*

Αποστολέας Θέμα: Πιθανή κατάργηση του 24μήνου;  (Αναγνώστηκε 17191 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πιθανή κατάργηση του 24μήνου;
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:15:10 pm »
Δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες. Εγω επειδη ειμαι της γενιας της επετηριδας αφησα τα χρονια να περασουν και θυμηθηκα αργα τον ασεπ, επισης δεν μπορεσα να μπω στη νοοτροπια να παρακαλεσω ή να βαλω και μεσον για προσθετη, οποτε τα πραγματα δεν ειναι ευκολα. Απο κει και περα συμφωνω οτι η οποια αλλαγη αναστατωνει γι΄αυτο και το 24μηνο  θα πρεπει να συνεχιστει, αν καταργηθει σε 1-2 χρονια θα ειναι σα να εγινε για να βολεψει καποιους.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2009, 12:18:40 pm από zizoulis »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:49:09 »

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:18:00 pm »
Ενιαίος πίνακας για ωρομισθία αντί πινάκων περιφέριων νομίζω ότι θα έκανε πολύ δυσκίνητο το όλο συστημα προσλήψεων ωρομισθίων.
Αν θυμασαι πριν καποια χρονια μπορουσες να δηλωσεις οσες περιφερειες ηθελες οποτε σου δινοταν η ευκαιρια να εχεις επιλογες. Εγω αυτο που θελω να δειξω ειναι οτι δεν υπαρχει ενιαιο και δικαιο συστημα διορισμων, οπως δηλωνουν πολλοι.

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:20:08 pm »
Για να απαντήσω και το ερώτημα του συγκεκριμένου θέματος,το βλέπω δύσκολο να καταργηθεί το 24μηνο. Πιο πιθανό βλέπω στο να συγχωνεύονται οι κατηγορίες ασεπ+24μηνο και 40% σε μια όπου θα είναι απαραίτητη η επιτυχία σε διαγωνισμό του ασεπ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:26:57 pm »
...... μια και όσοι διορίζονται μέσω αυτου έχουν τουλάχιστον μια (επιτυχή)συμμετοχή σε ασεπ και ίσως αρκετοί απο αυτούς να φτάσανε πολύ κοντά στο να διοριστούν απευθείας με ασεπ................ επετηρίδας οπότε και ρίχτηκαν στον Καιάδα χιλιάδες συνάδελφοι.

δεν διαφωνω σε ολα. Ομως, δυο επισημανσεις:
 1ο ετσι οπως εχουν σημερα τα πραγματα μια και μονο επιτυχια στον ασεπ δεν φτανει  (απο 2-3 και πανω)και μαλιστα ολες πρεπει να ειναι πολυ κοντα στη βαση.

2ο ποιον καιάδα? γιατι τωρα πια δεν υπαρχει αυτο. ολοι ειναι τακτοποιημενοι.(νομιζω)
και τωρα ομως υπαρχει ενας αλλος...καιαδας.

οσο για τα αλλα: ναι, ο καθενας εχει το δικιο του. και ολοι μας HOMO HOMINIS LUPUS

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:49:09 »

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:27:04 pm »
Για να απαντήσω και το ερώτημα του συγκεκριμένου θέματος,το βλέπω δύσκολο να καταργηθεί το 24μηνο. Πιο πιθανό βλέπω στο να συγχωνεύονται οι κατηγορίες ασεπ+24μηνο και 40% σε μια όπου θα είναι απαραίτητη η επιτυχία σε διαγωνισμό του ασεπ.
Αυτο ή σιγα σιγα θα γινει υποτυπωδης η παρουσια του ασεπ? δηλαδη τυπικα θα ζηταει επιτυχια στον ασεπ, αλλα οι διορισμοι μεσω αυτου θα ειναι ελαχιστοι και στην ουσια θα ειναι διορισμοι μεσω πινακα ή πιο σωστα μεσω πινακων?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:35:09 pm »
Όπως το θέτεις ναι, αλλά ξαναλέω οτι ένας τέτοιος πίνακας δεν θα ετρεχε εύκολα. Όσο σφοδρή επιθυμία και αν έχει κάποιος να εργαστεί σε σχολείο, δεν είναι εύκολο να παρατήσει τα πάντα για 11 ώρες ωρομισθία ακόμη και αν πλήρωναν στην ώρα τους, ακόμη και αν η ώρα πληρωνοταν με 18 αντι για 8 ευρω περίπου. Συνέπεια, θα με έπαιρναν (όπως έχει συμβει) απο Κρήτη πχ ενώ ζω Πελλοπόνησο θα αρνιόμουν, θα έπαιρναν τον επόμενο από Μακεδονία θα αρνιόταν κ.ο.κ για να φτάσουμε μετά από χρόνο σε κάποιο άτομο που ζει στην Κρήτη. Παρόλαυτα ξέρω ότι κάποιοι το κάνουν (σε ειδικότητες όπως οι θεολόγοι που δεν έχουν άλλες διεξόδους) ξεκινούν από την μια άκρη της Ελλάδας και πηγαίνουν στην άλλη...για να αγοράσουν ψίχουλα προυπηρεσίας.Αν όμως κάτσεις και το σκεφτείς τι ενιαίος τρόπος διορισμών υπάρχει όταν εσένα( υποθετικά που είσαι πιο κατω απο εμένα στον πίνακα) σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να σε στηρίξει οικονομικά η οικογένεια σου σε αυτήν την επιλογή ενώ η δικιά μου όχι;

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:42:03 pm »
Ο ασεπ για για όσους απο τους εκπαιδευτικούς δεν διορίζονται απευθείας λειτουργεί μόνο σαν τράπεζα υποθηκευμένων μορίων!
Μάρκο δεν σου είπα οτι τώρα όλοι ειναι τακτοποιημένοι, κάθε άλλο! Όσο για αυτό που γράφεις "οσο για τα αλλα: ναι, ο καθενας εχει το δικιο του. και ολοι μας HOMO HOMINIS LUPUS " απλά λέω κάτι πιο απλό:εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα έρθεις....Ωστόσο σου εύχομαι πιο γρήγορη (σε σχεση με εμένα που μετράω ηδη 5 ασεπ) μόνιμη επαγγελματική αποκατασταση!

