0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εφόσον η σύμβασή σου ως αναπληρώτρια ήταν για 5 μήνες ακριβώς, έχεις συγκεντρώσει 125 ένσημα ως 21/6.Αν απολυθείς οποτεδήποτε μετά τις 21/8 (το δίμηνο 21/6-21/8 αφαιρείται) και παίρνεις 5 μήνες ταμείο ανεργίας.
Σε αυτή την περίπτωση η μέτρηση των ενσήμων δεν ξεκινά από τη λήξη της προηγούμενης επιδότησης; επειδή ήταν συνέχιση προηγούμενης επιδότησης;
Εφ`όσον υπάρχει απόφαση για συνέχιση της προηγούμενης επιδότησης σημαίνει ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τα ένσημα της τελευταίας περιόδου, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντική επιδότηση.
jak_13 ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου και θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα . Μάλλον το απάντησες παραπάνω αλλά για να είμαι βέβαιη. Από τη στιγμή που φέτος πήρα συνέχιση της περσινής επιδότησης, για του χρόνου ποια ένσημα θα μετρηθούν; Δηλαδή και πάλι θα μετρηθούν από τη ληξη της επιδότησης μέχρι 2 μήνες πριν την απόλυση (Σεπτεμβριο μέχρι Μάρτιο) η επειδή επειδή πήρα συνέχιση του χρόνου θα μετρηθούν τα ένσημα του Απριλίου - Μαίου;; ( το λεγόμενο 14μηνο).Στον οαεδ η υπάλληλος μου είπε τη μαγική λέξη " μπορεί" και να σου μετρηθούν και δε μου έδωσε σαφή απάντηση, μη έχοντας φυσικά τη παραμικρή διάθεση να με βοηθήσει να καταλάβω πως πρέπει να μετράω τα ένσημά μου...
Περισυ είχα πάρει επίδομα ανεργίας μεχρι τελος οκτωβριου και αφησα 1 μήνα. Φέτος για νέα επιδότηση δεν θα υπολογιστεί ο περσινός Μάιος Ιούνιος;
Δε θα υπολογιστεί.
Για ποιο λογο αφού δεν είχαν υπολογιστεί περισυ;
109 + 122 =231 ένσημα άρα υπερκαλύπτεις τα 125 του 14μήνου . Επίσης έχεις 80 ένσημα ανά έτος , άρα δικαιούσαι τις 150 ημέρες ανεργίας .Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος.Αν ο άνεργος έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν:Ο άνεργος που έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.