0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: semeli ΠΕ02 στις Ιουλίου 20, 2009, 06:45:21 pmΔηλαδή εν ολίγοις για να καταλάβουμε, αναγνωρίστηκαν ως ΠΕ02;;Το νούμερο είναι διαφορετικό. Μάλλον όμως υπάρχει επικάλυψη αντικειμένων.
Δηλαδή εν ολίγοις για να καταλάβουμε, αναγνωρίστηκαν ως ΠΕ02;;
Η υπεράσπιση και η κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων δεν είναι συντεχνιακή λογική, όπως αναφέρθηκε, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα και καθήκον μας
Και όποιος δε σέβεται τα δικαιώματα κάποιου, αλλά αντιθέτως τα σφετερίζεται, τότε είναι αήθης.
Έχω μελετήσει καλά ως ειδικός και τη δομή και τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων του ΕΑΠ (ιδίως του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού)… Οι απόφοιτοι λοιπόν του ΕΑΠ σύμφωνα με τις παραπάνω απόψεις, διεκδικούν πλέον μια θέση στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα ζητούν τη διδασκαλία μαθημάτων όπως ιστορία, λογοτεχνία και φιλοσοφία, με τη δημιουργία νέου ΠΕ. Η απάντησή μου: όχι… Το γεγονός ότι αποκλειστήκατε από την εκπαίδευση σημαίνει ότι κάποιοι έκριναν πως δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις. Και όντως δεν τις πληροίτε, όπως θα αναφέρω παρακάτω.
Και δεν εννοώ (προλαβαίνω όποιον προβεί σε άκυρα συμπεράσματα) πως δεν έχετε τα δικά σας δικαιώματα.
ΥΓ: Απόφοιτος κλασικού μόλις μου είπε ότι έπιασε δουλεία σε ναυτιλιακή...
Η διαφορά είναι ότι εσύ προσπάθησες να την ντύσεις με το ένδυμα του «ειδικού».
Ωραία τα γράφεις συνάδελφε μόνο που μας κάνεις να πιστεύουμε πως έχεις τελειώσει όλες τις φιλοσοφικές σχολές ή όλα τα ανθρωπιστικά τμήματα των πανεπιστημίων μας!
Ο Θ., πτυχιούχος του Φιλοσοφικού-Παιδαγωγικού-Ψυχολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής, μου έλεγε πως τον έβαζαν να διδάσκει Αρχαία Ελληνικά στο γυμνάσιο που υπηρετεί. Καταλαβαίνεις τώρα, εγώ δεν έχω διδαχτεί Αρχαία στο πανεπιστήμιο, και πρέπει να διδάξω Ομηρο και Θουκυδίδη στο πρωτότυπο, με συντακτικό, αναγνωρίσεις και λοιπά. Στα Νέα τουλάχιστον επιστρατεύω τις γνώσεις μου και το ψώνιο μου για τη λογοτεχνία...
Το άρθρο του Ξυδάκη είναι εξαιρετικό, το διάβασα και εγώ την προηγούμενη Κυριακή στην καθημερινή. Οι γνώσεις όχι μόνο των μαθητών αλλά και οι δικές μας είναι ανεπαρκείς, αναλωνόμαστε ειδικά στο Λύκειο στις πανελλήνιες και βομβαρδίζουμε με ανούσιες γνώσεις τους μαθητές. Για ποια μαθήματα ιστορίας να μιλήσουμε, πάντα το μάθημα της ιστορίας ήταν βαρετό για τους μαθητές, στις πανελλήνιες με το σύστημα των δεσμών ήταν μόνο για αποστήθιση (μην ξεχάσεις και το και) και στο πανεπιστήμιο για πολλούς από εμάς τους φιλολόγους ήταν μάθημα επιλογής. Μια ιστορία διδάχτηκα όλη και όλη στο πανεπιστήμιο (Νεοελληνικό τμήμα της Φιλολογίας). Άχρηστες γνώσεις και εκεί. Μόνο στο φιλότιμο και στο μεράκι του καθένα μας είναι να πλουτίζουμε τις γνώσεις μας, δεν περιμένουμε πια καμία επιμόρφωση (έτσι πως είναι άλλωστε οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, καλύτερα να μη γίνονται).
Έχεις απόλυτο δίκιο... daniel.