*

Αποστολέας Θέμα: νηπιαγωγός διορισμένη ως δασκάλα?  (Αναγνώστηκε 17906 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TESY

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: νηπιαγωγός διορισμένη ως δασκάλα?
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 11:52:35 pm »
δεν μου λες παραξενος εκτος απο το να κρινεις τους ανθρωπους για το χαρακτηρα τους εχεις εκφρασει ποτεν την αποψη σου σε αυτο το φορουμ?δεν νομιζω.οσο για το αν ειμαι πικροχολη δεν μπορεις να το ξερεις γιατι δεν με γνωριζεις προσωπικα.
ως προς τους οδηγους σπουδων των διαφορων σχολων η αληθεια ειναι πως αν οντως διδασκομασταν τα οσα περιγραφει ο οδηγος θα ειχαμε καλυτερη παιδεια.δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο.

Γιατι θες να μας πεις τωρα ότι εσεις δε χάνατε μαθημα και έχετε πτυχια με άριστα;Η το κάθε νιανιαρο που βγαίνει και ορκίζεται έχει διαβάσει για ασεπ και διαθέτει την ανάλογη εμπειρία να μπει σε τάξη; Και επειδή καλύτερα ο καθένας στο ποστο του,αντε και συ να τα πεις με τους ΔΙΚΟΥς ΣΟΥ....ΚΑΙ όσο για τον τόπο παιχνιδιου,αυτο και μόνο λέει πολλά.ΚΡΙΜΑ......που υπάρχουν ακομα τετοιοι...σαν εσένα...Ελπιζω λίγοι....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:55:34 »

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 12:09:21 am »
Επειδή πέρυσι δούλεψα ως δασκάλα στη

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 12:35:16 am »
βρε παιδιά τι πανικός είναι αυτός??Τη γνώμη της είπε η κοπέλα μην τη φάμε κιόλας!!
Εγώ ως δασκάλα ερχομαι να συμφωνήσω απόλυτα με την effie!!Όντως την πρώτη δημοτικού θα μπορούσαν να την αναλάβουν κάλλιστα και νηπιαγωγοί γιατι όπως πολύ σωστά είπε κ η Εφη..Μια νηπιαγωγός , ξέρει τι έχει προηγηθεί και η συμπεριφορά και η σκέψη των παιδιών είναι πιο κοντά στο νηπιαγωγείο παρά στο δημοτικό.!!!

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 12:42:14 am »
Ρίξε μια ματιά στο Πρόγραμμα σπουδών του ΕΚΠΑ
http://www.ecd.uoa.gr/pdf/programma_spoudwn.pdf
Έτσι για να μη μας χαρακτηρίζει κανένας αρπακολατζήδες και γιατί ορισμένοι που ανήκουν στον κλάδο σας θα πρέπει να προσγειωθούν.Κρίμα...αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο ρόλος του παιχνιδιού στο νηπιαγωγείο λυπάμαι τα πρωτάκια και τα δευτεράκια που θα πέσουν στα χέρια σου.Να μάθετε επιτέλους να σέβεστε.
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:55:34 »

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 12:44:44 am »
Δεν αναφέρομαι σ'εσένα gogo
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 12:53:17 am »
Παιδιά ημεμα! Ο καθένας έχει την άποψη του, η οποία και τον χαρακτηρίζει. Δυστυχώς ένα μέρος των καθηγητών της

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 12:58:08 am »
καλα τα λέει η

Αποσυνδεδεμένος angelika

• Πλήρες μέλος
  • Πρόσεχε τι εύχεσαι... ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 02:33:07 am »
....
δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?

ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.

και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.

η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο.

....

Ναι αγαπητή μου, αυτό θέλουμε να πούμε. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά έχεις αρχίσει να γίνεσαι προσβλητική.  :-\Ο ένας, οι 60 ή οι 160 που πατούσαν ελάχιστα, είναι το ίδιο άξιοι (ή μη) να εκπληρώσουν την αποστολή τους με αυτούς που περνούσαν τα μαθήματά τους αντιγράφοντας, γλείφοντας ή πληρώνοντας έξω για τις εργασίες τους. Και το ίδιο ισχύει για τη δική σου σχολή, το ίδιο για την όποια σχολή. Η ευσυνειδησία και η επιθυμία για διαρκή κατάρτιση ενός επαγγελματία διαφοροποιούνται σε κάθε έναν μας, όποιο και αν είναι το επάγγελμά του.

