0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας ξεκινήσουμε από τον μύθο ότι οι μετανάστες αποτελούν την κύρια αιτία ανεργίας στη χώρα μας. Αν πάρουμε υπόψη μας ότι οι μετανάστες αμείβονται πολύ πιο χαμηλά από τους εγχώριους εργάτες και ότι συνήθως εργάζονται σε τομείς που οι Ελληνες αποφεύγουν, είναι προφανές πως η φτηνή εργασία τους ενισχύει τον ανταγωνισμό και τον δυναμισμό μιας σειράς κλάδων που στην προμεταναστευτική περίοδο ατονούσαν. Στην πραγματικότητα η απότομη και μαζική εισροή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα της περασμένης δεκαετίας βοήθησε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τόσο όσο και η είσοδος των ελλήνων προσφύγων μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή τη δεκαετία του '20. Και στις δύο περιπτώσεις ο συνδυασμός φτηνού εργατικού δυναμικού από τη μια μεριά και αυξημένης ζήτησης για προϊόντα πρώτης ανάγκης από την άλλη οδήγησε στην απογείωση της ελληνικής οικονομίας.
Γι' αυτό ακριβώς μου έχει κάνει εντύπωση... Ως αίτιο αποτέλεσμα το έχει το σχολικό. Και μάλιστα κάποια λίγα βοηθήματα (προφανώς λόγω του σχολικού) διακρίνουν την ανάπτυξη του αιτίου αποτελέσματος σε: α) όσα έχουν αίτια στη ΘΠ και αποτελέσματα στις λεπτομέρειες (το κλασικό) και β) όσα έχουν αποτελέσματα στη ΘΠ και παραθέτουν τα αίτια στις λεπτομέρειες, για παράδειγμα: Η καταπίεση των γυναικών οφείλεται σε πολλές αιτίες. Πρώτον... Δεύτερον (αίτιο αποτέλεσμα) Μέχρι εκεί έχω καταλάβει... Το ότι είναι στο σχολικό με προβληματίζειΤο ξέρω... και εγω το εχω δει σε κάποια βοηθήματα αλλά δεν έδωσα βάση...δεν ειχα παρατηρησει , όμως ,ότι το σχολικό το αναφέρει επίσης έτσι (Μην εύχεσαι pontiki!!! για τηλεφροντιστήριο... Κάτι θα κάνουν και θα μας μπερδέψουν χειρότερα, τους έχω εμπιστοσύνη)
τα εχετε κανει μανταρα! moagniko εσυ φταις! Ακομα και εκεινα που ξεραμε καλα καταφερες να μας μπερδεψεις. Ρε, τι σκατε? εδω στο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ ηταν η απαντηση: αιτιο-αποτελεσμα και η επιτροπη ειπε με...."παραδειγμα" !!!
Παράθεση από: pontiki!!! στις Μαρτίου 02, 2011, 12:06:08 pmΑς ξεκινήσουμε από τον μύθο ότι οι μετανάστες αποτελούν την κύρια αιτία ανεργίας στη χώρα μας. Αν πάρουμε υπόψη μας ότι οι μετανάστες αμείβονται πολύ πιο χαμηλά από τους εγχώριους εργάτες και ότι συνήθως εργάζονται σε τομείς που οι Ελληνες αποφεύγουν, είναι προφανές πως η φτηνή εργασία τους ενισχύει τον ανταγωνισμό και τον δυναμισμό μιας σειράς κλάδων που στην προμεταναστευτική περίοδο ατονούσαν. Στην πραγματικότητα η απότομη και μαζική εισροή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα της περασμένης δεκαετίας βοήθησε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τόσο όσο και η είσοδος των ελλήνων προσφύγων μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή τη δεκαετία του '20. Και στις δύο περιπτώσεις ο συνδυασμός φτηνού εργατικού δυναμικού από τη μια μεριά και αυξημένης ζήτησης για προϊόντα πρώτης ανάγκης από την άλλη οδήγησε στην απογείωση της ελληνικής οικονομίας.
Και κάτι άσχετο..Ποιος ποιητής το είπε αυτό: "ηδονικά παντοτινά ζητάμε μάταια πάντα" ποιητής"; (πανελλήνιες 2002)Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων