*

Αποστολέας Θέμα: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 117548 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ
« Απάντηση #294 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:46:41 am »
αλλο τί καθοριζει την οργανικη θεση των φυσικων και αλλο το τι συμβαινει σχετικα με τα προς διδασκαλια αντικειμενα. (παλι, ας με διορθωσουν οι φυσικοι)

οσο για τα λατινικα που εφερες ως παραδειγμα δεν νομιζω οτι ακομα κι αν δεν εχεις κανει ουτε 1 μαθημα λατινικων στη σχολη σου θεωρεισαι μη ικανος να το διδαξεις. ειναι απο τα μαθηματα με τις λιγοτερες απαιτησεις. δυστυχως.
Θεωρω οτι το ιδιο το πανεπιστημιο σε μαθαινει το τροπο εργασιας σου πανω στο καθε αντικειμενο ειτε το διδακτικες σε 8 μαθηματα ειτε σε 1 ή 2, ειτε οχι.  
η διδακτικη πραξη το επιβεβαιωνει. ξερω καθηγητρια του ΦΠ που διδασκει αριστα το μαθημα των λατινικων.

οπως ξερω και καθηγητρια αγγλικης που κανει παρα πολυ καλα το μαθημα της ιστοριας.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:25 »

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:50:55 am »

Απ την άλλη, αν το σκεπτικό είναι Γιατί ένας ιστορικός να μη μπορεί να κάνει λογοτεχνία, τότε γιατί οι φιλόλογοι το φέρουν βαρέως που οι αγγλικών κάνουν ιστορία - καιμάλιστα, το χω ξαναγράψει και αλλού- δεδομένου ότι τοπτυχίο των απαοφοίτων αγγλικής της αθήνας, είναι ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας;

Πολύ σωστή! Από τη μία διαμαρτύρονται οι φιλόλογοι για το ότι οι ξενόγλωσσοι κάνουν Ιστορία, από την άλλη καλούνται οι ίδιοι να διδάξουν άπειρα μαθήματα, τα οποία σε πολλά τμήματα που οδηγούν στον κλάδο ΠΕ02 δεν γίνονται καν ή είναι επιλογής με ελάχιστη βαρύτητα.

αυτο που λες ειναι ασχετο..και δεν αποτελει καν επιχειρημα......κ αφου ειναι οπως λες...........κανενα προβλημα να διδασκουν ομως.............αγγλικη γλωσσα-αγγλικη ιστορια και αγγλικη λογοτεχνια......
(δεν φταινε τα παιδια πυ τους κανουν την αναθεση....αλλα μην λεμε κ οτι θελουμε ...αμαν πια.....)

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:54:52 am »

(δεν φταινε τα παιδια πυ τους κανουν την αναθεση....αλλα μην λεμε κ οτι θελουμε ...αμαν πια.....)

Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω: τα παιδιά δεν φταίνε ούτε για κάποιους ΠΕ02, αποφοίτους ασχέτων με τη φιλολογία τμημάτων, στους οποίους όμως ανατίθεται να διδάξουν πχ. Κοινωνιολογία, Λατινικά κλπ.  ;D
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:05:59 am »
ούτε φταίνε τα παιδιά όταν κάποιοι με ολιγόωρα σεμινάρια πληροφορικής διορίστηκαν ως ΠΕ19-20...δεν είπε κανείς ότι φταίνε τα παιδιά για τις δεύτερες αναθέσεις. Εγώ άλλο ρώτησα - στην πρώτη ανάθεση των φιλολόγων, συμφωνείτε ή όχι στο έκαστος εφ ω ετάχθη;
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:25 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:14:58 am »
οχι. και μαλιστα και για πρακτικους λογους δεν συμφερει κανεναν εκπ/κο. εξαλλου αυτο ειναι το προβλημα που ταλανιζει την εκπ/ση ?
ετσι θα λυθει το προβλημα των διορισμων? τι νοημα/σκοπο εχει ακριβως η ερωτηση σου?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:18:47 am »

Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω: τα παιδιά δεν φταίνε ούτε για κάποιους ΠΕ02, αποφοίτους ασχέτων με τη φιλολογία τμημάτων, στους οποίους όμως ανατίθεται να διδάξουν πχ. Κοινωνιολογία, Λατινικά κλπ.  ;D

ποιους εννοεις ομως εσυ.......? ποιους αποφοιτους ΠΕ02 θεωρεις ασχετους με τη φιλολογια.....? συμφωνω μαζι σου....απλα να θεωρω οτι πρεπει να κατονομασεις....... ;)

(συγνωμη κιολας αλλα διδασκουμε οι πε02....κοινωνιολογια....? δεν το ηξερα αυτο....... :-\)

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:26:08 am »

ποιους εννοεις ομως εσυ.......? ποιους αποφοιτους ΠΕ02 θεωρεις ασχετους με τη φιλολογια.....? συμφωνω μαζι σου....απλα να θεωρω οτι πρεπει να κατονομασεις....... ;)

(συγνωμη κιολας αλλα διδασκουμε οι πε02....κοινωνιολογια....? δεν το ηξερα αυτο....... :-\)

Ναι, στο Γ/σιο που ήμουν πέρσι -αλλά και φέτος- δίδασκαν κάποιοι ΠΕ02 ΚΠΑ (Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή λέγεται το μάθημα).
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2021, 09:14:20 pm από AlexandeR »
Another Brick In The Wall

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:30:51 am »
παντως alexander....εγω συμφωνω μαζι σου σε οτι ειπες.....(δεν μιλησα ειρωνικα, σοβαρα συμφωνω..με ολα αυτα θα πρεπε να ασχοληθει η διαμαντοπουλου αρχικα κ επειτα με σαχλαμαρες.....)

αλλα καλα ειδα μια μαθητρια στην τβ που το κοριτσι ειπε σωστα........''μας λενε για η/υ στο σχολειο μας...ενω εμεις δεν εχουμε καν θερμανση...........''  :-\

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:32:30 am »
ούτε φταίνε τα παιδιά όταν κάποιοι με ολιγόωρα σεμινάρια πληροφορικής διορίστηκαν ως ΠΕ19-20...δεν είπε κανείς ότι φταίνε τα παιδιά για τις δεύτερες αναθέσεις. Εγώ άλλο ρώτησα - στην πρώτη ανάθεση των φιλολόγων, συμφωνείτε ή όχι στο έκαστος εφ ω ετάχθη;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:35:58 am »
δε συμφωνω για τη γλωσσολογια....ειδικα για την διδασκαλια της ν.ελληνικης κ γραμματικης κ συντακτικου ειναι βαση η γλωσσολογια.....κ αν δεις τα σχολικα βιβλια περιεχουν γλωσσολογικους ορους...... :-\

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:45:23 am »
δε συμφωνω για τη γλωσσολογια....ειδικα για την διδασκαλια της ν.ελληνικης κ γραμματικης κ συντακτικου ειναι βαση η γλωσσολογια.....κ αν δεις τα σχολικα βιβλια περιεχουν γλωσσολογικους ορους...... :-\

Έχω τελειώσει γλωσσολογία και το γνωρίζω αυτό που λες. Απλά το έφερα ως ακραίο παράδειγμα, για να δείξω ότι σε μια περίπτωση εξειδίκευσης κάποιοι συνάδελφοι μπορεί ξαφνικά να βρίσκονταν με χίλιες δυο προφάσεις εκτός εκπαίδευσης. Κρα κάνει το υπουργείο για κάτι τέτοια.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:56:52 am »
θα επεμβει ο φιλος Μπαμπινιωτης σε τετοια περιπτωση.....μην αγχωνεσαι....  ;) ;D
(κ γω γλωσσολογικο τελειωσα..)

Αποσυνδεδεμένος ypernouli

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Απριλίου 26, 2010, 12:00:46 pm »

Μιλώντας προσωπικά (έχω βγάλει φιλολογία αθήνας) ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΙΚΑΝΗ να διδάξω ιστορία στους μαθητές. Έχω διδαχτεί μόνο ένα μάθημα ιστορίας (δεν είχα και άλλες επιλογές), και αυτό ονομαζόταν "παθολογία πολιτευμάτων στην αρχαιότητα".

