*

Αποστολέας Θέμα: Κατά τα άλλα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης...  (Αναγνώστηκε 35464 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Κατά τα άλλα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης...
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:20:50 pm »
Ποιος δημοσιογράφος να τους ρωτήσει για αυτά; Οι πλειοψηφία (είτε αυτόβουλα, είτε λόγω πίεσης των εκδοτών) τα έχουν κάνει πλακάκια και στηρίζουν - με διακριτικό συνήθως τρόπο - τους κυβερνώντες (δεν χτυπάς το χέρι που σε ταϊζει). Ειδικά σε συνεντεύξεις τύπου, ο λόγος δίνεται επιλεκτικά σε αρεστούς (σπάνια να τύχει ενοχλητική ερώτηση από μη δικό τους).

Ειδικά η Αννούλα, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο φόρουμ, έχει το παιδί της σε σχολείο που θα πάρει απολυτήριο με το οποίο δεν θα μπορεί να δώσει πανελλήνιες εδώ, αλλά αναγκαστικά έξω. Δηλαδή, η υπουργός Παιδείας όχι μόνο δεν εμπιστεύεται το δημόσιο ελληνικό σχολείο, αλλά ούτε καν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Και περιμένουμε να κάνει κάτι θετικό και για τα δύο; Ίσως 1-2 θετικά από σπόντα (και αν) και για τα υπόλοιπα.. ας κάνουν τον σταυρό τους οι πιστοί!

Λάθος! Χτυπούν το χέρι που τους ταιζει, γιατί ΕΜΕΙΣ τους ταιζουμε όλους!
Οι περισσότερες μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες στη Ελλάδα, που είναι πίσω από τους εκδότες είναι κρατικοδίαιτες!

Απλά εκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι, πολιτικοί είναι το ίδιο συνάφι και συχνάζουν στα ίδια μαγαζιά, για καφέ, για άθληση, για υγεία, για παιδεία...Πιστεύουν, μάλιστα, πως αυτοί είναι οι ικανότεροι, οι άριστοι...
Είναι η καινούργια ελίτ στην χώρα μας, που μας έχει κάτσει στο σβέρκο και θολώνει τεχνιέντως τα νερά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:07:05 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 04:21:36 pm »
εδω η μεγαλυτερη πολεμιος του ιδιωτικου τομεα Παπαρηγα εστειλε την κορη της στου DEERE για σπουδες.ποιος; η Παπαρηγα .οποτε φαντασου για τι τελμα μιλαμε...

Απ'οσο ξερω, η Παπαρηγα δεν εστειλε την κορη της στο ιδιωτικο λογω καθολικου τελματος των δημοσιων σχολειων, αλλά λογω τελματος στο δημοσιο σχολειο στο οποιο υπαγοταν απο τη διευθυνση κατοικιας. Αν η Παπαρηγα εμενε π.χ. στη Γλυφαδα, μια χαρα θα ηταν το δημοσιο σχολειο στο οποιο θα υπαγοταν η κορη της και δε θα την εστελνε σε ιδιωτικο.

Το θέμα με απασχολεί τον τελευταίο καιρό γιατί άν επιδεινωθεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να "πλακωθώ" ξανά στα ιδιαίτερα, ακόμη και τα σαββατοκύριακα (έχω διακόψει αυτό το χρόνο, επειδή προσλήφθηκα σαν αναπληρωτής) για να μπορέσω να χτίσω ένα δίχτυ ασφαλείας με διάφορες ιδιωτικές ασφάλειες υγείας, συνταξιοδοτικές... Επίσης πρέπει να αποταμιεύσω πολλά για ην εκπαίδευση της κόρης μου...

Μπορεί rorygr εσύ αυτά τα προβλήματα να τα έχεις εκ' των προτέρων λυμένα και να "ντύνεις" αυτή την υπεροχή σου με την αρμόζουσα ιδεολογία.

Εγώ, όμως, εχω συμφέρον να επιζητώ διαρκώς την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας
και να αντιμάχομαι κυρίως όσους την απαξιώνουν εκ' των έσω...

Μια χαρα τα λες...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 06, 2010, 04:26:10 pm από utenar »

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 05:34:49 pm »

Δεν έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα αλλά θέλω να καταθέσω το εξής στο οποίο συμφωνεί μεγάλος αριθμός συναδέλφων μου απ' ότι έχω καταλάβει. Αν όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά (νηπιαγωγεία) ήξεραν τι συνθήκες επικρατούν θα την έκαναν με ελαφρά...! Εγώ τουλάχιστον τα μεγαλύτερα αίσχη από παιδαγωγικής και όχι μόνο πλευράς εκεί τα έχω συναντήσει.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 12:58:47 am »
Μα είναι δυνατόν, οι ΑΡΙΣΤΟΙ των πολιτών :P να καταδεχτούν τα βλαστάρια τους να φοιτήσουν με μας τη ... μπασκλασαρία; :P Δηλαδή, είναι σαν να τους ζητάμε να απαξιώσουν τα Αρμάνι και να ψωνίσουν ρούχα από τη ... λαϊκή! Ομοίως και στην εκπαίδευση... αυτοί ψωνίζουν από τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ σχολεία, όχι από τα ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ! :P Τι να πεις...  :(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182585
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)