*

Ψηφοφορία

Πώς μπορεί κατά την άποψή σας να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλολόγων;

Όλοι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ
88 (18.4%)
Με το υπάρχον σύστημα
7 (1.5%)
Με επαναφορά της επετηρίδας
34 (7.1%)
Με διορισμό φιλολόγων και σε Δημοτικά
147 (30.7%)
Με διαχωρισμό του κλάδου σε Αρχαία, Νέα, Ιστορία και μείωση του αριθμού των φιλολογικών σχολών
203 (42.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 470

Αποστολέας Θέμα: Πώς μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των Φιλόλογων;  (Αναγνώστηκε 248655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Πως μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλόλογων;
« Απάντηση #574 στις: Ιουλίου 21, 2009, 12:05:04 am »
Αυτά που ξέρατε οι φιλόλογοι ξεχάστε τα. Το ζήτημα, σύμφωνα με τη μετανεωτερική παιδαγωγική αντίληψη, δεν είναι ποιος είναι "γνήσιος" φιλόλογος, αλλά ποιος τα κάνει όλα και συμφέρει. Γιατί στα σχολεία ακολουθούν το παιδαγωγικό μοντέλο του Αριστοτέλη. Ο διδάσκων πρέπει να είναι πανεπιστήμων. Αυτές οι σπόντες περί διαθεματικότητας τι νομίζετε ότι σημαίνουν; Μέχρι και μαθηματικά θα μας βάλουν να διδάξουμε.  ;D ;D

Ακριβώς  ;D Άλλωστε, νομίζω ότι οι της κατεύθυνσης Ψυχολογίας του ΦΠΨ διδάσκονται και Στατιστική. Οπότε, γιατί να μη διδάξουμε και Μαθηματικά οι ΠΕ02;  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #575 στις: Ιουλίου 21, 2009, 12:09:47 am »
Παλιά , 20ετία κοντεύει, είχαμε ως μαθήματα επιλογής Η/Υ  1 και 2 . Δεν ξέρω τι συμβαίνει τώρα. 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 12:21:25 am από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος philologos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #576 στις: Ιουλίου 21, 2009, 01:56:56 am »
Ioanna οι της κατεύθυνσης Ψυχολογίας διδάσκονται Μεδοθολογία επιστημονικής έρευνας και Στατιστική σε δύο εξάμηνα. Αλλά και οι της κατεύθυνσης Παιδαγωγικής σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών διδάσκονται υποχρεωτικά Μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας και Στατιστική και Σύγχρονες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Αυτά όμως τα κάνουν όχι για να διδάξουν μαθηματικά ή πληροφορική, αλλά γιατί είναι απαραίτητα για το επιστημονικό τους έργο. Το λέω γιατί μία φίλη μου έδωσε στα μεταπτυχιακά τους και η Μεδοθολογία - Στατιστική ήταν υποχρεωτικό μάθημα εξετάσεων για την εισαγωγή στο πρόγραμμα. Και εγώ που το έψαξα για μεταπτυχιακά ήταν προαπαιτούμενο. Τώρα τι να γράψω για την οικιακή οικονομία... Αφού φτάσαμε στο σημείο να δίνουν κατατακτήριες στο τμήμα αυτό ή να φτάνουν τη Νομική τα τμήματα της δημοτικής εκπαίδευσης λόγω άμεσου διορισμού, πάμε από το κακό στο χειρότερο...

Παράθεση
ενώ οι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποκτήσουν το δικαίωμα να δίνουν ΑΣΕΠ.
LK ποιους εννοείς;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 02:15:06 am από philologos »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #577 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:14:48 am »
τους αποφοίτους των τμημάτων γεωγραφίας εννοώ.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #578 στις: Ιουλίου 21, 2009, 10:28:50 am »
Ioanna οι της κατεύθυνσης Ψυχολογίας διδάσκονται Μεδοθολογία επιστημονικής έρευνας και Στατιστική σε δύο εξάμηνα. Αλλά και οι της κατεύθυνσης Παιδαγωγικής σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών διδάσκονται υποχρεωτικά Μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας και Στατιστική και Σύγχρονες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Αυτά όμως τα κάνουν όχι για να διδάξουν μαθηματικά ή πληροφορική, αλλά γιατί είναι απαραίτητα για το επιστημονικό τους έργο.

