*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή  (Αναγνώστηκε 280250 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Li0

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή
« Απάντηση #252 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 03:19:56 pm »
γεια σου, κάνω το διδακτορικό μου στην ειδική αγωγή αν θέλεις βοήθεια στείλε μου π.μ. :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:06:29 »

Αποσυνδεδεμένος karasaka

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 01:36:55 pm »
Γεια σας! Σκέφτομαι να αρχίσω να διαβάζω για το μεταπτυχιακό που πραγματοποιείται από το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ και συγκεκριμένα γι' αυτό: «Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους» και κατεύθυνση "Ψυχοπαιδαγωγικές συνιστώσες των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών". Δίνεται η ύλη, αλλά δε δίνουν σχετική βιβλιογραφία. Υπεύθυνη είναι η κ. Τζουριάδου και γενικά που ρώτησα κάποια άτομα μου είπαν να προτιμήσω να βιβλία της. Παρόλα αυτά έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια βιβλιογραφία για την ύλη;

•   Η εξέλιξη της ειδικής αγωγής ως αυτόνομου επιστημονικού πεδίου- μοντέλα σχολικής ένταξης
•   Θεωρίες νοημοσύνης, διαταραχές της, αξιολόγηση
•   Γνωστική ανάπτυξη, γνωστικές ανεπάρκειες, αναπτυξιακές μαθησιακές διαταραχές
•   Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη-Ψυχοκοινωνικές δυσκολίες παιδιών με ειδικές ανάγκες
•   Αντιμετώπιση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Αποσυνδεδεμένος noname

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 02:44:17 pm »
καλύτερα άρχισε να ψάχνεις κανα βύσμα. αυτή είναι η προσωπική μου άποψη φυσικά που την στηρίζω στην προσωπική μου εμπειρία και μερικών άλλων που γνωρίζω προσωπικά

Αποσυνδεδεμένος Li0

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 02:50:04 pm »
μπορεις να δεις τι υπαρχει στο openarchives, η Τζουριαδου είναι πολύ γνωστή στο χώρο, έχε βγάλει και τεστ αξιολόγησης γλωσσικής ευχέρειας. Από βιβλία μετά ένα κάρο στο εμπόριο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:06:29 »

Αποσυνδεδεμένος karasaka

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:09:56 pm »
καλύτερα άρχισε να ψάχνεις κανα βύσμα. αυτή είναι η προσωπική μου άποψη φυσικά που την στηρίζω στην προσωπική μου εμπειρία και μερικών άλλων που γνωρίζω προσωπικά
Αχ! Μου είναι δύσκολο να βρω βύσμα...  :-\ Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή.

Αποσυνδεδεμένος karasaka

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:12:27 pm »
μπορεις να δεις τι υπαρχει στο openarchives, η Τζουριαδου είναι πολύ γνωστή στο χώρο, έχε βγάλει και τεστ αξιολόγησης γλωσσικής ευχέρειας. Από βιβλία μετά ένα κάρο στο εμπόριο
Οκ θα κοιτάξω τι παίζει εκεί. Αν και μου φαίνονται όλα χαοτικά, δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να σταματήσω. Ευχαριστώ!

Αν υπάρχει κάποιος που το παρακολουθεί ή έστω ξέρει κάτι και μπορεί να με βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων!

KON75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #258 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:13:08 pm »
 το μεταπτυχιακό : «Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους» και κατεύθυνση "Ψυχοπαιδαγωγικές συνιστώσες των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών" έχει παιδαγωγική επάρκεια;

Αποσυνδεδεμένος karasaka

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 12:46:16 pm »
το μεταπτυχιακό : «Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους» και κατεύθυνση "Ψυχοπαιδαγωγικές συνιστώσες των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών" έχει παιδαγωγική επάρκεια;
Δεν γνωρίζω. Εγώ έχω ήδη από τη σχολή που τελείωσα, πρέπει να έχει και το μεταπτυχιακό?? Εκτός αν σε ενδιαφέρει κι εσένα αυτό το μεταπτυχιακό.

Αποσυνδεδεμένος sev^

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 09:56:46 pm »
Καλησπερα!!θα ηθελα να μαθω αν το μεταπτυχιακο στην Ειδικη εκπαιδευση του παιδαγωγικου Αθηνων απευθυνεται μονο σε εκπαιδευτικους. Εχω πτυχιο κοινωνιολογιας, ενα μεταπτυχιακο στην Ειδικη εκπαιδευση θα μ προσφερε τις ιδιες ευκαιριες απασχολησης με καποιον εκπαιδευτικο π το κανει για μετεκπαιδευση?

