*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής (ΕΚΠΑ)  (Αναγνώστηκε 95445 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής (ΕΚΠΑ)
« Απάντηση #168 στις: Απριλίου 28, 2009, 09:14:25 pm »
Ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του (Αυτό το λέω για τους υπαλλήλους)

Καλημέρα,
και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν το ΠΜΣ "Διδακτική μαθημάτων ειδικότητας με νέες τεχνολογίες-ΔΙΜΕΝΤΕ" του ΦΠΨ δινει παιδαγωγική επάρκεια.Συγνώμη που ξαναρωτώ ενώ έχει ήδη απαντηθεί θετικά το συγκεκριμένο ερώτημα στο forum αλλά από το υπουργείο μου λένε ότι δεν εξασφαλίζει παιδαγωγική επάρκεια επειδή δεν συμπεριλαμβάνει στον τίτλο του τους όρους "επιστήμες της αγωγής".

και σε ανάλογο θέμα (αν κάνετε κλικ πάνω στην παρακάτω ημερομηνία σας μεταφέρει στην ανάλογη συζήτηση) λέει η Μαρία:
Καλησπέρα παιδιά!

Για όσους έθιξαν το ύφος μου, να ενημερώσω ότι δε χρειάζομαι υποδείξεις. Είναι ανάλογο. Το μεταπτυχιακό στο οποίο φοιτώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προαναφέρθηκε. Αυτό στο οποίο φοιτώ γίνεται συνεργασία με ΑΣΠΑΙΤΕ και Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την παιδαγωγική επάρκεια την έχω γραπτώς στα χέρια μου αυτή τη΄στιγμή και φοίτησα εντελώς δωρεάν χωρίς να μου ζητηθεί να αγοράσω σημειώσεις. Τηλεφωνηστε στο 7277783 όπου είναι το τηλέφωνο της γραμματειας και θα σας πουν το ίδιο. Α! Δίνεται μια αρκετά καλή υποτροφία αναλόγως των δυνατοτήτων του μεταπτυχιακού. Αν θέλετε κάτι παραπάνω όπως κάθεστε πατήστε dimente.ppp.uoa.gr.

Οι υπόλοιποι δώστε αν θέλετε
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2009, 09:26:30 pm από psych@ra »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:06:58 »

Αποσυνδεδεμένος ArsenLupen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Δε λατρευω τιποτα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Απριλίου 29, 2009, 08:45:35 am »
Πες τα ρε συ psych@ra γιατι τα ατομα θα με τρελανουν!! ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ που συζητατε εδω και κανενα μηνα ΔΙΝΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος agatha14

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιουλίου 10, 2009, 09:56:28 am »
Καλημέρα,

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μήπως κάποιος ξέρει να με βοηθήσει. Διάβασα για το μεταπτυχιακό Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας με Νέες Τεχνολογίες ΕΚΠΑ-ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά δε βρίσκω πουθενά καμιά ανακοίνωση μεταγενέστερη του 2008. Για το έτος 2009-2010 δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις; Δε θα λειτουργήσει το μεταπτυχιακό;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Αποσυνδεδεμένος thCnd

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιουλίου 10, 2009, 01:53:28 pm »
Καλησπέρα,
ρώτησα την προηγούμενη βδομάδα στη γραμματεία του συγκεκριμένου ΠΜΣ και μου είπαν ότι η προκήρυξη για μεταπτυχιακούς για το έτος 2009-2010 θα βγει τον Σεπτέμβρη με Οκτώβρη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:06:58 »

Αποσυνδεδεμένος agatha14

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιουλίου 10, 2009, 01:55:20 pm »
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.
Να ΄σαι καλά.

Αποσυνδεδεμένος n1koletta

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιουλίου 11, 2009, 04:29:26 pm »
Γεια σας!
Μ'ενδιαφερει το ΠΜΣ της ΑΣΠΑΙΤΕ σε συνεργασια με το Roehampton.Ξερω πως δν δινει παιδαγωγικη επαρκεια,αλλα αυτο το εχω ηδη απο τη σχολη μου. Θα ηθελα να μαθω ομως στον ασεπ το δηλωνω ως μεταπτυχιακο στα παιδαγωγικα? Ρωτησα στον ασεπ κ μου ειπαν πως δεν μπορουν απο τωρα να ξερουν γιατι ο τιτλος ειναι πολυ γενικος. Οποιος ξερει κατι ας με διαφωτισει...
Ευχαριστω πολυ.
Believing is just the begining!

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 07:40:00 pm »
οτι ναναι λετε μ φαινεται. οποιοδηποτε μεταπτυχιακο απο παιδαγωγικο τμημα ΔΙΝΕΙ παιδαγωγικη επαρκεια.ακομη κ η περιβαλλοντικη εκπαιδευση. το μονο που αναρωτιεμαι ειναι αν ενα μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη δινει η ειναι αποκλειστικα για να μπεις στους πινακες της ειδικης αγωγης.γιατι εμενα με ενδιαφερει κ η γενικη αγωγη. και γενικοτερα αναρωτιεμαι τι παιζει με το τμημα εκπαιδευτικης και κοινωνικης πολιτικης του πανεπιστημιου μακεδονιας και πελοποννησου.γνωριζει κανεις?

