*

Ψηφοφορία

η άποψή μου για τις ευνοιοκρατικές αποσπάσεις

απαράδεκτο καθεστώς .  Θα φωνάζω όσο θα υπάρχει η αδικία αυτή .
129 (62%)
Απαράδεκτο αλλά φοβάμαι να φωνάξω .
5 (2.4%)
Απαράδεκτο αλλά δεν φωνάζω γιατί δεν θα βγεί κάτι .
44 (21.2%)
Δεν βλέπω κάτι κακό στο όλο θέμα .
14 (6.7%)
Συμφωνώ με το υπάρχον σύστημα αποσπάσεων .
16 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 206

Αποστολέας Θέμα: Ψηφοφορία για τις αποσπάσεις  (Αναγνώστηκε 83607 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nellynelly

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ψηφοφορία για τις αποσπάσεις
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 07:43:16 pm »
 Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε μουσεία;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:32:40 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 08:01:23 pm »
Στον "Αγγελιοφορο"λεει ο,τι οντως υπαρχουν 18.000 αποσπασθεντες,δεν λεει ομως, και δεν μπορουμε να συναγουμε αυθαιρετως, οτι θα επιστρεψουν ολοι αυτοι.
Οι 18.000 δεν μπορεί να είναι όλοι σε άσχετες θέσεις. Οι περισσότερες αποσπάσεις γίνονται σε σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 08:08:59 pm »
Στον "Αγγελιοφορο"λεει ο,τι οντως υπαρχουν 18.000 αποσπασθεντες,δεν λεει ομως, και δεν μπορουμε να συναγουμε αυθαιρετως, οτι θα επιστρεψουν ολοι αυτοι.
Οι 18.000 δεν μπορεί να είναι όλοι σε άσχετες θέσεις. Οι περισσότερες αποσπάσεις γίνονται σε σχολεία.
Άρα, αφού οι περισσότερες αποσπάσεις γίνονται σε σχολεία, οι αποσπασμένοι βρίσκονται σε σχολικές τάξεις. Οπότε σε τι θα ωφελήσει, αν τους πάρει από εκεί;

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 08:13:27 pm »
φαντάζομαι θέλουν να μεταφέρουν αυτούς που είναι αποσπασμένοι εκτός σχολείου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:32:40 »

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 11:32:22 pm »
Εγώ στο σχολείο της οργανικής μου είχα 7 παιδια και η δίπλα τάξη 12, οπότε με το  που πήρα την απόσπαση έγινε ένα τμήμα.. Ενώ στο σχολείο που αποσπάστηκα έχω 22 παιδάκια. Άρα έκανα και καλό στο κράτος.. Η οργανική που έχω τζάμπα υπάρχει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάνε άτομο όταν οι τάξεις μπορούν να συρρικνωθούν. Όσο για τους αποσπασμένους στο δικό μου νομό πήγαν ΟΛΟΙ σε σχολεία και να σκεφτήτε ότι αποσπάστηκα το Νοέμβριο σαν νεοδιοριζόμενη, δηλαδή στη μέση της χρονιάς... Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία και ο νομός μου είναι και περιζήτητος.

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 09:58:17 am »
Είπε τίποτα χθες η υπουργός στην εκπομπή του Πρετεντέρη για τις αποσπάσεις;
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 12:32:23 pm »
Ειπε πρωτα ο μαθητης,ο δασκαλος στην ταξη και οτι υπαρχουν αποσπασεις χωρις λογικη.Ο Πρετεντερης δεν κατεχει τα εκπαιδευτικα γιατι ειπε σε καποια φαση οτι οι αναπληρωτες κοστιζουν λιγοτερο και η υπουργος του απαντησε οτι οι αναπληρωτες κοστιζουν 1,5 μονιμο.Ειπε μετα ο Πρετεντερης οτι οι συνδικαλιστες του συριζα,και αλλοι θα πουν κατω τα χερια απο τις αποσπασεις,ο εκπροσωπος του συριζα διαμαρτυρηθηκε ''γιατι μας λετε εμας πρωτους'',μετα ολοι το βρηκαν αστειο αυτο μαζι με τον Πρετεντερη και χαχανιζαν.Η υπουργος ειπε οτι σ αυτο το θεμα εχουμε μαζι μας τους εκπαιδευτικους,εχουν την συμφωνη γνωμη τους δηλαδη

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 09:04:39 am »
Όσο για τους αποσπασμένους στο δικό μου νομό πήγαν ΟΛΟΙ σε σχολεία και να σκεφτήτε ότι αποσπάστηκα το Νοέμβριο σαν νεοδιοριζόμενη, δηλαδή στη μέση της χρονιάς... Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία και ο νομός μου είναι και περιζήτητος.

Αφού λοιπόν ο νομός αυτός έχει τόσα κενά και ταυτόχρονα τόση ζήτηση ( αφού ζητάνε πολλοί απόσπαση σε αυτόν ) γιατί δεν μεταθέτουν παραπάνω άτομα σε αυτό το νομό ?
Μήπως κρατάνε θεσούλες για ρουσφέτια αποσπάσεων ?

Από την άλλη μεριά διαβάζω από εμπειρότερους συναδέλφους ότι οι περιζήτητοι νομοί έχουν υπεράριθμους .
Τι απ όλα ισχύει ?

Η ταπεινή άποψή μου .  Αν υπάρχουν πολλά κενά σε περιζήτητο νομό καλό θα ήταν να συμπληρωθούν στις μεταθέσεις . Τα έκτακτα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν με αποσπάσεις αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχουν σαφή κριτήρια και όχι ρουσφέτι .

