0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι μόνιμοι (τώρα λοιπόν )τους νοιάζει ή ακόμα χαίρονται τον περσινό τους μόνιμο διορισμό;;; Μάλιστα! για μια ακόμη φορά με επαλήθευσε η Αθανασούλα! Η γυναίκα, για να συλλέγει ψήφους,έχει μάθει να "κανονίζει" το περιεχόμενο των ομιλιών της ακόμα και με μιζαδόρους δημαρχάκους που της τάζουν ψήφους με συγκεκριμένο αριθμό! Τίποτα!δεν έχουμε πολιτικούς για να στηρίξουν αλώβητα,χωρίς προσωπικό συμφέρον την εκπαίδευση.
ό,τι θέλει ο καθένας ζητάει...κι όσο υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση περί κράτους δικαίου όλο και περισσότεροι και θα ζητούν και θα παίρνουν! νομίζω πως δεν πρέπει η κίνηση αυτή να περιοριστεί κατά των ΟΑΕΔιτών...θα είχε επιτυχία ένα κίνημα (επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω έτσι) υπέρ του αξιοκρατικού τρόπου πρόσληψης και κατά όλων των παράπλευρων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για διορισμό στην εκπαίδευση. νιώθω έντονα την αδικία που με πλήττει, αλλά προσπαθώ να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου και να σκεφτώ λογικά (πολλές φορές μου είναι αδύνατον!). το να μιλάμε για την άδικη στάση των ΟΑΕΔιτών είναι "κενό γράμμα" αφού η στάση τους αυτή καλύπτεται από μια μεγαλύτερη αγκαλιά παρόμοιων (όμοιων) στάσεων: ΠΔΣ, Σιβιτανίδειος κτλ. κτλ. Έτσι, αποκτούν νομιμότητα (το νόμιμο δε το θεωρώ κατ' ανάγκη δίκαιο, ειδικά όταν οι νόμοι σχεδιάζονται από τους νομοθέτες προς ίδιον όφελος, ελληνικό παράδοξον!) οι διεκδικήσεις τους (που δικαιώθηκαν αδικώντας χιλιάδες άλλους ) ΤΕΛΟΣ σε οποιαδήποτε πρόσληψη εκτός πινάκων!!!!! δικαίωμα διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση μόνο σε όσους έχουν περάσει ΑΣΕΠ και απέκτησαν προϋπηρεσία μετά την επιτυχία τους σε αυτόν. ένα κοινό σύστημα για όλους...(αν βρουν άλλο από τον διαγωνισμό ευπρόσδεκτο, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ!!!!!!!) αυτά πρέπει να είναι τα αιτήματα νομίζω.
Όλοι πιέζουν για διορισμό κι εμείς μένουμε άπρακτοι στον ΑΣΕΠ και βλέποντας τις θέσεις του να μειώνονται για χάρη όλων των αλεξιπτωτιστών!
achilles, δεν είχα δει την παράγραφο της εγκυκλίου που παρέθεσες . Αλλά, στο άρθρο 9 του ν. 3391/2005 http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3391_05.htmδιαβάζουμε:« 5. Στο άρθρο 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α) προστίθεται η παράγραφος 13:13.α. Η προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού υπολογίζεται στον κλάδο στον οποίο προσφέρθηκε. Κατ' εξαίρεση η προσφερθείσα προϋπηρεσία μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους 2004 - 2005 σε έναν ή σε περισσότερους του ενός κλάδους μπορεί να υπολογισθεί σε έναν μόνο κλάδο, της προτίμησης του υποψηφίου. Για την ανωτέρω διαδικασία λαμβάνονται υπόψη μόνο οι προϋπηρεσίες οι οποίες προσφέρθηκαν μετά τη λήψη του πτυχίου του κλάδου στον οποίο υπολογίζονται. Η δήλωση προτίμησης για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας σε έναν κλάδο υποβάλλεται εφάπαξ μαζί με την αίτηση εγγραφής στους πίνακες αναπληρωτών ή ωρομισθίων του διδακτικού έτους 2005 - 2006."Τι σημαίνει το απόσπασμα που επέλεξα;
Απ' ότι καταλαβαίνω, αυτό το απόσπασμα λέει, οτι από τη στιγμή που αποφάσισε κάποιος,να μεταφέρει τις διαφορετικές προϋπηρεσίες του σε έναν κλάδο , δεν έχει δικαίωμα,τις επόμενες χρονιές, να τις μεταφέρει σε άλλο κλάδο .Αυτό καταλαβαίνω .Αν κάνω λάθος παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος.