Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στον κλάδο ΠΕ02 Φιλολόγων εντάσσονται οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.Η ένταξη γίνεται με το π.δ. 9/2010 που δημοσιεύεται στο τεύχος Α' αρ. 13/9/2/2010 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Σε αυτό αναφέρεται ότι: "Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικών ΑΤ2 Φιλολόγων, ο οποίος προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.1 και 8 περ. β’ του Ν. 1566/1985 (167 Α’) και ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 1586/1986 (37 Α’) μετονομάστηκε σε κλάδο ΠΕ02 Φιλολόγων".Η ισχύς του διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεωςwww.proslipsis.gr
ωραία !!!!!! τωρα θα ξεμπλοκάρει ο κλάδος των φιλολόγων ευτυχως που ενταχθηκε και αυτό το τμήμα γιατί φέτος θα είχαμε έλλειψη από φιλολόγους
Παράθεση από: aeee στις Φεβρουαρίου 11, 2010, 10:06:42 pmωραία !!!!!! τωρα θα ξεμπλοκάρει ο κλάδος των φιλολόγων ευτυχως που ενταχθηκε και αυτό το τμήμα γιατί φέτος θα είχαμε έλλειψη από φιλολόγους O τίτλος του νήματος μάλλον θα πρέπει να αλλάξει σε "πώς θα μπλοκάρει ακόμη περισσότερο ο κλάδος των φιλολόγων;"
καλημερα σε ολους σας! διαβαζω καιρο τωρα ολες τις αποψεις σχετικα με το ποιος μπορει να θεωρηθει φιλολογος κτλπ. ειμαι αποφοιτος του ιστορικου-ᾱρχαιολογικου αθηνας και αν μου επιτρεπετε θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας τις σκεψεις μου1) ως ιστορικος ή αρχαιολογος οφειλω να ξερω πολυ καλα αρχαια κ λατινικα για να επεξεργαστω πρωτογενεις πηγες. εξυπακουεται πως ενας αρχαιολογος πρεπει να ξερει αρχαια, μην τρελαινεστε!2) το αν καποιος ειναι ικανος να διδαξει τα 2 παραπανω μαθηματα εξαρταται απ την προσωπικη του μελετη και αγαπη και οχι απ το ποιο τμημα τελειωσε3)ξερω πολλους που τελειωσαν το κλασικο τμημα φιλολογιας και ουτε το λυω-ομαι ξερουν να κλινουν, οπως και πολλους ιστορικους που δεν σκαμπαζουν απο ιστορια.4) αλλο πραγμα η φιλολογια ως επιστημη και αλλο ως διδασκαλια στο σχολειο. επιστημονας φιλολογος δεν ειμαι, αλλα μπορω ανετα να διδαξω αρχαια κ ολα τα φιλολογικα μαθηματα επειδη μελετω και μου αρεσουν. εξαλλου ουτε χρησιμοποιω την επιστημονικη μου γνωση για να διδαξω ιστορια, δεδομενου οτι το εκπαιδευτικο μας συστημα δεν επιτρεπει τετοιες πολυτελειες...5) θεωρω πιο δικαιο, εφοσον υπαρχουν τοσες σχολες που βγαζουν φιλολογους να κανουν το εξης: οσοι θελουν να εργαστουν στα σχολεια να τους υποχρεωνουν κατα τη διαρκεια των σπουδων τους να παρακολουθουν παιδαγωγικα μαθηματα και σχετικα τελος παντων με την διδασκαλια ή την διαχειριση της ταξης. οι υπολοιποι ας ασχοληθουν με την ερευνα ή με κατι συναφες. νομιζω πως αν κανουν αυτο τον διαχωρισμο απ την αρχη, οι υποψηφιοι θα ναι πολυ λιγοτεροι και σιγουρα θα ναι οσοι πραγματικα τους αρεσει να διδασκουν.αυτα από έναν ιστορικο - φιλολογο που απλα δεν του αρεσουν οι αδικες διακρισεις και τα συμπλεγματα. σας ευχαριστω. καλημερα!