Υ.Γ. δεν έχω τίποτα με όσους έχουν πάρει απόσπαση ( ακόμα και με ρουσφέτι να την πήραν ) , τα έχω με την κατάσταση που υπάρχει  εδώ και πάρα πολλά χρόνια . Ελπίζω σύντομα να υπάρξει διαφάνεια στις αποσπάσεις .
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 14, 2010, 06:58:23 pm από knkn »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 09:53:53 am »
 ΟΛΜΕ :
Επίσης, προτείνουμε να συνεξετάζονται σε μια πρώτη φάση οι αιτήσεις για μετάθεση και οι αιτήσεις για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Έτσι, όποιος δεν παίρνει μετάθεση αλλά ζητά ταυτόχρονα και απόσπαση και πληροί της προϋποθέσεις του νόμου, να παίρνει την απόσπαση. Με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιείται και το 80% των αποσπάσεων.
Πηγή :
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank14_2_10_852.php

όποιος κατάλαβε για ποιο λόγο αν εφαρμοστεί το παραπάνω θα ικανοποιείται το 80% των αποσπάσεων , ας μου πει και εμένα που δεν έχω την εμπειρία για να το καταλάβω .  Ευχαριστώ .

Υ.Γ.  Φαντάζομαι η ΟΛΜΕ ζητάει και σαφή κριτήρια για τις αποσπάσεις απλά δεν το λέει γιατί είναι αυτονόητο .

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 10:18:32 pm »
Αλλα λογια ν αγαπιομαστε...οποιος δεν παιρνει μεταθεση θα παιρνει αποσπαση..εχει καει ο εγκεφαλος μου με ολα οσα διαβαζω αυτες τις μερες

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 10:22:41 am »
Το παζλ των αποσπάσεων
Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, κάθε εκπαιδευτικός έπειτα από ενός χρόνου παραμονή στον τόπο διορισμού μπορεί να κάνει αίτηση για απόσπαση, είτε σε διευθύνσεις και γραφεία εκπαίδευσης, είτε στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) ή στο υπουργείο Παιδείας, παίρνοντας όμως τα μόρια που ισχύουν στην οργανική του θέση στον τόπο διορισμού του.

Για παράδειγμα, ένας εκπαιδευτικός που διορίζεται στον Αγιο Ευστράτιο, αποσπάται με το κατάλληλο «μέσον» στην Αθήνα. Εργάζεται κοντά στο σπίτι του και παίρνει τον ανώτατο αριθμό μορίων (12 το χρόνο). Σ' αυτό το πλαίσιο, υπηρετούσαν μόλις 9 καθηγητές στο γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου, ενώ είχαν τοποθετηθεί 41!

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα γράφουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, στο διάλογο που έγινε, τελευταία, μέσω του Διαδικτύου, για την αλλαγή του συστήματος διορισμών.

«Αρχίστε την εξυγίανση από το υπουργείο σας», γράφει ένας εκπαιδευτικός στην Αννα Διαμαντοπούλου. «Ολοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί, έχουν αποσπασθεί με κομματικά κριτήρια. Πολλοί απ' αυτούς δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, τη στιγμή που πολλά σχολεία στην επαρχία έχουν σοβαρότατες ελλείψεις (...)».

Ενας άλλος σημειώνει με κεφαλαία γράμματα: «Αν πραγματικά θέλετε να χτυπήσετε τον κομματισμό και να γράψετε ιστορία, καταργήστε τις αποσπάσεις. Μόνο μόνιμο προσωπικό στις κενές πραγματικές θέσεις υπηρεσιών και οργανισμών».

Ομως η λύση δεν είναι τόσο απλή, παρατηρούν οι εκπαιδευτικοί. Δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η πρακτική τού «πονάει χέρι, κόβει χέρι».

Γιατί πολλοί από αυτούς που κάνουν χρήση του δικαιώματος της απόσπασης, βρίσκονται σε πραγματικά δύσκολη θέση. Οπως για παράδειγμα αν και οι δύο σύζυγοι εργάζονται ο ένας ως εκπαιδευτικός και ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, είτε έχουν σοβαρούς λόγους υγείας οι ίδιοι, ή μέλη της οικογένειάς τους, είτε σπουδάζουν παιδιά κ.λπ.
Πηγή :
http://www.alfavita.gr/typos/t21_2_10_0855.php

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 08:50:13 pm »
Ολόκληρο το άρθρο εδώ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=134253
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 07:32:05 pm »
Το να καταργηθουν οι αποσπασεις,ειναι η μεγαλυτερη ΑΝΟΗΣΙΑ που εχω διαβασει.Γιατι να καταργηθουν;Τοτε να καταργηθουν και τα προνομια των πολυτεκνων που υπηρετουν εξω απο το σπιτι τους...

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 01, 2010, 09:42:48 am »
Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η πολυνομία και το περιεχόμενο αρκετών διατάξεων έχει οδηγήσει πανελλαδικώς σε 18.000 αποσπάσεις.

Πρόσθεσε ότι μέσα στην άνοιξη θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στο καθεστώς των αποσπάσεων δίνοντας περαιτέρω κίνητρα για τον διορισμό εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Πηγή :

http://www.skai.gr/articles/news/greece/%CE%9F%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%82%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82/?utm_source=rss_news_greece&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185407
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 818
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)