*

Αποστολέας Θέμα: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα  (Αναγνώστηκε 102000 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
η αλήθεια είναι πικρή. κάποτε πριν μερικά χρόνια για να πας στο δημόσιο σε παρακαλούσαν γιατί οι μισθοί ήταν χαμηλοί. στη πορεία το σκηνικό άλλαξε και το πολιτικό σύστημα λόγω ρουσφετιών ψήφιζε μεγαλύτερους μισθούς και επιδόματα. όμως τώρα δεν υπάρχουν από κάπου έσοδα για να συνεχίζονται οι ίδιοι μισθοί γιατί όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό δεν αρκούν για να πληρώνουν τους δημοσίους. έτσι αναγκαταστικά θα ξαναγίνει μείωση μισθών, αν όχι για όλους τουλάχιστον για τους νέους. οι παλιές εποχές της λιτότητας ξαναγυρίζουν...
Εγώ ξέρω ότι πάντα παρακαλούσες για να πας στο δημόσιο, από εποχής Τρικούπη.  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 05:26:07 pm από LK »

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος JANELA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Ρε παιδιά τι πάει να γίνει ; Περίμενα 11 χρόνια στο ψυγείο και πάνω που κόντευα να δουλέψω καταργήθηκε η επετηρίδα. Ωραία λέω Ασεπ θα το παλέψω και αυτό το θηρίο. Πάνω που το πάλεψα δούλεψα 1 χρόνο αναπληρώτρια και περιμένω δεύτερη χρονιά τώρα να ξαναμπω διαβάζω κι εγώ γι' αυτο το νεο νομοσχέδιο που πάνε να περάσουν και αφορά και τους εκπαιδευτικούς . Δε μπορεί να είμαι τόσσο γκαντέμω λέω δεν μπορεί να μου συμβαίνει τώρα και αυτό. Τι να πω η αποκορύφωση της γκαντεμιάς είμαι εγώ. 21 χρόνια στην αναμονή και ακόμη αδιόριστη και τώρα αυτό. Παίζουν με τα νεύρα μας; Τι είμαστε πειραματόζωα;

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ποιος εκπαιδευτικός θα κάνει σωστά τη δουλειά του,προετοιμασία,σημειώσεις,διόρθωση,όταν θα έχει να πληρώσει φως,νερό,τηλέφωνο,ε να πάρει και κανένα ζευγάρι παπούτσια ο άνθρωπος,όταν θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με 700 ευρώ?
Κανένας.
Όλοι θα κοιτάμε που θα βρούμε δεύτερη δουλειά για να ζήσουμε.
Δε θέλω το δημόσιο για να κάνω φράγκα.
Το θέλω όμως για να κάνω τη δουλειά μου όπως εμένα μου αρέσει,χωρίς να βλέπω τους μαθητές μου σαν πελάτες.
Να μπορώ να ζω όμως με αξιοπρέπεια.
Όχι να κάνω τράκα το τσιγάρο.

Αποσυνδεδεμένος arianoula27

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
κι εμένα θα με πείραζε η μείωση του μισθού αλλά χαλαρώστε λίγο!Αν διαβάσει αυτά που γράφετε κανένας ιδωτικός υπάλληλος θα φρίξει!!!Εγώ δούλευα στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα και έπαιρνα 500 ευρώ χωρίς ένσημα και έλεγα και ευχαριστώ.Μην είμαστε γκρινιάρηδες, να λέμε Δόξα το Θεό και για όσα έχουμε.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Να πούμε δόξα το Θεό που δίνουμε και ξαναδίνουμε ασεπ για να γλυτώσουμε από αυτό που περιέγραψες?
Να πούμε ευχαριστώ που τρέχουμε από νησί σε νησί μπας και διοριστούμε μια μέρα?
Και αντί να γλυτώσουμε να πάμε στα χειρότερα?
Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω δηλαδή?
Αντί να βελτιώνουμε τον ιδιωτικό τομέα στόχος μας είναι πως θα χαλάσει το δημόσιο?
Με 700 ούτε ο ελεύθερος δε μπορεί να ζήσει,όχι ο οικογενειάρχης.
Θα φτάσουμε να λέμε στους μαθητές "ε και με 700 που παίρνω τι μάθημα περιμένεις να κάνω".

