Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και επίσης θεωρώ άκυρη την ερώτηση, διότι εκτός απο την τέταρτη επιλογή, όλες οι άλλες δεν λύνουνε το πρόβλημα. Ας καταλάβετε πλέον τι θέλετε μερικοί. Αποσυμφόρηση του κλάδου ή βόλεμα προσωπικό? Αυτά βλέπουνε οι άλλοι και μας κοροιδεύουνε...
παιδιά δεν ξεμπλοκάρει οκλάδος μην το ψάχνουμε άδικα.. πάμε να κάνουμε κανένα σεμινάριο μανικιούρ-πεντικιούρ που δε μας παζαρεύουν εκεί και την ώρα(ενώ τα ιδιαίτερα τους φαίνονται ακριβά...) και να πάνε να πνιγούνε όλοι τους
Παράθεση από: stroumfita στις Ιανουαρίου 15, 2010, 01:04:03 pmπαιδιά δεν ξεμπλοκάρει οκλάδος μην το ψάχνουμε άδικα.. πάμε να κάνουμε κανένα σεμινάριο μανικιούρ-πεντικιούρ που δε μας παζαρεύουν εκεί και την ώρα(ενώ τα ιδιαίτερα τους φαίνονται ακριβά...) και να πάνε να πνιγούνε όλοι τουςΚαι κομμωτικής επίσης!!!
ΠαράθεσηΌσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός στους κόλπους των ΠΕ02 δεν έχουν ιδέα από εκπαίδευση.ΠαράθεσηΣυνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται ο διαχωρισμός. Αν αυτό βολεύει κάποιους, γιατί θεωρούν ότι οι ώρες των αρχαίων είναι περισσότερες και έτσι θα ξεμπλοκάρει το δικό τους τμήμα, αυτό είναι διαφορετικό.Συναδέλφισσα LK, συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψες και χαίρομαι να διαβάζω ουσιαστικές απόψεις! Θυμήσου και ένα μήνυμά μου αρκετά πιο πάνω που ήμουν ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος στο διαχωρισμό και θεωρούσα περίεργη την τελευταία επιλογή της ψηφοφορίας. Είχα αναφέρει ότι ο διαχωρισμός του κλάδου σε 3 ειδικεύσεις είναι ύποπτος, επικίνδυνος και ΑΚΥΡΟΣ, κατά συνέπεια κρίνω την ψηφοφορία ΑΚΥΡΗ. "Πολιτεία" χωρίς γνώσεις φιλοσοφίας, "Αντιγόνη" χωρίς γνώσεις ψυχολογίας, "Ελληνικά" χωρίς γνώσεις ιστορίας, "Ιλιάδα" χωρίς γνώσεις μυθολογίας κτλ. μόνο με στείρα γραμματικοσυντακτική ανάλυση δεν αποτελούν απλώς αποτυχημένα μαθήματα αλλά αυτό έχει προκαλέσει την αποστροφή των μαθητών προς τα λεγόμενα 'φιλολογικά'-θεωρητικά μαθήματα. Και αυτό είναι σήμερα το μείζον πρόβλημα. Οι επιστήμες των τριών τμημάτων μας ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Τώρα αν κάποιοι συνάδελφοι προτιμούν στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων (περισσότερες ώρες, περισσότερες θέσεις = ξεμπλοκάρισμα) να θυσιάζουν την εκπαίδευση των νέων μας και τη διδασκαλία των ανθρωπιστικών σπουδών, είναι θλιβερό και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.Εν τέλει νομίζω ότι με επαληθεύεις που εδώ και καιρό επιμένω στο θέμα των τμημάτων μας, για το οποίο έχω κατηγορηθεί ότι είμαι εκτός θέματος. Η ίδια όμως η ψηφοφορία και το έως τώρα αποτέλεσμά της με δικαιώνει, γιατί συνδέεται λοπόν με τα τμήματα: διαχωρισμός του κλάδου μας σε αρχαία (δηλαδή τομ. κλασικής φιλολογίας), νέα (δηλαδή τομ. νεοελληνικής φιλολογίας) και ιστορία (δηλαδή τομ. ιστορίας). Άρα, οι κλασικοί θα διεκδικήσουν τις θέσεις των αρχαίων που θα είναι ασυζητητί οι περισσότερες από όλα τα 'φιλολογικά μαθήματα'. Επιπλέον συνολικά οι ώρες αρχαίων και νέων πχ στο Γυμνάσιο (όπως έχω ξαναγράψει) είναι 28, ενώ της ιστορίας μόλις 7. Ποιο τμήμα ευνοείται συνάδελφοι σε έναν υποτιθέμενο μελλοντικό διαχωρισμό και την προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων; Σε ύποπτα ξεμπλοκαρίσματα οδηγούν ψηφοφορία και συζήτηση... Επίσης, γιατί η τελευταία επιλογή έχει 2 σκέλη: διαχωρισμός κλάδου ΚΑΙ μείωση σχολών;! Οι υπόλοιπες έχουν μόνο ΜΙΑ πρόταση. Και τι σημαίνει "μείωση φιλολογικών σχολών";! Μείωση του αριθμού των εισακτέων μπορώ να το καταλάβω και να το αποδεχτώ. Ποιες από όλες τις σχολές πρέπει να μειωθούν, δηλαδή να καταργηθούν; Πχ μόνο τμήματα όπως της Φιλολογίας Κομοτηνής ή και τμήματα όπως της Ιστορίας Ιονίου και Φιλοσοφίας Πάτρας κά.; Θα ήθελα κάποιες απαντήσεις.
Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός στους κόλπους των ΠΕ02 δεν έχουν ιδέα από εκπαίδευση.
Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται ο διαχωρισμός. Αν αυτό βολεύει κάποιους, γιατί θεωρούν ότι οι ώρες των αρχαίων είναι περισσότερες και έτσι θα ξεμπλοκάρει το δικό τους τμήμα, αυτό είναι διαφορετικό.