Αποσυνδεδεμένος gdoul

• Νέο μέλος
  • *
  • Seize the day!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 12:11:35 am »
Καλησπέρα.
Απαντώ στην athinara...σχετικά με το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία, είχα ρωτήσει για το ΠΜΣ στην Είδική Αγωγή στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού και μου είπαν ότι δεν δίνουν παιδαγωγική επάρκεια, αλλά το διαπραγματεύονται με το ΥΠΕΠΘ...χωρίς να είναι κάτι σίγουρο.
Γενικά είναι πολύ ρευστά τα πράγματα σχετικά με την παιδαγωγική επάρκεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε δίνουν όλα τα ΠΜΣ τον πολυπόθητο τίτλο της "Παιδαγωγικής Επάρκειας".

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 11:51:58 pm »
ποτε ρωτησες? γιατι εγω ρωτησα φετος και δινουν.εχω περασει κιολας και το ξεκιναω απο βδομαδα το μεταπτυχιακο.απο τη στιγμη που εχει να κανει με την εκπαιδευση και τη διδασκαλια γιατι να μη δινει? αλλωστε δεν υπαρχει συγκεκριμενη λιστα που να λεει ποια δινουν κ ποια οχι.οταν παω στη δευτεροβαθμια και καταθεσω τα χαρτια δεν πιστευω να μου πουν παρε το πτυχιο απο δω δεν το δεχομαστε.αλλωστε αν κοιταξεις τους πινακες αναπληρωτων υπαρχουν πολλα ατομα με παιδαγωγικη καταρτιση,δε γινεται να τελειωσαν ολοι ασπαιτε! ουτε να καναν ολοι μεταπτυχιακο στις επιστημες της αγωγης.ειναι πολλα τα μεταπτυχιακα που δινουν.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 02:40:56 am »
Διαβάζοντας την όλη συζήτηση, θα παρακαλούσα να μη γράφονται ανακρίβειες και ό,τι γράφεται να είναι τεκμηριωμένο. Διάβασα αυτήν την περιβόητη λίστα... Αναφέρει κάποια μεταπτυχιακά κυρίως των τμημάτων δημοτικής εκπαίδευσης ή νηπιαγωγών. Και επειδή είστε άνθρωποι μορφωμένοι και σκεπτόμενοι, κολλήσατε σε έναν τίτλο: "Επιστήμες της Αγωγής" (άκου "μαγικές λέξεις"...). Δηλαδή όποια τμήματα δεν έχουν δώσει στα παιδαγωγικά μεταπτυχιακά τους τον τίτλο αυτό, δεν προσφέρουν την περιβόητη παιδαγωγική επάρκεια;! ΕΛΕΟΣ! Και δεν αναφέρομαι στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), η οποία ΔΕΝ είναι η μόνη σχολή που δίνει την επάρκεια! Αντιθέτως, λειτουργεί ένα πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο ΔΕΝ αποτελεί ούτε καν μεταπτυχιακό τίτλο (άλλωστε η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν είναι πανεπιστημιακή σχολή και δεν μπορεί να δώσει μεταπτυχιακό τίτλο, γι'αυτό αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τον Τομέα Παιδαγωγικής ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Αθήνας). Το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας ΦΠΨ ΕΚΠΑ και ιδίως ο Τομέας Παιδαγωγικής του που θεραπεύει την Παιδαγωγική Επιστήμη (Επιστήμες της Αγωγής) δίνει την παιδαγωγική επάρκεια όχι μόνο με τα μεταπτυχιακά του προγράμματα: Θεωρίας, Πράξης και Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου, Διδακτικής Μαθημάτων Ειδικότητας με Νέες Τεχνολογίες κτλ., αλλά και με το προπτυχιακό του πρόγραμμα. Είναι το μόνο τμήμα (ΦΠΨ), μαζί με τα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγών, ΑΣΠΑΙΤΕ, που δίνουν το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (δείτε στο διαδίκτυο Νόμος 2525/97)! Αναφέρατε συγκεκριμένα το μεταπτυχιακό ΔΙΜΕΝΤΕ του ΦΠΨ ΕΚΠΑ. Δε χρειάζεται να πιστέψετε στα λόγια μου, αν και είμαι ειδικός επιστήμονας της αγωγής και τα ξέρω πολύ καλά τα θέματα αυτά, αλλά κοιτάξτε το καταστατικό του μεταπτυχιακού αυτού: http://dimente.ppp.uoa.gr/Code/katastatiko.htm Τι γράφει στην τρίτη κουκίδα του καταστατικού;! "Παρέχει υψηλού επιπέδου παιδαγωγική κατάρτιση στους αποφοίτους των λεγόμενων «μη καθηγητικών Σχολών»"! Πολύ καλό μεταπτυχιακό, όπως και τα άλλα του ΦΠΨ, με πολλά παιδαγωγικά μαθήματα (Διδακτική κτλ.) και Πρακτική Άσκηση σε σχολεία, τα οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι. Επομένως, τι γράφετε πια σε τόσες σελίδες;! Παρακαλώ, λοιπόν, όσοι αποφασίζουν να γράψουν σε κάποιο forum να μελετούν πρώτα, για να μην παραπληροφορούν μετά τους άλλους. Όλα τα μεταπτυχιακά που ΑΝΗΚΟΥΝ στο πεδίο των Επιστημών της Αγωγής κι ας μην το γράφουν στον τίτλο τους δίνουν παιδαγωγική επάρκεια, που προσφέρονται είτε από τα τμήματα ΦΠΨ είτε από τα τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης ή νηπιαγωγών. Τα πράγματα είναι απλά, μην πελαγοδρομείτε και πρωτίστως να μην επηρεάζεστε από άλλους. Τέλος, το ΠΜΣ της Γνωσιακής Επιστήμης προσφέρεται από το τμήμα ΜΙΘΕ (Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης) και ΔΕΝ παρέχει παιδαγωγική επάρκεια, από τη στιγμή που δε διδάσκεται ούτε ένα μάθημα Διδακτικής Μεθοδολογίας (Γενικής ή Ειδικής Διδακτικής) ή άλλα, καθώς και δεν κάνει πρακτική άσκηση σε σχολεία.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2009, 01:09:07 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος thCnd

