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 10:27:56 pm »
Πώς να διαφωνήσει κανείς μαζί σου boldboy; Εγώ δεν μπορώ! Συμφωνώ απόλυτα!!!

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4934 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 11:16:33 pm »
Για του λόγου το αληθές, κοιτάξτε για παράδειγμα, πώς προσγειώνονται ορισμένοι στον πλανήτη Γή:
http://www.alfavita.gr/ante.php?id=73551
Πού ήταν ο εν λόγω κύριος δάσκαλος,πέρυσι ας πούμε; Στον πλανήτη Άρη, μήπως;Μπα, σε άλλο γαλαξία, ίσως και σε παράλληλο σύμπαν!
Μάλιστα ο εν λόγω κύριος λέει ότι ανάλωσε τη ζωή του...Ε,δεν του άρεσε δηλαδή,έκανε πάρεργο στο σχολείο!
Επίσης, όπως όλοι της γενιάς του, επικαλέστηκε λόγους υγείας τόσο για να φύγει πριν τη λήξη του σχολικού έτους,όσο και για να επισπεύσει την καταβολή της σύνταξής του.Κλασσικός Ελληνάρας...Καθένας την πάρτη του!(Παρεπιπτόντως, θυμάστε ότι παρόμοιες περιπτώσεις εγκρίνονταν από το ΚΥΣΠΕ και δεν υπογράφονταν από την τέως Υπουργό με αποτέλεσμα να "φύγουν" οι αιρετοί από το ΚΥΣΠΕ;)
Το τί γίνεται με τα μερίσματα και το εφάπαξ, το ανακάλυψε ξαφνικά, μόλις προσγειώθηκε στη Γή, όπως επίσης ότι είναι και απλήρωτος συνταξιούχος εδώ και ένα χρόνο!Μπα, τί μας λες;
Αναφέρεται στα άνεργα παιδιά του που τα συντηρεί. Μήπως τους δίνει ακόμα γάλα με μπιμπερόν;Τους αλλάζει και πάνες;Παιδιά ετών 30;;;Τί να πώ εγώ με μωρό, ετών 2, ας πούμε;Και πώς το μεγαλώνω;
Και στη συνέχεια τα γνωστά σε όλους μας : χαράτσια,καύσιμα, φάρμακα κτλ κτλ Κλαψ,κλαψ...
Επίσης μόλις προσγειώθηκε στο γαλάζιο πλανήτη μας, ανακάλυψε ότι ΔΟΕ,ΑΔΕΔΥ κτλ είναι "εξαφανισμένοι"¨!Πωπω, τί μας λές ρε δάσκαλε;;
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 11:48:25 pm από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4935 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 11:41:40 pm »
Τα είπες όλα! Πράγματι οι παλαιοί είναι στον κόσμο τους! Κανείς δεν τους πείραξε, αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια!
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4936 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 11:44:01 pm »
Τον γνωρίζεις προσωπικά, ώστε να αμφισβητείς τα όποια προβλήματα υγείας που επικαλείται και όλα τα υπόλοιπα;
Επίσης, θεωρείται λογικό να καθυστερεί η καταβολή σύνταξης για 1+ χρόνο; Το ότι συνηθιζόταν (αν και όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα) δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε ακόμα να γίνεται και τώρα.
Ας μην τσουβαλιάζουμε  ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4937 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:01:58 am »
Όλοι έχουμε προβλήματα υγείας. Ας πούμε εγώ, έχω τη μέση μου. Να βγάλω ένα χαρτί να παίρνω κάθε τρεις και λίγο αναρρωτική; Θα μπορούσα να το κάνω εύκολα.Να το κάνω;Είναι μαγκιά;
Τα ουσιαστικά προβλήματα υγείας εγκρίνονται, πάντως, από το ΓΛΚ.
Η χρονοκαθυστέρηση στη λήψη σύνταξης δεν είναι ανεκτή-ανεπίτρεπτη είναι-, αλλά είναι πασίγνωστη εδώ και πολύ-πολύ καιρό.Τώρα την ανακάλυψε ο εν λόγω κύριος;  Δεν τον ενδιέφερε πριν;
Εχω κι εγώ παιδί και μάλιστα μωρό.Πάνες, μπιμπερόν κτλ.Δυστυχώς, με τις παρούσες συνθήκες που δημιούργησε η γενιά του εν λόγω κυρίου,δεν πρόκειται να κάνω δεύτερο παιδί!Το αυτό και πολλοί άλλοι.Τί να κάνουμε; Έτσι είναι αυτά...Αμαρτίες γονέων!Σε 20 χρόνια να δείτε πόσοι θα έχουμε μείνει στην Ελλάδα.Ήδη είμαστε κάτω από 10εκ.
Πληρώνω κι εγώ χαράτσια, φόρους, καύσιμα,δάνεια κτλ.Φάρμακα από την τσέπη μου, όπως όλοι μας!Όχι μόνο δε μου μένει μία, αλλά ψάχνου να βρω και δε βρίσκω!
Δεν πιστεύω λοιπόν, ότι η κατάστασή μου είναι καλύτερη από εκείνη του εν λόγω κυρίου.Χειρότερη είναι!Και δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν πια.Διότι όταν εγώ τους τα έλεγα την Άνοιξη του 2010,οι παλαίουρες με κοίταζαν λες και ήμουν Άλιεν!
Τουλάχιστον,θέλω να πιστεύω ότι δεν αναλώνω τη ζωή μου μες στο σχολείο,αλλά προσφέρω το καλύτερο που μπορώ υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.
Έτσι είναι αυτά!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:15:37 am από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4938 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:14:33 am »
Έχεις θυμώσει boldboy και γράφεις με οργή. Έχεις τα δίκια σου βέβαια και  γνωρίζεις επίσης πολύ καλά πως πέφτεις στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού. Ήταν εκνευριστικοί πέρυσι οι πιο ηλικιωμένοι εκπαιδευτικοί που μόλις είδαν πως με το νέο μισθολόγιο δεν θιγόντουσαν και τόσο, έδειξαν συχνά μια απάθεια για αυτά που συνέβησαν στους νεότερους. Άλλο είναι αυτό  όμως, και άλλο να χαίρεται κάποιος με το ζόρι που τραβάνε αυτοί τώρα με την σειρά τους, μέσω της μέιωσης του αφορολόγητου, μείωσης των εφάπαξ και της καθυστέρησης των συντάξεων...
Γράφεις με θυμό... Εγώ ένα σου λέω μόνο: θα αντάλλασαν όλοι αυτοί τον μισθό  τους και το εφάπαξ, αν μπορούσαν να έχουν τα χρόνια σου και να είναι πιο νέοι...

