0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι αν το Τεχνολογικό Λύκειο θα είναι ελκυστικό για τους μαθητές. Αναρωτιέμαι1) Ποιος μαθητής θέλει σχολείο για 4 χρόνια;2) Ποιος μαθητής θα προτιμήσει το Τεχνολογικό Λύκειο των 3 ετών που του δίνει λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα από το αντίστοιχο ΕΠΑΛ;3) Ποιο νέο σχολείο έχει προοπτικές χωρίς οικονομική ενίσχυση;4) Γιατί να μην προτιμήσει ένας μαθητής το ΓΕΛ που του δίνει τη δυνατότητα να περάσει σε ΤΕΙ πολύ πιο εύκολα;
Green, κατα καιρους ειχα μαθητες στην Επας που ηταν αποφοιτοι καθηγητικων σχολων .Και συνειδητοποιημενοι και ενημερωμενοι. Απο τη μερια μου παντοτε ενημερωνα γνωστους μου για τη δουλεια που γινεται εκει ωστε να φερουν τα παιδια τους Αν κατοχυρωθουν τα επαγγελματικα δικαιωματα που χρειαζονται καποια τμηματα ,αν ισχυσει η 4ετης φοιτηση που επωαζεται κι αν επανελθουν τα μαθηματα γενικης παιδειας θα δουμε ξανα το σκηνικο που υπηρχε παλιοτερα ,1000 μαθητες σε επαρχιακο σχολειο. 15 χρονια διδαξα εκει και συναντησα πολλους συνειδητοποιημενους αλλα και αρκετους βεβαια που περνουσαν τον καιρο τους. Το σημαντικοτερο ειναι να σταματησουμε να προπαγανδιζουμε αρνητικα αυτα τα σχολεια ,εμεις που διδασκουμε στα γενικα λυκεια και στα γυμνασια . Στη Γαλλια η τεχνολογικη εκπαιδευση εχει ακομπλεξαριστη ματια απο την κοινωνια και ειχα την ευκαιρια να το διαπιστωσω εκ των εσω οταν με το προγραμμα Leonardo που το ανελαβα , φιλοξενησαμε για ενα μηνα στο σχολειο μας μαθητες απο τα αντιστοιχα τμηματα κομμωτικης και αισθητικης μιας επαρχιακης πολης της νοτιας Γαλλιας. Ο,τι πιο εποικοδομητικο εχω ζησει στη ζωη μου. Κι ας μου στοιχισε μια επαπειλουμενη απο την 12ωρη διαθεσιμοτητα μου ολο το μηνα (κι ηξερα οτι δε θα πληρωθω επιπλεον γι'αυτο) ,δε βαριεσαι, ο γιος μου βγηκε τελικα υγιεστατος και πανεξυπνος (εμενα εμοιασε). Οσο για το balayage ,θα σου το χαλασω ,ειναι μια μορφη ανταυγειας και εννοειται οτι και ακουγεται και ειναι χημικο , ενα απο τα 20 περιπου χημικα που βαζει η γυναικα καθε πρωι πανω της (αναφερομαι στο κεφαλι μονο).Εγω παντως χρησιμοποιω οικολογικα και βιοδιασπωμενα πανω μου και η λακ μου δεν εχει χλωροφθορανθρακες και αλλα προωθητικα. Περναω ή το Σεπτεμβριο;
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσσουμε:1. Τεχνολογικό Λύκειο υψηλών απαιτήσεων ή για αδύνατους μαθητές;2.
Από τη στιγμή που από το Τεχνολογικό Λύκειο παρακολουθώντας τον 4ο χρόνο θα μπορεί ένας μαθητής να περνά χωρίς πανελλαδικές σε κάποια σχολή, πολλά παιδιά θα προτιμήσουν το Τεχνολογικό Λύκειο από το Γενικό. Άρα πως από το γενικό περνάς στα ΤΕΙ πιό εύκολα;Από που προκύπτει ότι το Τεχνολογικό Λύκειο θα δίνει λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα από το ΕΠΑΛ; Εγώ νομίζω το αντίθετο.
Πιστέυω όσοι μαθητές θελουν να ασχοληθούν με την ειδικότητά τους σοβαρά θα πηγαίνουν στο 4ο ετος . Τώρα όσον αφορά τις θέσεις που θα ανοίξουν για τις τεχνικές ειδικότητες αυτό θα γίνει μετά την εφαρμογή του . Ίσως πάρει κάποια χρόνια για να ανοίξουν θέσεις