0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
eng_teacher2,αφού έτσι είναι η νοοτροπία στην Ελλάδα,αφού οι εργοδότες δεν κοιτούν qaulifications,παρά μόνο σου λένε 5-6 ευρώ την ώρα με υφάκι και σου βάζουν και χ αν δεν το δεχτείς αμέσως,γιατί εμείς ως εκπαιδευτικοί να είμαστε ρομαντικοί;Γιατί να χαλάσεις χρήματα όπως σε λες σε υλικό και επιμορφώσεις;Δεν σε κατηγορώ,κι εγώ τα ίδια έκανα παλιά,αλλά από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα,είπα θα κάνω τη δουλειά μου απλώς,χωρίς πολλά-πολλά.Αφού έτσι κι αλλιώς οι γονείς δεν θα αποζητήσουν την ποιότητα,πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Κι εγώ συμφωνώ με τα 10 ευρώ την ώρα ως αμοιβή του καθηγητή, αλλά όντως είναι εντελώς ουτοπικό.Να σου μιλήσω με αριθμούς για να καταλάβεις τι εννοώ. Στο δικό μου φροντιστήριο για να πληρώσω την καθηγήτρια 10 ευρώ την ώρα καθαρά, πρέπει για κάθε ώρα που κάνει μάθημα να εισπράττω από τους μαθητές 34 ευρώ. Αυτά τα χρήματα πληρώνουν την καθηγήτρια και τα πάγια του φροντιστηρίου χωρίς να βγάλω εγώ ούτε ένα σεντ κέρδος (ας πούμε ότι δουλεύω για το κέφι μου ή ότι το κάνω ως προσφορά στην ανθρωπότητα). Η καθηγήτρια πρέπει να πληρωθεί για εργασία 36 εβδομάδων, για 3 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή σύνολο 108 ώρες. Άρα εγώ πρέπει να εισπράξω 108x34=3672 ευρώ. Αν στην τάξη έχω 6 παιδάκια που είναι ένας πολύ καλός αριθμός για την Junior A, το κάθε παιδάκι πρέπει να πληρώσει 612 + 23% = 752,76 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 94 ευρώ το μήνα. Αν στην τάξη βάλω 8 παιδάκια, που είναι μάλλον πολλά για Junior A (αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά), το κάθε παιδάκι θα πληρώσει 70 ευρώ το μήνα. Αυτές οι τιμές ξαναλέω δεν περιλαμβάνουν κέρδος για το φροντιστήριο, επαρκούν μόνο για την πληρωμή των παγίων, των αναλώσιμων και του καθηγητή.Πάμε τώρα στην αντικειμενική πραγματικότητα. Οι γονείς θεωρούν πως γύρω στα 40 ευρώ είναι μια καλή τιμή για Junior A. Άντε να δεχτούν τα 45 ευρώ το μήνα, αν τους πείσεις ότι είσαι ο καλύτερος, θα προσέξεις το παιδί τους, τα τμήματα είναι ολιγομελή, οι καθηγήτριες εξαιρετικές κλπ. Πώς θα καλυφθεί η διαφορά μεταξύ των 40-45 ευρώ που είναι διατεθειμμένοι να πληρώσουν οι γονείς και των σχεδόν 100 ευρώ που πρέπει να εισπράξω εγώ για να δίνω 10 ευρώ καθαρά στην καθηγήτρια ώστε να είναι ικανοποιημένη;Φέτος έχω μόνο 4 παιδάκια στην Junior A, τα οποία πληρώνουν 360 ευρώ το χρόνο (σε όποιον είπαμε μεγαλύτερη τιμή δεν τον ξαναείδαμε). Είναι όλα παιδάκια με αδερφάκια στο φροντιστήριο που έχουν έκπτωση λόγω μεγαλύτερου αδερφού. Η κανονική μας τιμή είναι 390 ευρώ. Ήδη ο ένας γονιός με έχει πάρει τηλέφωνο και μου έχει ζητήσει μείωση της τιμής γιατί είναι δύο χρόνια άνεργος και η γυναίκα του δουλεύει σποραδικά. Από αυτό το τμήμα λοιπόν έτσι που το κόβω, στην καλύτερη περίπτωση θα εισπράξω 1440 ευρώ, στην χειρότερη 1080. Αν μπορείτε να μου βρείτε τρόπο να καλύψω την διαφορά μεταξύ των 1080 ευρώ και των 3672 που χρειάζομαι για να πληρώσω την καθηγήτρια τα 10 ευρώ που της αξίζουν, είμαι όλη αυτιά! Και αν μπορείτε και κανένα 1000ρικο ακόμα για τη δική μου αμοιβή.Δεν συζητώ καν για τις απαιτήσεις που έχουν οι γονείς όταν έρχονται στο φροντιστήριο. Όχι μόνο να είναι καλά και φτηνά, αλλά να απορροφήσεις και τον ΦΠΑ ή να μην τους δώσεις απόδειξη για να μην τον πληρώσουν, να τους κάνεις έξτρα μάθημα τον Ιούνιο για να τελειώσει το βιβλίο (χωρίς έξτρα πληρωμή εκ μέρους τους εννοείται), να ξεκινήσεις πιο νωρίς τον Σεπτέμβριο (δωρεάν φύλαξη, επίσης χωρίς πληρωμή), να βάλεις το τμήμα πιο νωρίς για να πηγαίνει το παιδί μετά ρυθμική, να το βάλεις πιο αργά για να προλαβαίνει η μαμά να κοιμάται το μεσημέρι, να μην έχουν μάθημα την Τετάρτη γιατί πάει κολυμβητήριο, να μην έχουν μάθημα την Παρασκευή για να φεύγουν για σαββατοκύριακο. Και να σε ρωτάνε στο καπάκι αν δίνεις δωρεάν βιβλία ή τάμπλετ ή μπάλα ποδοσφαίρου...