Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είναι πιο δίκαιο να διορίζονται όλοι μέσω ΑΣΕΠ; Τι δουλειά έχουμε στο δημοτικό; Γιατί δεν υπάρχει πουθενά στα αιτήματα να καταργηθεί το 40% που μπαίνει από τα παράθυρο; Μήπως κατά βάθος όλοι πιστεύουν ότι θα τη βολέψουν άκοπα με τα μόρια της πρόσθετης και της ωρομισθίας; Είναι υποκριτικό να μη διαμαρτύρεται κανείς γι' αυτό. Και κατά τα άλλα να γκρινιάζουμε γιατί στον προηγούμενο διαγωνισμό διοριζόταν 1/17!!! Λογικό, αφού οι μισοί μπαίνουν αλλιώς!
Διαφωνώ απολύτως με την πρόταση να καταργηθεί το 40%. Καταρχάς δεν είναι εκεί άτομα μόνο από το....παράθυρο αλλά και οι επιτυχόντες ασέπ προηγούμενων χρόνων που κατάφεραν από τα μόρια αυτά-και μόνο-να μαζέψουν κάποια προυπηρεσία ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές. Ένας απο αυτούς είμαι κι εγώ. Απλώς, είναι και αυτή μια ελπίδα. Θα προσυπέγραφα όμως να πηγαίνουν στην πρόσθετη άτομα από τις επίσημες λίστες ωρομισθίων!
Πρώτα-πρώτα αν τηρούσαν το 60-40% και δεν διόριζαν παραπάνω από το 40%, που τελικά έγινε 45% και το 60% έγινε 55%, θα διοριζόμουν εγώ και άλλα 70 άτομα, γι' αυτό και έστω και αν υπάρχει το 60-40 τουλάχιστον να το τηρούν. Φέτος διορίστηκαν 333 από το 40% (και έτσι γινεται 45%) και όχι 280 όπως θα έπρεπε και είχαν δηλώσει στον προγραμματισμό. Και γιατί η προϋπηρεσία από το 40% να διατηρείται για πάντα και η επιτυχία ασεπ να μηδενίζεται; Αλλά βέβαια δίνουν περισσότερα εκεί που έχουν σταθερούς ψηφοφόρους, γιατί και αυτός που είναι 100 θέσεις πίσω στον ενιαίο ελπίζει σταθερά και ξέρει ότι κάποια στιγμή θα διοριστεί και τους ψηφίζει.
Όπως και να έχει νομίζω ότι ο αριθμός 5700 είναι τραγικός και αποδεικνύει ότι ούτε φέτος ο αριθμός των διορισμών θα αυξηθεί.Σε σχέση δε με τον τίτλο του θέματος νομίζω ότι ούτε τα δημοτικά ούτε η διάσπαση του κλάδου είναι λύση.