Προφανώς, philologos. Νόμιζα ότι ήταν ξεκάθαρη (ακόμα και χωρίς τις "φατσούλες") η ειρωνεία σε αυτό που έγραψα.

το θέμα είναι ότι διδάσκουν στα σχολεία ιστορία οι αγγλικούδες κανονικά και με το νόμο και σεις κάθεστε και τρώγεστε μεταξύ σας....
Ξέρω και κάτι άλλα ανέκδοτα. Φυσικοί διδάσκουν βιολογία και χημεία. Γεωλόγοι διδάσκουν τα πάντα από φυσικές επιστήμες. Νομικάριοι και κοινωνιολόγοι Οικιακή Οικονομία. Φυσικοί, γυμναστές και καθηγητές Οικιακής  Οικονομίας γεωγραφία, ενώ οι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποκτήσουν το δικαίωμα να δίνουν ΑΣΕΠ. Όλα αυτά κανονικά και με το νόμο. Τελικά, διδάσκει κανένας μας αυτό που σπούδασε;

Σύμφωνα με την παλιά εγκύκλιο για τις αναθέσεις:
4. Σε καμιά περίπτωση δεν προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, όταν υπάρχουν στο σχολείο ή σχολεία του ίδιου ΠΥΣΔΕ μόνιμοι εκπαιδευτικοί συναφών προς το μάθημα ειδικοτήτων ή εκπαιδευτικοί που μπορούν ή επιβάλλεται για τη λειτουργία του σχολείου να διδάξουν το μάθημα και δεν συμπληρώνουν ωράριο, ανεξάρτητα από το αν αυτό το μάθημα συμπεριλαμβάνεται ή όχι στην ομάδα μαθημάτων δεύτερης (
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 10:48:36 am από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #579 στις: Ιουλίου 21, 2009, 11:00:41 am »
Επίσης οι συνάδελφοί μου κλασικοί ποντάρουν στο ότι, επειδή τα αρχαία (μαζί και με τα άχρηστα λατινικά*)

Άχρηστα τα Λατινικά?Κ είσαι κλασικός?Κ οι κλασικοί δεν έχουν γνώσεις πάνω σε Αρχαία κ Λατινικά?Κ πως πέρασαν  το Ευθύ Αντίστροφο κ τα δύο Πτυχιακά που δεν υπάρχουν σε καμμία άλλη σχολή?Μήπως με μαγικά????Έλεος.Σίγουρα δεν προέρχεσαι από το τμήμα μας ,διαφορετικά θα ήξερες πως άχρηστοι δεν τελειώνουν το Κλασικό .Μίλα για το Φ.Π εφόσον θέλεις αλλά  μην υποτιμάς τα άλλα τμήματα,γιατί φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει.Η αντιπαράθεση που συνεχίζεις δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα κ επίσης ο καθένας έχει το δικαίωμα να προτιμήσει όποια από τις επιλογές της ψηφοφορίας θεωρεί σωστή.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #580 στις: Ιουλίου 21, 2009, 03:08:57 pm »
χαχαχα Θαυμάστε συνάδελφοι έναν/μία από τους περιβόητους "συναδέλφους", για τους οποίους σας έγραφα παραπάνω, με τις ψευδαισθήσεις περί "γνησίου και άξιου" και αυθεντίας και δυστυχώς -εξαιτίας των προηγουμένων- με την προκλητική συμπεριφορά προς άλλους, και με τους οποίους τόσα χρόνια έζησα και σιχάθηκα.

green ice, το αν είμαι "σίγουρα" κλασικός φιλόλογος ή αν δεν προέρχομαι από το τμήμα μας εσύ δεν το γνωρίζεις, απλά υποθέτεις. Και να αμφισβητείς χωρίς στοιχεία δεν έχεις δικαίωμα. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσα να πω ότι εσύ είσαι του τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας (που μια χαρά τμήμα είναι, τυχαία η αναφορά), δεν το γράφω όμως. Εγώ απαντώ με τα στοιχεία που παραθέτω και αυτά να αποκρούσεις. Και δεν θα μπω καν στη διαδικασία να σου αποδείξω τίποτα και ακόμα περισσότερο τους τίτλους μου. Γι'αυτό άσε τις ρητορείες. Ναι οι "άχρηστοι" όπως εσύ είπες, δεν τελειώνουν την κλασική ούτε άλλη κατεύθυνση. Πολύ απλά μένουν αιώνιοι φοιτητές. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Δεν μας είπες.

