0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε βαθμολογικό κέντρο μας είχαν πει πριν 2 χρόνια να αφαιρούμε 5 μονάδες.
εχει δώσει το υπουργείο απαντήσεις; μπορείτε να παραθέσετε το link;[/quot Το υπουργείο δεν δημοσιεύει απαντήσεις. Έρχονται μόνο από την επιτροπή εξετάσεων στα βαθμολογικά κέντρα απαντήσεις για τη
Παράθεση από: quidam omnia sciens... στις Μαΐου 17, 2013, 01:49:44 pmΔεν είμαι καθόλου σίγουρος αν υπάρχει πρόταση-κατακλείδα στην παράγραφο. Προβληματίστηκα αρκετά για αυτό... Για μένα η τελευταία περίοδος, με την αντωνυμία "αυτή" (η υπερφίαλη αυτή στάση) αναφέρεται μόνο στην ακριβώς προηγούμενη περίοδο, η ο οποια και έχει ως θέμα της το περιβάλλον, και επομένως συνοχικά συνδέεται μόνο με αυτή. Επίσης το επίθετο "υπερφίαλη" νοηματικά μόνο με την προτελευταία περίοδο κατ' εμέ μπορεί να συσχετιστεί.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν υπάρχει πρόταση-κατακλείδα στην παράγραφο. Προβληματίστηκα αρκετά για αυτό... Για μένα η τελευταία περίοδος, με την αντωνυμία "αυτή" (η υπερφίαλη αυτή στάση) αναφέρεται μόνο στην ακριβώς προηγούμενη περίοδο, η ο οποια και έχει ως θέμα της το περιβάλλον, και επομένως συνοχικά συνδέεται μόνο με αυτή. Επίσης το επίθετο "υπερφίαλη" νοηματικά μόνο με την προτελευταία περίοδο κατ' εμέ μπορεί να συσχετιστεί.
Εξαρτάται από το βαθμολογικό κέντρο αν θα του αφαιρέσουν βαθμούς ή όχι. Προσωπικά ο συντονιστή του βαθμολογικού πριν 4 χρόνια μας είχε ζητήσει να αφαιρέσουμε 3 μονάδες (για μη αναδιατύπωση θεματικής πρότασης). Πριν 2 χρόνια άλλος συντονιστής καμμία μονάδα. Δεν υπάρχει κοινή γραμμή στα βαθμολογικά. Επίσης δεν είναι ίδια η αυστηρότητα στην αξιολόγηση της περίληψης για τα κείμενα που υπερβαίνουν το όριο των λέξεων σε όλα τα βαθμολογικά.
Mπορείτε να μου πείτε αν έβαλα σωστά το συνώνυμο του ανάλγητη ως αδυσώπητη;Επίσης, στο άρθρο δεν ανέφερα ένα γεγονός της επικαιρότητας, το οποίο θα αποτελούσε αφορμή για το κείμενό μου,θεωρείται ΄παράλειψη;