PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
(Συντονιστές:
IoannisDr
,
MARKOS
,
victor123
,
Stelios
)
Διορίζονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και 12 μήνες προϋπηρεσία.
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...
72
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Διορίζονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και 12 μήνες προϋπηρεσία. (Αναγνώστηκε 253065 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
aris10
Νέο μέλος
Φύλο:
Απ: Διορίζονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και 12 μήνες προϋπηρεσία.
«
Απάντηση #42 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 12:54:57 am »
Tweet
Αύριο παιδιά ο καρκίνος μπορεί να χτυπήσει την δική σας πόρτα που σας το απ'επεύχομαι, αλλά αμέσως μετά χαρακτηρίζεσαι άτομο με αναπηρία 67%.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 06:10:29 »
aeee
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #43 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 12:07:23 pm »
παιδια, οι αναπηρίες πάνω από 67% σημαίνει σοβαρά προβλήματα, συμφων'ω να διορίζονται και χωρίς προϋπηρεσία, ίσως εαν ήμουν μικρότερη να σκεφτόμουν διαφορετικά, όμως τώρα πιστεύω ότι μας κάνει καλό να ανεβούμε και λίγο γολγοθά και να ευχόμαστε ο γολγοθάς μας να σημαίνει μόνο αγώνας να διοριστώ, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα στη ζωή! να 'στε πάντα καλά!!
Καταγράφηκε
billimember
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #44 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 07:16:35 pm »
Λοιπόν καποιος εδω παρεθεσε ενα λινκ με τις ασθενειες που υπαγονται σε 67% ναπηρια.Εγώ προσωπικα δεν εβγαλα ακρη διαβάζοντας το.Στο σχολειο που ημουν υπηρχε καθηγητρια που ειχε σληρ κατα πλακας της ειχαμε δωσει τον κατω οροφο αλλα η γυναικα τυραννιοταν πολυ κ δε μπορουσε να κανει κ μαθημα αφου τα παιδια ηταν ιδιαιτερα σκληρα κ εκμεταλλευοντουσαν την κατασταση.Αν ηθελε το κρατος να τη βοηθησει ας της εδινε μια μεγαλη συνταξη θα ηταν καλυτερα κ αυτη θα ξεκουραζοταν περισσοτερο.Απο την αλλη ξερετε πως υπαρχουν περιπτωσεις που εχουν βρει τροπο να συννενοηθουν με την επιτροπή για να παρουν τετοια πιστοποιητικα .Το ξερω απο τον πατερα μου που ειχε κανει εγχειρηση καρδιας κ τυραννιοταν με τετοια χαρτια ενω καποιοι αλλοι τα περναν αβερτα κουβερτα.Υπαρχει παντα κ ο αντιλογος σε αυτες τις αποψεις κ εγω προσωπικα τον σεβομαι.
Καταγράφηκε
TEM
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #45 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 07:18:48 pm »
Θα μπορούσε να πάρει απόσπαση σε γραφείο και όχι να βγει στη σύνταξη κάτι που θα της στοίχιζε πολύ ψυχολογικά.
Η δουλειά είναι κίνητρο ζωής για αυτούς τους ανθρώπους.
Καταγράφηκε
Λύκε Λύκε είσαι εδώ?
http://pkokakoslykos.blogspot.com/2010/10/blog-post_356.html#comments
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 06:10:29 »
alexis2
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #46 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 07:28:04 pm »
Συνάδελφοι είναι λίγο παράλογο να παραπονιόμαστε γιατί διορίζονται κάποιοι που έχουν ένα πρόβλημα.Να είστε σίγουροι πως όλοι αυόί θα εύχονται να ήταν υγιής και ας μην διοριζόταν.Εγώ είμαι αναπληρώτρια τα δυο τελευταία χρόνια και προτιμώ να παραμείνω παρα να είμαι άρρωστη.Μακάρι να μην είχε κανένας μας πρόβλημα.Άλλωστε τόσοι και τόσοι διορίζονται χωρίς να κοπιάσουν καθόλου σε αυτά τα άτομα θα σταθούμε;Σκεφτείτε ότι η δουλειά είναι μια διέξοδος έστω και για λίγο από το πρόβλημά τους.Ας μην είμαστε σκληροί λοιπόν με κανέναν.
