*

Αποστολέας Θέμα: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών  (Αναγνώστηκε 336318 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενσταση κατα ΟΑΕΔιτων
« Απάντηση #266 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:17:07 pm »
Είδες να έκαναν κάτι μετά την(πολύ χλιαρή) ανακοίνωση(για τα μάτια του κόσμου) που έβγαλαν όταν πέρασε η ρύθμιση;Αυτά που γράφει το vikoulaki και έχω γράψει και εγώ, δηλαδή για υπόγειες συμφωνίες ώστε να περάσει το 30μηνο και το 24μηνο με ανταλλάγη την αναγνώριση της προυπηρεσίας των οαεδιτών,δεν μπορούν να αποδειχθούν.Εκεί όμως οδηγεί η κοινή λογική!Αλλιώς πως μπορείς να εξηγήσεις "την σιωπή των αμνών";

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:52 »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:18:30 pm »
Εννοείται ότι θα προχωρήσουμε χωρίς να περιμένουμε την ΠΕΑ.
Απλά είπα ότι θα ζητήσουμε μέσω αυτής να μάθουμε τον αριθμό των ΟΑΕΔιτών από το ΥΠΕΠΘ και αν μπορεί να πιέσει τουλάχιστον για μια επιτυχία σε ΑΣΕΠ,αν και αυτό το βλέπω χλωμό.

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:26:03 pm »
Σήμερα μου έδωσαν ένα έγγραφο στο σχολείο που απευθύνεται σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους , με θέμα : <Ένσταση και δικαστική προσφυγή μετά από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των καθηγητών στις σχολές του ΟΑΕΔ>....Σε καλό δρόμο είμαστε ....

Αποσυνδεδεμένος Beth

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:34:49 pm »
Νεκταρία τι ακριβώς έγγραφο είναι αυτό (π.χ αίτηση συμμετοχής στον δικαστικό αγώνα ή απλά ένα ενημερωτικό τι έχει γίνει με τους ΟΑΕδιτες?) και ποιοί στο δώσαν? Μήπως μπορείς να μου το στείλεις με πμ? Θα με ενδιέφερε κι εμένα και θα ενημερώσω και κάποιους άλλους συναδέλφους που ενδιαφέρονται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:52 »

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:36:14 pm »
Σήμερα μου έδωσαν ένα έγγραφο στο σχολείο που απευθύνεται σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους , με θέμα : <Ένσταση και δικαστική προσφυγή μετά από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των καθηγητών στις σχολές του ΟΑΕΔ>....Σε καλό δρόμο είμαστε ....

Τι έγινε ρε παιδιά?
Οργανώθηκε τόσο καλά?
Στην Κοζάνη γιατί δεν έχουμε κατι τέτοιο?
Η διδασκαλία είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο ρόλος μας, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:38:44 pm »
Αυτό για την μια επιτυχία στον ασεπ θα πρέπει να το δεχτούν μια και στα σκαριά είναι η προώθηση της ρύθμισης και για την Ιδιωτική Εκπαίδευση

Οσο  για την ΠΕΑ  είναι μια υποψία αν και εξακολουθώ να το πιστεύω, αλλά ακόμη και να ευσταθεί δεν νομίζω οτι υπέγραψαν καποιο συμφωνητικό ώστε να μην διεκδικήσουν κάτι περισσότερο δηλ  τον ασεπ στους οαεδίτες.Και γιατι να μην γίνει.Το νομοσχέδιο λέει οτι  θα διοριστούν,  αλλά δεν λέει και τον τρόπο.Για τους Ιδιωτικούς πως θα το αλλάξουν

Να μάθουν πόσοι είναι το θεωρώ δύσκολο εκτος αν υπάρχει αρχειοθέτηση αποκλιστικά αυτών των ατόμων

Τώρα τι να λέει αν είναι 50 ή 100.Μπήκαν στον πίνακα.Θα τους δούμε σε κανένα μήνα πόσοι τελικά είναι

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:46:20 pm »
Νεκταρία τι ακριβώς έγγραφο είναι αυτό (π.χ αίτηση συμμετοχής στον δικαστικό αγώνα ή απλά ένα ενημερωτικό τι έχει γίνει με τους ΟΑΕδιτες?) και ποιοί στο δώσαν? Μήπως μπορείς να μου το στείλεις με πμ? Θα με ενδιέφερε κι εμένα και θα ενημερώσω και κάποιους άλλους συναδέλφους που ενδιαφέρονται.
Λέει οι άμεσα θιγόμενοι εκπαιδευτικοί αφού λάβαμε νομική συμβουλή θα αντιδράσουμε κλπ....καλούμε όλους τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους που πλήττονται να δηλώσουν έγκαιρα την πρόθεσή τους να συμμετέχουν ώστε να προχωρήσουμε στις ανωτέρω ενέργειες μετά την κατάρτιση των πινάκων.Το τηλ  για επικοινωνία το δίνω σε πμ όποιος θέλει..