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 08:47:08 pm »
Ωραία τα γράφεις και συμφωνώ πως έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.Δυστυχώς όμως η άποψη των ανίδεων μετράει και πολλά μεταπτυχιακά που θα έπρεπε να δίνουν παιδαγωγική επάρκεια στην πράξη δε δίνουν.Όταν πας να καταθέσεις τον τίτλο του μεταπτυχιακού  το υπουργείο αποφασίζει και μέχρι τώρα απαιτούσε να αναφέρεται στον τίτλο ο όρος Επιστήμες της Αγωγής.Το μεταπτυχιακό ΔΙΜΕΝΤΕ που αναφέρερεις δεν προσφέρει παιδαγωγική επάρκεια.Αν έχει αλλάξει κάτι, ενημέρωσε με.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 03:12:16 pm »
Νομίζω πως ήμουν σαφής στην προηγούμενη απάντησή μου. Το ΔΙΜΕΝΤΕ προσφέρει, όπως το αναφέρει και το καταστατικό του. Τα μεταπτυχιακά του Τομέα Παιδαγωγικής ΦΠΨ ΕΚΠΑ, στον οποίο ανήκει το ΔΙΜΕΝΤΕ, προσφέρουν την περιβόητη παιδαγωγική επάρκεια. Όταν γράφετε κάτι, φίλοι, να συμπληρώνετε πού βασίζετε την άποψή σας, γιατί έτσι δημιουργείτε εσφαλμένες εντυπώσεις προς τους συναδέλφους σας.

Επικοινώνησα χτες με το υπουργείο. Μου απάντησε μια κοπέλα και στην ουσία δεν μου είπε τίποτα συγκεκριμένο. Όταν εγώ άρχισα να της εξηγώ τα περί παιδαγωγικής επάρκειας και μεταπτυχιακών τίτλων, στην αρχή με παρέπεμψε στον Νόμο 2525/97 (ο οποίος γράφει μόνο ό,τι σας έχω γράψει παραπάνω και όχι για τους μεταπτυχιακούς τίτλους), δεν είπε κάτι παραπάνω! Και με παρέπεμψε στα γραφεία των ειδικοτήτων. Δηλαδή πρέπει να επικοινωνείτε με τα γραφεία των αντίστοιχων ειδικοτήτων σας, για να σας εξηγούν αν γίνεται δεκτό το όποιο μεταπτυχιακό. Πάντως, της ανέφερα περί λίστας και αναφοράς των επιστημών αγωγής στον τίτλο του ΠΜΣ και ότι η λίστα αυτή είναι ελλιπής. Δεν επέμεινε ότι η λίστα αυτή είναι η σωστή. Πώς λοιπόν ισχύει;! Θα μιλήσω με το γραφείο μου των φιλολόγων να δω τι θα μου απαντήσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2009, 01:12:47 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 10:48:02 pm »
εγω ξερω για πολλα μεταπτυχιακα που δεν τα δεχτηκαν σαν παιδαγωγικα αλλα μετα απο ενσταση των ενδιαφερομενων στο υπουργειο παιδειας τα δεχτηκαν.αυτο καντε παιδια ενσταση! την τυφλα τους δεν ξερουν.

Αποσυνδεδεμένος asus07

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Νοεμβρίου 07, 2009, 09:18:42 am »
καλημερα!επειδη σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη,υπαρχει περιπτωση να μου το αναγνωρισουν ως παιδαγωγικη επαρκεια??ειμαι πε19 και οπως ξερετε οι πιο πολλοι χωρις επαρκεια ,διορισμος γιοκ!που μπορω να ρωτησω?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182847
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 749
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)