Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΚΛΑ-ΝΕ-ΓΛΩ βρε, τι εριζετε? να σας πω εγω απο που ξεκιναει το ολο προβλημα με τους γνησιους και μη φιλολογους.λοιπον,στο σχολειο οταν παμε στην α΄γυμνασιου μας λενε: ο φιλολογος σας ειναι ο ταδε, στο σχολειο οταν παμε στην α' γυμνασιου δεν ξερουμε οτι υπαρχουν 5 και πλεον τμηματα που βγαζουν φιλολογους.στο σχολειο οταν παμε στην γ'λυκειου και παρουμε το μηχανογραφικο δελτιο γαι αν δηλωσουμε, εκει βλεπουμε: ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ κλπ κλπκαι καθομαστε και σκεπτομαστε και λεμε το εξης απλο αλλα ατοπο (γιατι το φαινεσται μετραει παντα και οχι το ειναι): φιλολογιας,αρα βγαινεις φιλολογος (τωρα τι φιλολογος θα βγεις δεν το εξεταζεις)ιστοριας-αρχαιολογιας, α, λες, εδω δεν βγαινεις φιλολογος (γιατι δεν το λεει ο τιτλος- και μεις τιτλους θελουμε οχι ουσια) εδω βγαινεις ιστορικος (κατι σαν τη χριστοφιλοπουλου ή το σβολοπουλο) και αρχαιολογος που παει να πει βαστας τη σταπα και ...σκαβεις, δηλ. κανεις ανασκαφη, αρα δεν εισαι ο φιλολογος που θα μπει στην ταξη.τα μυαλα μας και δυο λιρες!!!!ξυπνατε.ολοι φιλολογοι ειμαστε. ακομα και του ΕΑΠ.μωρε,καλα το λεω αυτο το "ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ "τα χαλαει ολα.μηπως να το λεγανε: ΚΛΑΝΕΓΛΩ (ΚΛΑσσικης,ΝΕοελληνικης,ΓΛΩσσολογιας) να ησυχαζαμε....
Πρέπει να σφαχτούμε μεταξύ μας ή να κάνουμε μόκο όταν κατηγορούν ανθρώπους,τμήματα κλπ?Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
Όσο για την άποψη μου περί γνήσιων φιλολόγων ή μη, δεν είμαι υποχρεωμένη να την καταθέσω.Δεν το κρίνω σκόπιμο.Είναι εκτός θέματος.Έχω καταθέσει ουσιαστικά τη γνώμη μου ψηφίζοντας.
Καταρχάς, πιστεύω ότι η λήψη ενός πτυχίου δε μας καθιστά αυτόχρημα επιστήμονες. Συγγνώμη, αλλά μπορώ να ονομάζω τον εαυτό μου ιστορικό ή αρχαιολόγο, επειδή τελείωσα το αντίστοιχο τμήμα;