Αποσυνδεδεμένος morfoula_mc

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πράγματα, θα πω κι εγώ τη γνώμη μου! Προσωπικά θεωρώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας να συμβεί κάτι τέτοιο. ΑΝ γίνει μείωση μισθού, δεν θα είναι σίγουρα τόσο μεγάλη όσο ακούγεται. Και για να μιλάμε με πραγματικά δεδομένα, ας μου πει κάποιος, αν έχει ξαναγίνει τέτοια μείωση μισθού (σχεδόν 40%) σε κάποιον άλλον κλάδο. Για να μην παίζουμε λοιπόν παιχνίδια άλλων, ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε όσα ακούγονται. Και πάρτε το και πιο μπακαλίστικα βρε παιδιά, αν το θέλετε. Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση σε προεκλογική περίοδο και έχοντας όλα τα 'καυτά' θέματα να την τριγυρίζουν, να θέλει να ανοίξει κι άλλο; Εκείνο που ΙΣΩΣ συμβει και ΟΤΑΝ είναι μια μείωση στα πλαίσια μείωσης μισθών απο όλους τους κλάδους λόγω κρίσης. 
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι

Αποσυνδεδεμένος karavolias

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
μα αν η χώρα πάει για κανόνι και δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, πως θα πληρωθείς κι εσύ κι ο καθένας? εδώ λένε να μειώσουν τους μισθούς για τους νέους γιατί μετά δεν θα έχουν να πληρώσουν για κανέναν. τ αέφαγαν όλα σε κομπίνες κι αρπαχτές τι περιμένετε τώρα, να γίνει κανένα θαύμα? κι όμως θα το δούμε κι αυτό, εκπαιδευτικός στην πέρα άκρη της ελλάδας με 800 ευρώ. σου λέει ή θα το δεχτείς ή βρες κάτι αλλο να κάνεις, λεφτά δεν έχει το ταμείο.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Να πούμε δόξα το Θεό που δίνουμε και ξαναδίνουμε ασεπ για να γλυτώσουμε από αυτό που περιέγραψες?
Αντί να βελτιώνουμε τον ιδιωτικό τομέα στόχος μας είναι πως θα χαλάσει το δημόσιο?
Θα φτάσουμε να λέμε στους μαθητές "ε και με 700 που παίρνω τι μάθημα περιμένεις να κάνω".

Μου φαίνεται ότι έχουμε καλομάθει πολύ με το δημόσιο σε αυτή τη χώρα, γι αυτό και δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.Εχουν μάθει όλοι δημόσιο και δημόσιο και καθισιό.Κι εγώ διορίζομαι φέτος αλλά εκτιμώ πολύ αυτούς που δουλεύουν πραγματικά πολύ και αδικούνται πολύ περισσότερο.Θα πρέπει λοιπόν να χαλαρώσεις και να μην εκνευρίζεσαι τόσο για κάτι που ακούστηκε ότι ΘΑ εφαρμοστεί και να μάθεις να εκτιμάς όσα έχεις και πάνω από όλα την υγεία.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος morfoula_mc

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ

Νομίζω ΤΕΜ οτι η αριανουλα ήθελε να πει αυτό που είναι 'κοινό μυστικό'. Ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται αρκετά καλά σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και μία καλύτερη ζωή. Ναι, αλλά για όλους. Και είναι απόλυτο δικαίωμα μας να πέρνουμε τους μισθούς που πέρνουν οι συνάδελφοι στην Ευρώπη για να μπορούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας (αν και προτιμώ τον όρο λειτούργημα). Ε, και μεταξύ μας, δεν κακοπερνάμε κιόλας... Γιατί δεν είναι μόνο ο μισθός, είναι και άλλες παροχές του δημοσίου που στον ιδιωτικό τομέα ούτε τις ονειρεύονται.
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ

Νομίζω ΤΕΜ οτι η αριανουλα ήθελε να πει αυτό που είναι 'κοινό μυστικό'. Ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται αρκετά καλά σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και μία καλύτερη ζωή. Ναι, αλλά για όλους. Και είναι απόλυτο δικαίωμα μας να πέρνουμε τους μισθούς που πέρνουν οι συνάδελφοι στην Ευρώπη για να μπορούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας (αν και προτιμώ τον όρο λειτούργημα). Ε, και μεταξύ μας, δεν κακοπερνάμε κιόλας... Γιατί δεν είναι μόνο ο μισθός, είναι και άλλες παροχές του δημοσίου που στον ιδιωτικό τομέα ούτε τις ονειρεύονται.

Επιτέλους κάποιος κατάλαβε τι θέλω να πω!!! :)
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
κι εμένα θα με πείραζε η μείωση του μισθού αλλά χαλαρώστε λίγο!Αν διαβάσει αυτά που γράφετε κανένας ιδωτικός υπάλληλος θα φρίξει!!!Εγώ δούλευα στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα και έπαιρνα 500 ευρώ χωρίς ένσημα και έλεγα και ευχαριστώ.Μην είμαστε γκρινιάρηδες, να λέμε Δόξα το Θεό και για όσα έχουμε.

Με 500 ευρώ όταν μένεις με τους δικούς σου,κουτσά στραβά βγαίνεις.
Όταν πρέπει να πληρώσεις το ενοίκιο και τη θέρμανση το χειμώνα,τι θα κάνεις?
Δε θα διοριστείς?

Ο ιδιωτικός τομέας είναι πολλές φορές απάνθρωπος. Πρέπει και το δημόσιο να γίνει έτσι?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 07:23:30 pm από TEM »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
μα δεν καταλαβαίνω, όσοι είναι στο ιδιωτικό δουλεύουν δεκάωρα για 800 ευρώ κι από τις κρατήσεις τους ουσιαστικά πληρώνονται όσοι είναι στο δημόσιο. ε λοιπόν μετά από τόσα χρόνια τα λεφτά πλέον δεν φτάνουν, τα ψέματα τελείωσαν. και απεργίες να γίνουν αν δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο δεν θα βγει σε τίποτα. δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά τα μέτρα που ακούγονται δεξιά αριστερά θα εφαρμοστούν στο τέλος.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
ο ιδιωτικός είναι απάνθρωπος με την έννοια οτί λόγω εκβιασμού της απόλυσης οι εργαζόμενοι χάνουν δικαιώματα. ευτυχώς στο δημόσιο δεν είναι έτσι, αλλά δυστυχώς για τους νέους ο μισθός θα είναι σε χαμηλά επίπεδα. από κει και πέρα θα έχουμε υπαλλήλους δύο ταχυτήτων.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ

Με 500 ευρώ όταν μένεις με τους δικούς σου,κουτσά στραβά βγαίνεις.
Όταν πρέπει να πληρώσεις το ενοίκιο και τη θέρμανση το χειμώνα,τι θα κάνεις?
Δε θα διοριστείς?

Ο ιδιωτικός τομέας είναι πολλές φορές απάνθρωπος. Πρέπει και το δημόσιο να γίνει έτσι?

Πιθανότατα δεν έχεις καταλάβει ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ¨δημόσιο". ¨Οποιος δουλεύει πραγματικά θα παραμένει όποιος κοροιδεύει θα πηγαίνει σπίτι του.Εξάλλου αν προσέξεις στις περισσότερες υπηρεσίες πλέον παίρνουν προσωπικό με σύμβαση και όχι μόνιμους, κάτι σημαίνει αυτό...
ΠΕ 60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144