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:10:23 pm »
Ο ασεπ για για όσους απο τους εκπαιδευτικούς δεν διορίζονται απευθείας λειτουργεί μόνο σαν τράπεζα υποθηκευμένων μορίων!
Kι εμεις υποθηκευμενοι ειμαστε εχοντας μαζεψει μορια απο Ασεπ κ προϋπηρεσιες! και να το εχουμε ψιλομετανιωσει ειτε γιατι δε μας κανουν τα ακαταλληλα σχολικα κτιρια ειτε λογω μικρου παγωμενου μισθου ειτε γιατι πηραμε χαμπαρι οτι δεν ειμαστε καλοι δασκαλοι, δεν υπαρχει γυρισμος

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:29:07 pm »
Ο 24μηνίτης έχει οργώσει την Ελλάδα για να μαζέψει αυτά τα μόρια και μπορεί να έχει αφήσει και οικογένεια πίσω του..Εγώ πάντως με όλες αυτές τις "επετηρίδες", είμαι υπέρ του παλιού συστήματος επετηρίδας..

Εγώ οργώνω την Ελλάδα και το Αιγαίο για 2η χρονιά.
Έχω 3 ΑΣΕΠ στην πλάτη μου, 2 επιτυχίες και περιμένω κι εύχομαι και την 3η.
Ναι, αν δεν διορισθώ φέτος με ΑΣΕΠ, θα διοριστώ με το 24μηνο.
Τουλάχιστον, εγώ έδωσα και 3 φορές και δεν είμαι σαν κάποιους που χωρίς ΑΣΕΠ διορίζονται με το 40%...

N.Π. μου, το ίδιο λένε και αυτοί οι 40ιδες που δεν δίνουν ΑΣΕΠ.
Αυτούς ναι, τους "βόλευε" η επετηρίδα, γιατί ήταν κοντά στο δημόσιο.
Αντί να "στρωθούν" και να δώσουν στο διαγωνισμό λιθοβολούν όλους εμάς τους νέους  που μπαίνουμε στα σχολεία.
Εσύ για ποιο λόγο είσαι "υπέρ του παλιού συστήματος επετηρίδας..";;;  ???

Υ.Γ: Αντίλογο προσπαθώ να κάνω και συζήτηση κι όχι να "τσακωθώ" με συναδέλφους...  :) Για να μην παρεξηγηθώ...  ;)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:36:06 pm »
Bikini μου, είμαι υπέρ της επετηρίδας γιατί είναι ένας αντικειμενικός τρόπος πρόσληψης. Ούτε το ρουσφέτι μετράει, ούτε συμμετέχουμε στην αναξιόπιστη αυτή διαδικασία που λέγεται ασέπ, με ανύπαρκτη βιβλιογραφία, με θέματα σαν τα φετινά, με ποσοστά 1:39, με το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες και χωρίς σίγουρη επιτυχία! Οι δάσκαλοι πάνε αναπληρωτές με 0 μόρια και μετά από 8 μήνες νομίζω γίνονται μόνιμοι..Γιατί δεν θέλουμε το ίδιο για εμάς? Εμείς δεν είμαστε πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί? Δεν κριθήκαμε με τόσες εξετάσεις όπως οι δάσκαλοι?
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:36:19 pm »
παντως εγω δεν ειμαι υπερ της επετηριδας.
θεωρω οτι οσοι ειναι υπερ το κανουν για το λογο που ηδη ειπα. δεν υπαρχει ουτε αξιοκρατια,ουτε μια σωστη σειρα στο διορισμο. και στη τελικη με τα τοσα παραθυρακια ο διαγωνισμος ασεπ ειναι για να κερδιζουν εκδοτικοι οικοι, φροντιστηρια κλπ κλπ.αφου καθε χρονο οι θεσεις λιγοστευουν

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:36:46 pm »
Και μιλαμε για αδικιες οταν μιλαμε για προσθετη... ενω αδικιες υπαρχουν παντου. Δεν ειναι αδικια καποιος που ζει στην αθηνα για παραδειγμα, να θελει 16 μορια για να ειναι ωρομισθιος και καποιος που ζει σε ενα αλλο μερος 13? ποια δικαιοσυνη διασφαλιζει το συγκεκριμενο συστημα? Θα δεχτω οτι ειναι δικαιο για τους περιπου 30  καθε φορα που γραφουν ενα 77 και πανω χωρις προσθετα μορια, με την πρωτη προσπαθεια και διοριζονται. Αλλα τελικα γι ΄αυτους  μιλαμε?

Η ίδια δικαιοσύνη που ισχύει και στις σχολές.
Γιατί, π.χ., να θέλεις 15 Μ. Ο. στις Πανελλήνιες για το Φυσικό Αθηνών και 14 για το Φυσικό Πάτρας;
Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:39:22 pm »
εγω θα προτιμουσα το νομο της...."om"

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:40:02 pm »
εγω θα προτιμουσα το νομο της...."om"

Δηλαδή? ???
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182647
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)