Ναι λοιπόν είμαι κλασικός -και αριστούχος- με ανοικτά μάτια και μυαλό, έτοιμος να παραδεχτώ οτιδήποτε ισχύει για τις ελλείψεις ακόμα και του τμήματός μου (εγώ έχω το θάρρος, εσύ;) και να καταδικάσω (όπως έκανα πάντα) οποιαδήποτε αδικία προς άλλους συναδέλφους μου, από όπου και αν προέρχονται. Ακόμα και να υποστηρίξω ότι, αν και λατρεύω την αρχαία ελληνική μας γλώσσα, η λατινική δεν μου αρέσει. Δεν κατάλαβα, έχεις πρόβλημα με αυτό; ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ. Και ΑΝ διάβαζες προσεκτικά και κυρίως τον αστερίσκο (γι'αυτό τον έβαλα) αναφέρθηκα στην αχρηστία των λατινικών στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, τη στιγμή που οι μαθητές μας δε γνωρίζουν την ελληνική καλά, κάτι που κρίνω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Για εμένα, λοιπόν, άχρηστα τα λατινικά για τους μαθητές μας ΝΑΙ! Γιατί ούτε αυτά μαθαίνουν σε βάθος (και λογικό αφού αποτελεί μια ΝΕΚΡΗ γλώσσα) ούτε και τη νέα ελληνική, τη δημοτική ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ μιλούν και γράφουν επαρκώς. Το γεγονός ότι δε διαβάζεις σωστά (ή δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω και με βάζει σε σκέψεις) φαίνεται και από αλλού: Έγραψα ότι όλοι οι κλασικοί δεν έχουν γνώσεις σε αρχαία και λατινικά; Όποιοι περάσουν τα μαθήματα που ανέφερες ΚΑΙ τα υπόλοιπα, τότε δείχνουν τις δυνατότητές τους. Εγώ αναφέρθηκα στις άλλες σοβαρές ελλείψεις που τεχνηέντως κρύβεις: στην Ιστορία, στην Παιδαγωγική, στη Φιλοσοφία κτλ. Αλλά "τα καλά και συμφέροντα" λέει ο λαός μας. Προσωπικά δεν υποτιμώ κανένα τμήμα (άλλοι το κάνουν). Αντιθέτως, έχω κάθε δικαίωμα να γράψω τα κακώς κείμενα όλων που και από "πρώτο χέρι" γνωρίζω και εσύ ξέρεις ότι ισχύουν.

Μόλις απέδειξες ότι η αναφορά μου (όχι η αντιπαράθεση) σε τμήματα και σπουδές έχει μεγάλη σχέση με το θέμα. Ευχαριστώ. Και φυσικά δεν υπέδειξα τι να ψηφίσει ο καθένας στην ψηφοφορία! Έλεος! Αυτό κατάλαβες πάλι; Το να κρίνω όμως το αποτέλεσμα και τη διατύπωση ή το περιεχόμενο των προτάσεων αυτό είναι δικαίωμά μου.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 05:03:36 pm από philologos »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #581 στις: Ιουλίου 21, 2009, 09:29:57 pm »
LK αυτοί της Γεωγραφίας μπορούν να διοριστούν, ανήκουν στην ειδικότητα των Γεωλόγων.

Από το ΦΕΚ 515/08-10-2008 (προκήρυξη 2Π/2008):
(iv) Για την ειδικότητα των Γεωλόγων: [Κωδικός: ΠΕ 04.05] Πτυχίο Γεωλογίας (κωδ. 0451) ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κωδ. 0452) ή του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (κωδ. 0453) ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής.