ΥΓ. Πείνασε ο boldboy και είπε να φάει και παρασιτεμένα κρέατα...  ;D :D 

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4939 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:20:08 am »
Ναι,έχω εκνευριστεί απίστευτα με τους παρασιτεμένους.
Δεν κατάλαβες όμως κάτι.  Δε χαίρομαι με το ζόρι που τραβάνε.  Προς θεού, δεν είμαι χαιρέκακος. Εκνευρίζομαι που είναι συνεχώς στην κοσμάρα τους για τα πάντα και ξυπνάνε ξαφνικά μόνο με ηλεκτροσόκ υψηλής τάσης. Η απάθεια και η αδιαφορία τους είναι εξωφρενική, λες και το "κακό" θα τους προσπεράσει!
Τουλάχιστον, εγώ αυτοψυχαναλύομαι και αυτοψυχοθεραπεύομαι...με αποτέλεσμα ο θυμός μου να μην έχει φτάσει στο σημείο να σβήσει το κερί του μυαλού, ακόμα.
Ως πότε;;;
Τα περι ανταλλαγής μισθών με ηλικία, τα πιστεύεις για την Ελλάδα του σήμερα;Αν μιλούσαμε για Νορβηγία,σίγουρα.
Δεν περίμενα πάντως ότι είμαστε τόσο σκατοφάρα ως λαός και τόσο σκυλολόι ως κλάδος.
Επίσης αυτό που ακούγεται για τις νέες περικοπές στο ενιαίο είναι 5% οριζόντια. Αυτή τη φορά οριζόντια, ε; Όχι όπως την προηγούμενη, το Νοέμβρη του 2011...Κατώφλι στα 1000-1100Ευρώ δε μπορούν να βάλουν και να το κάνουν 10%;
Αίσχος!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:35:13 am από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4940 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:34:00 am »
Ναι,έχω εκνευριστεί απίστευτα με τους παρασιτεμένους.
Δεν κατάλαβες όμως κάτι.  Δε χαίρομαι με το ζόρι που τραβάνε.  Προς θεού, δεν είμαι χαιρέκακος. Εκνευρίζομαι που είναι συνεχώς στην κοσμάρα τους για τα πάντα και ξυπνάνε μόνο με ηλεκτροσόκ υψηλής τάσης.
Το καλό είναι οτι αυτοψυχαναλύομαι και αυτοψυχοθεραπεύομαι...με αποτέλεσμα ο θυμός μου να μην έχει φτάσει στο σημείο να σβήσει το κερί του μυαλού, ακόμα.
Ως πότε;;;
Δεν περίμενα πάντως ότι είμαστε τόσο σκατοφάρα ως λαός και τόσο σκυλολόι ως κλάδος.

Λάθος μου τότε...
Η αλήθεια έιναι πως το μισθολογικό θέμα δημιούργησε ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε νεότερους και παλαιότερους εκπαιδευτικούς. Φαίνεται να διαμορφώνονται διαφορετικού τύπου ανάγκες...
Ίσως πρέπει να δημιουργηθέι η ΟΛΜΕ -νεων και ΟΛΜΕ- παλιών...
Άσε που πολλοί από τους παλιούς θα τρέχουν στην ΟΛΜΕ -νέων για να καμώνονται τους "πιτσιρικάδες"...

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4941 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:37:36 am »
Ξέρεις ποια είναι η πλάκα;
Ότι παρόμοιο μισθολογικό χάσμα υπήρχε και μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80.
Μάντεψε ποια ήταν η γενιά που το κατάργησε;
Όλα για πάρτη τους!
Να ξέρεις ότι όλα τα απολιθωμένα,δίχως αντανακλαστικά, πλέον συλλογικά-συνδικαλιστικά όργανα πρέπει να κατεδαφιστούν και να προκύψουν νέα υπό άλλη μορφή και προϋποθέσεις που δε θα τα εκμεταλλεύονται κάποιο ως οχήματα.Δύσκολο αυτό, αλλά θα γίνει αργά ή γρήγορα,μετά το "μπαμ".Συνδικαλισμός και διοίκηση-κράτος πλέον είναι το ίδιο. Κακό κάνουν,όχι καλό.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:45:30 am από boldboy »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144