*

Αποστολέας Θέμα: Έκθεση Γ' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 1083058 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« Απάντηση #546 στις: Ιουνίου 04, 2010, 11:04:47 pm »
Έχετε δίκιο ως προς τη χρήση των διαρθρωτικών λέξεων. Η διατύπωσή μου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή... :-[

Θεωρώ ότι η ομαλή μετάβαση από το ένα ζητούμενο στο άλλο μπορεί να επιτευχθεί και  με τη σωστή χρήση των διαρθρωτικών λέξεων και φράσεων:) :)

Περισσότερο αναρωτήθηκα σχετικά με την αναγκαιότητα της μεταβατικής παραγράφου, την οποία (για να πω την αματρία μου) τη σιχαίνομαι από μαθήτρια ακόμη και τη θεωρώ περιττή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:53:32 »

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #547 στις: Ιουνίου 05, 2010, 02:43:42 pm »
αντί για μεταβατική παράγραφο μπορεί να κάνει κανείς μια μεταβατική φράση που να την ενσωματώσει στην τελευταία παράγραφο του πρώτου ζητουμενου.νομίζω όμως ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή μετάβαση.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #548 στις: Ιουνίου 05, 2010, 02:52:22 pm »
αντί για μεταβατική παράγραφο μπορεί να κάνει κανείς μια μεταβατική φράση που να την ενσωματώσει στην τελευταία παράγραφο του πρώτου ζητουμενου.νομίζω όμως ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή μετάβαση.
Καλύτερα η μετάβαση να γίνει στην αρχή της επόμενης παραγράφου.

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #549 στις: Ιουνίου 05, 2010, 02:54:48 pm »
ο Φαρμάκης προτείνει στο τέλος του πρώτου ζητουμένου, κι αυτό που λες είναι δόκιμο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:53:32 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #550 στις: Ιουνίου 05, 2010, 02:59:18 pm »
Ποιος είναι ο Φαρμάκης;

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #551 στις: Ιουνίου 05, 2010, 03:18:23 pm »
Δεν έχω ιδέα ??? ???

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! :)

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #552 στις: Ιουνίου 05, 2010, 04:19:49 pm »
Μια και ξαναπιάσαμε το θέμα της έκθεσης θέλω να πω κάτι... νομίζω πως αν ξαναδιαβάσω σε έκθεση μαθητή άλλη μια φορά τις φράσεις υλικός ευδαιμονισμός και επιπρόσθετα  θα ο-υ-ρ-λ-ι-ά-ξ-ω!!!
Νομίζω ότι τα εχουμε καταστρέψει με την έκθεση. Είναι λέξεις αυτές να τις γράφουν παιδιά στην Α' Λυκείου; Καθαρή παπαγαλία. Γιατί τέτοια απαξίωση για το απλό επιπλέον, ακόμη, επίσης; ???
αφήστε πια τον υλικό ευδαιμονισμό. Διαβάζω εκθέσεις καλών μαθητών και είναι σχεδόν όλες ίδιες! Πού είναι η προσωπική γραφή, το ατομικό ύφος;
Και με τις διαρθρωτικές λέξεις έχει παραγίνει πια. Είναι απαραίτητες, αλλά όχι ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ!!! Είπαμε οι παραγράφοι συνδεονται μεταξύ τους και σε επίπεδο περιεχομένου. Γιατί σώνει και καλά να γεμίσουμε την έκθεση διαρθρωτικές λέξεις; Αμάν....τα καημένα, τα έχουμε τρελάνει...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος para5

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #553 στις: Ιουνίου 05, 2010, 04:24:52 pm »
Μια και ξαναπιάσαμε το θέμα της έκθεσης θέλω να πω κάτι... νομίζω πως αν ξαναδιαβάσω σε έκθεση μαθητή άλλη μια φορά τις φράσεις υλικός ευδαιμονισμός και επιπρόσθετα  θα ο-υ-ρ-λ-ι-ά-ξ-ω!!!
Νομίζω ότι τα εχουμε καταστρέψει με την έκθεση. Είναι λέξεις αυτές να τις γράφουν παιδιά στην Α' Λυκείου; Καθαρή παπαγαλία. Γιατί τέτοια απαξίωση για το απλό επιπλέον, ακόμη, επίσης; ???
αφήστε πια τον υλικό ευδαιμονισμό. Διαβάζω εκθέσεις καλών μαθητών και είναι σχεδόν όλες ίδιες! Πού είναι η προσωπική γραφή, το ατομικό ύφος;
Και με τις διαρθρωτικές λέξεις έχει παραγίνει πια. Είναι απαραίτητες, αλλά όχι ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ!!! Είπαμε οι παραγράφοι συνδεονται μεταξύ τους και σε επίπεδο περιεχομένου. Γιατί σώνει και καλά να γεμίσουμε την έκθεση διαρθρωτικές λέξεις; Αμάν....τα καημένα, τα έχουμε τρελάνει...
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με όλα τα παραπάνω.
Όχι άλλος υλικός ευδαιμονισμός, όχι άλλο κάρβουνο!!!!!