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:47:31 pm »
Νομίζω ότι αν η πεα ξέρει και μας πει τον αριθμό των οαεδιτών τότε θα μπορούμε να κινηθούμε σύμφωνα με :

rublev: ".Πάντως οι άνθρωποι στους οποίους έχουμε απευθυνθεί τις τελευταίες ημέρες μελετούν και το παρακάτω κείμενο,κάτι που φυσικά δεν προκαλεί σε κανέναν από εμάς φόβο,καθώς προέρχεται από τον Συνήγορο(μη δεσμευτικός χαρακτήρας):
β) την υπ.αρ.87/2007 γνωμοδότηση ΝΣΚ βάσει της οποίας δύναται να αναγνωριστεί προϋπηρεσία εκπαιδευτικού που
διανύθηκε σε εκπαιδευτικές μονάδες κρατών-μελών της ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι
η λειτουργία των μονάδων αυτών τελεί υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου σε
κάθε κράτος Υπουργείου. Στην εν λόγω γνωμοδότηση γίνεται λόγος για αρμόδιο
Υπουργείο και όχι αποκλειστικά Υπουργείο Παιδείας, δημιουργώντας την πεποίθηση
ότι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία ανάλογη με αυτή των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ
γίνεται αποδεκτή, εφόσον προέρχεται μόνο από χώρα της ΕΕ εκτός της Ελλάδας.
Από την απάντηση του ΥΠΕΠΘ προέκυπτε η πρόθεση του Υπουργείου για εξέταση
του θέματος, λόγω του ότι για τη διευθέτησή του απαιτείται νομοθετική ρύθμιση,
αλλά και επιφύλαξη για άμεση προώθηση σχετικής διάταξης με την αιτιολογία ότι
ενδεχόμενη ρύθμιση θα οδηγήσει σε ανατροπές του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών
και αιφνιδιασμό των ήδη εγγεγραμμένων, οι οποίοι βάσιμα προσδοκούν διορισμό.
Η θετική μεν επιφυλακτική δε στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στο
ανακύψαν θέμα δημιουργεί την εντύπωση ότι το πρόβλημα έγκειται στον αριθμό των
ενδιαφερόμενων, δεδομένου ότι μεμονωμένες περιπτώσεις εκπαιδευτικών με
προϋπηρεσία από τα αρμόδια Υπουργεία χωρών της ΕΕ εντάσσονται στον ενιαίο
πίνακα αναπληρωτών καθώς δεν επέρχεται μεγάλη ανατροπή. Το ερώτημα που
ανακύπτει εν προκειμένω έγκειται στο αν η αρχή της ίσης μεταχείρισης εφαρμόζεται
συναρτήσει του αριθμού ενδιαφερόμενων.

α)Η λέξη ¨αρμόδιο¨δημιουργεί στον Συνήγορο την παραπάνω πεποιθηση.Σε εμάς δημιουργεί άλλη πεποίθηση.Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν αν ο ενικός αριθμός καλύπτει πολλά ¨αρμόδια υπουργεία¨σε κάθε χώρα....

β)¨Ενδεχόμενη ρύθμιση θα οδηγήσει σε ανατροπές του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών
και αιφνιδιασμό των ήδη εγγεγραμμένων, οι οποίοι βάσιμα προσδοκούν διορισμό¨.
Δηλαδή έπρεπε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια;Δεν θα διεκδικήσουμε τα κατοχυρωμένα συμφέροντά μας;Όσοι είναι φέτος απλοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και εγγραφούν στον πίνακα αναπληρωτών(όχι μόνο διοριστέων) πρέπει να καταλάβουν ότι διαγωνίστηκαν για ακόμα λιγότερες θέσεις εξαιτίας κάποιων άλλων ¨συναδέλφων¨.Πού έγκειται το ψεύδος στο γεγονός αυτό;

γ)¨συναρτήσει του αριθμού ενδιαφερόμενων¨.Δηλαδή σαν να λέμε..πόσοι ακριβώς είναι;Παραδέχεται έμμεσα ο Συνήγορος ότι επέρχεται μεγάλη ανατροπή;

Συνάδελφοι-επιτυχόντες του ΑΣΕΠ:Δείτε τα αποτελέσματα και μην δωρίσετε ούτε μία μονάδα πάνω από τη βάση σε κανέναν.Εδώ μιλάμε για τους κόπους ,τα νιάτα και τα όνειρά μας."