Καταγράφηκε
ypernouli
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ 02
«
Απάντηση #47 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 07:28:43 pm »
Αν και δεν παρακολούθησα από την αρχή το θέμα, θέλω να καταθέσω τη δική μου άποψη. Καταρχήν διαφωνώ με το να διορίζονται άτομα με αναπηρία στο δημόσιο με πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις. Όχι γιατί θα "μας κλέψουν τις θέσεις", προς θεού, αλλά γιατί το κράτος δεν είναι ικανό να έχει μια σωστή κοινωνική πολιτική.
Κατά τη γνώμη μου, πρέπει το κράτος να σταματήσει επιτέλους με διάφορες ρυθμίσεις να "περιθωριοποιεί" και άλλο αυτά τα άτομα. Ο λόγος που πολλοί τους αντιμετωπίζουν ως κάτι "διαφορετικό" είναι γιατί ο άνθρωπος από τη φύση του φοβάται αυτό που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει. Αν υπήρχαν καλύτερες υποδομές σε δρόμους και μέσα μεταφοράς, αν στα σχολεία κατορθώναμε να συμβιώσουμε έστω και κάποιες ώρες με ατομα πχ ανάπηρα ή τυφλά, τότε όλοι θα είχαμε συνειδητοποιήσει ότι καθόλου δε διαφέρουμε. Η ζωή για ένα τέτοιο άτομο σίγουρα είναι πολύ δύσκολη (και δε μπορεί κανείς αν δεν το έχει βιώσει να καταλάβει, όλοι μόνο φανταζόμαστε) αλλά θα ηταν πιο εύκολη αν δεν υπήρχε αυτός ο ρατσισμός. Και ευθύνη για αυτόν έχει για μένα κυρίως το Κράτος που αποποιείται ευθύνες και με άμεση (σύνταξη) ή έμμεση (διευκολύνσεις σε διορισμούς κτλ) επιδερμική βοήθεια θεωρεί ότι επιτελεί το κοινωνικό του χρέος.
Όσο για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση είμαι κατά, γιατί θεωρώ πως είναι απόλυτα ισάξιο ένα άτομο με αναπηρία ώστε να διαγωνιστούμε / συναγωνιστούμε επί ίσοις όροις. Αν αυτό το άτομο λόγω υγείας δε μπορεί να δουλέψει, εκεί βεβαίως χρειάζεται τη σύνταξη.
Επειδή όμως το κράτος αδιαφορεί και είναι εντελώς ουτοπικά όλα τα παραπάνω, σε αυτήν την Ελλάδα που ζούμε, τότε πρέπει να διορίζονται πιο εύκολα από τους άλλους και είναι θεμιτό. Αρα, καλώς και γίνεται και στηρίζω αυτό το μέτρο.
Σας μπέρδεψα ε??
Καταγράφηκε
ΘΟΔΩΡΗΣ
Νέο μέλος
«
Απάντηση #48 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 10:31:24 pm »
Καλησπέρα και από εμένα. Όντας κι εγώ ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μακάρι να μην είχα ποτέ πρόβλημα υγείας παρά να διοριστώ αμέσως. Όπως και να έχει, τέτοιες αποφάσεις δεν περιθωριοποιούν άτομα που έχουν πρόβλημα υγείας αλλά αντιθέτως τα βοηθούν. Σκεφτείτε κάποιον με πρόβλημα υγείας να το στείλουν να δουλέψει σε κάποιο νησί. Αν χρειαστεί βοήθεια τι θα γίνει; Σχετικά με εμένα βλέπω τους δικούς που στενοχωριούνται που θα φύγω γιατί ξέρουν πως αν χρειαστώ βοήθεια εκεί που θα πάω μπορεί να μην την βρω σε επαρκή βαθμό. Φυσικά δεν τα θέλω όλα στο πιάτο. Πέρασα τις πανελλήνιες όπως όλοι σας και τέλειωσα την σχολή όπως όλοι σας. Απλά κι εγώ όπως και πολλά άλλα άτομα έχουν κάποιες περισσότερες ανάγκες από ότι εσείς που δεν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Πολλοί από εσάς παρακαλάτε να πάτε σε κάποιο νησί, και για τα μόρια και για τον τόπο, και για την καλοπέραση. Εγώ παρακαλάω να πάω κάπου όπου θα είμαι κοντά σε κάποιο καλό νοσοκομείο για την μία περίπτωση που το χρειαστώ. Για αυτό τέτοιες αποφάσεις καλύτερα να τις κρίνουν οι άμεσα σχετιζόμενοι. Δηλαδή τα ΑΜΕΑ.