Ioanna  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 10:18:37 pm από philologos »

Αποσυνδεδεμένος nikolas_77

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #582 στις: Ιουλίου 21, 2009, 11:38:00 pm »
Νομίζω ότι γράφτηκε κάπου: Αυτό το θέμα που συζητάμε ("γνήσιοι vs μη γνήσιοι φιλόλογοι) δεν θα μας απασχολούσε καν εάν οι θέσεις των φιλολόγων ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών.
Πως μπορεί να ξεμπλοκάρει ο κλάδος μας; Με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις φιλολογικές σχολές.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #583 στις: Ιουλίου 22, 2009, 02:10:37 pm »
Είσαι προκλητικός κ ο τόνος σου άκρως εμπρηστικός.Είδες να αναφέρομαι σε άλλα τμήματα?Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι τα έχω με τους συναδέλφους μου?Η ένσταση μου έχει να κάνει με τους κλασικούς που κατηγορείς ως ψώνια κ υπεράνω.Καλύτερα να μην αναφέρεις περιπτώσεις ανθρώπων που γνώρισες  εσύ στο κλασικό αλλά απλά να γράφεις την άποψη σου(άνθρωποι υπεροπτικοί υπάρχουν παντού κ καταδικάζονται οι ίδιοι από τις πράξεις τους).Έτσι ,θα είσαι περισσότερο αντικειμενικός κ πειστικός.Όσο για τα Λατινικά,σε παραπέμπω στο θέμα που έχουμε ανοίξει εδώ κ πολύ καιρό.Κ επειδή είσαι σχετικά καινούργιος ,πρόσεξε τον τρόπο σου κ τις αναφορές σου.Στην παρέα των φιλολόγων του pde είμαστε άνθρωποι που γνωριζόμαστε μεταξύ μας κ έχουμε πολύ καλές σχέσεις ανεξάρτητα από το αν είμαστε από το κλασικό ,το ιστορικό,το φ.π κ όλα τα άλλα τμήματα.Δε θα μου προσάψεις εσύ σνομπισμό που δεν έχω επιδείξει ποτέ.Όταν όμως θα αναφέρεις πράγματα που δεν ισχύουν για τους κλασικούς ,θα παρεμβαίνω κ έχω το δικαίωμα ,νομίζω, να λέω την άποψη μου.Σε ευχαριστώ.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #584 στις: Ιουλίου 22, 2009, 02:22:21 pm »
Το θέμα μας είναι πως μπορεί να ξεμπλοκάρει ο κλάδος κ όχι τα προτερήματα ή μειονεκτήματα των σχολών που εσύ αναφέρεις.(δεν ξεκίνησα τη συζήτηση εγώ αλλά εσύ περί κλασικών ,φ.π κλπ....).Μάλλον, εσύ δεν κατάλαβες τι σου έγραψα.Προσπάθησε να είσαι ενωτικός κ μην αναφέρεσαι αρνητικά σε κανέναν....Κ πάλι ευχαριστώ.Συνάδελφοι, παρακαλώ να συνεχίσουμε στο θέμα μας.

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #585 στις: Ιουλίου 22, 2009, 07:41:36 pm »
nikolas 77, συμφωνώ...

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #586 στις: Ιουλίου 23, 2009, 08:10:33 am »
Παράθεση
Κ είσαι κλασικός?

Σίγουρα δεν προέρχεσαι από το τμήμα μας

διαφορετικά θα ήξερες πως άχρηστοι δεν τελειώνουν το Κλασικό.

γιατί φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει.

Η αντιπαράθεση που συνεχίζεις δεν έχει καμμία σχέση...

Από τα παραπάνω φάνηκε πως εσύ ήσουν προκλητική/ός και ο τόνος σου άκρως εμπρηστικός. Και ανάλογη ήταν και η δική μου απάντηση. Ακόμα και ο τρόπος ανάγνωσής σου είναι επιλεκτικός. Για παράδειγμα, όσον αφορά στα λατινικά, επιμένω ότι σχολίασες αρνητικά μια θέση-πρότασή μου που αιτιολόγησα (με τον αστερίσκο) και είναι δικαίωμά μου να την υποστηρίζω, όσο και αν εσύ διαφωνείς.