Κανένας ή σχεδόν κανένας γονιός δεν ενδιαφέρεται για τις σπουδές τις δικές σου ή των καθηγητριών σου, αν έχουν άδεια διδασκαλίας, αν έχουν δουλέψει άλλη χρονιά στο φροντιστήριο, αν έχουν εμπειρία, αν πάνε σε σεμινάρια, αν πληρώνονται καλά για να δίνουν το 100% στην τάξη, αν μπαίνει καθαρίστρια στο φροντιστήριο, αν παρέχουμε τίποτα άλλο εκτός από ένα ξερό μάθημα ή πόσα παιδάκια είναι στην τάξη. Πολλοί παίρνουν απλά τηλέφωνο, δεν έρχονται καν στο φροντιστήριο να ρωτήσουν: τι μέρες και ώρες είναι το μάθημα και πόσο κοστίζει, αυτό τους απασχολεί μόνο, για να δουν αν βγαίνει πιο φτηνό το ιδιαίτερο.Οπότε παιδιά ωραία η ιδέα για τα 1000 ευρώ, αλλά δεν πρόκειται να τα δείτε στο εγγύς μέλλον. Μην σας πω ότι αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει, του χρόνου τέτοιο καιρό θα ψάχνετε φροντιστήριο με τα κυάλια...
Αυτός ο κλάδος πάντως έχει φοβερά αρνητικά, κατά τη γνώμη μου πολύ περισσότερα από άλλους κλάδους. Είναι σχεδόν μόνο αρνητικά και θέλει πάρα πολλή αγάπη και πολύ μεράκι για να τα υπομείνεις και να αντέξεις χρόνια αυτή τη δουλειά. Μακάρι να μπορέσω να 'μείνω' άλλα λίγα χρόνια τουλάχιστον.
Η απαντηση σε όλο αυτό???Κάντα μόνη σου κάνε μάθημα στα αδελφάκια με τον ανεργο γονέα μόνη σου.Δεν εχεις κανένα δικαίωμα μέσω της επιχείρησης σου να κάνεις κοινωνική πολιτική με τον ιδρώτα των άλλων..Πας να περάσεις μυνύματα που τα εχω ακούσει απο 100 πριν απο εσένα και όλοι την ίδια καραμέλα.Αφού κάποιοι κάθονται και ασχολούνται με τέτοιες δημοσιευσεις τι να πώ..απλά λυπάμαι.
Το ότι δε δέχονται εύκολα οι γονείς δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις την Α junior πάνω από 50 ευρώ! Αν τα περισσότερα φροντιστήρια είχαν μία συνεννόηση ως προς τα ελάχιστα δίδακτρα κάθε τάξης τότε θα σου έλεγα για πότε θα γινόντουσαν πιο δεκτικοί και διαλλακτικοί οι γονείς.
"Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνουμε κάτι καλύτερο στα δίδακτρα γιατί έτσι θα κινδυνεύσει η ποιότητα του μαθήματος και η στήριξη που θα έχει ο μαθητής." Εγώ έτσι λέω πάντως.
Δεν μπορεί να παίρνουν για ιδιαίτερο IELTS από παλιό ξεχασμένο
Παράθεση από: physikos.50 στις Σεπτεμβρίου 26, 2015, 02:38:31 pmΦίλη φιλόλογος εργαζόταν σε φροντιστήριο (αλυσίδα) στην Αθήνα για πολλά χρόνια. Φέτος ξεκίνησε κανονικά τη χρονιά με πολλές ώρες όπως κάθε χρόνο, μέχρι που η αφεντικίνα της ανακάλυψε ότι είναι έγκυος (όχι η αφεντικίνα ). Φυσικά την απέλυσε. Θα μπορούσε να κάνει κάτι;Aλλη μια αθλιοτητα απο τις πολλες που συμβαινουν στο χωρο αυτο!!Αν εχει υπογραψει συμβαση εργασιας οπου αναφερονται αναλυτικα οι ωρες της να επικοινωνησει με το ΣΕΦΚ και να κανει καταγγελια!!
Φίλη φιλόλογος εργαζόταν σε φροντιστήριο (αλυσίδα) στην Αθήνα για πολλά χρόνια. Φέτος ξεκίνησε κανονικά τη χρονιά με πολλές ώρες όπως κάθε χρόνο, μέχρι που η αφεντικίνα της ανακάλυψε ότι είναι έγκυος (όχι η αφεντικίνα ). Φυσικά την απέλυσε. Θα μπορούσε να κάνει κάτι;
υπό άλλες συνθήκες θα σου έλεγα να ξαναστείλεις για πλάκα
Έχω στείλει τόση αρνητική ενέργεια αυτές τις μέρες που νομίζω ότι είναι λογικό. Τρελλή εκδίκηση και δικαίωση βασικά για την προσβολή που υπέστην.Isla,βλέπεις όμως ότι δεν με πήρανε,προτίμησαν την αγγελία.Είδες ότι είναι δύσκολο τέτοια εποχή να βρεις καθηγητή;