Για να καταρρίψουμε την τροπολογία περί της αναγνώρισης πρϋπηρεσίας των οαεδιών
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Ιουνίου 24, 2009, 02:09:26 pm »
Συνάδελφοι,η επιστολή αυτή προέρχεται από τη δική μας πρωτοβουλία χάρις στην φιλότιμη και αγαστή συνεργασία πολλών συναδέλφων,τους οποίους και ευχαριστούμε.
Επιβάλλεται ο μεγαλύτερος συντονισμός κινήσεων όσο πλησιάζουμε στην ώρα των πράξεων και όχι των μεγάλων λόγων μπροστά σε ένα υπολογιστή....
Γι'αυτό παρακαλούνται οι συνάδελφοι να προωθήσουν το παραπάνω κάλεσμα σε όλα τα σχολεία της χώρας,κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας που μπορεί ακόμα να ενημερώσει αναπληρωτές και ωρομισθίους στους τόπους εργασίας τους.Για ηλεκτρονικές διευθύνσεις σχολείων μπορούν να απευθύνονται στον achilles .
Eκτός αυτού φυσικά έπονται και άλλες ενέργειες ενημερωσης.Η παραπληροφόρηση και η αδιαφορία δε θα περάσει!

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Ιουνίου 24, 2009, 02:30:30 pm »
Μπράβο που έγινε έτσι...Εγώ αλλά και μερικοί άλλοι δεν θέλαμε να δώσουμε στοιχεία σε ένα συνάδελφο που κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο στο internet...Νομίζω ότι τα προσωπικά μας στοιχεία δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε έτσι εύκολα ότι και να μας λέγατε...Είναι διαφορετικό τώρα γιατί είναι ένα συγκεκριμένο άτομο με όνομα και επώνυμο....Όποιος θέλει λοιπόν το τηλ  επικοινωνίας θα του το στείλω με πμ 

Αποσυνδεδεμένος tsiartas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Ιουνίου 24, 2009, 03:11:38 pm »
Νομίζω ότι το αίτημα για μία τουλάχιστον επιτυχία σε ΑΣΕΠ για διορισμό, δεν ευσταθεί καθώς όλοι αυτοί θα έχουν 30 μήνες και πάνω, έτσι θα διοριστούν από τον πίνακα του 30μήνου.

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Ιουνίου 24, 2009, 03:20:50 pm »
Νομίζω ότι το αίτημα για μία τουλάχιστον επιτυχία σε ΑΣΕΠ για διορισμό, δεν ευσταθεί καθώς όλοι αυτοί θα έχουν 30 μήνες και πάνω, έτσι θα διοριστούν από τον πίνακα του 30μήνου.

Αυτό το 30 μηνο θα μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα από εδώ κ πέρα. Να διεκδικήσουμε ταυτόχρονα να υπάρχει ασεπ στο 30 μηνο για να κλείσει το θέμα; γιατί θα το βρίσκουμε μπροστά μας κάθε χρόνο!
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Ιουνίου 24, 2009, 03:56:35 pm »

Αυτό το 30 μηνο θα μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα από εδώ κ πέρα. Να διεκδικήσουμε ταυτόχρονα να υπάρχει ασεπ στο 30 μηνο για να κλείσει το θέμα; γιατί θα το βρίσκουμε μπροστά μας κάθε χρόνο!
Πολύ καλή πρόταση.Επίσης η επιτυχία στο ΑΣΕΠ θα δυσκολέψει και όσους έχουν λίγους μήνες προυπηρεσία.

Ποιό από τα μέλη μας είναι ταυτόχρονα και μέλος της ΠΕΑ,γιατί θέλω να του στείλω κάτι.

Παιδιά, για διευθύνσεις στον achilles

Nektaria,αν είχες επικοινωνήσει,θα είχες λάβει τα στοιχεία μας νωρίτερα.Δεν είμαστε ανώνυμοι και δεν φοβόμαστε κανέναν.
Επίσης δεν ζούμε μόνο σαν ηλεκτρονικά όντα ή ΑΣΕΠοειδή.Είμαστε ζωντανοί,νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, που προτιμάμε να αγωνιζόμαστε παρά να κλαίμε τη μοίρα μας.
Αυτό δε σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;αυτός που δεν αφήνεται στη ¨μοίρα¨του!

Αποσυνδεδεμένος new

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Ιουνίου 25, 2009, 01:37:39 pm »

Και με αυτούς τους 30 μήνες (ή ακόμη και 10) να έχουν, ξέρετε πόσες θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων θα φάνε ?
Τέρμα τα λόγια .Να αντιδράσουμε.
rublev κανόνισε συνάντηση.Να μοιραστούν δραστηριότητες.
ΠΕ04.01

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182788
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144