0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
συγγνωμη αλλα εχω μια αποριαμεχρι πριν απο λιγα χρονια ηξερα οτι φροντιστηριο μπορουν να ανοιξουν μονο οσοι ειναι απο πανεπιστημιοτωρα δηλαδη μονο με ενα c2???οντως???αλλαξαν τοσο τα πραγματα??
Aπό πότε ισχύει αυτό; Οτι μπορει να ανοιξει ο καθενας φροντιστηριο; Ειναι καινουρια ρυθμιση;
παντα ισχυε το C2, και οχι το πανεπιστημιο. Αν ειχες C2 ανοιγες κξγ. Δε χρειαζοταν να εισαι πτυχιουχος πανεπιστημιου.
Το ότι πρέπει να είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου για να ανοίξεις φροντιστήριο δεν ίσχυε ποτέ.
Ειναι λογικο δηλαδη απο το 2008 που αρχισαν οι μειωσεις,φετος με το προσχημα του ΦΠΑ να κανουν μειωση στο ηδη μειωμενο ωρομισθιο?
Η συγκεκριμένη φιλόλογος απολύθηκε τον περασμένο Ιούλιο (όταν τελείωσαν τα θερινά), ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη χωρίς να έχει υπογράψει, δούλεψε 15 μέρες και την απέλυσε. Τη στιγμή της απόλυσης δεν υπήρχε ενεργή σύμβαση.
Εύη, δε μίλησα για δημόσιο/ιδιωτικό σχολείο, ινστιτούτα, κτλ γιατί δεν έχω εμπειρία από εκεί, αλλά αναγνωρίζω το ότι είναι παρόμοια κατάσταση - υποπτεύομαι όμως ότι το φροντιστήριο είναι ο πάτος και τα υπόλοιπα είναι λίγο καλύτερα για μαθητές και καθηγητές!
Ίσλα, ας μείνουν λίγοι, ναι! Ας δωθεί ένα τέλος σε αυτό το σύστημα με την υπερπληθώρα μικρών, μεσαίων και μεγάλων ΚΞΓ που λειτουργούν όχι σαν εκπαιδευτήρια (δε μιλάω για όλα, μα την πλειοψηφία) αλλά σαν βιομηχανίες στείρας/επιφανειακής μάθησης που επιβιώνουν με φτηνά δέλεαρ και κόλπα PR και marketing.
Όπως η ελληνική νοοτροπία απέναντι στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (χαρτοθηρία) χρήζει ριζικής αλλαγής*, έτσι και η νοοτροπία απέναντι στους καθηγητές και στην εκπαίδευση σαν σύνολο. Όταν δεν κλαίγεσαι για την τιμή του iphone και όμως ζητάς χαμηλές τιμές για να πάρει το παιδί σου FCE, σημαίνει ότι δεν κατανοείς την αξία του καλού μαθήματος, της εκπαίδευσης, δε σέβεσαι το καθηγητή τον ίδιο και το έργο του.
*Να μάθουν επιτέλους ότι αυτά τα χαρτιά δεν αξίζουν σχεδόν τίποτα
Μέχρι το 2012 ίσχυε ότι για να ανοίξεις φροντιστήριο έπρεπε να έχεις ακαδημαϊκό υπεύθυνο με άδεια διδασκαλίας (ανεξάρτητα αν ήταν πτυχιούχος ή επαρκειούχος). Αυτός που άνοιγε το φροντιστήριο δεν χρειαζόταν κάποιο τυπικό προσόν, αρκεί να όριζε κάποιον άλλο ως ακαδημαϊκό υπεύθυνο. Από το 2013 και μετά, καταργήθηκε η υποχρέωση να έχεις ακαδημαϊκό υπεύθυνο. Το ότι πρέπει να είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου για να ανοίξεις φροντιστήριο δεν ίσχυε ποτέ.
Και να σημειωσω επισης πως προσωπικα το master με βοηθησε να μαθω πραγματα, αλλα αποσβεση δεν προκειται να κανω ποτε. Πιο πιθανο ειναι αν το πεις να μην σε προσλαβουν, γιατι να το πληρωνουν ουτε λογος. Ολες οι αγγελιες ζητανε επαρκειουχους. Γενικα εφαγα τη ζωη μου διαβαζοντας και δεν μπορω να ζησω ανθρωπινα. Ειμαι προβληματισμενη για το μελλον μου σαν εκπαιδευτικος, εχω κουραστει με την ολη κατασταση.Ας μην αποθαρρυνω και νεους συναδελφους, απλα η καλη συνεργασια με φροντιστηριο θελει ψαξιμο. Να βρεις καποιον που θα εκτιμα τη δουλεια σου και τις σπουδες σου, δε θα σου τρωει ενσυμα, θα σε πληρωνει στην ωρα του κτλ. γιατι κι αυτα δυστυχως δεν ειναι αυτονοητα. Και εγω πιστευα οτι με το master θα βρω κατι καλυτερο(ιδιωτικο σχολειοπ.χ.) αλλα παλι στο φροντιστηριο κατεληξα.6 χρονια σπουδες για το τιποτα.Καλο βραδυ και μακαρι τα πραγματα να αλλαξουν για ολους,αλλα ας σταματησει αυτη η σφαγη στον ιδιωτικο τομεα επιτελους.
Δεν παίζει κανένα ρόλο, καλημέρα. Οι καθηγητές έχουν το ίδιο καθεστώς με τους ξενοδουπάλληλους, την επόμενη χρονιά ειναι "υποχρεωμένη" η επιχείρηση ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να την ξαναπάρει ή να την αποζημιώσει.(βαστάω μια επιφύλαξη στο πότε προσλήφθηκε γιατι οι πίνακες αποζημιώσεων εχουν αλλάξει με τα μνημόνια του παιντιου .Σε θέμα εγκυμοσύνης είναι άκυρη η απόλυση. τα λαμόγια βρίσκουν παραθυράκια στην ασχετοσύνη του υπαλλήλου για τα δικαιώματα του, και περισσότερο στην καλή του θέληση, καμμια φορά και στην ντροπή που νιώθει την ώρα που του τρώνε τα δεδουλευμένα του στο να τα διεκδικήσει.Η προπαγάνδα πάει σύννεφο πάντως, ακούω, μάλλον διάβαζω απίθανα πράγματα που μόνο με γελοιότητες μπορούν να συγκριθούν. Πιστεύω το πτυχίο αγγλικής φιλ. να συνοδεύεται και με δεικτη νουμοσύνης τουλάχιστον του κοινού νου...ειδάλως..