0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν μου λες παραξενος εκτος απο το να κρινεις τους ανθρωπους για το χαρακτηρα τους εχεις εκφρασει ποτεν την αποψη σου σε αυτο το φορουμ?δεν νομιζω.οσο για το αν ειμαι πικροχολη δεν μπορεις να το ξερεις γιατι δεν με γνωριζεις προσωπικα.ως προς τους οδηγους σπουδων των διαφορων σχολων η αληθεια ειναι πως αν οντως διδασκομασταν τα οσα περιγραφει ο οδηγος θα ειχαμε καλυτερη παιδεια.δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο.
Επειδή πέρυσι δούλεψα ως δασκάλα στη
....δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο.....
Παιδιά ημεμα! Ο καθένας έχει την άποψη του, η οποία και τον χαρακτηρίζει. Δυστυχώς ένα μέρος των καθηγητών της
Παράθεση από: bettina στις Σεπτεμβρίου 02, 2009, 11:04:36 pm ....δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο..... Ναι αγαπητή μου, αυτό θέλουμε να πούμε. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά έχεις αρχίσει να γίνεσαι προσβλητική. :-\Ο ένας, οι 60 ή οι 160 που πατούσαν ελάχιστα, είναι το ίδιο άξιοι (ή μη) να εκπληρώσουν την αποστολή τους με αυτούς που περνούσαν τα μαθήματά τους αντιγράφοντας, γλείφοντας ή πληρώνοντας έξω για τις εργασίες τους. Και το ίδιο ισχύει για τη δική σου σχολή, το ίδιο για την όποια σχολή. Η ευσυνειδησία και η επιθυμία για διαρκή κατάρτιση ενός επαγγελματία διαφοροποιούνται σε κάθε έναν μας, όποιο και αν είναι το επάγγελμά του.
Ο νόμος, όπως προαναφέρθηκε μας δίνει το δικαίωμα να διδάξουμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στα ιδιωτικά και για οποιαδήποτε ένσταση, απευθύνσου στο Υπουργείο Παιδείας. Και εκεί πες τους, πως είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε όλες μας παρακολουθήσει επαρκώς τη διδασκόμενη ύλη και κατά συνέπεια είμαστε μάλλον ανίκανες να τα καταφέρουμε, εκτός κι αν έχουμε πάνω από 8,5 στο πτυχίο μας. (Και πάλι καλό θα μας κάνεις, γιατί θα ψιλοαραιώσει ο πίνακας ) ΠαράθεσηΝαι, καλό θα είναι να μη συγκρίνουμε το εξωτερικό με τη χώρα μας. Έξω, η υλικοτεχνική υποδομή των νηπιαγωγείων είναι εντυπωσιακά προσεγμένη σε σχέση με τη δική μας, αλλά για δοκίμασε να βρεις χώρες στις οποίες οι νηπιαγωγοί έχουν 4ετή κατάρτιση πανεπιστημιακού επιπέδου... Θα βρεθείς προ εκπλήξεως! Και τέλος -ναι, ειναι οντως τόπος παιχνιδιού και θα ήταν έξυπνο η γνώση να είχε αυτήν την παιγνιώδη διάσταση και στα επόμενα στάδια. Δοκίμασε να διδάξεις το μαγνητισμό όμως μέσα από το παιχνίδι σε ένα νήπιο, την αποδοχή της διαφορετικότητας ή ό,τι άλλο σκεφτείς και έλα μετά να μου πεις αν είναι ή όχι πιο εύκολο να κάθεσαι απλώς απέναντί τους και να κάνεις μετωπική διδασκαλία. Και παρεπιπτόντως... δεν ξέρω αν κάνεις ή όχι μαθήματα σε παιδιά έως 8-9 ετών, αλλά καλό θα ήταν να επαναθεωρήσεις τις απόψεις σου για τη διδασκαλία του αντικειμένου σου σε αυτά...
Ναι, καλό θα είναι να μη συγκρίνουμε το εξωτερικό με τη χώρα μας. Έξω, η υλικοτεχνική υποδομή των νηπιαγωγείων είναι εντυπωσιακά προσεγμένη σε σχέση με τη δική μας, αλλά για δοκίμασε να βρεις χώρες στις οποίες οι νηπιαγωγοί έχουν 4ετή κατάρτιση πανεπιστημιακού επιπέδου... Θα βρεθείς προ εκπλήξεως! Και τέλος -ναι, ειναι οντως τόπος παιχνιδιού και θα ήταν έξυπνο η γνώση να είχε αυτήν την παιγνιώδη διάσταση και στα επόμενα στάδια. Δοκίμασε να διδάξεις το μαγνητισμό όμως μέσα από το παιχνίδι σε ένα νήπιο, την αποδοχή της διαφορετικότητας ή ό,τι άλλο σκεφτείς και έλα μετά να μου πεις αν είναι ή όχι πιο εύκολο να κάθεσαι απλώς απέναντί τους και να κάνεις μετωπική διδασκαλία. Και παρεπιπτόντως... δεν ξέρω αν κάνεις ή όχι μαθήματα σε παιδιά έως 8-9 ετών, αλλά καλό θα ήταν να επαναθεωρήσεις τις απόψεις σου για τη διδασκαλία του αντικειμένου σου σε αυτά...