Όλα τα παραπάνω φιλικά.
Τώρα σχετικά με την απόφαση θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει τα εξής:
1) Η απόφαση αυτή πότε περίπου θα ψηφιστεί;
2) Σε γενικότερο πλαίσιο, τα μόρια παίζουν κάποιον ρόλο στην μονιμοποίηση ενός δασκάλου; Για παράδειγμα αν εγώ έχω λίγα μόρια αλλά αρκετά για μονιμοποίηση, θα γίνω μόνιμος σε κάποιο μέρος που δεν επέλεξα ενώ αν είχα παραπάνω μόρια θα γίνω μόνιμος κάπου αλλού που επέλεξα; Δεν ξέρω αν έγινα σαφής στο ερώτημα. Για να το κάνω πιο σαφές:
Αν π.χ. έχω μαζέψει 18 μόρια τα οποία κρίνονται αρκετά για μονιμοποίηση θα μονιποιηθώ όπου θέλω ή παίζει ρόλο κάτι άλλο;
Καταγράφηκε
psira
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #49 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 11:12:28 pm »
γνωρίζω 2 άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% που δουλεύουν σε σχολείο και τώρα θα διοριστούν . Ο ένας δούλευε μαζί μου σε φροντιστήριο, έκανε ιδιαίτερα και δούλευε και στο σχολείο αρχικά ως ωρομίσθιος. Έλεγε πως είχε κάποια αριθμία στην καρδιά, γι' αυτό και του βγάλαν το χαρτί της "αναπηρίας". Το "ανάπηρο" αυτό άτομο, δούλευε 65 ώρες την εβδομάδα!!! Και τώρα το φιλέυσπλαχνο κράτος θα το διορίσει....
Η άλλη έκνε εγχείριση για αφαίρεση όγκου στο στήθος (μακρια από εμάς). Τώρα είναι "καθαρή" και υγιέστατη. Και αυτή φέτος διορίζεται.
ΓΙΑΤΙ;;;;Ως ιδιώτες και οι δύο δούλευαν άπειρες ώρες και τώρα το κράτος τους θεωρεί ανάπηρους και τους διορίζει;;;Αυτό είναι αναπηρία;; Και ποιος μου λέει εμένα οτί ο πρώτος έχει πρόβλημα καρδιας και δεν έχει πλαστά έγγραφα;;;; (σημειωτέον, παρόλο το πρόβλημα, καπνίζει 2 πακέτα την ημέρα!)
Σίγουρα και κάποιοι από εσάς έχουν κατά νου τέτοια παραδείγματα. Είναι λοιπόν δίκαιο αυτό που θα ισχύσει;;;
Καταγράφηκε
TEM
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #50 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 11:16:28 pm »
Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μη πεις.
ΥΓ : έγραψα και έσβησα 3 φορές το μήνυμα που ήθελα να ποστάρω,τελικά όμως σκέφτηκα ότι το παραπάνω ήταν το καλύτερο,κομψό που μπορούσα
Καταγράφηκε
Λύκε Λύκε είσαι εδώ?
http://pkokakoslykos.blogspot.com/2010/10/blog-post_356.html#comments
chemi
Νέο μέλος
«
Απάντηση #51 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 11:31:59 pm »
ΤΩΡΑ "ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ"..... ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΥ....
Καταγράφηκε
ΘΟΔΩΡΗΣ
Νέο μέλος
«
Απάντηση #52 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 11:50:57 pm »
Psira
Έχω κάνει 5 εγχειρήσεις καρδιάς. Η τελευταία ξέρεις από τι προέκυψε; Μετά τις πανελλήνιες δημιουργήθηκε άγχος και κατ' επέκταση αρρυθμίες στην καρδιά μου. Κατέληξα στην Αγγλία για επέμβαση. Στο μυαλό σου μπορεί οι αρρυθμίες να μην είναι τίποτε. Ωστόσο σαν παιδαγωγός που είσαι θα ήταν καλύτερα να μην μιλάς προτού γνωρίσεις στο έπακρον ένα θέμα γιατί οι μαθητές σου ότι τους πεις θα το κρατήσουν. Μάθε λοιπόν ότι υπάρχουν πολλά είδη αρρυθμιών. Υπάρχουν οι σοβαρότατες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στον άλλο κόσμο απευθείας. Υπάρχουν και οι ασήμαντες τις οποίες νιώθει ο καθένας. Είτε λόγω του καφέ που πίνει, είτε λόγω πάχους, είτε λόγω τσιγάρου.
