0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
η αλήθεια είναι πικρή. κάποτε πριν μερικά χρόνια για να πας στο δημόσιο σε παρακαλούσαν γιατί οι μισθοί ήταν χαμηλοί. στη πορεία το σκηνικό άλλαξε και το πολιτικό σύστημα λόγω ρουσφετιών ψήφιζε μεγαλύτερους μισθούς και επιδόματα. όμως τώρα δεν υπάρχουν από κάπου έσοδα για να συνεχίζονται οι ίδιοι μισθοί γιατί όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό δεν αρκούν για να πληρώνουν τους δημοσίους. έτσι αναγκαταστικά θα ξαναγίνει μείωση μισθών, αν όχι για όλους τουλάχιστον για τους νέους. οι παλιές εποχές της λιτότητας ξαναγυρίζουν...
Να πούμε δόξα το Θεό που δίνουμε και ξαναδίνουμε ασεπ για να γλυτώσουμε από αυτό που περιέγραψες?Να πούμε ευχαριστώ που τρέχουμε από νησί σε νησί μπας και διοριστούμε μια μέρα?Και αντί να γλυτώσουμε να πάμε στα χειρότερα?Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω δηλαδή?Αντί να βελτιώνουμε τον ιδιωτικό τομέα στόχος μας είναι πως θα χαλάσει το δημόσιο?Με 700 ούτε ο ελεύθερος δε μπορεί να ζήσει,όχι ο οικογενειάρχης.Θα φτάσουμε να λέμε στους μαθητές "ε και με 700 που παίρνω τι μάθημα περιμένεις να κάνω".
Παράθεση από: TEM στις Ιουλίου 27, 2009, 06:45:29 pmΝα πούμε δόξα το Θεό που δίνουμε και ξαναδίνουμε ασεπ για να γλυτώσουμε από αυτό που περιέγραψες?Να πούμε ευχαριστώ που τρέχουμε από νησί σε νησί μπας και διοριστούμε μια μέρα?Και αντί να γλυτώσουμε να πάμε στα χειρότερα?Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω δηλαδή?Αντί να βελτιώνουμε τον ιδιωτικό τομέα στόχος μας είναι πως θα χαλάσει το δημόσιο?Με 700 ούτε ο ελεύθερος δε μπορεί να ζήσει,όχι ο οικογενειάρχης.Θα φτάσουμε να λέμε στους μαθητές "ε και με 700 που παίρνω τι μάθημα περιμένεις να κάνω".Νομίζω ΤΕΜ οτι η αριανουλα ήθελε να πει αυτό που είναι 'κοινό μυστικό'. Ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται αρκετά καλά σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και μία καλύτερη ζωή. Ναι, αλλά για όλους. Και είναι απόλυτο δικαίωμα μας να πέρνουμε τους μισθούς που πέρνουν οι συνάδελφοι στην Ευρώπη για να μπορούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας (αν και προτιμώ τον όρο λειτούργημα). Ε, και μεταξύ μας, δεν κακοπερνάμε κιόλας... Γιατί δεν είναι μόνο ο μισθός, είναι και άλλες παροχές του δημοσίου που στον ιδιωτικό τομέα ούτε τις ονειρεύονται.
κι εμένα θα με πείραζε η μείωση του μισθού αλλά χαλαρώστε λίγο!Αν διαβάσει αυτά που γράφετε κανένας ιδωτικός υπάλληλος θα φρίξει!!!Εγώ δούλευα στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα και έπαιρνα 500 ευρώ χωρίς ένσημα και έλεγα και ευχαριστώ.Μην είμαστε γκρινιάρηδες, να λέμε Δόξα το Θεό και για όσα έχουμε.
Παράθεση από: arianoula27 στις Ιουλίου 27, 2009, 06:37:29 pmκι εμένα θα με πείραζε η μείωση του μισθού αλλά χαλαρώστε λίγο!Αν διαβάσει αυτά που γράφετε κανένας ιδωτικός υπάλληλος θα φρίξει!!!Εγώ δούλευα στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα και έπαιρνα 500 ευρώ χωρίς ένσημα και έλεγα και ευχαριστώ.Μην είμαστε γκρινιάρηδες, να λέμε Δόξα το Θεό και για όσα έχουμε.Με 500 ευρώ όταν μένεις με τους δικούς σου,κουτσά στραβά βγαίνεις.Όταν πρέπει να πληρώσεις το ενοίκιο και τη θέρμανση το χειμώνα,τι θα κάνεις?Δε θα διοριστείς?Παράθεση από: morfoula_mc στις Ιουλίου 27, 2009, 07:15:26 pmΠαράθεση από: TEM στις Ιουλίου 27, 2009, 06:45:29 pmΝα πούμε δόξα το Θεό που δίνουμε και ξαναδίνουμε ασεπ για να γλυτώσουμε από αυτό που περιέγραψες?Να πούμε ευχαριστώ που τρέχουμε από νησί σε νησί μπας και διοριστούμε μια μέρα?Και αντί να γλυτώσουμε να πάμε στα χειρότερα?Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω δηλαδή?Αντί να βελτιώνουμε τον ιδιωτικό τομέα στόχος μας είναι πως θα χαλάσει το δημόσιο?Με 700 ούτε ο ελεύθερος δε μπορεί να ζήσει,όχι ο οικογενειάρχης.Θα φτάσουμε να λέμε στους μαθητές "ε και με 700 που παίρνω τι μάθημα περιμένεις να κάνω".Νομίζω ΤΕΜ οτι η αριανουλα ήθελε να πει αυτό που είναι 'κοινό μυστικό'. Ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται αρκετά καλά σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και μία καλύτερη ζωή. Ναι, αλλά για όλους. Και είναι απόλυτο δικαίωμα μας να πέρνουμε τους μισθούς που πέρνουν οι συνάδελφοι στην Ευρώπη για να μπορούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας (αν και προτιμώ τον όρο λειτούργημα). Ε, και μεταξύ μας, δεν κακοπερνάμε κιόλας... Γιατί δεν είναι μόνο ο μισθός, είναι και άλλες παροχές του δημοσίου που στον ιδιωτικό τομέα ούτε τις ονειρεύονται.Ο ιδιωτικός τομέας είναι πολλές φορές απάνθρωπος. Πρέπει και το δημόσιο να γίνει έτσι?