Ο νόμος, όπως προαναφέρθηκε μας δίνει το δικαίωμα να διδάξουμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στα ιδιωτικά και για οποιαδήποτε ένσταση, απευθύνσου στο Υπουργείο Παιδείας. Και εκεί πες τους, πως είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε όλες μας παρακολουθήσει επαρκώς τη διδασκόμενη ύλη και κατά συνέπεια είμαστε μάλλον ανίκανες να τα καταφέρουμε, εκτός κι αν έχουμε πάνω από 8,5 στο πτυχίο μας. (Και πάλι καλό θα μας κάνεις, γιατί θα ψιλοαραιώσει ο πίνακας ;))

Ναι, καλό θα είναι να μη συγκρίνουμε το εξωτερικό με τη χώρα μας. Έξω, η υλικοτεχνική υποδομή των νηπιαγωγείων είναι εντυπωσιακά προσεγμένη σε σχέση με τη δική μας, αλλά για δοκίμασε να βρεις χώρες στις οποίες οι νηπιαγωγοί έχουν 4ετή κατάρτιση πανεπιστημιακού επιπέδου... Θα βρεθείς προ εκπλήξεως! ;D ;D ;D

Και τέλος -ναι, ειναι οντως τόπος παιχνιδιού και θα ήταν έξυπνο η γνώση να είχε αυτήν την παιγνιώδη διάσταση και στα επόμενα στάδια. Δοκίμασε να διδάξεις το μαγνητισμό όμως μέσα από το παιχνίδι σε ένα νήπιο, την αποδοχή της διαφορετικότητας ή ό,τι άλλο σκεφτείς και έλα μετά να μου πεις αν είναι ή όχι πιο εύκολο να κάθεσαι απλώς απέναντί τους και να κάνεις μετωπική διδασκαλία.  ::) Και παρεπιπτόντως... δεν ξέρω αν κάνεις ή όχι μαθήματα σε παιδιά έως 8-9 ετών, αλλά καλό θα ήταν να επαναθεωρήσεις τις απόψεις σου για τη διδασκαλία του αντικειμένου σου σε αυτά...  :)

Κοιτα εκεί που θέλεις να πας,
γιατι αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς...

Αποσυνδεδεμένος angelika

• Πλήρες μέλος
  • Πρόσεχε τι εύχεσαι... ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 02:43:56 am »

Παιδιά ημεμα! Ο καθένας έχει την άποψη του, η οποία και τον χαρακτηρίζει. Δυστυχώς ένα μέρος των καθηγητών της
Κοιτα εκεί που θέλεις να πας,
γιατι αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς...

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 09:14:40 am »
Πές τα Angelika.Κάντε μια μικρή έρευνα στην Ευρώπη για να βρείτε σχολές νηπιαγωγών με 4ετή εκπαίδευση και μάλιστα ΠΕ.Θα εκπλαγείτε.Επίσης έχω βαρεθεί να ακούω επιπολαιότητες από διάφορα άτομα για τον κλάδο μας που πραγματικά μακάρι να είχαν διδαχθεί αυτά που διδαχθήκαμε εμείς στις σχολές μας γιατί θα τους είχαν βοηθήσει ως εκπαιδευτικούς και ως ανθρώπους.Κι έχεις τον καθένα να σου λέει"το νηπιαγωγείο δεν είναι τίποτα, παιχνιδάκι είναι..."Πώς να μην εξάπτεσαι!!!
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 09:37:41 am »
βρε bettina αυτη η συζητηση νομισα οτι εληξε πριν 4 μερες...τι εγινε παλι? ανασκουμπωθηκες κι επιτεθηκες ξανα?καλα τι επιχειρηματολογια ειναι αυτη για να μας πεισεις οτι ειμαστε ανικανες να διδαξουμε α'και β' δημοτικου? ??? ??? γιατι τετοιο μενος συναδελφε?μηπως τελικα δε σου φταιει ο κλαδος μας αλλα ΚΑΙ αυτη η φιλη σου?για ψαξου λιγο και μην προσβαλλεις αδικα συναδελφους σου(συναδελφος δεν εισαι αλλης ειδικοτητας?)
....
δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?

ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.

και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.

η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο.

....

Ναι αγαπητή μου, αυτό θέλουμε να πούμε. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά έχεις αρχίσει να γίνεσαι προσβλητική.  :-\Ο ένας, οι 60 ή οι 160 που πατούσαν ελάχιστα, είναι το ίδιο άξιοι (ή μη) να εκπληρώσουν την αποστολή τους με αυτούς που περνούσαν τα μαθήματά τους αντιγράφοντας, γλείφοντας ή πληρώνοντας έξω για τις εργασίες τους. Και το ίδιο ισχύει για τη δική σου σχολή, το ίδιο για την όποια σχολή. Η ευσυνειδησία και η επιθυμία για διαρκή κατάρτιση ενός επαγγελματία διαφοροποιούνται σε κάθε έναν μας, όποιο και αν είναι το επάγγελμά του.
....
Ο νόμος, όπως προαναφέρθηκε μας δίνει το δικαίωμα να διδάξουμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στα ιδιωτικά και για οποιαδήποτε ένσταση, απευθύνσου στο Υπουργείο Παιδείας. Και εκεί πες τους, πως είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε όλες μας παρακολουθήσει επαρκώς τη διδασκόμενη ύλη και κατά συνέπεια είμαστε μάλλον ανίκανες να τα καταφέρουμε, εκτός κι αν έχουμε πάνω από 8,5 στο πτυχίο μας. (Και πάλι καλό θα μας κάνεις, γιατί θα ψιλοαραιώσει ο πίνακας ;))
Παράθεση