Έπειτα ποιος σου είπε εσένα πως ένα άτομο με ειδικές ανάγκες δεν εργάζεται; Εγώ με 5 εγχειρήσεις καρδιάς έχω δουλέψει ως καμεραμάν σε γάμους και βαπτίσεις. Τώρα δουλεύω σε γνωστό κατάστημα βιβλίων και cd. 8 ώρες την ημέρα. Θεωρείς ότι επειδή έχω τον χαρακτηρισμό του ανάπηρου 67% είμαι ανίκανος να εργαστώ; Σε πληροφορώ...τι πληροφορώ..πάω στοίχημα κιόλας πιο πολύ δουλεύω από εσένα. Γιατί εγώ έχω πιο πολύ όρεξη από εσένα. Η φίλη σου δούλευε σε φροντιστήριο. Δεν έσκαβε. Εργαζόταν ως καθηγήτρια σε φροντιστήριο. Αν εσύ την θεωρείς ανίκανη να αντέξει ένα τέτοιο επάγγελμα τότε σίγουρα δεν έχεις ιδέα από προβλήματα.
Ένα άλλο πράγμα που πιθανόν δεν γνωρίζεις. Ο όρος αναπηρία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος δεν είναι αρτιμελής. Ούτε νοητικά καθυστερημένος. Ετυμολογικά και μόνο να το πάρεις. Είναι δυνατόν να θεωρείς τον εαυτό σου παιδαγωγό και να βγαίνεις να γράφεις τέτοια πράγματα και μάλιστα σε συναδέλφους σου; Οπότε όχι. Δεν είναι άδικο.
Απορώ σαν παιδαγωγοί το μάθημα για την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες το διαβάσατε; Αν ναι πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε τι είδους ανάγκες μπορεί να έχει το καθένα; Αν ένας μαθητής σου αύριο παρουσιάζει σοβαρές αρρυθμίες και δυσκολεύεται στο μάθημα τι θα του λες; " Έλα μην το παίζεις ότι έχεις κάτι σοβαρό;"
Και κάτι τελευταίο. Αν θέλεις αλλάζω μαζί σου το πρόβλημα υγείας που έχω. Και ας με στείλουν και στο Ουζμπεκιστάν.
Καταγράφηκε
billimember
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #53 στις:
Αυγούστου 02, 2009, 11:54:32 pm »
χωρις πλακα τωρα αυτο το κρατος ειναι μπαχαλο.Εμενα τη θεια μου που χε ογκο στο ςστηθος κ δουλευε σε εργοστασιο της δωσαν συνταξη μονο για ενα χρονο κ οταν ειδαν οτι μετα εγινε καλα δοξα το θεο τη στειλαν πισω στο εργοστασιο που ηταν σκληρη δουλεια κ της πηραν πισω τη συνταξη η αλλιως επρεπε να περιμενει 5 χρονια μερι να παει 60 κ να παρει συνταξη κανονικη. Ωραιο κρατος ε ; οχι ρε παιδια να δωσει συνταξεις αμα θελει να ναι σωστο
Καταγράφηκε
;;;;;;;;;;;
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #54 στις:
Αυγούστου 03, 2009, 12:46:45 am »
«
Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 03, 2009, 08:17:08 pm από militsa
»
Καταγράφηκε
mat
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #55 στις:
Αυγούστου 03, 2009, 01:14:00 am »
Ντρέπομαι και Λυπάμαι.
Είναι οι μόνες λέξεις που εδώ και ώρες θέλω να απευθύνω όχι σε όσους έχουν πρόβλημα αναπηρίας 67% αλλά σε όλους όσους νομίζουν ότι είναι "υγιείς" και αδικημένοι.
Καταγράφηκε
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...
72
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
(Συντονιστές:
IoannisDr
,
MARKOS
,
victor123
,
Stelios
)
Διορίζονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και 12 μήνες προϋπηρεσία.