Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
άλλαξα λίγο τον τίτλο του θέματος για να ξεχωρίζει από το άλλο θέμα που προϋπήρχε, με τον ίδιο τίτλο.
Παράθεση από: happiness στις Ιουλίου 01, 2009, 10:31:12 amάλλαξα λίγο τον τίτλο του θέματος για να ξεχωρίζει από το άλλο θέμα που προϋπήρχε, με τον ίδιο τίτλο.Μήπως να ενώσουμε τα δύο θέματα;
Ο καπνιστής (διετέλεσα επί 12ετία) είναι εξ ορισμού αγενής, πάθος γαρ. Σημαντικό, πάντως, είναι να μη γίνει και ο μη καπνιστής ρατσιστής.
Ψήφισα ναι σε καπνιστήριο και μόνο από καθηγητές και η ψήφος μου αφορά τη δευτεροβάθμια και μόνο.Η happiness είπε πιο πάνω ότι καθόμαστε σχολείο κατά τις διδακτικές μας ώρες + 1 περίπου.Αυτό δεν ισχύει σε όλα τα σχολεία όμως, για παράδειγμα είχα τουλάχιστον 2 κενά σε καθημερινή βάση και τη Δευτέρα ξεκινούσα 4η ώρα και ήμουν σχολείο από την πρώτη.Την Τετάρτη επίσης είχα μόνο 2 ώρες 3η και 4η και πήγαινα 1η και έφευγα τέλος της 5ης.Όπως και άλλοι συνάδελφοι βέβαια.Ποιος ο λόγος να μην υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους εκπαιδευτικούς που καπνίζουν??Ποιον θα ενοχλούμε κρυμένοι στο χώρο αυτό?Και ποιος από τους καπνιστές συναδέλφους θα πήγαινε πολυήμερες εκδρομές και δεν θα κάπνιζε μπροστά στους 17χρονους και 18χρονους μαθητές του?
ρε magda τι είχε εναντίον σου ο προγραμματιστής του σχολείου; χωρίς αστειασμούς όμως, στα κενά σου μπορείς να βγαίνεις μία βόλτα έξω από το σχολείο, να παίρνεις τον αέρα σου, να καθαρίζει το μυαλό σου ... να κάνεις και το τσιγαράκι σου
Παράθεση από: happiness στις Ιουλίου 01, 2009, 01:29:25 pmρε magda τι είχε εναντίον σου ο προγραμματιστής του σχολείου; χωρίς αστειασμούς όμως, στα κενά σου μπορείς να βγαίνεις μία βόλτα έξω από το σχολείο, να παίρνεις τον αέρα σου, να καθαρίζει το μυαλό σου ... να κάνεις και το τσιγαράκι σου Χα χα τίποτα βρε, απλά είμαστε πολύ λίγοι καθηγητές, και αρκετοί από τους πολύ λίγους λείπουν κάποιες μέρες σε άλλα σχολεία, συστεγαζόμαστε και με το γυμνάσιο που κάποιοι συμπληρώνουν ώρες και γενικά είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις πρόγραμμα χωρίς πολλά κενά γιατί πρέπει να βγάλεις άκρη και μέ άλλα 4 τουλάχιστον σχολεία Ότι θα κάνω βολτίτσα στο χωριιό είναι το μόνο βέβαιο. Αν και εκεί δεν είναι άκομψο?Να είμαστε σε ώρα δουλειάς έξω από το σχολείο, να μας βλέπει ο κόσμος ? Ξέρω και γω ρε παιδιά, θα δείξει...
Παράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 01, 2009, 11:43:21 amΟ καπνιστής (διετέλεσα επί 12ετία) είναι εξ ορισμού αγενής, πάθος γαρ. Σημαντικό, πάντως, είναι να μη γίνει και ο μη καπνιστής ρατσιστής.Απίστευτη γενίκευση !!!Καλύτερα να μιλάει ο καθένας για τον εαυτό του λεω εγώ.
Παράθεση από: prf στις Ιουλίου 01, 2009, 12:47:29 pmΠαράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 01, 2009, 11:43:21 amΟ καπνιστής (διετέλεσα επί 12ετία) είναι εξ ορισμού αγενής, πάθος γαρ. Σημαντικό, πάντως, είναι να μη γίνει και ο μη καπνιστής ρατσιστής.Απίστευτη γενίκευση !!!Καλύτερα να μιλάει ο καθένας για τον εαυτό του λεω εγώ.Χρησιμοποιώ, περισσότερο, ένα σχήμα λόγου και με την παρένθεση χαρακτηρίζω, όπως είναι προφανές, πρωτίστως τον εαυτό μου.Αλήθεια, όταν κάποιος πρέπει να διοχετεύσει οπωσδήποτε κάπου τον επιβλαβή καπνό που έχει στα πνευμόνια του, δεν "αναγκάζεται" να γίνει "αγενής", αφού, προφανώς, δεν μπορεί να προστατεύσει τα πνευμόνια των γύρω του;Αυτό δε σημαίνει, όμως, πως γι' αυτή του την "αναγκαστική αγένεια" πρέπει ν' αντιμετωπίζεται ρατσιστικά.Η πρόθεσή μου, λοιπόν, δεν είναι η γενίκευση, αλλά η προτροπή γι' αλληλοκατανόηση.