Αν μου αναθέσουν ιστορία ποτέ (στα φροντιστήρια που δουλεύω έχω αρνηθεί), θα την διδάξω όσο μπορώ καλύτερα. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να συγκριθώ με έναν που έχει τελειώσει ιστορικό (θα αισθάνομαι κάτι σαν πτυχιούχος proficiency σε σχέση με απόφοιτο αγγλικής φιλολογίας). Και όχι, δε νομίζω ότι επειδή διδάσκω λογοτεχνία π.χ. αυτό εχει σχέση με το πώς να διδάξω ιστορία καλά. Ή  επειδή έγραψα ιστορία στις πανελλαδικές. Ξέρω ότι είναι ένα μάθημα που έχει σχέση με πηγές, αλλά μέχρι εκεί. Το να μάθω (αν αναγκαστώ να τη διδάξω, το τονίζω) κάτι παραπάνω με προβληματίζει: δεν ξέρω αν θα κινηθώ στη σωστή κατεύθυνση (αυτοδίδακτη θα είμαι... ούτε καν βιβλιογραφία ξέρω... εκτός την ασεπική) και επίσης δε βγήκα από το πανεπιστήμιο για να γίνω αυτοδίδακτη. Και πάντα κάπου θα χάνω.. Και αυτό είναι κακό για τα παιδιά πρωτίστως. Το ίδιο ισχύει και για τη φιλοσοφία, ως μάθημα επιλογής κτλ κτλ.

Το λέω γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ή διαχωρισμός ή αναδιάρθρωση των αναλυτικών προγραμμάτων σε όλες τις σχολές ώστε να ανταποκρίνονται οι σπουδές μας και στο επάγγελμα που αργότερα θα κάνουμε. Επιστήμονες, επιστήμονες... αλλά το 80 % + των φοιτητων που θα βγουν από τα φιλολογικά/ιστορικά/φπψ κτλ. καθηγητές θα γίνουν και αυτό επιλέγουν να το αγνοούν οι καθηγητές των πανεπιστημίων μας, εφόσον έτσι είναι τα πράγματα στον επαγγελματικό τομέα.

(Και τώρα μπορείτε να πέσετε να με φάτε  8) )

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Απριλίου 26, 2010, 01:41:07 pm »
Δεν έχω διάθεση να πέσω να φάω κανέναν. Είναι τόσο καταιγιστικές οι εξελίξεις καθημερινά ( προς το χειρότερο ) και η διχόνοια που καλλιεργούν μερικοί συνάδελφοι δεν βοηθάει σε τίποτα. Αντιθέτως, πρέπει να συσπειρωθούμε και να βγούμε στο δρόμο και να διώξουμε το ΔΝΤ και όλους τους Ελληνάρες πολιτικούς που μας το καπέλωσαν. Σε λίγο θα μας πουν ότι θα δουλεύουμε όλοι για 100 ευρώ το μήνα. Το να τρωγόμαστε μεταξύ μας είναι κάτι που συμφέρει τις κυβερνήσεις, καθώς ασυδοτούν ανενόχλητες...Τώρα όσο για την ανάθεση Ιστορίας σε ξενόγλωσσους...ΕΛΕΟΣ!!!...Η Ιστορία ΔΕΝ είναι παραμυθάκι, διαβάστε ό,τι γράφει το βιβλίο, υπογραμμίστε αυτές τις λεξούλες κ.λπ..Είναι ΔΥΣΚΟΛΟ μάθημα...Και όχι, δεν το κατέχουν επαρκώς οι ξενόγλωσσοι !!!Έλεος πια, μην πυροβολείτε άλλο τους ΠΕ02 !! ΔΕΝ φταίμε εμείς για τα δεινά της κοινωνίας!! Ας αφήσουμε τον αλληλοσπαραγμό και ας κατέβουμε ΟΛΟΙ αύριο στο συλλαλητήριο...Και αύριο και όλες τις επόμενες μέρες γιατί είναι προφανές ότι επίκεινται δυσμενείς εξελίξεις για την χώρα μας και για όλους τους εργαζόμενους... >:( :(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)