0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ένας νέος φορέαςοργάνωσης των Πληροφορικών (διορισμένων, αδιόριστων, φοιτητών)ο οποίος να προωθηθεί από όλους μας;
Μία σκέψη δικιά μου είναι η εξής :Μάξιμουμ ένας καθηγητής Πληροφορικής στα ολοήμερα μπορεί να πάρει 12 ώρες την βδομάδα...Από 11 ώρες και πάνω στην εκπαίδευση , δικαιολογείται οργανική θέση...Οπότε ένας Πληροφορικός παίρνει υπό την επίβλεψη του 2 δημοτικά , κάνει το μάθημα στο Ολοήμερο και το πρωι βοηθάει επιτελικά , e-mail , έπαφος και τεχνική υποστήριξη στα μηχανήματα...όταν ήμουν ωρομίσθιος και εγώ πριν κάποια χρόνια , ο δντης του Δημοτικού με έπαιρνε πελαγωμένος τηλ επειδή ο εκτυπωτής δεν τύπωνε... Οπότε αν π.χ 5000 είναι τα δημοτικά στη χώρα , 2500 Πληροφορικοί διορίζονται κατευθείαν και προσφέρουν και εκπαιδευτικές αλλά και τεχνικού φύσεως υπηρεσίες...
Χθες στο ολοήμερο σχολείο που εργάζομαι με ενημέρωσε η υπεύθυνη ότι από το επόμενο σχολικό έτος θα διδάσκεται η Πληροφορική σε όλα τα δημοτικά σχολεία στο πρωινό πρόγραμμα 2 ώρες την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις από πτυχιούχους Πληροφορικής ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Παράλληλα όμως θα δοθεί η δυνατότητα και σε δασκάλους που έχουν ανάλογη πιστοποίηση στις Νέες Τεχνολογίες να διδάξουν το μάθημα. Πιστεύω ότι σ΄αυτό το τελευταίο πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, αν περάσει κι αυτό τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας...