0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
αντί για μεταβατική παράγραφο μπορεί να κάνει κανείς μια μεταβατική φράση που να την ενσωματώσει στην τελευταία παράγραφο του πρώτου ζητουμενου.νομίζω όμως ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή μετάβαση.
Μια και ξαναπιάσαμε το θέμα της έκθεσης θέλω να πω κάτι... νομίζω πως αν ξαναδιαβάσω σε έκθεση μαθητή άλλη μια φορά τις φράσεις υλικός ευδαιμονισμός και επιπρόσθετα θα ο-υ-ρ-λ-ι-ά-ξ-ω!!!Νομίζω ότι τα εχουμε καταστρέψει με την έκθεση. Είναι λέξεις αυτές να τις γράφουν παιδιά στην Α' Λυκείου; Καθαρή παπαγαλία. Γιατί τέτοια απαξίωση για το απλό επιπλέον, ακόμη, επίσης; αφήστε πια τον υλικό ευδαιμονισμό. Διαβάζω εκθέσεις καλών μαθητών και είναι σχεδόν όλες ίδιες! Πού είναι η προσωπική γραφή, το ατομικό ύφος; Και με τις διαρθρωτικές λέξεις έχει παραγίνει πια. Είναι απαραίτητες, αλλά όχι ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ!!! Είπαμε οι παραγράφοι συνδεονται μεταξύ τους και σε επίπεδο περιεχομένου. Γιατί σώνει και καλά να γεμίσουμε την έκθεση διαρθρωτικές λέξεις; Αμάν....τα καημένα, τα έχουμε τρελάνει...
Ποιος είναι ο Φαρμάκης;
Kαλημέρα! Πολύ καλό είναι το "Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής" από τις εκδόσεις Κέδρος. Έχει συγκεντρωμένη όλη τη θεωρία μαζί με κάποιες ασκήσεις για την καλύτερη εμπέδωση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Αρκετά καλό είναι και το τρίτομο "Κοινός νους" από την Ελληνοεκδοτική, όπου στον πρώτο τόμο υπάρχει όλη η θεωρία σε ένα κομμάτι περίπου τριακοσίων σελίδων. Το υπόλοιπο του πρώτου τόμου καθώς και οι δύο επόμενοι αναλύουν θεματικές ενότητες. Ρίξε τους μια ματιά αν πας στο βιβλιοπωλείο!
εγώ χρησιμοποιώ τον Φαρμάκη για την περίληψη, και τους τρόπους ανάπτυξης και για τη χρήση της μεταβατικής παραγράφου. ο "Κοινός νους" από την ελληνοεκδοτική που ακούστηκε και πιο πριν με βοήθησε να βρω πολλές ασκήσεις θεωρίας, που χρειαζόμουν πολύ...