Ναι, καλό θα είναι να μη συγκρίνουμε το εξωτερικό με τη χώρα μας. Έξω, η υλικοτεχνική υποδομή των νηπιαγωγείων είναι εντυπωσιακά προσεγμένη σε σχέση με τη δική μας, αλλά για δοκίμασε να βρεις χώρες στις οποίες οι νηπιαγωγοί έχουν 4ετή κατάρτιση πανεπιστημιακού επιπέδου... Θα βρεθείς προ εκπλήξεως! ;D ;D ;D

Και τέλος -ναι, ειναι οντως τόπος παιχνιδιού και θα ήταν έξυπνο η γνώση να είχε αυτήν την παιγνιώδη διάσταση και στα επόμενα στάδια. Δοκίμασε να διδάξεις το μαγνητισμό όμως μέσα από το παιχνίδι σε ένα νήπιο, την αποδοχή της διαφορετικότητας ή ό,τι άλλο σκεφτείς και έλα μετά να μου πεις αν είναι ή όχι πιο εύκολο να κάθεσαι απλώς απέναντί τους και να κάνεις μετωπική διδασκαλία.  ::) Και παρεπιπτόντως... δεν ξέρω αν κάνεις ή όχι μαθήματα σε παιδιά έως 8-9 ετών, αλλά καλό θα ήταν να επαναθεωρήσεις τις απόψεις σου για τη διδασκαλία του αντικειμένου σου σε αυτά...  :)

"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:30:31 am »
Bettina,
είμαι μία από εκείνες τις "άχρηστες" νηπιαγωγούς, που δεν θα έπρεποε ούτε καν να σκέφτονται να μπουν σε σχολέιο πο΄σω μάλλον να διδάξουν. ΝΑΙ!!!! Τελέιωσα τη σχολή με 7!!!!!! Ένα 7 όμως που βγήκε πολύ δύσκολα, με πολύ διάβασμα, πολλές εργασίες, διπλωματική με έρευνα και πολλές πρακτικές. Λόγω αυτής της δυσκολίας που είχε η σχολή μου, και λόγω των βαθμών μου, κατάφερα και έκανα 2 μεταπτυχιακά, δούλεψα 2 χρόνια σε σχολείο του εξωτερικού (εκεί ακόμα και οι παλιότεροι δάκαλοι όλων των τάξεων ζητούσαν τη γνώμη μου για διάφορα παιδαγωγικά θέματα), έδωσα ΑΣΕΠ χωρίς να διαβάσω πολύ (1 ανάγνωση το βιβλίο της νηπιαγωγού, γιατί δεν είχα χρόνο για περισσότερα), διορίστηκα, πήγα σε νηπιαγωγείο όπου με θεωρούσαν πολύ επιτυχημένη νηπιαγωγό και μου ζητούσαν να κάνω μαθήματα και σε παιδιά δημοτικού τα απογεύματα (άσχετο αν δεν το έκανα γιατί δεν ήθελα να χάσω τα απογεύματα μου). Και όλα αυτά όχι γιατί είμαι πιο έξυπνη από όλους τους άλλους συναδέλφους μου, δασκάλους και νηπιαγωγούς, αλλά γιατί τελείωσα μία σχολή που "αξίζει" και "μετράει".
Φυσικά, κάποιος για να γίνει καλός δάσκαλος σεόλες τις βαθμίδες (από τον παιδικό σταθμό μέχρι και το πανεπιστήμιο) πρέπει να έχει μεράκι. Να καταρτίζεται συνέχεια και να διαβάζει.
Και ναι!!! Πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση ενός παιδιού, και η χειροτεχνία, και το παραμύθι, και η ζωγραφική (άσχετο, αλλά σχεδόν όλα τα προβλήματα ενός παιδιού μπορούν ναβγουν μέσα από τη ζωγραφιά του) και θεωρώ ότι όποιος καταφέρει να διδάεξι ένα παιδι χρησιμοποιώντας τα έχει πετύχει έναν πολύ μεγάλο και δύσκολο στόχο.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:42:15 am »
απαντηση απο την bettina;;

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος