0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: green ice στις Αυγούστου 13, 2009, 12:13:49 pmΗ άποψη μου είναι ότι, εφόσον κάποιοι παίρνουν μόρια από μεταπτυχιακά κ διδακτορικά, ευνοούνται κ έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους.Να πω πως ,για να κάνεις σήμερα μεταπτυχιακό κ να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Ελλαδα ή εξωτερικό ,πρέπει να έχεις χρήμα όχι αστεία κ καλές γνωριμίες. Άρα πάλι μάλλον ευνοούνται οι έχοντες χρήματα στο διααγωνισμό....Αυτό δεν ισχύει, ειδικά για τα χρήματα. Πάντα υπάρχει τρόπος να συνεχίσει κανείς τις σπουδές του χωρίς να έχει οικογενειακή επιδότηση. 2Παράθεση από: green ice στις Αυγούστου 13, 2009, 12:13:49 pmΕπιπλέον,γιατί πρέπει να μοριοδοτείται ο δρόμος που διάλεξε κάποιος για μια συνήθως ακαδημαϊκή καριέρα κ επειδή δεν μπόρεσε να ευοδωθεί να του δίνεται πλεονέκτημα στη δημόσια εκπαίδευση?Ούτε αυτό ισχύει. Τα βάζεις όλα σε ένα καζάνι και πυροβολείς. Σου φαίνεται τόσο περίεργο κάποιος να θέλει να συνεχίσει σπουδές όχι για ακαδημαϊκή καριέρα αλλά για τη γνώση αυτή καθαυτή; Ειδικά οι εκπαιδευτικοί δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα τόσο στενά. Παράθεση από: green ice στις Αυγούστου 13, 2009, 12:13:49 pmΜε τη στεγνή εξειδίκευση κ τις συνεχόμενες σπουδές δεν γίνεσαι δάσκαλος ,μάλλον απομονώνεσαι κ είσαι πιο πολύ επιστήμονας, κάτι που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο για διδασκαλία εφήβων....Η τριβή με τα παιδιά σε κάνει δάσκαλο.Πιστεύω στον Ασέπ κ σαυτές τις εξετάσεις χωρίς προσμέτρηση κριτηρίων.Αρκεί να οργανωθεί καλύτερα κ να κλείσουν τα γύρω παράθυρα.Διαφωνώ. Η πριμοδότηση των μεταπτυχιακών στο Ασεπ είναι το ελάχιστον bonus που μπορούν να δώσουν σε κάποιον που είχε τα κότσια και το μεράκι να συνεχίσει σπουδές. Και φυσικά τα μεταπτυχιακά πριμοδοτούνται και μέσα στο επάγγελμα, γιατί δείχνουν μία επιπλέον ικανότητα. Αυτή της επαφής με τη δημιουργία της γνώσης. Η άλλη ικανότητα έχει να κάνει με την τριβή της διδασκαλίας, που είναι επίσης πολύ σημαντική. Ο συνδυασμός των δύο ικανοτήτων κάνει κάποιον πραγματικά καλό εκπαιδευτικό.
Η άποψη μου είναι ότι, εφόσον κάποιοι παίρνουν μόρια από μεταπτυχιακά κ διδακτορικά, ευνοούνται κ έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους.Να πω πως ,για να κάνεις σήμερα μεταπτυχιακό κ να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Ελλαδα ή εξωτερικό ,πρέπει να έχεις χρήμα όχι αστεία κ καλές γνωριμίες. Άρα πάλι μάλλον ευνοούνται οι έχοντες χρήματα στο διααγωνισμό....
Επιπλέον,γιατί πρέπει να μοριοδοτείται ο δρόμος που διάλεξε κάποιος για μια συνήθως ακαδημαϊκή καριέρα κ επειδή δεν μπόρεσε να ευοδωθεί να του δίνεται πλεονέκτημα στη δημόσια εκπαίδευση?
Με τη στεγνή εξειδίκευση κ τις συνεχόμενες σπουδές δεν γίνεσαι δάσκαλος ,μάλλον απομονώνεσαι κ είσαι πιο πολύ επιστήμονας, κάτι που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο για διδασκαλία εφήβων....Η τριβή με τα παιδιά σε κάνει δάσκαλο.Πιστεύω στον Ασέπ κ σαυτές τις εξετάσεις χωρίς προσμέτρηση κριτηρίων.Αρκεί να οργανωθεί καλύτερα κ να κλείσουν τα γύρω παράθυρα.
Παράθεση από: GiannisV στις Αυγούστου 12, 2009, 01:59:14 pmΠαράθεσηο ασεπ ισως να μη βγαζει τους καλυτερους. ισως να βγαζει τους παπαγαλους ή αυτους που εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να εξαρτωνται απο τους γονεις κτλ αλλα ειναι το μονο αξιοκρατικο μεσο.Συγνώμη... αξιοκρατικό μέσο που κανείς δε γνωρίζει ποιοί διορθώνουν, τα θέματα παιδαγωγικής δε τα έχουμε διδαχθεί στις σχολές μας (
Παράθεσηο ασεπ ισως να μη βγαζει τους καλυτερους. ισως να βγαζει τους παπαγαλους ή αυτους που εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να εξαρτωνται απο τους γονεις κτλ αλλα ειναι το μονο αξιοκρατικο μεσο.Συγνώμη... αξιοκρατικό μέσο που κανείς δε γνωρίζει ποιοί διορθώνουν, τα θέματα παιδαγωγικής δε τα έχουμε διδαχθεί στις σχολές μας (
ο ασεπ ισως να μη βγαζει τους καλυτερους. ισως να βγαζει τους παπαγαλους ή αυτους που εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να εξαρτωνται απο τους γονεις κτλ αλλα ειναι το μονο αξιοκρατικο μεσο.
γι αυτο δε θα παμε ποτε μπροστα, εδω τα βαζουν με αυτους που διοριστηκαν μεσω ασεπ. σε αλλο θεμα τα βαζουν οι ασεπιτες μ αυτους που εχουν προυπηρεσια. αν δεν παψουμε να φαγωνομαστε μεταξυ μας δεν θα βρεθει ποτε αξιοκρατικος τροπος προσληψεων.. εκει ειναι που πρεπει να επικεντρωθουμε.
δεν καταλαβες μαλλον τι λεω...λεω να παψουμε να φαγωνομαστε μεταξυ μας... ισα ισα πρεπει να ασχολουμαστε ολοι με το αξιοκρατικο συστημα προσληψεων ασχετα με το αν διοριστηκαμε ή οχι. και ξερεις πολυ καλα οτι οπου και να μαι θα βοηθησω αδιοριστους εκει. οπως κανουν και πολλα παιδια που ειναι στην ΠΕΑΕ κι ας εχουν διοριστει. εγω λεω απλα οτι συγχιζομαι να μπαινω στο φορουμ και να μαλωνουν αυτοι του 40% με του ασεπ και τουμπαλιν. πρεπει στο προκειμενο να επικεντρωθουμε. καταναλωνουμε φαια ουσια με βλακειες.
Η άποψη μου είναι ότι, εφόσον κάποιοι παίρνουν μόρια από μεταπτυχιακά κ διδακτορικά, ευνοούνται κ έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους.Να πω πως ,για να κάνεις σήμερα μεταπτυχιακό κ να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Ελλαδα ή εξωτερικό ,πρέπει να έχεις χρήμα όχι αστεία κ καλές γνωριμίες.Άρα πάλι μάλλον ευνοούνται οι έχοντες χρήματα στο διααγωνισμό....Επιπλέον,γιατί πρέπει να μοριοδοτείται ο δρόμος που διάλεξε κάποιος για μια συνήθως ακαδημαϊκή καριέρα κ επειδή δεν μπόρεσε να ευοδωθεί να του δίνεται πλεονέκτημα στη δημόσια εκπαίδευση?Με τη στεγνή εξειδίκευση κ τις συνεχόμενες σπουδές δεν γίνεσαι δάσκαλος ,μάλλον απομονώνεσαι κ είσαι πιο πολύ επιστήμονας, κάτι που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο για διδασκαλία εφήβων....Η τριβή με τα παιδιά σε κάνει δάσκαλο.Πιστεύω στον Ασέπ κ σαυτές τις εξετάσεις χωρίς προσμέτρηση κριτηρίων.Αρκεί να οργανωθεί καλύτερα κ να κλείσουν τα γύρω παράθυρα.
Παράθεση από: green ice στις Αυγούστου 13, 2009, 12:13:49 pmΗ άποψη μου είναι ότι, εφόσον κάποιοι παίρνουν μόρια από μεταπτυχιακά κ διδακτορικά, ευνοούνται κ έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους.Να πω πως ,για να κάνεις σήμερα μεταπτυχιακό κ να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Ελλαδα ή εξωτερικό ,πρέπει να έχεις χρήμα όχι αστεία κ καλές γνωριμίες.Άρα πάλι μάλλον ευνοούνται οι έχοντες χρήματα στο διααγωνισμό....Επιπλέον,γιατί πρέπει να μοριοδοτείται ο δρόμος που διάλεξε κάποιος για μια συνήθως ακαδημαϊκή καριέρα κ επειδή δεν μπόρεσε να ευοδωθεί να του δίνεται πλεονέκτημα στη δημόσια εκπαίδευση?Με τη στεγνή εξειδίκευση κ τις συνεχόμενες σπουδές δεν γίνεσαι δάσκαλος ,μάλλον απομονώνεσαι κ είσαι πιο πολύ επιστήμονας, κάτι που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο για διδασκαλία εφήβων....Η τριβή με τα παιδιά σε κάνει δάσκαλο.Πιστεύω στον Ασέπ κ σαυτές τις εξετάσεις χωρίς προσμέτρηση κριτηρίων.Αρκεί να οργανωθεί καλύτερα κ να κλείσουν τα γύρω παράθυρα. Συμφωνώ απόλυτα!!! Κι επίσης spapioan....ποιος σου λέει ότι ο διοριστέος μέσω ΑΣΕΠ δεν έχει κι αυτός προυπηρεσία;;! Να σου πω πού νιωθω εγώ αδικία...; Όταν κάθε χρονιά που τελειώνει και στο φροντιστήριο και στη ΠΔΣ μου λένε τα παιδιά: "κυρία θα μας έχετε του χρόνου...;" Γιατί θέλουν να τα έχω!!! Ναι,εκεί πνίγομαι απ'το αίσθημα της αδικίας γίατί αυτόείναι το πιο ουσιαστικό κριτήριο,αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να προσμετρηθεί ούτε να αξιολογηθεί!! Ο ΑΣΕΠ είναι θεμιτός...αλλά όχι στη μορφή που είναι τώρα! Δεν το αρνείται κανείς αυτό!! ΥΓ:Όσο για τα βύσματα...ναι,να καταργηθούν τα παράθυρα,αλλάτουλάχιστον αυτούς που έχουν προυπηρεσία από ΣΜΕΑ ας μην τους βάζουμε στο ίδιο καλάθι με τους ΟΑΕΔΙΤΕΣ και αυτούς απ'τα ΣΔΕ γιατί για να μπουν στα ΣΜΕΑ απέκτησαν τουλάχιστον κάποια προσόντα...δεν τους έβαλαν για τα ωραία τους ΓΑΛΑΖΙΑ μάτια!!
ΠαράθεσηΗ διαφορά με το δυσκολότερο λόγω καθηγητή, μαθήματος, κλπ πτυχίο, βρίσκεται στο οτι, ο φοιτητής έχει κάποια επιλογή κάποιο "λόγο" στο θέμα της δυσκολίας του πτυχίου του, δηλαδή να επιλέξει τον όποιο "Πασάλογλου" ή τον όποιο "Καζαζή" μπορεί να έχει η σχολή του. Οπότε, ένας φοιτητής που θα επιλέξει τον "δύσκολο" καθηγητή ενώ ο διορισμός θα γίνεται μέσω βαθμού πτυχίου, μπορεί να το κάνει επειδή δεν ενδιαφέρεταινα διοριστεί στη πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια (ενδεχομένως να επιθυμεί να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα) ή γιατί θεωρεί οτι έχει τις ικανότητες να αποσπάσει ένα καλό βαθμό από το "δύσκολο" καθηγητή. Εν πάσει περιπτώσει, ΓΝΩΡΙΖΕΙ πού πηγαίνει, και έχει ένα κάποιο έλεγχο.Παράθεσησε αυτό που λες gianni, μην ξεχνάς πμως οτι δεν υπαρχει παντα αυτή η επιλογή. πχ. στην δική μου σχολη στο πρώτο ετος χωριζομασταν σε τμήματα αλφαβητικά έτσι π.χ. αυτοι που το επιθετο ξεκινά απο α-μ να ειχαν ενα πιο καλο και πιο επιεική καθηγητή στην γλωσσολογια σε σχέση με τους υπολοιπους μισούς. επίσης αργότερα που είχαμε την επιλογη μαθημάτων και ξέραμε ποιοι καθηγητές ήταν πιο αυστηροί τους αποφεύγαμε στις δηλώσεις μας ΟΜΩΣ ο κάθε καθηγητής δίδασκε σε συγκεκριμενο αριθμο φοιτητών. και λογικά ολοι επιλεγαν τους πιο "ευκολους" καθηγητες με αποτελεσμα τα μαθηματα αυτα να κλεινουνι γρηγορα και οι υπολοιποι αναγκαστηκα να παιρνουν τα μαθηματα των "δυσκολων" καθηγητων για να μαζεψουν τις απαραιτητες διδακτικες μοναδες και να μην μεινουν πισω. δεν εχω καμια αντίρρηση σε αυτά που λες, μια παρατηρηση απλα στην σκεψη σου.σωστα ολα αυτα που λεμε και ξαναλεμε για το πως εχει καταντησει ο τροπος διορισμου. αυτο 60%-40% ουσιαστικα δεν υπαρχει. ειναι μονο στα χαρτια γιατι αν προσθεσει κανεις τους διορισμους του 30-24 μηνου το 40% (μην πω και λιγοτερο) καταληγει να ειναι οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ. και για να λεμε και το αλλο θα επρεπε να αρνηθουμε και την ρυθμιση αυτη του 30-24 μηνου αν θελαμε αξιοκρατικους διορισμους και να πιεζαμε για την σταδιακη μειωση του 40% του ενιαιου ωσπου να φταναμε στο 100% μεσω ασεπ (οπως και ηταν και ο αρχικος σχεδιασμος) αλλα τελος παντων, να 'χαμε να λεγαμε!