Σε αυτό το forum δεν ήρθα να γράψω την... ιστορία της ζωής μου. Δεν ήρθα για να αναφέρω σε συναδέλφους κάποιες περιπτώσεις φοιτητών Φιλολογίας, ιδίως κλασικής που γνώρισα εγώ κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής. Διάβασα τυχαία στην αναζήτησή μου απόψεις κάποιας συναδέλφου, επιβεβαιώνοντας και τις θέσεις μου περί σνομπισμού -και όχι μόνο- προς τους πτυχιούχους ΦΠΨ, και θεώρησα απαράδεκτο να γράφονται τέτοιες απαξιωτικές απόψεις για συναδέλφους μας σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό forum. Γι’αυτό και αναφέρθηκα στο θέμα των μαθημάτων που διδάσκονται σε όλα τα τμήματά μας, για τις ελλείψεις και τα προβλήματα. Αφού λοιπόν το θέμα είχε ήδη ανοίξει από εκείνη και το συνέχισαν και άλλοι, είχα κάθε δικαίωμα να καταδικάσω τις ανακρίβειες και να παρουσιάσω την πραγματικότητα. Γι’αυτό άσε τις υπεκφυγές.

Και σε παρακαλώ πολύ, υποδείξεις δε δέχομαι στο τι θα γράφω ή πώς θα το γράφω. Εκτός αν στο forum αυτό, στο οποίο παρουσιάζεσαι σαν διαχειρίστρια/στής (δεν το γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει να το μάθω), υπάρχει λογοκρισία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει νόημα να καταθέτω τις απόψεις μου. Θεωρώ ότι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός είναι η ελεύθερη έκφραση αλλά με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Όπως είχα γράψεις όμως και παλιότερα, δεν είδα να υπερασπιστείς τους συναδέλφους σου, όταν η συνάδελφός μας τους κατηγόρησε και απαξίωσε. Αντιθέτως, τήρησες σιγήν ιχθύος. Τα καλά και συμφέροντα έτσι;! Πού είναι η ενωτική σου διάθεση; Οι προσωπικές μου εμπειρίες στη φιλοσοφική σχολή δεν στόχευαν στο να αποδείξουν κάτι, ήταν απλώς συνοδευτικές των επιχειρημάτων μου, τα οποία αντικειμενικά και πειστικά βασίζονται στη μελέτη των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων μας. Και η σημασία αυτού του θέματος που έθιξα έχει μεγάλη σημασία ακόμα και για το «ξεμπλοκάρισμα» του κλάδου μας, από τη στιγμή που κάποιοι ισχυρίζονται ή υπονοούν ότι ο περιορισμός των θέσεων των ιστορικών-αρχαιολόγων και ΦΠΨ ή ακόμα και ο αποκλεισμός τους από τους ΠΕ02 είναι μια λύση. Άραγε... τι σημαίνει ο διαχωρισμός του κλάδου σε αρχαία - νέα  ελληνικά - ιστορία; Ποιος κερδίζει τη μερίδα του λέοντος αν όχι οι πτυχιούχοι τμημάτων Φιλολογίας; Πόσες θέσεις θα δοθούν στους ιστορικούς όταν π.χ. μόνο στο Γυμνάσιο οι ώρες του μαθήματος της Ιστορίας είναι 7, ενώ των αρχαίων και νέων ελληνικών είναι 28;! Μήπως μιλάμε για ενδεχόμενη ειδικότητα ιστορικών αντίστοιχη με των γεωλόγων των ΠΕ04; Και ποιος θα διδάσκει τα μαθήματα της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, της Έκθεσης, του ΣΕΠ; Συνάδελφοι τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ.: Έχω μάθει στη ζωή μου να μη χαϊδεύω αυτιά, ούτε καν τα δικά μου. Αυτό που ονομάζεις εσύ (λανθασμένα) αρνητισμό, εγώ το λέω σκληρή, ψυχρή αλήθεια. Και το να διαφωνείς και να αντικρούεις τις απόψεις και τη στάση του οποιουδήποτε πάντα όμως ΜΕ επιχειρήματα, είναι θεμιτό. Ευχαριστώ και εγώ.

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #587 στις: Ιουλίου 23, 2009, 08:14:29 am »
βρε, παιδια, ελεος πια αυτοι οι πεφωτισμενοι  κλασικοι !!! 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182545
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)