Αποσυνδεδεμένος sun1988

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 10:24:01 pm »
Αν δεν κάνω λάθος μπορουν να δωσουν και κοινωνιολογοι και αποφοιτοι τει, αλλα νομιζω οτι προκηρυξη βγαινει καθε δυο χρονια

Αποσυνδεδεμένος sev^

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 03:32:18 pm »
και τι επαγγελματικες δυνατοτητες προσφερει? Καποιος που να το εχει τελειωσει γνωριζει να μας πει?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 05:29:27 pm »
και τι επαγγελματικες δυνατοτητες προσφερει? Καποιος που να το εχει τελειωσει γνωριζει να μας πει?

Με αυτό μπορείς να δουλέψεις στην ειδική αγωγή.
Τώρα, πρακτικά, δεν γνωρίζω αν σου προσφέρει επαγγελματικές δυνατότητες!
Δες πόσους από την ειδικότητα σου κάλεσαν ως αναπληρωτές τα τελευταία χρόνια, για να πάρεις μαι εικόνα του τι συμβαίνει.
Άποψη μου ότι είναι πολύ δύσκολο.... Προσωπικά σε όσες περιοχές έχω βρεθεί, και για όσες έχω ενημέρωση, δεν υπήρχε ούτε ένας κοινωνιολόγος στην ΕΑ! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσλαμβάνονται, αλλά ότι γενικά είναι πολύ λίγοι...
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος sev^

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 11:30:11 pm »
απ οτι ειδα παιρνουν κοινωνιολογους με πτυχιο ειδικης αγωγης. Μ εχουν πει οτι ειναι αρκετα δυσκολο και της ειδικης αγωγης κ της λογοθεραπειας το μεταπτυχιακο. Τι να γινει θα το προσπαθησω. Ποσο καιρο διαβαζες για τις εξετασεις εισαγωγης? 5 μηνες φτανουν? κ αν επιτρεπεται, που εργαζεσαι?

Περαν αυτων, γνωριζω οτι πρεπει να εχω διδακτικη επαρκεια απο την Ασπαιτε για να δουλεψω στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση κοινωνιολογος ειδικος αγωγος.Ακομα και ως κοινωνιολογος, χωρις την επαρκεια δν προκειται να βρω δουλεια πανω στο πτυχιο. Στις αιτησεις των συμμετεχόντων για να κανεις την επαρκεια υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος, με το μεταπτυχιακο ομως θα εχω αρκετα μορια και απ οτι βλεπω θα με παρουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 06, 2011, 11:45:10 pm από sev^ »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 10:25:43 am »
απ οτι ειδα παιρνουν κοινωνιολογους με πτυχιο ειδικης αγωγης. Μ εχουν πει οτι ειναι αρκετα δυσκολο και της ειδικης αγωγης κ της λογοθεραπειας το μεταπτυχιακο. Τι να γινει θα το προσπαθησω. Ποσο καιρο διαβαζες για τις εξετασεις εισαγωγης? 5 μηνες φτανουν? κ αν επιτρεπεται, που εργαζεσαι?

Περαν αυτων, γνωριζω οτι πρεπει να εχω διδακτικη επαρκεια απο την Ασπαιτε για να δουλεψω στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση κοινωνιολογος ειδικος αγωγος.Ακομα και ως κοινωνιολογος, χωρις την επαρκεια δν προκειται να βρω δουλεια πανω στο πτυχιο. Στις αιτησεις των συμμετεχόντων για να κανεις την επαρκεια υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος, με το μεταπτυχιακο ομως θα εχω αρκετα μορια και απ οτι βλεπω θα με παρουν.

Δεν γνωρίζω το μεταπτυχιακό που αναφέρεις.
Εγώ έκανα έξω πριν από πολλά χρόνια.
Εδώ και 10 χρόνια δουλέυω στην ΕΑ ως νηπιαγωγός. Τα τελευτάια χρόνια σε ΚΕΔΔΥ, αφού πέρασα από όλες τις δομές (ειδικό σχολέιο, παράλληλη, τμήμα ένταξης).
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653