0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η μηλιά είναι φυτό, τα φυτά φωτοσυνθέτουν. Άρα η μηλιά φωτοσυνθέτει.
Παράθεση από: papagalia στις Σεπτεμβρίου 04, 2012, 12:07:24 am Η μηλιά είναι φυτό, τα φυτά φωτοσυνθέτουν. Άρα η μηλιά φωτοσυνθέτει.Νομίζω ότι στο παράδειγμα που παρέθεσες πάμε από το ειδικό στο ειδικό. Δε νομίζω να κάνω λάθος, τουλάχιστον όπως το διατύπωσες.
gringa σ ευχαριστω πολυ. Και εγω το ιδιο ξερω, οτι για τους παραγωγικους κανουμε λογο για εγκυροτητα, αληθεια, ορθοτητα, ενω για τους επαγωγικους μιλαμε για τελεια και ατελη επαγωγη. Σχετικα με τους αναλογικους, κανουμε λογο για κυριολεκτικη και μεταφορικη αναλογια. Ειναι ομως ολα αυτα διασταυρωμενα; Δε θελω να καψω κανενα παιδι στις εξετασεις. Επιπλεον, υπαρχει μεταφορικος αναλογικος συλλογισμος με ισχυρη αποδεικτικη ισχυ ή επειδη είναι μεταφορικος εξ ορισμου είναι και μη αποδεκτος; Και σ αυτο το σημειο οι πληροφοριες μου συγχεονται.
ναι, turtle, οι αναλογικοι ειναι ουσιαστικα κατηγορια των επαγωγικων συλλογισμων. Δηλαδη, θα μιλησεις για κυριολεκτικη και μεταφορικη αναλογια σε εναν επαγωγικο συλλογισμο; και τοτε τον αναλογικο πώς θα τον αξιολογησεις;