0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μη ξεχνάς ότι οι πληροφορικοί της δευτεροβάθμιας έχουν μειωμένο ωράριο εξαιτίας του εργαστηρίου... Και αμφιβάλω αν τους απασχολεί τόσο η αστάθεια στο πρόγραμμα... Τις προάλλες μιλούσα με διορισμένη καθηγήτρια πληροφορικής που ήταν προβληματισμένη με την είσοδο του μαθήματος στο δημοτικό, γιατί φοβάται ότι αν τη στείλουν στην πρωτοβάθμια θα χάσει όλα τα προνόμια του μειωμένου ωραρίου!
ΗΜΑΡΤΟΝ πια με αυτή την υποκρισία!!!Ποιοι μαθητές των ΕΠΑΛ είναι αστέρια? μας δουλεύετε? δεν βλέπετε την πραγματικότητα? έχετε δουλέψει ποτέ σε ΕΠΑΛ ή μήπως φοβάστε ότι θα σας πούνε αντιπαιδαγωγούς αν πείτε την αλήθεια.Ε λοιπόν την λέω εγώΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ. Τους καλούς τους μαθητές τους ψάχνεις με το ντουφέκι και οι περισσότεροι δεν ξέρουν στοιχειώδη γραφή και ανάγνωση. Δεν ξέρουν να κάνουν ούτε στοιχειώδεις αριθμητικές πράξεις.Όσοι πιστεύουν το αντίθετο μπορούν να συνεχίζουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίουαλλά όσοι δουλεύουν σε ΕΠΑΛ ειδικά όσοι είναι γενικών ειδικοτήτων ξέρουν καλά ότι εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και κάτι πρέπει να γίνει
. πχ σχολές όπως γεωπληροφορική, βιομηχανική πληροφορική, αυτοματισμού, είναι καθαρά εξιδεικευμένα σε άλλους τομείς. Τι σχέση έχουν με εκπαίδευση;
Παράθεση από: killbill στις Ιουλίου 21, 2011, 09:25:50 am. πχ σχολές όπως γεωπληροφορική, βιομηχανική πληροφορική, αυτοματισμού, είναι καθαρά εξιδεικευμένα σε άλλους τομείς. Τι σχέση έχουν με εκπαίδευση; kilbill πριν γράψεις κάτι να το μελετάς πρώτα!Είναι τραγικό να αναφέρεις την
Παράθεση από: Χριστίνα στις Ιουλίου 20, 2011, 12:50:40 pmΔεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα σκεφτούν. Θα δείξει....Αν είναι κάποιος μόνιμος εδω μέσα που ανήκει σε αυτή την κατηγορία ας μας πει τον τρόπο σκέψης του. Υποσχόμαστε πως δεν θα πέσουμε να τον φάμε Είμαι μόνιμος ΠΕ19. Οι περισσότεροι γνωστοί συνάδελφοι μου, όπως κι εγώ, έχουμε μια σχετική ανασφάλειαστην αρχή κάθε χρονιάς για το ποιο σχολείο θα μας τοποθετήσουν. Δουλεύω σε παραμεθόριο (κάνω καθημερινά130 km πηγαινε - έλα) με 15 ώρες διδασκαλία +3 ώρες υπεύθυνος εργαστηρίου. Εγώ ελπίζω να μπω σε κανα δημοτικό στην πόλη που ζω έστω για 1 χρονια για να γλυτώσω τη μετακίνηση.Μέσα στην πόλη μου οι περισσότερες οργανικές είναι πιασμένες από φυσικούς-μαθηματικούς που έχουν διοριστείΠΕ19, οπότε δυστυχώς ταλαιπωριόμαστε πολλοί συνάδελφοι γιατι μας έχουν πιάσει τις οργανικές. Για όλους εμάς, καθαρά λόγω ταλαιπωρίας στην καθημερινή μετακίνηση, τα δημοτικά είναι μια όαση.Όσον αφορα για τη συνάδελφο που προτιμά να πάρουν οι δάσκαλοι την Πληροφορική, ντρέπομαι να τη θεωρώ συνάδελφο, γιατί αφενός η Πληροφορική είναι δικό μας αντικείμενο και αφετέρου κι εμείς οιμόνιμοι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που αγωνιούν για το αν θα τους πάρουναναπληρωτές και στη συνέχεια να μπουν στην εκπαίδευση, όπως κάναμε κι εμείς.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα σκεφτούν. Θα δείξει....Αν είναι κάποιος μόνιμος εδω μέσα που ανήκει σε αυτή την κατηγορία ας μας πει τον τρόπο σκέψης του. Υποσχόμαστε πως δεν θα πέσουμε να τον φάμε
@ΧριστίναΈχεις δίκιο , έχω εκτεθεί ανεπανόρθωτα, πράγματι δεν μπήκα στον κόπο να κοιτάξω το πρόγραμμα πληροφορικής του δημοτικού. Αλλά για πες μας εσύ που είσαι και επιμορφωμένη πλέον και έχεις περισσότερα προσόντα από εμάς τους μη επιμορφωμένους: Ποιο είναι εκείνο το αντικείμενο του πρόγραμματος που υπάρχει στις 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού το οποίο πρέπει να έχεις πτυχίο πληροφορικής για να το διδάξεις?πρόσεξε τι θα πεις, γιατί τώρα θα εκτεθείς εσύ