0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποια η άποψη σας για τον τρόπο ανάπτυξη της παρακάτω παραγράφου; Είναι αίτιο- αποτέλεσμα; Αίτιο η βιολογική διαφορά και οι διαφορές που περιγράφονται στη συνέχεια και αποτέλεσμα ''διαφορετική θεώρηση του κόσμου και σε ανταγωνιστική στάση μέσα στη ζωή'' ;Μπορούμε να πούμε ότι έχει σύγκριση αντίθεση ; Συγκρίνει νέους με ώριμους;Η'είναι μία απλή αιτιολόγηση;Έχω μπερδευτεί και δεν ξεκαθαρίζω..... ποια η άποψη σας;;;;;;''Η ίδια η βιολογική διαφορά των δυο οργανισμών, του παλιού και του νέου, τους οδηγεί σε διαφορετική θεώρηση του κόσμου και σε ανταγωνιστική στάση μέσα στη ζωή. Ο νέος κινείται προς τα εμπρός, ο ηλικιωμένος, όταν δε γυρίζει πίσω, προσπαθεί να συγκρατήσει όσα κατόρθωσε να αποκτήσει. Η συντηρητική στάση είναι αυτονόητη για τον άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας, αφού αποτελεί συνάρτηση της συντήρησης της ίδιας του της ύπαρξης, που με τα χρόνια έχει εξαντλήσει πολλές από τις πιο ζωτικές δυνάμεις του και οδεύει προς την αναπό¬φευκτη φθορά Είναι απόλυτα κατανοητή η στροφή των ώριμων προς το παρελ¬θόν, προς την περίοδο εκείνη της ζωής τους, «που είχαν και δύναμη και λόγο και ομορφιά». Η νοσταλγία των χρόνων εκείνων δεν αποτελεί συναισθηματική κατάσταση φευγαλέα και ρομαντική• αποτελεί ανάγκη βιολογική, για να δικαι¬ώσει ολόκληρη την ανθρώπινη ζωή, που τώρα μόλις διαπιστώνει ο ώριμος πως είναι τρομακτικά σύντομη και αφάνταστα ωραία.''
Παράθεση από: Faidra_ στις Οκτωβρίου 25, 2011, 03:05:35 pmΠοια η άποψη σας για τον τρόπο ανάπτυξη της παρακάτω παραγράφου; Είναι αίτιο- αποτέλεσμα; Αίτιο η βιολογική διαφορά και οι διαφορές που περιγράφονται στη συνέχεια και αποτέλεσμα ''διαφορετική θεώρηση του κόσμου και σε ανταγωνιστική στάση μέσα στη ζωή'' ;Μπορούμε να πούμε ότι έχει σύγκριση αντίθεση ; Συγκρίνει νέους με ώριμους;Η'είναι μία απλή αιτιολόγηση;Έχω μπερδευτεί και δεν ξεκαθαρίζω..... ποια η άποψη σας;;;;;;''Η ίδια η βιολογική διαφορά των δυο οργανισμών, του παλιού και του νέου, τους οδηγεί σε διαφορετική θεώρηση του κόσμου και σε ανταγωνιστική στάση μέσα στη ζωή. Ο νέος κινείται προς τα εμπρός, ο ηλικιωμένος, όταν δε γυρίζει πίσω, προσπαθεί να συγκρατήσει όσα κατόρθωσε να αποκτήσει. Η συντηρητική στάση είναι αυτονόητη για τον άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας, αφού αποτελεί συνάρτηση της συντήρησης της ίδιας του της ύπαρξης, που με τα χρόνια έχει εξαντλήσει πολλές από τις πιο ζωτικές δυνάμεις του και οδεύει προς την αναπό¬φευκτη φθορά Είναι απόλυτα κατανοητή η στροφή των ώριμων προς το παρελ¬θόν, προς την περίοδο εκείνη της ζωής τους, «που είχαν και δύναμη και λόγο και ομορφιά». Η νοσταλγία των χρόνων εκείνων δεν αποτελεί συναισθηματική κατάσταση φευγαλέα και ρομαντική• αποτελεί ανάγκη βιολογική, για να δικαι¬ώσει ολόκληρη την ανθρώπινη ζωή, που τώρα μόλις διαπιστώνει ο ώριμος πως είναι τρομακτικά σύντομη και αφάνταστα ωραία.''Αιτιολόγηση δε νομίζω ......είμαι και εγώ ανάμεσα σε αίτιο- αποτέλεσμα και αιτιολόγηση!
Συνάδελφοι καλημέρα ! Νομίζω ότι έχει ξανατεθεί το θέμα αλλά ψάχνοντας παραπάνω δεν το βρήκα . Λοιπόν: Σε περίπτωση που ζητείται στους μαθητές να γράψουν δοκίμιο πειθούς πρέπει να βάλουν τίτλο ή όχι;
Ποια η άποψη σας για τον τρόπο ανάπτυξη της παρακάτω παραγράφου; Είναι αίτιο- αποτέλεσμα; Αίτιο η βιολογική διαφορά και οι διαφορές που περιγράφονται στη συνέχεια και αποτέλεσμα ''διαφορετική θεώρηση του κόσμου και σε ανταγωνιστική στάση μέσα στη ζωή'' ;Μπορούμε να πούμε ότι έχει σύγκριση αντίθεση ; Συγκρίνει νέους με ώριμους;Έχω μπερδευτεί και δεν ξεκαθαρίζω..... ποια η άποψη σας;;;;;;''Η ίδια η βιολογική διαφορά των δυο οργανισμών, του παλιού και του νέου, τους οδηγεί σε διαφορετική θεώρηση του κόσμου και σε ανταγωνιστική στάση μέσα στη ζωή. Ο νέος κινείται προς τα εμπρός, ο ηλικιωμένος, όταν δε γυρίζει πίσω, προσπαθεί να συγκρατήσει όσα κατόρθωσε να αποκτήσει. Η συντηρητική στάση είναι αυτονόητη για τον άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας, αφού αποτελεί συνάρτηση της συντήρησης της ίδιας του της ύπαρξης, που με τα χρόνια έχει εξαντλήσει πολλές από τις πιο ζωτικές δυνάμεις του και οδεύει προς την αναπό¬φευκτη φθορά Είναι απόλυτα κατανοητή η στροφή των ώριμων προς το παρελ¬θόν, προς την περίοδο εκείνη της ζωής τους, «που είχαν και δύναμη και λόγο και ομορφιά». Η νοσταλγία των χρόνων εκείνων δεν αποτελεί συναισθηματική κατάσταση φευγαλέα και ρομαντική• αποτελεί ανάγκη βιολογική, για να δικαι¬ώσει ολόκληρη την ανθρώπινη ζωή, που τώρα μόλις διαπιστώνει ο ώριμος πως είναι τρομακτικά σύντομη και αφάνταστα ωραία.''
καλησπέρα και απο εμένα...θα ήθελα την άποψη σας: βρίσκομαι στο θέμα της διαφήμισης ελπίζω να τελειώσει η ύλη έως Φλεβάρη. Με τη συγκεκριμένη μαθήτρια ξεκινησα το καλοκαίρι για γ λυκείου και έχω καλύψει και κάποια θέματα της τρίτης από πέρυσι που κάναμε μάθημα. Θα ήθελα να ξέρω αν πορεύομαι σωστά και ποια θέματα τοωίζεται στην συγκεκριμένη ενότηταΤο μάθημα της έκθεσης για μενα είναι το δυσκολότερο γιατί πρέπει να καλυφθούν αρκετά θέματα....