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #554 στις: Ιουνίου 05, 2010, 07:25:58 pm »
Ποιος είναι ο Φαρμάκης;

έχω αρκετά βιβλία του από τις εκδόσεις ζήτη. αυτό στο οποίο αναφέρθηκα είναι το "η τέχνη και η τεχνική της παραγραφοποίησης " στο οποίο κάνει ανάφορά στο θέμα της μεταβατικής παραγράφου. αναφέρει συγκεκριμένα ότι αλλιώς πρέπει να πραγματευόμαστε τη μεταβατική αν έχουμε αίτια- συνέπειες ή συνέπειες -τρόπους αντιμετώπισης και αλλιώς αν έχουμε αίτια-τρόπους. το χρησιμοποιώ στην έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #555 στις: Ιουνίου 15, 2010, 12:04:28 pm »
Γεια σας, παιδιά! Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για ένα καλό βιβλίο σχετικά με την τεχνική της Έκθεσης στη Γ΄ Λυκείου. Δεν θα ήθελα αναπαραγωγή της θεωρίας του σχολικού, αλλά κυρίως πρακτικές συμβουλές πάνω σε θέματα παραγωγής λόγου, σε θέματα περίληψης, παραγράφου, έκθεσης.

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #556 στις: Ιουνίου 15, 2010, 12:10:02 pm »
Kαλημέρα! Πολύ καλό είναι το "Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής" από τις εκδόσεις Κέδρος. Έχει συγκεντρωμένη όλη τη θεωρία μαζί με κάποιες ασκήσεις για την καλύτερη εμπέδωση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Αρκετά καλό είναι και το τρίτομο "Κοινός νους" από την Ελληνοεκδοτική, όπου στον πρώτο τόμο υπάρχει όλη η θεωρία σε ένα κομμάτι περίπου τριακοσίων σελίδων. Το υπόλοιπο του πρώτου τόμου καθώς και οι δύο επόμενοι αναλύουν θεματικές ενότητες. Ρίξε τους μια ματιά αν πας στο βιβλιοπωλείο! ;)

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #557 στις: Ιουνίου 15, 2010, 12:59:41 pm »
Kαλημέρα! Πολύ καλό είναι το "Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής" από τις εκδόσεις Κέδρος. Έχει συγκεντρωμένη όλη τη θεωρία μαζί με κάποιες ασκήσεις για την καλύτερη εμπέδωση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Αρκετά καλό είναι και το τρίτομο "Κοινός νους" από την Ελληνοεκδοτική, όπου στον πρώτο τόμο υπάρχει όλη η θεωρία σε ένα κομμάτι περίπου τριακοσίων σελίδων. Το υπόλοιπο του πρώτου τόμου καθώς και οι δύο επόμενοι αναλύουν θεματικές ενότητες. Ρίξε τους μια ματιά αν πας στο βιβλιοπωλείο! ;)

Ευχαριστώ θερμά! Ποια η γνώμη σου/σας για του Φαρμάκη το βιβλίο των εκδόσεων ΖΗΤΗ;

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #558 στις: Ιουνίου 15, 2010, 02:50:35 pm »
εγώ χρησιμοποιώ τον Φαρμάκη για την περίληψη, και τους τρόπους ανάπτυξης και για τη χρήση της μεταβατικής παραγράφου. ο "Κοινός νους" από την ελληνοεκδοτική που ακούστηκε και πιο πριν με βοήθησε να βρω πολλές ασκήσεις θεωρίας, που χρειαζόμουν πολύ...

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #559 στις: Ιουνίου 15, 2010, 06:56:04 pm »
εγώ χρησιμοποιώ τον Φαρμάκη για την περίληψη, και τους τρόπους ανάπτυξης και για τη χρήση της μεταβατικής παραγράφου. ο "Κοινός νους" από την ελληνοεκδοτική που ακούστηκε και πιο πριν με βοήθησε να βρω πολλές ασκήσεις θεωρίας, που χρειαζόμουν πολύ...

Ευχαριστώ πολύ!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32937
  • Τελευταία: alex06
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186021
  • Σύνολο θεμάτων: 19500
  • Σε σύνδεση σήμερα: 820
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144